zivgg פורסם יולי 20, 2012 פורסם יולי 20, 2012 יש משהו שאני באמת רוצה לדבר עליו במעט. שמתי כאן במהלך השנתיים האחרונות איזה עשרה יו טיובים של קטעים שאני הפקתי כתבתי, עיבדתי או לקחתי בהם חלק פעיל מאוד, ונראה לי שבממוצע קיבלתי בערך תגובה אחת, גג שתיים עליהם. כמובן שאני לוקח את זה באופן אישי, אבל אם מה שאני כותב כאן היה רלוונטי רק אליי לא הייתי מרשה לעצמי לפתוח אותו. אני ממש לא מדבר על עצמי כאן, אלא בקטע של תקשיבו לאחרים, ולעצמכם, וכך גם תעשו שיקשיבו גם לכם ותצדיקו את קיומכם כמוסיקאים. נראה לי קצת מוזר שכל אשכול ציוד ממוצע זוכה להרבה יותר תשומת לב מאשכול של יצירה של חברי הפורום, ולצערי גם יש הרבה יותר אשכולות ציוד מאשר אשכולות שמדברים על אמנות, ועל אחת כמה וכמה של חברי הקהילה. באופן קצת פחות קיצוני גם אשכולות של שירים שלמדתם לנגן אחד לאחד, או אשכולות שבהם אתם נותנים טיפים חשובים לנגינה זוכים להרבה יותר תשומת לב מאשר אשכולות של יצירה טוטאלית של חברי הפורום, ועדיין לפחות תשומת לב משל אשכול ציוד ממוצע. אני לא רוצה להכליל, חלק גם לא כותבים לי אולי כי הם פשוט לא מחבבים אותי באופן אישי (וגם במקרה כזה חשוב לדעתי לפרגן או לבקר), אבל בכל זאת, אם אוכל רק לאמר שני דברים: לדעתי כל הציוד וכל הלנגן טרנסקריפשן נועדו בשביל שבסופו של דבר תצרו, וכשאתם כל הזמן על הציוד (שזה מאוד מאוד מבורך!) הרבה יותר מאשר שאתם מדברים על מוסיקה זה מפוספס במעט. כמובן שזה לא תמיד נכון, ולא תמיד מדוייק. יש כאן אספנים, יש אנשים שמכורים לציוד, וזה לחלוטין לגיטימי, המקום של זה הוא בלי ספק כאן, ולא צריך להמעיט בערך של זה, פשוט בכל זאת, היחס כאן של אשכולות ציוד וההצלחה שלהם לעומת אשכולות יצירה הוא לא במינון שלי לפחות נראה נכון. והדבר השני והחשוב. מוסיקאי שלא לוקח חלק אקטיבי בלהקשיב לחברי הקהילה שסובבים אותו, ללכת אפילו להופעות שלהם (באים להופעות שלי הרבה, ומעולם אף אחד לא מכאן, למרות שאני טורח להזמין לכל הופעה, ולמרות שממש לא משחצנות, שמי הולך לפניי), לתת להם להשפיע עליו, ולהשפיע עליהם בחזרה לא מצדיק את קיומו כמוסיקאי, לדעתי לפחות. להיות מוסיקאי זה ממש לא רק לעשות צלילים, ואפילו יפים. מוסיקאי זה להיות אמן, ולהיות אמן זה להיות חלק מהקהילה (המוסיקאית והלא מוסיקאית!). זו דעתי כמובן, ולכן מעט קשה לי עם הפורום הזה וחלק ניכר מהמשתתפים בו. זה נכון שאני נעלב (מעט) באופן אישי, אבל מהרגע שראיתי שזה לא ככה רק לגבי, אני חושב שזו הערה מוצדקת. אני אמשיך לפרסם כאן, ואך ורק כי אני חושב שלפרסם כאן קטעים שאנחנו יוצרים ועומדים מאחוריהם, טובים או גרועים, חשובים מאוד לקיום הפורום, שחשוב לי מאוד שיתקיים ויעזור לתהליך היצירה של מוסיקאים ובאסיסטים שכותבים כאן. אתם מאוד מוזמנים לא להסכים איתי, לא להגיב לי וכמובן שזה לא יהיה לי חדש. היה לי בכל זאת חשוב לאמר את זה, ובאשכול נפרד לאשכול שבו שמתי קטע. תודה.
lukatch פורסם יולי 20, 2012 פורסם יולי 20, 2012 נראה לי קצת מוזר שכל אשכול ציוד ממוצע זוכה להרבה יותר תשומת לב מאשכול של יצירה של חברי הפורום תראה, אישית הרבה יותר קל לי להגיב בענייני ציוד. כי זה מידע, לא דעה. איך להוריד צבע, איפה לקנות באסים בטורונטו, האם להרפות מיתרים לפני טירונות שיריון. לכתוב ביקורת על יצירה זה הרבה יותר קשה (יש לי ניסיון בזה: הייתי פעם מבקר מוסיקה ב"הארץ") ופי מאה יותר קשה כשאתה בין חברים. פורומים אינטרנטיים לא משקפים את המציאות. זה אינטרנט, לא החיים. כולם מסכימים איתך שלנגן זה יותר חשוב מלקנות עוד בס באיביי. בדיוק כמו שאהבת אמת יותר חשובה מסטוץ חד פעמי. ועדיין, כמה אתרי פורנו יש באינטרנט וכמה אתרים שמוקדשים לשיחות על אהבת אמת?
tomersg פורסם יולי 20, 2012 פורסם יולי 20, 2012 אכן עניין כאוב. אתה יודע? - זה קרה לי בדיוק לפני כמה שבועות. ובקושי הייתה התייחסות. וכאשר הייתה, היא הייתה ביקורתית, רעילה ומגעילה. ולא רק בפורום הזה למען האמת. את פורום אקט מוזיקלי אני נטשתי בגועל בעיקר בגלל ביקורת מתנשאת ולא עניינית ופוגענית של אנשים שמתעלפים משיר טיפשי על אנטריקוט - רק בגלל שמי שמבצע אותה הוא אדם ידוע שבמקרה אחותו זמרת מפורסמת - ולכן כל שיר שהוא כותב זוכה למגה שירשור של 4 עמודי פירגון של פיייי ווואאו פרר. אבל כנראה שככה זה להיות יוצר. בארץ. אולי גם בחו"ל, אבל שם לא הייתי. לא משנה אם אתה זיו, או תומר או שלמה ארצי להבדיל אלפי הבדלות. גם הוא נתקל בביקורת לכל אורך הדרך. אבל חפיף. צריך לקחת דברים באיזי ולהמשיך ליצור מה שאנחנו אוהבים ושכל המקרים יקפצו. אחרת מה נעשה? נעבוד במס הכנסה? יום אחד תהיה "מצליח" ותראה שכולם ידבקו אליך וירצו לפרגן לך (מאינטרס כמובן) - ואז אל תשכח מאיפה באת. בכל מקרה ביקורת של מוזיקאים זה דבר שצריך לקחת בערבון מוגבל. לא חסרים כאלה שבעניין של ניפוח האגו העצמי שלהם באמצעות מתן ביקורת "בונה" ו "מחנכת" . זה שזה יכול להרוס פרוייקטי חיים ויצירה של אנשים, זה לא משנה. וראיתי את זה קורה במו עיני. ולצערי לא פעם אחת. ביקורת אחת רעילה מספיק יכולה לייאש בנאדם ולגרום לו להפסיק ליצור ולנגן. לדעתי מי שעושה זאת הוא אדם חלש. אבל עדיין - מי שם את אותו מבקר? מי אתה בכלל? בכל מקרה הלקח נלמד - יותר לא אעלה לפה קטעים. לא לפה ולא לאף פורום אחר. זה פשוט לא שווה את בזבוז האנרגיות והבעסה אם ישנה אי התייחסות או ביקורת שלילית.
BassBen פורסם יולי 20, 2012 פורסם יולי 20, 2012 בלי לציין שמות מישהו פה העלה קטע, וביקש שיפרגנו..אז כתבתי שלא צריך לפרגן לכל דבר ודווקא כן פירגנתי לנגן עצמו אך אמרתי שהקטע ברמה נמוכה לטעמי (לא במילים אלו זה היה מושקע ארוך והשתדלתי להיות רגיש) ולאחר שכתבתי את זה ראיתי שיוצר הדיון כנראה מחק אותו..או שהוא פשוט נעלם, מאז אני משתדל לא להגיב בביקורת כי לא כל אחד מסתבר יודע לקבל ביקורת..למרות הדיבורים. בכל מקרה, אני לא מבין מה פשר הדיון חוץ מלהיות ישראלי ולהגיד "פרגן פרגן!" (אל תקח את זה באופן אישי, כך אני רואה את זה) לא כל דבר דורש פירגון ואגב רוב הדברים שאתה אישית שמת אהבתי מאד וזכו למעט פירגון מהסיבה שהרבה אנשים פה לא באים מאותו כיוון שאתה בא, זה שכולנו נגני בס לא אומר שכולנו נריע כל פעם שמישהו יביא עיבוד ג'אז מוצלח. גם אם הוא נחשב מוצלח בעיניך ובעיני "חכמים" מאיתנו לא תמיד נשמע את זה ולאו דווקא זה קטע שיגרום לנו לפרגן, לעומת זאת שימפנז על בס 12 מיתרים שמנגן סופר מריו בסלאפ עם הרגליים יקבל מליוני צפיות ופרגונים.(שאני אישית שונא את זה) אני רק אדגיש(את דעתי), פירגון צריך לבוא מתוך רגש ולא מתוך נימוס . מי שמפרגן ואומר לך "אחלה נגינה" או "אחלה קטע" כשהוא בכלל לא הבין מה הלך והוא ישכח ממך אחרי 3 שניות רק עושה לך עוול. תמשיך לנגן, תמשיך לכתוב ולעבד ותתן הרבה פחות תשומת לב למה שקורה באינטרנט ואל תצפה לקבל בו יותר מדיי פרגון. הסיבה לדעתי היא שאנחנו (אני גם איתך פחות או יותר באותה סירה..רק שאני משתדל לא להעלות דברים לאינטרנט) דור שנעלם, האינטרנט והמיינסטרים הנוכחי שרובו זול לטעמי משחיט הרבה דברים ביניהם גם הכוח של האנשים להבדיל בין איכות ועומק מוסיקלי לבין מוסיקה שיטחית, ממוסחרת שלרוב פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר. מקווה שעזרתי
guy_ron פורסם יולי 20, 2012 פורסם יולי 20, 2012 אני מרגיש שאני חייב להגיב. לפני הכל אני רוצה להגיד שאני באמת לא מחשיב את עצמי לבסיסט מספיק טוב, בטח לא כמו חלק מהבסיסטים כאן בפורום, לעזאזל, אני אפילו לא קורא תווים ושונא לעשות וואקינג... אבל העובדות הן כאלו: 1. פתחתי ערוץ ביוטיוב לפני 3 שנים, לדעתי הייתי הבסיסט הישראלי היחיד (לפחות ככה נדמה לי) שהעלה גרסאות כיסוי לשירים ישראלים. 2. מהר מאוד עברתי לגרסאות כיסוי של שירים לא ישראליים. 3. כיום יש לי 99 קליפים (מחפש רעיון לקליפ ה-100). 4. נכון לדקה הזאת לערוץ שלי יש 492,658 צפיות ו493 מנויים (!!! ). 5. ברוב הקליפים שלי יש מלא פאשלות ואי דיוקים גם בתווים וגם בקצב. 6. יש לי לא מעט ניסיון בלהעלות קליפים לפורומים ובקבלת תגובות עליהם. לכן,קודם כל אל תתבאס ! כל פורום וה"קטע" שלו. בפורום של מיוזיקמן כל תמונה ו/או קליפ ו/או דיון שהוא לא על מיוזיקמן מתקבל בלא פחות מתגובות נאצה ! בפורום של וורוויק הם נחמדים לאללה אבל גם כן, לא מגיבים הרבה, ועוד ועוד... הפורום שלנו מתנהג אחרת. גם אני הפסקתי להעלות לכאן קליפים כי כמעט לא קיבלתי תגובות. יותר מזה אני חייב להודות שאני בעצמי לא מגיב לאחרים. למה ? לא יודע. סתם, אין סיבה אמתית. בקיצור, אל תיקח ללב, אל תחפש תגובות פה בפורום הזה ואל תפסיק להעלות קליפים שלך. את התגובות אתה תקבל (או לא) במקומות אחרים.
Buri פורסם יולי 20, 2012 פורסם יולי 20, 2012 להבדיל בין איכות ועומק מוסיקלי לבין מוסיקה שיטחית, ממוסחרת שלרוב פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר. לא כלכך רציתי להגיב לפוסט הזה אבל המשפט המצוטט קצת חורע לי, לא זכור לי שיש חוקים או סטנדרט שמגדיר מה נחשב למוזיקה טובה בעלת עומק לבין מוסיקה שטחית. מוזיקה כמו כל דבר אומנותי אחר באה לתת במה למי שיצר אותה ולמלא תוכן במי שמאזין/רואה את אותה יצירה, אם אתה נהנה ממוזיקת פיוז'ן ג'אז קלאסי שנוצר בין השנים 1750-1755 בלבד ומבחינתך זה שיא היצירה אבל באותה העת מישהו נהנה להקשיב לג'סטין ביבר/כל אומן פופ אחר אין זה אומר שהמוזיקה שלך "טובה" יותר, אם הקהל המיועד של אוהב מוזיקה שטחית כפי שאתה קורא לה נהנה ממנה ומפיק ממנה תועלת היא טובה בדיוק באותה מידה כמו המוזיקה לה אתה מאזין. בדיוק כמו שציור של משולשים יעשה טוב למישהו אחר ולמישהו אחר רק יצירות פיקאסו מרטיטות את הלב, בעיני המתבונן שתי היצירות טובות. זה כאילו שאם מוזיקה מסויימת מוגדרת כמיינסטרים היא מיד נשללת על ידי מוזיקאים, אני מבטיח שברגע שהמוזיקה שאתה אוהב תתחבב ע"י המוני בני 14 ותנוגן בצורה אין סופית במאות חתונות בין גדרה לנהריה אתה תשנא אותה גם. אם מוזיאים היו קובעים לעולם אזיו מוזיקה היינו שומעים אני מבטיח לך שלא היינו מתקדמים ממוזיקה קלאסית. מוזיקה בין אם היא טובה או לא מוגדרת ע"י הקהל המאזין ולא ע"י אף אחד אחר, ולחשוב שהמוזיקה שלך טובה יותר משל אחרים רק בגלל שאתה לא אוהב אותה לא עושה אותך ליותר טוב ממי שלא אהב את המוזיקה שלך. בנוגע לפוסט המקורי, לא כל פוסט מחייב תגובה.. אני אישית לא אוהב (מבחינת טעם אישי) את החומר שאתה מעלה, זכותי המלאה אני מאמין. זה לא אומר שאתה לא מוזיקאי טוב לטעמי, זה פשוט אומר שאין טעם שאגיב. אני לא נהנה מיצירות ג'ז מורכבות יותר או פחות או אינטרפטציות לשירי מיינסטרים (כמו שירי הבריטני ספירס שהעלת אם זיכרוני אינו מטעה אותי), אישית אני גם לא אוהב את הבס ככלי יחיד אלא רק בתור חלק מהרכב שיוצר מוזיקה שאני גם אוהב, קונטרבס אני מעדיף בלהקות רוקבילי ולא בשום דבר אחר, אולי אם תעלה קטע שיתחבב עליי אני גם אגיב לחיוב או לשלילה..אולי לא. העובדה שאני בסיסט (או מנגן על גיטרה בס) לא בהכרח אומרת שזה כל עולמי המוזיקלי, אני מעדיף להקשיב לשירה נשית על פסנתר מאשר לבסיסט על בס, זה לא מוריד מרמת הנגינה שלי או מאהבה שלי לנגן על בס, עובדה אני איתו כבר יותר מ-15 שנה. בנוגע למה שכתבת על הליכה להופעות של חברי הפורום או הקהילה כפי שאתה מכנה אותה, שאלה לי אלייך, האם תלך להופעה של בסיסט רק כי הוא בסיסט אבל מנגן בלהקה שלז'אנר שלה אתה לא מתחבר?, נניח ומדובר בבלאק דום שבדי עם השפעות קלטיות שעושים קאברים לבוי ג'ורג', בהנחה שאתה לא אוהב את המוזיקה המדוברת האם עדיין תלך להופעה שלו רק בגלל שהוא "חבר בקהילה"?, כניראה שלא, באותה המידה אל תצפה שהוא יגיע אלייך, וזה בסדר. אני אישית מעדיף שאנשים שמגיעים להופעות יגיעו כי הם אוהבים את החומר המנוגן ולא רק בשל הנימוס, כנ"ל בתגובות. הפורום מטרתו העיקרית היא בס ולתת ובסיסטים בישראל מפלט בעברית. אם הרוב מעדיף לדבר על ציוד כי זה נוח יותר כי שאילן כתב זה בסדר גמור, אם המקרה היה הפוך אז הפוסט הזה היה מוחלף בתלונה על חוסר דיבור על ציוד "הרי הציוד זה הדבר הכי חשוב לנגן" בטח היה נאמר, בלי ציוד אין מוזיקה ובטח אין קטעים מוקלטים. תמשיך להעלות קטעים ותפיץ את מה שאתה אוהב, אם תקבל תגובה אחת כנה הרוות עולם ומלואו.
Era פורסם יולי 20, 2012 פורסם יולי 20, 2012 אני יכול להבין למה שתרגיש מאוכזב מהעובדה שאתה לא מקבל תגובות על קטעי וידאו שאתה מעלה זיו, יצרת משהו שאתה גאה בו ויעשה לך טוב לשמוע שאחרים מעריכים אותך עבור זה - לגיטימי לחלוטין, כל אדם אחר במקומך גם היה רוצה לקבל הערכה או פידבק. אבל כמו שנאמר כבר לפניי, לא בהכרח מה שמעניין אותך מעניין אחרים. ויותר מזה, אני לא יכול לדבר בשם אחרים, אבל אני מגיע לפורום הזה כדי ללמוד ולהתעדכן ולפעמים לעזור אם אני יכול - אני בטח לא מגיע בשביל לתמוך באגו של מישהו כאן. זה בדיוק כמו שאני לא קורא כל פוסט, זה לא בגלל שאני לא אוהב את האנשים. הכל פונקציה של עניין בתוכן - אם יש נושא שלא מושך אותי לקרוא אותו, אני לא אקרא. וזה לא ממש לא אומר שמי שכתב את הפוסט לא מעניין, פשוט אותי באותו רגע זה לא. אז קח את זה בקלות, תמשיך לשתף ותהיה בטוח שמי שמתחבר ידאג לאמר לך את זה, כשהוא מרגיש את הצורך לאמר לך, מבלי שתצפה לזה. לדוגמא, guy_ron כתב פה שגם הוא לא מרגיש שבא לו להמשיך לפרסם פה קטעי וידאו, כי אין תגובות - דע לך שאני רואה כמעט כל וידאו שהוא פרסם פה, ונהנתי מכל רגע ובכל זאת לא הגבתי ברוב המקרים. כי לא הרגשתי צורך, אבל זה ממש לא גורע ממנו כנגן או רומז שלא אהבתי את הקטעים.
BassBen פורסם יולי 21, 2012 פורסם יולי 21, 2012 חבל שהשקעת כלכך בתגובה למשפט שהוצאת מהקשר מהסיבה הפשוטה שדאגתי לרשום שם מספר פעמים "לטעמי" "לדעתי". אין אף אחד שיחליט מה היא אומנות טובה יותר או פחות, אני אישית מאמין שאומנות לא צריכה לבוא ממקום של מסחור אלא ממקום של אהבה למה שאתה עושה, וזה כל מה שאמרתי.
Buri פורסם יולי 21, 2012 פורסם יולי 21, 2012 אתה גם צודק וגם טועה, אתה צודק במובן שלא ציינתי במפורש שאני בעצם לא מגיב לך אישית אלא לרוב המוזיקאים בעולם, או לפחות לחלק היחסי שאני פגשתי... אתה ציינת שזו דעתך האישית,רק תבין שזו דעתם של באמת מספר גדול שלא יחידים שמנגנים על כלי מוזיקילי באופן יותר רציני... לרוב קוראים לזה פלצנות, ובגלל שזו באמת דעתך האישית אתה פלצן ותו לא (נכתב בהומור בלי להעליב כמובן). בקשר לעניין ה"טעות" אני אתקיל אותך ב-2 שאלות: 1.האם שאלת לאחרונה או בכלל אומן פופ "ממוסחר" האם הוא אוהב את מה שהוא עושה? 2.האם לא היית רוצה להרוויח כסף מהאומנות שאתה יוצר? זו לא בושה להרוויח כסף (והרבה ממנו) ממה שאתה יוצר, המילה מסחור היא מילה שאומנים (בכל התחומים) כושלים (בגלל הרבה סיבות, זה יכול להיות כישרון או טיימינג לא טוב בנוף האומנותי אליו הם משתייכים) המציאו בשביל לתרץ למה הם לא מצליחים ואחרים שלפי דעתם פחות טובים מהם כן.
kdeal פורסם יולי 21, 2012 פורסם יולי 21, 2012 זיו, כשמדובר בקהילה (והרבה פה חברים גם מחוץ לפורום), כשיש משהו חיובי לומר/לכתוב (מחמאה, פרגון, חיזוק חיובי וכיוב') כותבים אותו. אבל לעתים -ואני לא מדברת עליך או על קטע ספציפי של מישהו אלא מקרה כללי לחלוטין- או שהקטע לא מענין (סגנון מוזיקלי זר/משעמם, קטע משעמם/לא מענין את המאזין הספיפי), או שהקטע לא מספיק טוב, או שאין משהו טוב במיוחד או חיובי במיוחד לומר על הקטע או הנגן, ואז הרבה יותר פשוט לצופים לא לכתוב כלום, מאשר לכתוב משהו לא חיובי וסתם לריב עם מישהו או להכעיס מישהו או שמישהו יחשוב שאתה מניאק/רע/ממורמר/חולרע. אישית, אני מתחברת יותר לקטעים שהעלה גיא רון (וגם לא לכולם, יותר לקטעי הפופ שבהם, ול'קרב בססים' שלו) מאשר לקטעים קלאסים או ג'אז. מה זה אומר על הקטעים שלך? שום דבר. אני הדבילית שלא מתחברת לסגנון (זה משעמם אותי) וזה לא קשור לקטע של זיו. גם קטעים של צ'יק קוריאה משעממים אותי. ותסכים איתי, שיותר נחמד שאני לא מגיבה, מאשר שאגיב - "זה לא מענין אותי" / "זה משעמם אותי" / "לא מתחברת לסגנון"....... אני לא יכולה לדבר בשם אף אחד פרט לעצמי. אבל אולי יש פה עוד אנשים כמוני שלא מתחברים לסגנון המוזיקלי ומעדיפים לא לכתוב כדי לא לפגוע.... ובאמת שאין כאן דבר נגדך או נגד הקטעים שאתה מעלה. 3. כיום יש לי 99 קליפים (מחפש רעיון לקליפ ה-100). "ככה היא באמצע" של כוורת (אבל זה ווקינג) Lessons in Love/Running In The Family של Level42 Too Shy של Kajagoogoo Phantom Of The Opera של Iron maiden לא חסר, רק תשאל אותי
guy_ron פורסם יולי 21, 2012 פורסם יולי 21, 2012 "ככה היא באמצע" של כוורת (אבל זה ווקינג) Lessons in Love/Running In The Family של Level42 Too Shy של Kajagoogoo Phantom Of The Opera של Iron maiden לא חסר, רק תשאל אותי נראה לי אני הולך שוב על קווין... לדוגמא, guy_ron כתב פה שגם הוא לא מרגיש שבא לו להמשיך לפרסם פה קטעי וידאו, כי אין תגובות - דע לך שאני רואה כמעט כל וידאו שהוא פרסם פה, ונהנתי מכל רגע ובכל זאת לא הגבתי ברוב המקרים. כי לא הרגשתי צורך, אבל זה ממש לא גורע ממנו כנגן או רומז שלא אהבתי את הקטעים. אחי הכל טוב
RT פורסם יולי 21, 2012 פורסם יולי 21, 2012 תגובה לכמה מהנקודות בפוסט הפותח. מוזיקה היא שפה. מוזיקה מכסה תחום רחב מאד של סגנונות, יצירות, אנשי מקצוע, כותבים, מבצעים, טכנאים... מוזיקה היא גם מוצר. לפעמים מוצר פרטי של אמן מיוסר שייעודו להיכנס למגירה לעולמי עד ולפעמים מוצר מסחרי שתוכנן ונבנה לצרכים ספציפיים בעלי מטרה כלכלית. מוזיקה היא פלטפורמה אותה יכולים לנצל סוגים שונים של אנשים ולבטא בעזרתה את עצמם ותחום עיסוקם. לכן, צורם לי כשמישהו מכריז על פרמטרים מסוימים כתנאי להיותו של אדם מוזיקאי או לא. להיות מוזיקאי זה לא בהכרח להיות אמן, בדיוק כפי שלשלוט היטב בצרפתית זה לא להיות משורר צרפתי. מה שאתה עושה עם יכולת השליטה שלך מגדיר אותך. זה לא שחור ולבן, אפשר גם וגם. יש לי תחושה שאמן "אמיתי" או "טהור" לא ירוץ ויחפש כל הזמן חיזוקים אלא יהיה עסוק ביצירה נטולת השפעות חיצוניות ושאינה תלויה בהן. יהיה פחות עסוק באגו ויותר בעצם היצירה. ברגע שאיכפת לך מה אומרים אחרים, "התמסחרת" במידה זו או אחרת. לא שזה רע אגב, כל אדם זקוק לחיזוק האגו ולחיזוקים מבחוץ. כדאי רק להיות מודע ולנסות להישאר אובייקטיבי.
BassBen פורסם יולי 21, 2012 פורסם יולי 21, 2012 לרוב קוראים לזה פלצנות, ובגלל שזו באמת דעתך האישית אתה פלצן ותו לא (נכתב בהומור בלי להעליב כמובן). בעיני רוב האנשים אני נתפס כפלצן כפי שציינת (לא מפריע לי בכלל ) ובפני קצת פחות (טוב אולי הרבה פחות) אנשים אני נתפס כאנין טעם ובעל מערכת ערכים משלי כלפי מוסיקה.
zivgg פורסם יולי 21, 2012 מחבר פורסם יולי 21, 2012 טוב חברים, אני שמח שהפוסט עורר עניין, ואענה בקצרה על נקודות שמצאתי שאני צריך לענות עליהן. קודם כל, הפוסט הזה לא מדבר עליי, אני חושב שהיצירות של כולנו לא זוכות למספיק התייחסות. אם שניה נדבר עליי נעשה את זה בהקשר של כולם. אני לא חושב חס וחלילה שהמוסיקה שלי גבוהה או מתימרת להיות גבוהה, ואני לא רואה צורך בהתייחסות שונה מלשיר פופ, שכמובן שלדעתי אין בו דבר רע. דבר שני, אין לי כאן טענות לאף אחד, אני לא התכוונתי לבוא אליכם בטענות, התכוונתי שאולי השיח כאן בפורום ישתנה מעט. שכולנו נתחיל קצת יותר לאתגר את עצמינו כשאנחנו כותבים כאן. אני מסכים עם כל מה שאילן אמר לדוגמא, והפורום הזה הוא הרבה מעל לפורנו, והוא בכל זאת יכול לשאוף ליותר. בוא נגיד שזה יותר קשה לתת ביקורת על מוסיקה מאשר על ציוד, אבל בוא נודה שאולי עדיף לאתגר את עצמינו מעט עם דיונים שבאמת מהווים אתגר אינטלקטואלי מסויים, ולא כאלה שיש בהם רק פיסות מידע. ממך אילן תתפלא, אבל אולי למדתי הכי הרבה כאן מהפורום, ותאמין לי שאני ממש הייתי שמח אם היית מחזק כאן את האלמנט שלך כמבקר מוסיקה מהארץ, בשביל שאז אלמד ממך עוד יותר. אני לא מצפה חס וחלילה מאנשים שיכתבו אם אין להם מה לכתוב, אבל אני בכל זאת חושב שניתן לעשות מאמץ קצת גדול יותר, וממש לא בשבילי חס וחלילה אלא בשביל מהות הפורום. האם פורום של באסיסטים שהם גם מוסיקאים באמת צריך להיות רק למטרות מידע? וחברים. זה נכון שאולי לא כל מוסיקה מעניינת באופן ראשוני (והרבה מאוד פעמים גם לא באופן ראשוני), אבל בוא רגע נחשוב קצת מעבר למה שאנחנו מסוגלים ביום יום, כי זה לטובתינו וזה הרווח האמיתי שאפשר להפיק מפורום שכזה (לדעתי כמובן). אני לא יודע כמה ג'אזיסטים יש כאן, אבל כמה מהם אהבו ג'אז (וד"א גם אני לא יכול לשמוע צ'יק קוריאה) ברגע הראשון ששמעו את הסגנון? אותו דבר עם קלאסי, אותו דבר עם ביטלס, ומדונה, אותו דבר עם גיטרה באס וקונטרהבאס, ואותו דבר עם כל דבר שמעט זר לנו ואנו זקוקים להכוונה אליו. אני דווקא הרבה הרבה יותר מתעניין בהערות מצד הרוקיסטים כאן על קטעי הג'אז שלי, אני בשמחה רבה אלך להופעת בלאק דום שוודי שעושה מחווה לבוי ג'ורג' במידה ואני רואה את התשוקה והשמחה שביצירה של המופיעים כלפי ההופעה הזו, ואני לא חושב שהבדלי הסגנון הם באמת גדולים מדי מכדי שאף אחד מאיתנו לא יקשיב לחברינו, אני חושב שדווקא בגלל הפערים בסגנונות שבינינו יש לכולנו הרבה יותר מה ללמוד, ואני חושב שדווקא בגלל שלא נח לאנשים להגיד שהם לא אוהבים, ושבגלל שלאנשים לא נח לקבל את הביקורת הבונה האמיתית הדברים הללו צריכים להאמר בשביל שנפתח את הראש שלנו באמת ובאמת נצפה לביקורת. אני לא קורא לסיבה שפתחתי בשבילה את הפוסט כבקשה לתשומת לב אליי באופן ספיציפי, ומעבר לכך, אני לא חושב שתשומת לב היא בקשה להתמסחרות. חלק נכבד מהאמנות שלנו (ואני לפחות כן מתימר להיות אמן, רענן אותי מאוד שבעצם לא כל מוסיקאי עושה את המוסיקה לא למען האמנות) היא התקשורת עם הקהל, ואני מאמין שבלי קשר למסחריות או לא (שאין בה בהכרח שלילי, אלא שלעתים קרובות יש בה שלילי) הרצון להגיע לכמה שיותר אזניים הוא יצר טבעי ואנושי שלא באופן ראשוני קשור בכסף, והאמנות היא חלק בלתי נפרד ממנו. זהו... אין לי עוד מה לחפור ולהגיד כאן. שכל אחד יעשה עם המידע הזה מה שבא לו, אני גם כן אעיר כאן עוד דבר קטן, ושהוא דעתי בלבד, שכבר קיבל כאן הסכמה בעבר, ואיכשהו לא קרה עם זה כלום, הופעות של חברי הפורום בכלל מופיעות בלוח מודעות כאילו זה משהו למכירה, ולא כאילו זה חלק מהיותינו באסיסטים. תודה רבה וענקית על ההתייחסות של כל אחד (ואחת) מכם.
baas פורסם יולי 22, 2012 פורסם יולי 22, 2012 שים לב למקרה הפרטי שלי - ולך תדע על כמה חברי פורום הוא תופס: א)אני נמצא באינטרנט כמעט אך ורק כשאני בעבודה. לפעמים לוקחים לי את האוזניות, לפעמים מדברים איתי ולפעמים סתם עושים לידי רעש. התוצאה היא, שנדיר מאוד שאני שומע את הקטעים שאנשים מעלים. אם כבר יש לי זמן לשמוע מוזיקה בעבודה, אני שומע מוזיקה (כלומר, קטעי יוטיוב - בלי להציץ בוידאו בכלל). ועוד - אם כבר יש לי זמן לשמוע מוזיקה בעבודה אני מקדיש אותו לשמיעת מוזיקה - באיכות אולפן, שירים שלמים או אפילו אלבומים שלמים. ב)אני לא מתחבר למוזיקה שלך ולא מבין אותה בכלל (וכאן מקרה פרטי שלי אליך). עניין של טעם, אני גם ככה בקושי מבין מה זה ג'אז. דווקא צפיתי בוידאוים שלך מהלבונטין, אני חושב שאתה בסיסט אדיר (ואני יודע את זה עוד מתקופת הלימודים שלי ברימון, אני מכיר את המוזיקה של מורפאוס וגם את התקופה שלך בג'וני והרל"שים), אבל אני משתעמם מההרכב שלך - שאני נוטה להאמין שהוא מעולה, אבל לא בשבילי. קח בחשבון שלפחות אחת הסיבות שאני לא הגבתי לקטעים שלך חלה על חצי מהפורום לפחות. תוסיך את אלו שעסוקים מדי בכדי להגיב לכל מה שמעניין אותם, את אלו שמתביישים לתת ביקורת בונה ואת עשרות האנשים שצופים בפורום בלי לכתוב כלל - ותבין שאתה אוכל סרט על כלום.
BZakaBZ פורסם יולי 22, 2012 פורסם יולי 22, 2012 אני חש הזדהות עם קצת ממה שזיו כתב בפוסט הראשון וכשאני מנסה לנתח מאיפה ההזדהות הזו מגיעה נראה לי שזו סוג של כמיהה להרגיש חלק מאיזו קבוצה מגובשת שיכולה להיווצר על הפלטפורמה הזאת. להכיר אחד את השני ואת המוזיקה אחד של השני בשביל איזו תחושת קהילתיות שיכולה לחזק לך את הביטחון בזמן השחייה במים העמוקים של עולם המוזיקה וגם יותר ליהנות ממה שאתה עושה כשיש לך יותר למי להשמיע את זה ולהרגיש מחובר. המכשולים העיקריים שאני צופה זה בעיקר השוני בסגנונות שדיברתם עליו רבות ונוסף אליו אני משער שהחלק מהפורום שבאמת חולקים את התחושות האלה הוא קטן יחסית... אפשר לארגן מפגשי נגינה או משהו בסגנון (במות פתוחות, אנא ארעף?)
nikstar22 פורסם יולי 26, 2012 פורסם יולי 26, 2012 לפי דעתי לפרגן או לא זאת אך ורק דעתו של הצופה אני מאמין שצריך לפרגן רק אם נהנת מהקטע או מהטכניקה ,כך שאם יש לך תגובה ממישהו תעריך זאת כנראה נגעת בליבו עם לא אף אחד לא חייב לך כלום.
SL פורסם יולי 26, 2012 פורסם יולי 26, 2012 שים לב למקרה הפרטי שלי - ולך תדע על כמה חברי פורום הוא תופס: א)אני נמצא באינטרנט כמעט אך ורק כשאני בעבודה. לפעמים לוקחים לי את האוזניות, לפעמים מדברים איתי ולפעמים סתם עושים לידי רעש. התוצאה היא, שנדיר מאוד שאני שומע את הקטעים שאנשים מעלים. אם כבר יש לי זמן לשמוע מוזיקה בעבודה, אני שומע מוזיקה (כלומר, קטעי יוטיוב - בלי להציץ בוידאו בכלל). ועוד - אם כבר יש לי זמן לשמוע מוזיקה בעבודה אני מקדיש אותו לשמיעת מוזיקה - באיכות אולפן, שירים שלמים או אפילו אלבומים שלמים. גנבת לי את התגובה, רק שאני לא שומע מוזיקה בעבודה כמעט בכלל. כשאני חושב על זה המוזיקה החדשה היחידה כמעט שאני נחשף אליה היא מה שבועז כהן מנגן ברוקר טוב ב-88 (בערב כשאני חוזר כבר אין כמעט מוזיקה טובה ברדיו אז אני שם אייפוד עם סאונדגארדן או משהו). בקיצור - דבר עם בועז כהן (כרגע בחופשה קצרה) ואשמח לכתוב לך את דעתי.
tomersg פורסם יולי 26, 2012 פורסם יולי 26, 2012 לפי דעתי לפרגן או לא זאת אך ורק דעתו של הצופה אני מאמין שצריך לפרגן רק אם נהנת מהקטע או מהטכניקה ,כך שאם יש לך תגובה ממישהו תעריך זאת כנראה נגעת בליבו עם לא אף אחד לא חייב לך כלום. בקיצור מי שבא לו לפרגן אז שלא יתקמצן.. אבל מי שלא מוצא חן בעיניו משהו - שישמור את הביקורת לעצמו וילך לישון על האף. יש מספיק שליליות בעולם בלי ביקורת "בונה" של אף אחד. (אלא אם הוזמנה במתכוון) ומי שנורא חייב ביקורתיות שלילית ולא יכול בלי - שילך לפה.. http://lomefargen.blogspot.co.il/ נכון נחמד?
RT פורסם יולי 26, 2012 פורסם יולי 26, 2012 בקיצור מי שבא לו לפרגן אז שלא יתקמצן.. אבל מי שלא מוצא חן בעיניו משהו - שישמור את הביקורת לעצמו וילך לישון על האף. מצד שני, כשמישהו מפרסם ולא מקבל תגובה שיבין שזה או בגלל שזה לא מעניין אף אחד או בגלל שאנשים מנומסים, כפי שדרשת מהם שיהיו. אם בשלב הזה המפרסם בא בטענות על חוסר בתגובות ודורש אותן באופן אגרסיבי, שלא יתפלא אם יקבל את אלה שפחות נעימות לאזניו. כשחוסר טאקט חוזר אליך כמו בומראנג זה מאד לא מעים.
tomersg פורסם יולי 26, 2012 פורסם יולי 26, 2012 מצד שני, כשמישהו מפרסם ולא מקבל תגובה שיבין שזה או בגלל שזה לא מעניין אף אחד או בגלל שאנשים מנומסים, כפי שדרשת מהם שיהיו. אם בשלב הזה המפרסם בא בטענות על חוסר בתגובות ודורש אותן באופן אגרסיבי, שלא יתפלא אם יקבל את אלה שפחות נעימות לאזניו. כשחוסר טאקט חוזר אליך כמו בומראנג זה מאד לא מעים. אז שילכו לקיביני.. אני זוכר רונן שגם אתה העלית קטע אחד או שניים ולא היו הרבה תגובות. איך הרגשת כלפי זה? ואיך ההרגשה שאיזה ניק ניים אלמוני וזב חוטם מבקר אותך ואת היצירה שאתה שותף לה? לא נחמד ודי מיותר. ויש המון טינופת ורשע ברשת. לפני כשנה בערך איזה טיפוס נאלח, ממיטב הנוער, לא בטוח שישראלי אבל כותב בעברית, אחד שמנגן קאברבאסים של פנק ביוטיוב, נכנס לסרטון יוטיוב שלי וקילל במילים מאוד קשות ודוחות, בשפה מאוד אלימה. וגם לגבי דברים שלא קשורים למוזיקה. כמובן שמחקתי ישר והתלוננתי על האפס המאופס ליוטיוב (לא שזה שווה משהו) ובהתאם לחומר התת אנושי האמור, גם לא לקחתי את זה קשה, אבל נעים זה לא היה. די מגעיל אפילו. מה אני צריך תחרא הזה? ואיפה הטיפוס הוא מפה שהעיר לי על הטעות בתפקיד בבאס קאבר להיסטריה של מיוז? הבטיח שיעלה קליפ של זה בעצמו... לא קרה מאז. בכלל, אנשים נורא קמצנים בלתת מילה טובה אם זה לא משרת להם שום אינטרס..כאילו זה עולה כסף לתת מילה טובה, להגיד משהו נחמד, אפילו סתם לומר בוקר טוב ולהפיץ קצת אנרגיה חיובית. לא - "אני אמיתי, אני אנין טעם במוזיקה, אני לא מפרגן לכל אחד ככה סתם" ישראל. כאמור אני את השיעור למדתי. אני לא אעלה יותר קטעים לפורומים.
RT פורסם יולי 26, 2012 פורסם יולי 26, 2012 כן, העליתי קטע או שניים שקישקשתי כאן בבית על הבס. לא זוכר אפילו כמה תגובות היו. לא היה איכפת לי אז ובטח לא עכשיו ולרגע לא חשבתי להתחיל לברר עם אנשים מדוע אינם מגיבים או להסביר כמה זה פוגע בי. כי זה לא פגע וגם אם היה פוגע הייתי מבין שותק ומפנים. הסיפור שלך על יוטיוב לא נעים אבל אין לו קשר לפורום. אף אחד לא מנבל כאן את הפה ואם זה יקרה הוא או היא יעלו על טיל למאדים. נדמה לי שהבהרתי מספיק את עמדתי...
tomersg פורסם יולי 26, 2012 פורסם יולי 26, 2012 הסיפור קשור כי זה רק מראה כמה קל לשבת בבית כשאתה מוסתר מאחורי איזה ניק ניים ולבקר אחרים. בין אם זה בפורום, יוטיוב, בלוג שמוקדש למוזיקה רעה לדעתו של הבלוגר חסר הזהות, וכו'. וכולם ברשת. ואולי לך יש עור של פיל יותר עבה. אשריך. אין ספק שעור של פיל זה דבר חשוב בשוק המוזיקה הישראלי ובכלל. צריך למכור כזה בכלי זמר.
baas פורסם יולי 29, 2012 פורסם יולי 29, 2012 אני באמת חושב שאתם לוקחים את כל זה קצת קשה מדי.... אף אחד מאיתנו הוא לא ניקניים אלמוני מאחורי מסך - לכולנו יש חיים שלמים שאנחנו חיים מעבר לזה. תגובות הן תגובות, ביקורת היא ביקורת - אבל (במיוחד חבר'ה כמו תומר וזיו, שמופיעים לא מעט ויש כבר דרך לא קצרה מאחוריהם) מה זה כל כך משנה בעצם? אז לא היו הרבה תגובות, ואולי אפילו איזה ילד קילל מישהו מכם דרך היוטיוב - אז מה?
NEF פורסם יולי 29, 2012 פורסם יולי 29, 2012 טוב, אז הקשבתי לכמה סרטונים והקוורטט של זיו גרינברג נשמע סבבה לגמרי. אבל, אם בא לי להקשיב ל"ג'אז קלאסי" סביר שאשים אלבום של מינגוס או קולטריין... המדיה מוכרת לנו שאנחנו יכולים להפוך לכוכבים אותם הערצנו בילדות, אבל זה אף פעם לא היה כ"כ פשוט, בטח לא בעידן של הורדות וסטרימינג שההיצע בו גדול מאד. הזילות של המוסיקה הפופלרית, עם התבניות הברורות שלה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4261062,00.html פשוט מעייפת ועם השנים אני מוצא את עצמי מעוניין יותר בלשבת ולהנות מהשקט ולא מעוד אלבום. בכל אופן, אני חושב שאם אתה נהנה ממה שאתה עושה, זה יותר חשוב מתגובת הסביבה.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.