Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

המלצה לבס ראשונה

eran89

Recommended Posts

פורסם

שלום.

אני מנגן בגיטרה כבר כמה שנים ונכנס לי ג'וק שבה לי לגוון..אז לא יודע איך הגעתי לזה מיוקללי לגיטרות של טיילור ועכשיו הגעתי לזה חח.

התקציב שלי הוא ממש עלוב.. בערך 800 שקל כי אי אפשר לדעת אם ימאס לי אחרי חודש..

עשיתי חיפושים ביד שניה וזה מה שמצאתי..

על מי מבין השלושה אתם ממליצים:

Squier Standard Precision Fretless.

YAMAHA דגם RBX 170

Ibanez GSR200

ויש עוד משהו אחד.. מגבר של מארשל MB30

וגיטרה של וושבורן T14NS

יש לי דייל ממש טוב על שניהם השאלה היא אם הם שווים ביכלל (ודרך אגב מגבר 30 וואט זה טוב? כי בחשמלית יש לי 30 רולנד קיוב והוא פצצה אבל בבס הבנתי שזה שונה..)

דרך אגב ראיתי GSR 200 ב600 מאינדונזיה.. זה טוב או שכולן אמורות להיות מיוצרות ביפן?

ואני גם אשמח להמלצה על מגבר..

פורסם

קודם כל, ברוך הבא לפורום ובהצלחה בדרך מלאת הטונים הנמוכים שאתה עומד להתחיל!

הבס הראשונה שהעלת פה היא פרטלס כמו שכתוב בשם שלה, מה שאומר שאין לה שריגים והצוואר שלה חלק לגמרי, בטוח לא יתאים כבס ראשונה.

השתיים האחרות נחמדות וזה עניין של טעם, ביחד עם דגם הג'ז בס של סקוויאר הן מייצגות את שלושת הבסים ההתחלתיות הכי נמכרות, אני מוכר ג'ז בס כזו במחיר רצפתי לחלוטין ביחד עם מגבר פנדר ראמבל 15 וואט: http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,1273.0.html

מגבר 30 וואט מספק בהחלט למתחילים, וגם 15, שניהם אמנם לא אידאליים להופעות, אבל אני הסתדרתי לא פעם ולא פעמיים עם הופעות של עד 300 איש עם מגבר 15 וואט. זה לא אמור להיות שונה מגיטרות, אבל ייתכן שבמגבר הגיטרה שלך יש מנורות, מה שפחות שימושי במגברי בס התחלתיים, ובגלל זה הוא נשמע טוב ויש לו ווליום גם בלי הרבה וואט.

פורסם

ברוכים הבאים לעולם הבס ודרך צלחה!

אני אישית הייתי ממליץ לך לקפוץ לכלי זמר ולקנות SX, יש כאלו בתצורות של ג'ז בס או פרסיז'ן.

הבסים האלו ממש, אבל ממש זולות, ונשמעות כאילו הן סתם זולות.

ממליץ לך לנסות - וגם תוכל לעמוד בתקציב שלך.

פורסם

כלי זמר מייבאים ולנסיה שזו חברת בת של SX (או ההפך??) אז לפעמים הם מביאים גם בסים של SX אבל מסיבה מסוימת זה לא מופיעה באתר שלהם .

אני אישית יותר אוהב ליקונג לך לדיאז ותנסה אותם...

פורסם

800 שקל? קח איזה משהו ביד שנייה, יהיו הרבה אנשים שישמחו למכור לך איזה בס שזרוקה להם בצד ב-800 :)

פורסם

אמנם חיפשתי באתר כדי לתת לינק...אבל לא מצאתי גיטרות בס.

אני יודע שהיו, אבל לא בטוח שהיבוא נמשך.

הכי טוב להרים טלפון לאחד הסניפים ולשאול (והמלצה אישית - להתקשר לסניף שיש עליו המלצות,

ולא סתם להכנס לסניף הקרוב)

פורסם

היו

אולי נשכחו כמה במחסנים של כל מיני סניפים.

אפשר לנסות לבקש.

הליקונג האלה נראות די נחמד.

פורסם

ברוך הבא ובהצלחה!

אז ככה, הבאס הראשונה שלי הלוא היא GSR200.

באסס נהדרת! אתה יכול להוציא איתה סאונד חמוד מאוד יחסית למחיר.. אבל הדבר הכי חשוב אצלה: היא נוחה כל כךך!!!!! מאז ה GSR 200 יש לי עוד כלים ברמות הגבוהות. ואני יכול לומר לך שאני לא יכול להגיע עם הסטאפ שלהם לרמת נוחות כמו של ה GSR!!!

אני כל כך אוהב אותה שלא מכרתי אותה עד היום! ואני בספק אם אמכור אותה בזמן הקרוב אם בכלל...

ממליץ מאוד!!!

פורסם

1+ על הGSR200

קיבלתי אחת כזאת לסטאפ מחברים שקנו אותה לערבי במה פתוחה אצלהם בפאב

הצלחתי להביא אותה בקלות לאחלה סטאפ והיא נשמעת ממש טוב (יש לה בוסט בס אקטיבי)

כמעט שנה עברה והיא עדיין באותה במה ולא מראה שם סימני חולשה

פורסם

איזו בס זו?

מאיזו חברה?

תנו קצת פרטים, שאני אראה מה הפסדתי כשאני התחלתי לנגן...

פורסם

+1

גם אני בעד הGSR200, אחלה בס, יש כזו בבמה הפתוחה בה אני מנגן,

מוציאה יופי של סאונד ובאמת ממש נוחה, נקנתה יד2 ב500ש"ח

פורסם

מצטער שאתמול לא הייתי זמין אבל באמת תודה רבה לכולכם!! באמת שכיף לבוא לקהילה שמברכת אותך ובאמת מתייחסת אליך ולא ישר נהיית סגורה וסנובית!

אז תודה רבה על התגובות, וכנראה שאני באמת אחפש את ה GSR 200 כי אפילו חבר מהעבודה שמנגן כמעט 10 שנים אמר לי שהוא ממש ממליץ עליה בתור גיטרה ראשונה.. וכמובן שכמעט הרוב המוחלט כאן גם אמרו את זה.. בכל מקרה עכשיו צריך לחשוב על הגברה חח..

אז מה אתם אומרים על מארשל 30MB או פנדר ראמבל 30?

מחשמלית ממה שאני יודע זה שהמגברים בסכומים האלה של החברות האלה הן ממש לא לטעמי כי הן ממש מצוינות לקלין ופה זה מסתיים אבל אולי זה שונה בבס...

פורסם

כל הגיטרות הזולות מהחברות המוכרות יהיו טובות למחיר שלהם: Squier, SX, Ibanez GSR, Yamaha RBX

אצלי אישית עדיין יש RBX170 איפהשהו והיא עדיין טובה.

פורסם

לי היה מארשל MB30 עד לא מזמן והסאונד שלו בהתחלה מדהים ואני לא יודע למה אבל עם הזמן הוא הולך ומתדרדר ואחרי חצי שנה היה לו סאונד גרוע לאללה ועוד בעיות (לא עבד -אשכרה מת) אז מכרתי אותו בכמעט חצי מהמחיר המקורי (+עלות התיקון) אז לדעתי עדיף לך לנסות את הראמבל 30

פורסם

גם לי היה את המארשל המדובר במשך שנתיים.

קניתי אותו יד שניה כמו חדש, עבד אצלי מצויין במשך כל התקופה, בחיים לא עשה בעיות ולאחר שנתיים נמכר ליד שלישית באותו המצב בדיוק כמו שהוא נמכר לי

פורסם

מצאתי לך אחלה בס ראשונה!

http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,1273.0.html

פורסם

מצאתי לך אחלה בס ראשונה!

http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,1273.0.html

ככה לא שמים מיתרים. :X

אבל כן, נראה כמו משהו שיספק בסיסט מתחיל.

פורסם

^

תודה לשניכם על התמיכה חבר'ה ^^

בקשר למיתרים - אני יודע שלא ככה שמים, הייתה לי בעיה ולא היה עמי קאטר בזמן הליפוף והצילום, אז בגלל האורך המיותר בשני המיתרים המדוברים לא הצלחתי לדחוף את הקצה פנימה ונאלצתי לדחוף אותו על הצד, מאוחר יותר השגתי קאטר וסידרתי את זה מחדש, כפי שכתבתי בנושא.

פורסם

כלי זבל מוכרים GSR 200 תוצרת אינדונזיה.

זאת הייתה הבס הראשונה שלי מלפני 6 שנים. מבין מה שרשמת אני הייתי ממליץ לך לבחור בזאת.

במידה ותהיה מעוניין להתמיד ולהתקדם יותר בתחום הבס - האיבנז יותר וורסטילית (עד כמה שהיא יכולה להיות, הכול בערבון מוגבל) ויותר נוחה מהאחרות, ככה שהיא מעולה להתחלה.

וידוי נאות: מכרתי אותה לפאב של חבר שמחזיק במות פתוחות בלב ממש ממש כבד. גיטרה ראשונה, עברה איתי הרבה, בכל זאת.

פורסם

וידוי נאות: מכרתי אותה לפאב של חבר שמחזיק במות פתוחות בלב ממש ממש כבד. גיטרה ראשונה, עברה איתי הרבה, בכל זאת.

מכרת אותה לג'ק בטעות?

פורסם

למה ברוע, למה?

הכול ברוח טובה :)

נאפופו! איזה מקום סימפטי.

אכן מקום סימפטי, הבעלים חברים ממש ממש טובים שלי, והם מחזיקים כל יום שני במה פתוחה... אז החלטתי לעשות ג'סטה ולמכור להם אותה כדי שיהנו ממנה והיא לא תשכב אצלי סתם.

פורסם

שלא תחשבו שסתם חפרתי לכם רציתי לעדכן אותכם שבזכות ההמלצות שלכם יש לי בס :-[

אז נתחיל בתמונה שלה ושל החשמלית...

http://imageshack.us/photo/my-images/690/21052011237.jpg/

ועוד אחת

http://imageshack.us/photo/my-images/864/21052011238.jpg/

עכשיו עדיין לא קניתי מגבר כי בשביל לקנות אותו אני צריך לנסוע לצד השני של המדינה אבל זה כנראה יקרה שבוע הבא ...(את האמת שבשביל לקנות אותה הייתי צריך לנסוע גם לצד השני של המדינה חח)

אז ככה הקלטתי כמה דברים קצרצרים גם על החשמלית וגם על הבס.. כמו שתסיימו לב אין טייקים כי השעה כבר 12 בלילה והשכנים ידקרו אותי חח אז הקלטתי עם הפלאפון במגבר של החשמלית...

זה הגיטרה ועכשיו הבס חח

(שוב פעם סורי על הטעויות פשוט לא היה מקום לעוד טייק חח)

עכשיו למשהו טיפה יותר איכותי.. זה קטע שהקלטתי בעזרת המולטי אפקט של החשמלית..http://soundcloud.com/eran898/b-29

וזה הקטע על גיטרה שוב חח

קיצור למי ששואל כן אני ממש מתלהב מהצעצוע החדש שלי וממש נהנה לראות מה אני יכול לנגן על הגיטרה ומה עליו חח בכל מקרה לפני שתקטלו אותי על הזיופים שלי עם הבס אז לא לשכוח שאתמול נגעתי בבס פעם ראשונה בחיים..

ודבר אחרון יש לי שאלה.. אני מנסה ללמוד איך עושים סלאפינג וזה מה שיצא לי בינתיים

אני לא מבין עדיין איך נותנים את האמר עם האגודל בלי לפגוע בעוד מיתריים...למישהו יש סירטון או מאמר טוב לקרוא על זה (השפה חייבת להיות עברית או אנגלית שלא תביאו לי פורטוגזית חח)...

ודרך אגב החלפתי לה למיתרים של אלקסייר  המדיום .. מה אתם אומרים עליהם? הם שווים כל כך הרבה כסף?(מה שבטוח הם מפרקים לי את האצבעות חח)

וזהו.. ושוב תודה רבה לכולם על העזרה  :)

פורסם

תתחדש! עכשיו נשאר רק למכור את החשמלית  :D

נ.ב: אל תנגן חזק עם הבס על המגבר של החשמלית אתה תשרוף אותו.

פורסם

תתחדש!

רק אל תשכח לתת איתה בראש בנאדם, הא?

פורסם

+1

בצד החיצוני של האגודל יש עצם קצת בולטת אתה נותן איתה מכה חלשה על המיתר

(זה ממש על הקצה )

פורסם

תתחדש!

מסכים מאודד!  ;)

פורסם

+1

בצד החיצוני של האגודל יש עצם קצת בולטת אתה נותן איתה מכה חלשה על המיתר

(זה ממש על הקצה )

היי היי היי עזבו את הגיטרה שלי בשקט חח באמת שאני שומר עליה כאילו היא זהב אז אין מצב בחיים שאני אזנח אותה או אמכור אותה חח :-*

בכל מקרה אז אתה כרגע מנפץ לי את כל מה שאני מתאמן עליו חח..צריך לתת מכה חלשה? חשבתי שצריך לפוצץ את המיתר במכה הכי מדויקת וחזקה שאני יכול ובגלל זה אני פוגע בעוד מיתרים...

ודרך אגב תודה לכולם! :)

פורסם

אין לי מושג אם קנית אותה או לא בסוף כי לא היה לי כח לעבור על הפוסט אבל אם מישהו מעוניין יש את האיבנז הזו בבוסטר בחיפה ב-650 ש"ח.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...