Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

הפרטלס החדשה

iBass

Recommended Posts

פורסם

כבר כמה חודשים שאני חם לחזור לנגן על פרטלס, אחרי יותר מ-5 שנים שמכרתי את ה-F שלי. היום סוף סוף הזמנתי את זו:

ren6fretlesstopsm.jpg

ren6fretlessbacksm.jpg

למי שלא מכיר, מדובר בבס סמי-אקוסטית של Rick Turner שהיה ממייסדי Alembic, מסדרת רנסנס.

דגמי ה-6 מיתרים שלו הן די נדירות והתמזל מזלי לשים יד על אחת כזו יד שניה במצב חדש לחלוטין ובמחיר מעולה. הייתי מעדיף צוואר ללא סימונים אומנם, אבל אני מוכן להתפשר  :D

הגוף החלול חלקית והצדדים עשויים מהוגני והחלק העליון Cedar.

פיקאפ פיאזו מתחת לגשר עם כפתורי ווליום וטון.

אני לא זוכר מאיזה עץ עשוי הצוואר, הפינגרבורד הוא Macassar Ebony.

מת כבר לשים יד עליה...

פורסם

תתחדש!

הרעיון נשמע נחמד,לדעתי הצורה שלה נוראית!!

והיא לא די קטנה לעומת בסים אחרות?

פורסם

תתחדש!

הרעיון נשמע נחמד,לדעתי הצורה שלה נוראית!!

והיא לא די קטנה לעומת בסים אחרות?

זה הרבה מעבר לרעיון, תעשה חיפוש בגוגל ותקרא קצת אז תבין את הייחוד של הכלי הזה.

ברגע שתגיע, סוף יוני

וואו! מיוחדת במינה!

דורש סירטונים כשתקבל אותה

פורסם

+1

נראית מגניבה

כמה עלתה ?

אני מנצל את ההזדמנות להגיב על תופעה אז אל תיקח את זה אישית, זו בעיה כללית.

אני יודע שאנו בישראל ושזה ב DNA שלנו להיכנס לורידים של כל אחד איתו יש לנו בסיס משותף כלשהו, רדוד ככל שיהיה.

אבל, בניגוד לאופי הלאומי אנו רוצים להתעלות ולהנהיג כאן דרך ארץ הנהוגה ברוב חלקי העולם המערבי.

לכן השאלה "כמה עלה לך" היא מוקצה, לפחות מבחינתי, כי באופן עקיף יש פה ניסיון חדירה לארנקו של אדם אחר - אפילו שלא במודע או במתכוון.

אנא קחו זאת לתשומת לבכם.

פורסם

אפשר גם סתם להיות אינפורמטיבי. כאילו מה זה משנה אם יגיד או לא. לי למשל לא ממש אכפת, אבל אני ממש לא רואה בזה כניסה לכיסים... סתם סקרנות. לא בקטע של כמה בכמה עקצו אותך.

טוב ריק טרנר יש לו קטע.

מאוד דומה לגיטרה של לינדזי בקינגהם מפליטווד מק. שגם היא של ריק טרנר. הייתי בטוח שקנית גם גיטרה חשמלית/אקוסטית.

נראית מעניינת. מעניין איך נשמעת.

מה שבטוח - תתחדש!!

lindsey_buckingham_6.jpg

פורסם

תתחדש,

בלי להעליב, זאת כנראה הגיטרה הכי מכוערת שראיתי מיימי  ;)

אבל אם אתה מרוצה .. הכל טוב.

פורסם

אני לא נעלב, כיעור או לא זה עיניין של טעם.

אני למשל חושב (ויש כמה שיסקלו אותי עכשיו) שריקנבקר, באסים של גיבסון ווינטאג'ים למיניהם, מכוערות בטירוף, אבל עדיין זה לא אומר שהן לא נוחות או נשמעות מעולה. כיעור הוא ממש עיניין של טעם. ארגונומיקה בטח שלא.

בעיניין הסאונד: הייחוד של הבס הוא בחללים החצובים בגוף ובזאת שהפיקאפ הוא פיאזו בלבד. עבור פרטלס, הקומבינציה של "חלול" ופיאזו, בשילוב העצים הנכונים הוא מתכון לסאונד גדול מהחיים. חביו יכול אולי לתקן אותי אם אני טועה או לחזק את דברי.

ולעיניין הסאונד: הנה הדגמה של Ed Friedland לאותה הבס בדיוק, אותם עצים ואותו המבנה, אבל לא פרטלס. הבס הספציפית שהוא מדגים והבס שאני רכשתי נבנו כצמד על ידי ריק טרנר, ונמכרו לאותו האדם כצמד, עד שהוא החליט שהוא מפריד בניהן ומכר כל אחת בנפרד.

ודבר אחרון, בעיניין המחיר - אני נוטה להסכים עם רונן בנושא הזה, ולא בגלל שאני מרגיש שנכנסים לי לכיס, אלא בגלל מה שרונן ציין, שזה טבוע ב-DNA שלנו.

$1800 לאחר מיקוח. מביאים לי אותה מארצות הברית כך שלא יעלה לי כלום משלוח או כל המיסים המטופשים.

פורסם

תתחדש.

המחיר מעולה, אין מה להגיד.

היא נראית מצוין. בטח ליד כל המוטציות האורגניות כמו ריטר, ובוודאי יותר יפה מרוב האלמביקים.

ובתור בעלים של פרטלס לא מסומנת, תשמע, עדיף סימנים. זה לא קונטרבס עם הפוזיציות, פה חייבים איזשהו סימן ויזואלי. זה היה מספיק טוב לג'אקו, אז גם אתה תסתדר...

פורסם

WOW!

דבר ראשון תתחדש..

עזוב איך היא נראית זה סתם שטויות, הפרטד נשמעת מדהים ואני בטוח שהפרטלס תשמע פי כמה וכמה

יותר טוב..אני כבר מצפה לדוגמית סאונד או איזה סרטון קצר לבחירתך לאחר שתשים עליה את הידיים :)

פורסם

ובתור בעלים של פרטלס לא מסומנת, תשמע, עדיף סימנים. זה לא קונטרבס עם הפוזיציות, פה חייבים איזשהו סימן ויזואלי. זה היה מספיק טוב לג'אקו, אז גם אתה תסתדר...

אין ספק, פשוט עיניין של הרגל. ניגנתי 6 שנים על לא מסומנת ואחרי שמתרגלים זה יותר נוח (לדעתי) כי הקווים מסיחים קצת את הדעת וכשאין סימונים האוזן עובדת שעות נוספות וזה מפתח מאוד את השמיעה.

But who cares :)

פורסם

עוד משהו, בעניין המחיר, זה לא רק קטע "שלנו" למרות שנורא נחמד תמיד לרדת על עצמנו, ישראלים פרימיטיבים. בהרבה פורומים השאלה הזאת נשאלת, בנימוס. כי כשאתה נדלק על איזה גיטרה, דבר ראשון אתה רוצה לדעת אם זה בכלל בטווח האפשרויות שלך כרגע. מצידי אל תגיד כמה שילמת, אלא באיזה מחיר בממוצע הן נמכרות עכשיו.

ובהדגמה של אד פרידלנד יש צליל מדהים. אני בטוח ששלך, בהיותה פרטלס, תישמע אפילו יותר טוב.

פורסם

תתחדש מוריס!

יש את Rob Allen מול הכלים האלו (לפי דעתי, אני לא מודע למחירים ואולי הבדלים נוספים שמפרידים בין הכלים האלו)

אני מניח שחשבת על רוב אלן מול זה (או שלא) מה גרם לך להחליט דווקא על זה?

פורסם

תתחדש מוריס!

יש את Rob Allen מול הכלים האלו (לפי דעתי, אני לא מודע למחירים ואולי הבדלים נוספים שמפרידים בין הכלים האלו)

אני מניח שחשבת על רוב אלן מול זה (או שלא) מה גרם לך להחליט דווקא על זה?

6 מיתרים. אין כמעט להשיג בשוק 6 אקוסטית פרטלס והרבה מאוד זמן חיפשתי כזו כי אני מנגן על 6 כבר שנים, אז כשראיתי אותה לא מיצמצתי יותר מדי כי ידעתי שזו הדמנות שעשויה שלא לחזור על עצמה לעוד הרבה זמן.

פורסם

6 מיתרים. אין כמעט להשיג בשוק 6 אקוסטית פרטלס והרבה מאוד זמן חיפשתי כזו כי אני מנגן על 6 כבר שנים, אז כשראיתי אותה לא מיצמצתי יותר מדי כי ידעתי שזו הדמנות שעשויה שלא לחזור על עצמה לעוד הרבה זמן.

666

it must be the right bass for you...  ;)

פורסם

תתחדש, נראית גיטרה מגניבה ביותר!

ממש עושה לי חשק להוציא את הפרטלס שלי מהארון, הבעסה היא ששברתי את יד ימין לפני שבועיים ואני אהיה בגבס בשבועיים הקרובים... :|

אה, ודיר באלאק לרדת על ריקים :)

פורסם

נראית יפה בסקירה של אדי. וגם נשמעת מעולה.

פרידלנד הזה בכל אופן נשמע טוב עם כל בס. גם אם ינגן על וואשטאב..

פורסם

נראית טוב, נשמעת טוב, מחיר טוב...

תעשה חיים! :)

פורסם

אני לא רואה בזה העלמת מס. קניתי גיטרה משומשת, כאדם פרטי, ללא אינטרס עיסקי או רווחי מזה, לשימוש פרטי, וחבר מביא לי אותה לארץ בדרכו לביקור מולדת. אם המוכס בנתב"ג יורה לו להצהיר עליה, הוא יצהיר את המחיר האמיתי ששילמתי ומה שצריך אשלם. אם לא אז הרווחתי. אין כאן העלמת מס.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...