BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 אני מנגן בלהקה עם גיטריסט שתמיד לחץ עלי לנגן חזק יותר, אולי בגלל שניגנתי על פנדר ראמבל 100 וואט כשהוא ניגן על מגבר פיווי מנורות בן 200 ששקל 70 קילו ופשוט הרג את כל החדר עם הווליום שלו. במשך 4 שנים אני מנגן בכל הכח ואני לא מרוצה מהסאונד ולא ממה שיקרה למפרקים בידיים שלי עוד 10-20 שנה. מה הדעה הרווחת, איך אפשר להשמע אגרסיבי בלי לנגן באגרסיביות? מה בנוגע לגובה המיתרים?
Duba פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 תגיד לגיטריסט שיוריד ווליום ואני רציני. ניגנתי תקופה טובה עם פנדר ראמבל בהרכב מלא ותמיד שמעו אותי מצויין (ולמען הסר כל ספק ניגנתי בהרכב מטאל)
baas פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 קודם כל, אם יש באמת תחרויות ווליום בחזרה, אז תורידו. המצב צריך להיות כזה שכל אחד עומד במקום, בלי אטמים או משהו, והוא יצא מהחזרה בלי שום תחושה שונה באוזניים. זה משהו שלפעמים קשה קצת לגיטריסטים לקלוט - אין צורך בווליום גבוה. דבר שני - אולי הוא לא שומע אותך כי הוא עומד צמוד למגבר שלו? דבר שלישי - אם אתה רוצה סאונד יותר אגרסיבי - דיסטורשן\אוברדרייב\פאז יכולים לעזור מאוד, לא בטוח שדווקא לנגן יותר חזק.
tom פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 מניסיוני הקט אולי יעזרו הדברים הבאים - לנגן עם מיתרים דקים ככל האפשר במסגרת ה- drop בו אתם מנגנים. לפרוט עם יד ימין ממש ממש ממש קרוב לצוואר. כמו בסלאפ, תיתן למיתר להיתקע בצוואר ולקפוץ בחזרה למעלה. לא לנסות להתחרות עם הבייס דראם על תדרי הבס, לנסות למצוא בדיוק איפה בתדרי המיד אתה יוצא הכי טוב במיקס הסופי. אקשן נמוך ככל הניתן, אבל אל תשכח שהטכניקה הזו יכולה לגרום להרבה באזים, אז לא להגזים עם אקשן נמוך מדי. יש בחור בטוקבס שכותב על זה די הרבה, שווה לקרוא, אני למדתי הרבה - http://www.talkbass.com/forum/f21/demystifying-metal-styles-how-make-fingerstyle-playing-heard-metal-378173/ עוד כמה רעיונות יש פה -
BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 מחבר פורסם פברואר 13, 2011 Duba: לא עוזר, אתה מכיר אותו ואתה יודע כמה הוא עקשן. amitbass: הזמר תמיד התלונן שלא שומעים אותו עד שהוסיפו לו מוניטור . לעומת זאת הבייס-דראם תמיד מוגבר דרך PA. האמת, לפעמים אני עומד ממש ליד המתופף ובקושי שומע את הסנייר וההיי-הט. tom: נבדוק את זה, תודה.
BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 מחבר פורסם פברואר 13, 2011 אחלה קריאה, אחלה סרטון ואחלה סאונד! אני מקווה שזה ישמע ללהקה טוב כמו שזה נשמע לי באוזניות גם בחזרה! וואו, זה מדהים כמה נמוך המיתרים יכולים לרדת. -עריכה: http://rghost.ru/4335921 לקחתי את אחד השירים של הלהקה ופשוט הקלטתי על החצי הראשון של השיר עוד טראק בס עם השיטה שלמדתי פה עכשיו (גיטרה->כרטיס קול, בלי פרי-אמפ או אי-קיו) ונשמע לי ענק!
RT פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 יש לי תחושה שאין לבחור בוידאו הזה שמץ של מושג איך קוראים לתווים שהוא מנגן...
baas פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 Duba: לא עוזר, אתה מכיר אותו ואתה יודע כמה הוא עקשן. amitbass: הזמר תמיד התלונן שלא שומעים אותו עד שהוסיפו לו מוניטור . לעומת זאת הבייס-דראם תמיד מוגבר דרך PA. האמת, לפעמים אני עומד ממש ליד המתופף ובקושי שומע את הסנייר וההיי-הט. tom: נבדוק את זה, תודה. ורק אני לא מקבל תגובה? :'( סתם, תראה, נראה שמה שאתם באמת צריכים זה סאונדמן שיבוא לחזרה שתיים ויראה לכם איך עושים את זה, או לחילופין, חדר חזרות אחר.
BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 מחבר פורסם פברואר 13, 2011 פיספסתי אותך. אחד הגיטריסטים הוא סוג-של-סאונדמן ושני הגיטריסטים בתחום כבר מעל ל-10 שנים. אחד מהם פשוט אוהב ווליום גבוהה ואין מה לעשות, לא עוזר כלום... אני מרוצה מהסאונד בהקלטה ששמתי בתגובה הקודמת, נקווה שזה ישמע ככה גם עם הלהקה בחזרה. מה שכן, הגיטרה נשמעת זוועה כשאני מנגן לבד כי אני שומע את כל הזמזומים והרעשים של הסריגים.
tom פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 יש לי תחושה שאין לבחור בוידאו הזה שמץ של מושג איך קוראים לתווים שהוא מנגן... רונן הבחור נחשב אחד הבסיסטים הבולטים בז'אנר, באחת הלהקות הבולטת בז'אנר - cannibal corpse. למען האמת הלהקה הזו היא יותר מדי גם בשבילי, למרות חיבתי הגדולה לרוק כבד. בכל זאת כששומעים אותם, קשה שלא להעריך איך הוא מצליח להישמע ולבלוט במיקס למרות כל הרעש שהם עושים. bullhorn' מגניב, אני שמח שזה עזר. חשבתי שהסגנון שלכם יהיה הרבה הרבה יותר כבד.
BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 מחבר פורסם פברואר 13, 2011 הסגנון יחסית קל פשוט הווליום כבד. הנה עוד דוגמית של הבס לבד עם כל הפרט-באז http://rghost.ru/4336627
tomersg פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 ראה, אם אני יכול להעיד על הבס שקנית ממני רק לפני יומיים, (ואני די מתגעגע האמת..), היא אחת הבסים האגרסיביות שיצא לי להחזיק בהן, חוץ ממיוזיקמן סטינגריי שהיתה לי פעם. עם גשר בדאס, פיקאפ עוצמתי קוורטר פאונדר של SD וצוואר מייפל, יש בה את כל מה שיכול לגרום לסאונד בס להיות אגרסיבי. את המיתרי ניקל בכוונה שמתי כדי להרגיע את האגרסיביות, אז אולי תשים סטיינלס סטיל בחזרה. אם לא שמת עדיין. בקשר למלחמת הווליומים - מלחמות מכל סוג לא טובות לאף אחד. אם הגיטריסט פסיכופט (תכונה משותפת להרבה גיטריסטים וגם מתופפים) אז או בעיטה בתחת, או כדור הרגעה או כדור 5.56. לי היה גיטריסט שהתעקש להופיע בכל מקום עם שני מגברים בשביל הסטריאו. גם במקום פיציים. תלונות הקהל והלהקה לא ממש עניינו אותו.. וגם הוא סוג של סאונדמן.. חבר טוב אבל פסיכופט ידוע. מה שבטוח זה שחבל על האצבעות שלך. ברגע שכואב - זה לא טוב. מגבר יותר חזק - כך פחות תתאמץ לאמץ טכניקת מפרט. עוד עיצה מטוק בס שניתקלתי בה לאחרונה - להגביר גבוהים. עד לרמה שאולי לך תשמע פחות טוב מקרוב, אבל תחתוך יותר את המיקס והקהל ישמע אותך יותר ברור. בהצלחה.
BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 מחבר פורסם פברואר 13, 2011 הממ, גם אנחנו היינו בסרט של ה-2-מגברים-בשביל-סטריאו. אני מנגן לי פה עם שירים של הלהקה ואני מרגיש שהכל נהיה לי קל ואני מתחיל להוסיף מעברים מהירים בלי בעיה. תודה על הטיפים לכולם, אני על דרך המלך.
RT פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 רונן הבחור נחשב אחד הבסיסטים הבולטים בז'אנר, באחת הלהקות הבולטת בז'אנר ... אם כך התחושה מקבלת תוקף ממשי... סתם.. אולי הוא הג'קו הבא. פשוט הפריע לי שבכל הראיון הזה (ראיתי את כולו) הוא מסביר "אני מנגן ככה וככה ועושה את האקורד הזה והזה" ולא הזכיר אפילו שם של צליל אחד. זה מעיד על סוג של בורות שמתאימה לנגנים צעירים שטרם צברו ידע מוזיקלי כלשהו. זה כמו ללמד מישהו שפה ע"י הסבר מה לעשות עם הפה כדי להפיק את הצלילים ולחבר אותם למילים - ללא איזכור ושימוש באותיות.
Duba פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 אגב, תנסה להתחבר לPA, יש לך קומבו של מארקבס עם יציאת DI אם אני לא טועה בזמנו זה עזר לי...
BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 מחבר פורסם פברואר 13, 2011 כן זה מה שאני עושה אם באמת לא שומעים אותי אבל בדרך כלל המארקבס יחד עם בוקסת 15" מתחת מספיקה - כשאני מנגן כאילו אני מנסה לרצוח את הבס... ......אבל רק עכשיו זה מגיע אלי: הסגנון שהמלצתם לי פה זה למטאל ואנחנו לא מנגנים מטאל, פשוט רוק בסגנון פו פייטרס / לינקין פארק בווליום מטורף.
tomersg פורסם פברואר 13, 2011 פורסם פברואר 13, 2011 לא מדובר בסגנון מדובר בבריאות. ווליום מטורף לא טוב לאף אחד. לא לאוזניים, לא לידיים, לא לקהל, לא לציוד. לכלום. תבדוק כמה דציבל אתם מפיקים ותעשה את החשבון. אני מקווה לפחות בשבילך שאתה משתמש באטמי אוזניים.
BullHorn פורסם פברואר 13, 2011 מחבר פורסם פברואר 13, 2011 אני מקווה לפחות בשבילך שאתה משתמש באטמי אוזניים. בדרך כלל אבל לא אוהב את מה שאני שומע דרך אוזניות. אני מרגיש מנותק מהעולם. אני אנסה לדבר איתו על עניין הווליום למרות שזאת לא תהיה הפעם הראשונה.
tomersg פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%9C
GalShaya פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 מה שכן, הגיטרה נשמעת זוועה כשאני מנגן לבד כי אני שומע את כל הזמזומים והרעשים של הסריגים. סיפור מצחיק (של חנונים) בנושא, המורה שלי לקונטרהבס (קלאסי) סיפר לי שפעם ניגן באיזה תזמורת (אני לא בדיוק זוכר איזה, אולי הסימפונייטה) ורוסטרופוביץ' (אחד הצ'לנים הכי גדולים בעולם) בא להתארח כסולן. ההרכב כנראה לא היה גדול במיוחד והוא עמד ממש לידו ואמר שבמהלך כל הקונצרט כל מה שהוא שמע מגיע מהכלי של הסולן היה חריקות ורעש והוא ציפה לשמוע את אותו הדבר מהקהל אך אישתו שהיתה בקהל ישר אמרה לו אחרי הקונצרט שהיה לו הצליל הכי שמיימי ויפה שהיא שמעה מעודה... קח את זה לאן שאתה רוצה.
lukatch פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 ^ חריקות זה לא תמיד רע. קראתי פעם מאמר של טכנאי הקלטות מאוד מנוסה שהקליט את כל הגדולים בשנות ה-60 וה-70, ויש לו טריק נחמד, להשאיר תמיד מיקרופון נוסף ליד הבס (חוץ מהדיירקט) כדי שיקלוט את כל רעשי השריגים והמפרט והמיתרים והנשימות של הבסיסט, ואז ממקססים את זה איך שאתה רוצה עם הסיגנל הנקי. זה נותן לנגינה אישיות ואופי, ונשמע לבסיסט עצמו יותר "נכון", כי זה הרי מה שהוא שומע כשהוא מנגן.
tomersg פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 אני לא מכיר גיטרה בס שלא חורקת ומזמזמת שכשומעים אותה לבד. לא משנה אם זה סקוויר, פנדר, ריקנבייקר, מיוזיקמן, וורוויק. ברגע שנכנסים כלים נוספים למיקס, הוקוס פוקוס והרעשים האלה נעלמים. הטריק עם הקונדנסר ליד הגריף הוא טריק נחמד והשתמשו בו עלי כמה פעמים בהקלטות. עוד דבר ש VST לעולם לא יספק.
Muss פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 ^ חריקות זה לא תמיד רע. קראתי פעם מאמר של טכנאי הקלטות מאוד מנוסה שהקליט את כל הגדולים בשנות ה-60 וה-70, ויש לו טריק נחמד, להשאיר תמיד מיקרופון נוסף ליד הבס (חוץ מהדיירקט) כדי שיקלוט את כל רעשי השריגים והמפרט והמיתרים והנשימות של הבסיסט, ואז ממקססים את זה איך שאתה רוצה עם הסיגנל הנקי. זה נותן לנגינה אישיות ואופי, ונשמע לבסיסט עצמו יותר "נכון", כי זה הרי מה שהוא שומע כשהוא מנגן. אילן, אתה מדבר על קונטרה בס או בס חשמלית?
tom פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 בדרך כלל אבל לא אוהב את מה שאני שומע דרך אוזניות. אני מרגיש מנותק מהעולם. אני אנסה לדבר איתו על עניין הווליום למרות שזאת לא תהיה הפעם הראשונה. גם אני סבלתי מלשים אזניות או אטמים, הכל נשמע עמום וחסר חיים. לפני כמה שנים גיליתי את האטמים הללו - http://www.rikushet.co.il/page/ProductFocusedDetails.asp?pid=336&ProdCatId=24 וזה הפתרון הכי מוצלח שאני מצאתי בינתיים, גם לשמוע טוב ויפה, וגם לשמור על האוזן. אין לי מושג אם הם מגינים על האוזן באותה מידה כמו אטמים רגילים, בכל אופן זה מה שאני משתמש בו (וגם כל חברי הלהקה). MUSS למיטב הבנתי (וגם מניסיוני האישי), אילן מדבר על בס חשמלית רגילה.
Duba פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 אילן, אתה מדבר על קונטרה בס או בס חשמלית? "כדי שיקלוט את כל רעשי השריגים והמפרט" נראה לי המשפט הזה די מסביר את עצמו
omri_s פורסם פברואר 14, 2011 פורסם פברואר 14, 2011 בתור גיטריסט ב16 שנה האחרונות, ובסיסט בחודשים האחרונים, מניסיון אני ממליץ לך לעשות כך: קח את הגיטריסט, תעמיד אותו במקום בו הקול שיוצא לו מהבוקסה מגיע אליו לאוזניים. במידה ואפשר, תטה את הבוקסה בזווית ככה ש4 הרמקולים יהיו מכוונים לתוך האוזן של הגיטריסט. למה בעצם הוא מגביר הרבה? התדרים הגבוהים מתפזרים בזווית הרבה יותר קטנה מהבוקסה ולכן הולכים למי שרחוק וממול הבוקסה. התדרי מיד והבסים מתפזרים בזווית רחבה יותר. ואם הגיטריסט עומד צמוד למגבר שלו והבוקסה ברגליים, הוא שומע רק את המיד והבסים שחלשים אצלו מאוד יחסית למידים הגבוהים והטרבלים שמנסרים ומציקים לך ואני מניח שגם לשאר חברי הלהקה. תאמין לי, ברגע שהטרבלים האלו יגיעו לאוזניים שלו והוא יהיה בלי אטמים, הוא יסדר את הסאונד שלו מחדש וגם ינמיך ופתאום גם הסאונד שלכם יהיה מושלם וגם הווליום יהיה נורמלי. פשוט תקוות את הבוקסה ישירות לאוזניים שלו או שתשים אותו רחוק מהבוקסה אבל ממולה. בכל מקרה, זה הכל משחק של תדרים ולא של ווליומים. לכל כלי יש את התדרים שעליהם הוא אמור לשבת, תסדרו שזה פשוט יהיה ככה. מקווה שעזרתי, בהצלחה.
baas פורסם פברואר 15, 2011 פורסם פברואר 15, 2011 שמע, אין לי דרך יפה לנסח את זה. גיטריסט שנמצא 10 שנים "בעסק" ועדיין מתעקש על ווליומים גבוהים הוא אידיוט. חשוב לי להשתמש במילה הזו כי האידיוט הזה יפגע לך בשמיעה בסוף. עזוב אותך מניסיון, מסאונד, מסגנון מוזיקלי, מכל דבר שיגידו לך. סתם אידיוט.
Epilepsy פורסם פברואר 18, 2011 פורסם פברואר 18, 2011 שמע, אין לי דרך יפה לנסח את זה. גיטריסט שנמצא 10 שנים "בעסק" ועדיין מתעקש על ווליומים גבוהים הוא אידיוט. חשוב לי להשתמש במילה הזו כי האידיוט הזה יפגע לך בשמיעה בסוף. עזוב אותך מניסיון, מסאונד, מסגנון מוזיקלי, מכל דבר שיגידו לך. סתם אידיוט. +1!!!! ועכשיו למטאפורת השבוע: זה שהעכבר הוא חיה לא הופך את הבשר שלו לטעים
BullHorn פורסם פברואר 18, 2011 מחבר פורסם פברואר 18, 2011 נחמד מחר חזרה ראשונה מאז השינוי בגישה, ננסה ונקווה לטוב. ואם לא אז נצעק על הגיטריסט עד שינמיך. :X
tomersg פורסם פברואר 18, 2011 פורסם פברואר 18, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=cwHfUfqepQQ&feature=player_embedded
Danny פורסם פברואר 18, 2011 פורסם פברואר 18, 2011 פעם בחזרה אחת זרקתי לגיטריסט בקבוק מים חצי מלא לתוך הפנים כי הוא לא ניגן את הסולו שביקשו ממנו לעשות וכל הזמן הקשיב לאיזה צד ג' לא קשור בשיט, וול, הזהרתי אותו.
Duba פורסם מאי 2, 2011 פורסם מאי 2, 2011 קחו תרביצו בגיטריסיטים קצת דברי חוכמה: http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2011/May/Turn_it_Down_A_Guitarists_Guide_to_Controlling_Volume.aspx (ואם זה לא עוזר אז סתם תרביצו בגיטריסיטם)
tomersg פורסם מאי 2, 2011 פורסם מאי 2, 2011 מצויין. ואם לא עוזר - אז מספריים לכבל (שהוא תמיד איזה קבל מאוד יקר ו"מגביר גיין" ואם לא עוזר אז קאטר למיתרים, ואם גם לא עוזר, אז מזמרה לאצבעות. חוץ מזה, יש כזה למתופפים? אבל בעברית..שיבינו. לאלה שיודעים לקרוא לפחות..
ophiravina פורסם מאי 2, 2011 פורסם מאי 2, 2011 חוץ מזה, יש כזה למתופפים? אבל בעברית..שיבינו. לאלה שיודעים לקרוא לפחות.. צריך גם שיהיה ניקוד
Duba פורסם מאי 2, 2011 פורסם מאי 2, 2011 לא יעזור - הם לא יודעים לקרוא ואם הזמן הם גם נהיים חרשים אילמים
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.