Dana פורסם מאי 30, 2011 פורסם מאי 30, 2011 שלום! התגייסתי לאחרונה ללהקה צבאית ובמסגרת התפקיד מקבלים בס מהצבא. אז, אתמול קיבלתי את הבס הצבאית שלי, מדובר ביאמהה BB614 חדשה. היא נשמעת דיי על הפנים (אני מניחה שגם זה שהמיתרים חדשים זה חלק מהעניין), אבל הכי נורא זה שיש הפרשי ווליום ממש רציניים בין מיתר מי לשאר המיתרים, ורציתי לשאול אם מישהו אולי יודע מה מקור הבעיה ואם ואיך אפשר לסדר את זה - חשבתי אולי זה עניין של סטאפ אבל מצד שני הבס חדשה מהניילון, ואולי זה קשור לעניין שהיא אקטיבית? שזה בכלל נגיד עולם חדש עבורי. אניוואי כל הארה טכנולוגית שתעזור לי להפיק משהו קצת יותר נעים מהסיטואציה (כי באמת שלא בא לי להביא את הבס שלי לצבא כל יום בשנתיים הקרובות) תתקבל בברכה
iBass פורסם מאי 30, 2011 פורסם מאי 30, 2011 זה יכול להיות מכמה סיבות, אם הבעיה היא בשני הפיקאפים סביר להניח שהמיתר מת וצריך להחליף. אם הבעיה היא רק בפיקאפ אחד אז סביר להניח שמעט כיוון לגובה הפיקאפ יפתור את הבעיה. בהצלחה בלהקה הצבאית! לא ידעתי שהם מחלקים את הכלים לנגנים.
Hamami פורסם מאי 30, 2011 פורסם מאי 30, 2011 גם בס חדשה זקוקה לסטאפ בדרך כלל כי ישנם גורמים שונים שגורמים לה לצאת מכיוון, וממה שתארת זה נשמע שגובה הפיקאפים זקוק לטיפול, ובנוסף, איזו הסוללה שמו וכמה זמן היא יושבת שם. הצבא אמור לממן אחזקה של כלי נגינה, אז פשוט תעשי סטאפ, ואז הבס תרגיש ותשמע הרבה יותר טוב.
tomersg פורסם מאי 30, 2011 פורסם מאי 30, 2011 הרבה פעמים באסים חדשות זקוקות לסטאפ. במיוחד אם הן יצאו מהניילון. אין סטאפיסט צבאי? תבדקי אולי ליד הנשקיה.. או שהרצל נותן הנחות לחיילים במדים?
RT פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 מזל"ט על הגיוס והתפקיד דנה! כל מה שאמרו נכון. אני מאמין שסט מיתרים טוב + כיוון גובה פיקאפים (כחלק מסטאפ כללי) יביאו את הבס למצב סביר. מאד כדאי לך ללמוד קצת את הצד הטכני ולעשות את כל הדברים האלה לבד. זה לא קשה והגמול הוא בס במצב אופטימלי תמידי, לא רק הבס הצבאית. מצחיק - בס צבאית.
huckbuc פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 מצחיק - בס צבאית. בפעם הראשונה שקיבלתי טופס אפסנאות צבאי שבו הייתי חתום על בס, מגבר, כבל ורצועה, גם אני חשבתי שזה מצחיק, ושמרתי אותו במגירה בשביל להראות לנכדים בבוא היום. אחרי זה היו לי עוד הרבה טפסים כאלה, אבל איכשהו איבדתי את כולם, ועכשיו זה חבל לי לאללה. דנה - אל תעשי את הטעות שלי! (וחוץ מזה, מז"ט ובהצלחה.)
Duba פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 יש דבר כזה סט"צ - סטאפיסט צבאי? אם אין, אני מוכן להתנדב למילואים ולהיות אחד
baas פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 חיחיחיחי בס צבאית... מכירה את זה שבצבא הכל מתיישן ומתקלקל מהר יותר? אז שימי עין על הבס שלך - אולי היא תהפוך לוינטג' כשתשתחררי!
baas פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 מה שמזכיר לי, שפעם עשיתי קורס "בודק ציוד טיפוס" בצבא, זה טפשי אפילו יותר ממה שזה נשמע... בגלל שציוד טיפוס תקני בצבא חייב שיהיה עליו צ' בתוך עיגול, אחד התיקונים היחידים שהייתי מוסמך לעשות זה לצייר את הצ' על כל ציוד שלא היה לו, ואם לא היו תקלות אחרות, אז זה מה שהיה מבדיל בין ציוד שמותר ואסור להשתמש בו...
RT פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 גם אני חשבתי שזה מצחיק, ושמרתי אותו במגירה בשביל להראות לנכדים בבוא היום. הקאטש' הוא שלא כל מה שמצחיק אותנו היום יצחיק את הילדים שלנו מחר, שלא לדבר על נכדים. אני מוצא עצמי לא פעם נשפך מצחוק מול מבטים חלולים של ילדים שבטוחים שצריך לאשפז אותי.
רמון פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 אני מוצא עצמי לא פעם נשפך מצחוק מול מבטים חלולים של ילדים שבטוחים שצריך לאשפז אותי. נשמע כמו היומיום שלי, כולל מבוגרים.
shaniom פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 מעניין אם עוד יש עליהן סימן צ... על הבס הצבאית שלי יש,ממש בקצה של הראש.
huckbuc פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 מעניין אם עוד יש עליהן סימן צ... כן, לפחות בתקופה שלי היה מוטבע צ' גדול מוקף בעיגול על כל הגיטרות, תופים, סינטים וכו'. גם זה הצחיק אותי אז. זו הזדמנות לקצת מורשת קרב של הלהקות הצבאיות: בזמני, הבסיס של כמעט כל הלהקות הצבאיות היה ב"בית הצנחן" שבצפון רמת גן, ממש ליד הירקון, וכל הציוד של הלהקות אוחסן במרתף הבניין. הזקנים שכאן אולי זוכרים שהחורף של שנת 1991/2 היה גשום במיוחד - נתיבי איילון הוצפו, ירד שלג בכרמל ובגליל התחתון, ואפילו סכר דגניה נפתח כדי שהכינרת לא תציף שטחים חקלאיים. גם הירקון גבה הרבה מעל המפלס הרגיל שלו, עד שלילה אחד, בהדגמה מושלמת של עקרון הכלים השלובים, מערכת האינסטלציה שהיתה אמורה לנקז מים מהמרתף לירקון התחילה להזרים מים מטונפים בכיוון ההפוך, שהציפו לגמרי את כל קומת המרתף. רק אחרי ששאבו את המים והבוץ - זה לקח כמה ימים, אם אני זוכר נכון - התגלו כל כלי הנגינה וההגברה מבוקעים והרוסים. אני זוכר שהיינו צריכים משום מה להעביר את כל גוויות הציוד לקיבוץ גבעת ברנר (אולי ניסו להציל חלק ממנו? העדיפו קבורה חילונית?), אבל תוך כמה שבועות קיבלנו כלים חדשים לגמרי - כך ניגנתי בפעם הראשונה על סטינגריי ועל GK - והמשכנו בשירות. עכשיו אני מאד סקרן לדעת מה עשו עם כל הגרוטאות, אבל כבר אין לי את מי לשאול.
baas פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 הסיפור הזה דווקא מזכיר לי את בי"ס רימון...לרוע המזל גם הם די טיפשים בכל מה שקשור לגשם, ונאלצתי להתמודד עם סיפור דומה כשעבדתי שם. ולא - לא הייתי מורה, הייתי משהו יותר כמו שרת\אחראי על חדרי חזרות לאיזה תקופה.
TzvikMister פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 אז אם אתה מוציא בס צבאית מכיוון או מתעלל לה באימא ברמה שהיא חייבת סט אפ - מעלים אותך למשפט על השחתת רכוש צה"ל? למישו הייתה קומבינה באפסנאות לדפוק אחת כזו הביתה? נותנים לחיילים בנוסף לרבע שעה גלח"צ גם רבע שעה נצ"מ (ניקוי צוואר מיתרים)? אני יכול להמשיך ככה כל היום...
shaniom פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 למישו הייתה קומבינה באפסנאות לדפוק אחת כזו הביתה? אביחי טוכמן,הבסיסט של נעם רותם עשה את זה בתזמורת צה"ל.הוא התאהב בפרסישן אחת ולקח אותה איתו הביתה.הפריסשן היחידה שאי פעם הייתה בתזמורת,באסה...
huckbuc פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 בתקופה שלי היו סיפורים על בסיסטים וגיטריסטים ששרתו בלהקות הצבאיות, לא נזכיר שמות, שלפני שהשתחררו החליפו צווארים של גיטרות צבאיות וינטאג' שאהבו בצווארים פושטים שהביאו מהבית. פושעי פנדר לדין!
yarabi פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 כן, לפחות בתקופה שלי היה מוטבע צ' גדול מוקף בעיגול על כל הגיטרות, תופים, סינטים וכו'. גם זה הצחיק אותי אז. זו הזדמנות לקצת מורשת קרב של הלהקות הצבאיות: בזמני, הבסיס של כמעט כל הלהקות הצבאיות היה ב"בית הצנחן" שבצפון רמת גן, ממש ליד הירקון, וכל הציוד של הלהקות אוחסן במרתף הבניין. הזקנים שכאן אולי זוכרים שהחורף של שנת 1991/2 היה גשום במיוחד - נתיבי איילון הוצפו, ירד שלג בכרמל ובגליל התחתון, ואפילו סכר דגניה נפתח כדי שהכינרת לא תציף שטחים חקלאיים. גם הירקון גבה הרבה מעל המפלס הרגיל שלו, עד שלילה אחד, בהדגמה מושלמת של עקרון הכלים השלובים, מערכת האינסטלציה שהיתה אמורה לנקז מים מהמרתף לירקון התחילה להזרים מים מטונפים בכיוון ההפוך, שהציפו לגמרי את כל קומת המרתף. רק אחרי ששאבו את המים והבוץ - זה לקח כמה ימים, אם אני זוכר נכון - התגלו כל כלי הנגינה וההגברה מבוקעים והרוסים. אני זוכר שהיינו צריכים משום מה להעביר את כל גוויות הציוד לקיבוץ גבעת ברנר (אולי ניסו להציל חלק ממנו? העדיפו קבורה חילונית?), אבל תוך כמה שבועות קיבלנו כלים חדשים לגמרי - כך ניגנתי בפעם הראשונה על סטינגריי ועל GK - והמשכנו בשירות. עכשיו אני מאד סקרן לדעת מה עשו עם כל הגרוטאות, אבל כבר אין לי את מי לשאול. בואנ'ה - אתה יודע לספר סיפור (או לכתוב סיפור)... תענוג.
matigilad פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 כן אותי כמעט העלו למשפט בגלל שנפלו המחזיקים של הרצועות של הבודגוב הנוראית שהם קנו
GalShaya פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 אני משרת בתזמורת המשטרה אצלנו אין שום צ׳ אבל למגבר רולנד קיוב הכתום משנות ה80 שאני חתום עליו בדיוק נפלה רגלית שנייה מתוך ארבע והוא פתוח מלמטה, זה נורא אני מנגן על גופה...
baas פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 גל - ברור שאין אצלכם צ', אבל אולי איזה מ'? חוצזמה אתה וכל השוטרים מאנייקים - קיבלתי אתמול דו"ח על שעברתי לא במעבר חציה!
Lior-g פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 גם אותי תפס פעם שוטר במעבר חציה, אבל הצלחתי להתיש אותו ולצאת בלי דו"ח... פשוט צריך לדעת איך להתעסק איתם.
GalShaya פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 אני בכלל מג״בניק על הנייר, וזה גם בכלל כאילו אני אאשים את דנה או עומרי בכיבוש בגלל שהם חיילים.
lukatch פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 כשנבחנתי ללהקה צבאית (1979...) הבס שהיה בבית הצנחן (עם צ' בתוך עיגול, כמובן) היה פנדר ג'ז בס מתחילת שנות ה-70, סנברסט, עם פיקאפ פרסיז'ן קדמי (מישהו החליף), ואקשן שהיה אפשר להטיס מטוס ריסוס בין המיתרים לצוואר.
huckbuc פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 הי, אז אני חושב שזו הגיטרה הראשונה שאני הייתי חתום עליה! קטעים כאן...
baas פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 גם אותי תפס פעם שוטר במעבר חציה, אבל הצלחתי להתיש אותו ולצאת בלי דו"ח... פשוט צריך לדעת איך להתעסק איתם. בשבילי זו הייתה פעם שניה...פעם ראשונה יצאתי עם אזהרה. אז מה אתם אומרים?לסדר את גובה הפיקאפים יפתור את הבעיה, לא?
lukatch פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 אוקיי, יש פה חבל דק שעומד להיקרע. כאן הסתיים המישדר המיוחד בנושאי משטרה, כיבוש, מג"ב, העדפות מיניות וכו'. מיד נחזור ללוח השידורים הרגיל בנושאי בס.
Dana פורסם יוני 1, 2011 מחבר פורסם יוני 1, 2011 וואו! קרה היום דבר נפלא!!! נקרע לי מיתר (לראשונה בחיי) בבס הצבאית, ואז הלכתי לקצין וביקשתי מיתרים, והוא הביא לי סט ממש אחלה של ארני בול ועכשיו הגיטרה נשמעת הרבה יותר טוב ובאורח פלא זה גם דיי פתר את העניין עם ההבדלי ווליום! איזה קארמה טובה.
Yarden_2Y פורסם יוני 1, 2011 פורסם יוני 1, 2011 וואו! קרה היום דבר נפלא!!! נקרע לי מיתר (לראשונה בחיי) בבס הצבאית, ואז הלכתי לקצין וביקשתי מיתרים, והוא הביא לי סט ממש אחלה של ארני בול ועכשיו הגיטרה נשמעת הרבה יותר טוב ובאורח פלא זה גם דיי פתר את העניין עם ההבדלי ווליום! איזה קארמה טובה. זה נשמע לי כ"כ הזוי חח.. ללכת לקצין ולבקש מיתרים ומזל טוב כמובן
baas פורסם יוני 2, 2011 פורסם יוני 2, 2011 דנה - שימי לב כמה זמן את שם וכמה זמן לקח למיתר שלך להקרע...יש כזה קטע בצבא. לי נקרע מיתר אחד בחיים (מבס כמובן) - כולל גם כשאני מנגן וגם כשהבס שוכבת. כולל גם מיתר שנפצע קשות כשהאפרייט שלי נפל על המוניטור (שעומד באלכסון, ככה שיהיה לו שפיץ). המיתר סחב את ההופעה והחלף אחריה.
AvishayCH פורסם יוני 3, 2011 פורסם יוני 3, 2011 אני גם בלהקה צבאית ואין שום צ' על הג'אז באס שלי... דנה, אתם לא עובדים עם מרום בכל מה שקשור לתיקונים\רכישות של כלים?
baas פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 האפרייט נפל על המוניטור? אאוץ'! (אני מקווה שרונן לא ירביץ לי על זה) היה מלא בלאגן על ה"במה" של הפרילנד - כבלים ושטויות, ודרכתי על כבל בלי להיות על הבמה בכלל. האפרייט נפל קדימה על הדופן של המוניטור, שעומד באלכסון. למרבה המזל - איכשהוא האפרייט נפל על המיתר E, שנפצע קשות, אבל לא השאיר שום סימן ולא השפיע על האפרייט, כנראה בגלל שהכבליאדה עצמה האיטה את הנפילה. ההופעה ההיא התחילה בסט אקוסטי, ניגנתי כמה שירים כשאני מרים את הכתפיים ושומר על הפנים כדי שלא יעוף לי המיתר לתוך המוח. אחרי 20 דקות עברנו לחלק החשמלי ותפסתי גיטרה בס לידיים. אחרי כמה שעות כבר החלפתי את המיתר, שלא נקרע ולא היה קרוב אפילו. לפרילנד לא חזרתי יותר מאז ההופעה ההיא, בלי קשר לסיפור, דווקא בגלל שהמקום הזה מסריח, עובד בשיטת הגארנטי, הבמה קטנה מאוד, הסאונדמן עצבני ולא מבין כלום בסאונד, לקהל שרוצה לשתות אין איפה לשבת - ובכל מקרה אין איפםה לחנות, המלצריות לא נחמדות, האוכל לא טעים וכל התפריט יקר.
kdeal פורסם יוני 7, 2011 פורסם יוני 7, 2011 בואנ'ה - אתה יודע לספר סיפור (או לכתוב סיפור)... תענוג. +1 huckbuc, אתה צריך לכתוב יותר סיפורים פה לי נקרע מיתר אחד בחיים (מבס כמובן) לי נקרעו שניים: האחד בתחילת חזרה (ארני בול 0.040, מיתר סול) והשני בבאלאנס לפני הופעה (מיתר רה של סט GHS 0.030). זה תמיד מוזר ומפתיע כשזה קורה. לפרילנד לא חזרתי יותר ... המקום הזה מסריח, ... ... ... יפה ניסחת
baas פורסם יוני 7, 2011 פורסם יוני 7, 2011 גם המיתר שלי שנקרע היה רה! צירוף מקרים, או שאולי הבסים למדו מאחיותיהן הצעירות והטפשות, הגיטרות הקלאסיות?
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.