Katush פורסם יולי 16, 2011 פורסם יולי 16, 2011 לפני כמה ימים ניגנתי על פרסיז'ן של חבר והיא נשמעה נהדר! לקחתי מפרט והיא נשמעה אפילו יותר טוב(!).. למרות שאני לא כל כך אוהב להשתמש במפרט בגלל נוחות,העדפתי את הסאונד איתו. אני יודע שיש פה כמה חבר'ה שיש להם איזו פרסיז'ן או שתיים,ורציתי לדעת איך אתם אוהבים לנגן עליהן. וגם,אתם אוהבים פרסיז'ן עם פיקאפ אחורי? ג'אז או האמבקר?
tomersg פורסם יולי 16, 2011 פורסם יולי 16, 2011 עוד שאלה מוזרה מבית קאטוש. יש לי שתי פרסיז'ן. אחת עם מיתרי פלאטס ואחת עם ראונדס. זאת עם הראונדס זוכה ליותר שימוש אבל שתיהן אחלה. אל אף אחד מהן אין פיקאפ נוסף. הירהרתי בדבר בעבר. אבל הגיתי למסקנה שכרגע זה מיותר מבחינתי. אולי בעתיד ההירהור יחזור. לגבי נגינה במפרט. אני מנגן הרבה במפרט ומנגן גם הרבה באצבעות. על כל הגיטרות שיש לי. תלוי בתחושתי לגבי השיר או שהסאונד של השיר במקור הוא במפרט (אם זה קאבר). נגינה עם מפרט נותנת סאונד מסויים, אטאק מסוים ופ'יל מסויים שמתאימים למפרט. כמו שבשיר אחד אתה מחליט שבא לך סלאפ ובשיר אחר סאונד חסום, אז גם מפרט זו טכניקה וסאונד וזה לגיטימי ושאף אחד לא יגיד לך אחרת (שאסור לנגן עם מפרט על בס..)
Katush פורסם יולי 16, 2011 מחבר פורסם יולי 16, 2011 חבר'ה שאומרים שאסור לנגן עם מפרט על בס אלה אנשים שאין להם מושג על מה הם מדברים. אני פחות אוהב את זה כי זה לא כל כך נוח לי. אבל כשאני ניגנתי עם חברים כל מני רוק וכאלה אז הייתי משתמש בפיקאפ פרסיז'ן(יש לי PJ) ולרוב עם מפרט כי יותר אהבתי את הסאונד. בגלל זה באתי עם השאלה המוזרה של מה אתם מעדיפים,כי כמעט כל פעם שניגנתי על פרסיז'ן יותר אהבתי את הסאונד שלה כשהשתמשתי עם מפרט.
RT פורסם יולי 16, 2011 פורסם יולי 16, 2011 מי זה החברה האלה? תגיד לי ואני אטפל בהם. עם איזה מפרט אתה מעדיף להשתמש: מהקטנים, מהגדולים, מהמתכת, עבה, דק, אדום?
Yarden_2Y פורסם יולי 16, 2011 פורסם יולי 16, 2011 עם איזה מפרט אתה מעדיף להשתמש: מהקטנים, מהגדולים, מהמתכת, עבה, דק, אדום?
iBass פורסם יולי 16, 2011 פורסם יולי 16, 2011 יש לי מפרט שעשוי מחלוק נחל, אבל אני לא מעיז לנסות לנגן איתו
TzvikMister פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 אני מחזיק בקייס "שקית הפתעות" (הכוונה היא לא לשקית הפתעות מהסוג הזה ) שיש בה מפרטים מכל הסוגים. מאז שחבריי הגיטריסטים התחילו לעקוץ ממני בכמויות, התחלתי כבר להיות יותר בונקר על המפרטים שלי (ולעקוץ מפרטים מעניינים גם מאחרים).
Duba פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 עקיצת מפרטים היא מגיפה רבת שנים בקרב הגיטריסטים. יש שמועות שאפילו "טבע" כשלה במציאת תרופה לתופעה.
lukatch פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 פנדר P היא בס גאוני בפשטותו וקטלני ביעילותו. P תמיד יישמע טוב ותמיד יחתוך דרך המיקס ולעולם לא יאכזב אותך באולפן או בלייב. הוא נשמע טוב עם מפרט או אצבעות, עם ראונדוואונדס או פלאטוואונדס, וכל זה אפשרי גם כשהמגבר שלך על פלאט. אתה לא הראשון שגילה את זה: P על הגירסאות הרבות שלו הוא הבס הנפוץ בעולם, בערך 70-80% ממה שאתה מכיר משנות ה-60 וה-70 הוקלט על פנדר P. אבל היות שגילית את זה עכשיו, אז מזל טוב ותיהנה.
TzvikMister פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 ואם אינני טועה, זו הגיטרה הראשונה שאי פעם יוצרה ע"י פנדר, ככה שהסנטימנטליות מדברת בעד עצמה.
tomersg פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 אני אוהב את המפרטי ניילון המחוספסים של דאנלופ. בפרט האדום 0.53mm לאטאק רך יותר והצהוב 0.80mm לאטאק קשה יותר. כמו כן אני מאוהב במפרטים גדולים מניילון וגם מחוספסים שיש להם מין בליטה מיוחדת לאצבע בשביל שלא יחליקו מתוצרת heriba - אבל נורא קשה למצוא אותם אז אני שומר עליהם היטב. ברוב הבאסים שלי יש את המתקן מפרטים של דאנלופ מודבק מאחורי הראש לשם שליפה מהירה בעת הופעה ואני מחזיק שם כמה מפרטים לגיבוי.
Duba פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 פנדר P היא בס גאוני בפשטותו וקטלני ביעילותו. P תמיד יישמע טוב ותמיד יחתוך דרך המיקס ולעולם לא יאכזב אותך באולפן או בלייב. ומפה אפשר להוציא את הסלוגן: פנדר פרסיז'ן - הקלצ'ניקוב של הבסים!
Katush פורסם יולי 17, 2011 מחבר פורסם יולי 17, 2011 יש לי רק 3 מפרטים בבית. אחד זה דאנלופ 2.0. השני זה משהו סגול שהכל נמחק מזיעה אבל הוא 1.14 ויש לי אחד ירוק שנראה לי שקיבלתי אותו בטעות כשקניתי ממישהו פה בפורום(לא זוכר את השם) קייס רק של וורויק. וגם הוא מחוק מזיעה אבל אני חושב שהוא דק יותר................. ולצערי אני אוהב את הדקים יותר מבחינת הסאונד,אבל הם גדולים מאוד אז הם לא נוחים. הדאנלופ די קטן ונוח,אבל אני לא אוהב לנגן איתו כל כך. אבל אני בכל מקרה לא מנגן הרבה עם מפרט,אז מה זה משנה??
noam sasson פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 הירוק "שלך" זה דאנלופ 1מ"מ תשמור אתו חפיף יש לי מליון כאלו אין על פרסיג'ן עם מפרט!
dimad פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 מה זו השאלה ההזויה הזאת? על הפרסישן שלי אני מנגן עם האצבעות ברגליים
Katush פורסם יולי 17, 2011 מחבר פורסם יולי 17, 2011 מה הזוי בשאלה הזאת? נכון שזה די קשור לשיר שאתה מבצע או לסאונד הספציפי שאתה רוצה מתי שאתה מנגן. אבל מה בדיוק הזוי פה? אני בסך הכל שואל מה אנשים מעדיפים כשהם מנגנים על פרסיז'ן-עם מפרט או בלי מפרט. היית יכול באותה קלות לרשום עם או בלי מפרט.
_ilia_ פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 זה כמו שאני ישאל עם איזה יד אתם מעדיפים לנגן על הפרסיז'ן שלכם, ימין או שמאל?
Danny פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 זה כמו שאני ישאל עם איזה יד אתם מעדיפים לנגן על הפרסיז'ן שלכם, ימין או שמאל? אבל איזו יד? הזאת שעל הפרטבורד או הזאת שאתה "פורט" איתה?
RT פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 זה כמו שאני ישאל עם איזה יד אתם מעדיפים לנגן על הפרסיז'ן שלכם, ימין או שמאל? לא לא, זה לא אותו הדבר. מי שמנגן בפרסיז'ן ובא לו לענות לגבי העדפות הפריטה שלו מוזמן להגיב. זה הנושא, זו השאלה והיא לגיטימית לגמרי. אני יכול לספר שתחילת הדרך שלי היתה על פרסיז'ן 83 וניגנתי רק עם מפרט... כי זה מה שידעתי. זה מה שהמורה (הראשון) שהיה לי אז לימד אותי, והוא בכלל היה גיטריסט. היום אני מרגיש נכה עם מפרט.
_ilia_ פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 לא לא, זה לא אותו הדבר. מי שמנגן בפרסיז'ן ובא לו לענות לגבי העדפות הפריטה שלו מוזמן להגיב. זה הנושא, זו השאלה והיא לגיטימית לגמרי. אני יכול לספר שתחילת הדרך שלי היתה על פרסיז'ן 83 וניגנתי רק עם מפרט... כי זה מה שידעתי. זה מה שהמורה (הראשון) שהיה לי אז לימד אותי, והוא בכלל היה גיטריסט. היום אני מרגיש נכה עם מפרט. אבל זה עניין של העדפה אישית, כל בס נשמעת שונה עם מפרט \ אצבעות. לא יודע, השאלה הזאת פשוט מוזרה ומיותרת לטעמי.
RT פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 יד שמאל או יד ימין זו לא העדפה אישית. הוא ניגן לראשונה על פרסיז'ן, התלהב מאיך שהיא נשמעה עם מפרט ומעניין אותו לשמוע דעתם של אחרים. מה מיותר פה?
tomersg פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 קשה לבחור אם אתה ימני או שמאלי (בידיים).. אני מכיר כמה שמאליים שמנגנים ימין אבל נראה לי שזה מיעוט. אבל לבחור לנגן עם מפרט זה כמןו לבחור לנגן סלאפ. זו סה"כ הכל טכניקה אחת. אני דווקא התחלתי לנגן עם אצבעות. למדתי רק חודש גיטרה קלאסית בקושי לפני שהתחלתי בס. אבל שכבר ידעתי לנגן רציתי לנגן גם עם מפרט כמו חלק גדול מהבסיסטים המגניבים שהשפיעו עלי.
baas פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 אני שמאלי שמנגן ימני (על כמה כלים) ואני ממליץ לכל השמאליים לעשות כמוני ולא להסתבך עם שוק הכלים השמאליים. לא חוויתי בעיה מיוחדת הקשורה בנושא ואני לא ממש מאמין בעניין הזה של ימני-שמאלי. תתאמן - תדע. וגם אני מרגיש נכה עם מפרט. באמת שאני לא מבין בשביל מה צריך אחד, ומהסיבה הזו אף פעם לא התאמנתי מספיק בשביל לסחוב עם מפרט על הבמה.
Yarden_2Y פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 מבחינתי, אצבעות כי מפרט עושה לי כאבים ביד.. אולי כי אף פעם לא ממש לימדו אותי להשתמש בו. לפעמים אני רואה בסיסטים עם מפרט כמו שלימדו אותי כאשר הכרית של היד (בצד של הזרת) מונחת על הגשר והמפרט במעין זווית כזאת שהשפיץ שלו לכיוון היד (ככה גם אפשר להוציא סאונד חסום אם שמים את כרית היד על תחילת המיתרים) - השיטה הזאת ממש כואבת לי. מה שלא לימדו אותי - ראיתי בסיסטים מנגנים עם מפרט על בס כמו על גיטרה, בין שני הפיקאפים עם היד באוויר או איך שנוח. זה תמיד מרגיש לי נורא מרושל..
RT פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 פרסיז'ן ! פרסיז'ן עם או בלי מפרט. אני מתעקש בגלל שחלק גדול מהתגובות היו אנטי מראש, בעיקר כי הוויכוח על מפרט-או-לא אכן עקר וחסר משמעות. עניין של טעם. זהו לא נושא הדיון.
ophiravina פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 מה זו השאלה ההזויה הזאת? על הפרסישן שלי אני מנגן עם האצבעות ברגליים חחn
shaniom פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 בחור שקצת מפתיע לראות על פרסיז'ן http://www.youtube.com/watch?v=-9jv4IjrGnw איזה סטאמינה מטורפת
tomersg פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 איזה קופיף מוטרף הפלי הזה בג'אם מסטולים הזה... ועומר רודריגז ממש מיותר ומעפן..
TzvikMister פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 אני שמאלי שמנגן ימני (על כמה כלים) ואני ממליץ לכל השמאליים לעשות כמוני ולא להסתבך עם שוק הכלים השמאליים. לא חוויתי בעיה מיוחדת הקשורה בנושא ואני לא ממש מאמין בעניין הזה של ימני-שמאלי. תתאמן - תדע. +1!! גם אני שמאלי שמנגן כמו ימני. ככה התחלתי והרגיש לי הכי טבעי. ומי לעזאזל מקשיב לרודריגז הזה כשלידו מנגן פאקינג פרושיאנטה?!
Danny פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 הרודריגז הזה ממש מעאפן וFlea ניגן על פרסיז'ן בעבר, שנת 89 אם אני לא טועה.
TzvikMister פורסם יולי 17, 2011 פורסם יולי 17, 2011 דווקא נראה לי שעד בלאד שוגר סימן ההיכר שלו הייתה הסטינגריי. רק מסטדיום ארקדיום הוא התחיל להשתמש בפנדר באופן קבוע (עד שהוא הוציא את הפלי בס הזו)
Danny פורסם יולי 18, 2011 פורסם יולי 18, 2011 דווקא נראה לי שעד בלאד שוגר סימן ההיכר שלו הייתה הסטינגריי. רק מסטדיום ארקדיום הוא התחיל להשתמש בפנדר באופן קבוע (עד שהוא הוציא את הפלי בס הזו) בשנים המוקדמות הוא היה נוהג להשתמש בספקטור ובסטינגריי ועלה להופיע כמה פעמים עם פרסיז'ן
Duba פורסם יולי 18, 2011 פורסם יולי 18, 2011 במקרה של שת"פ עם עומר רודריגז הבחירה של פלי לא מפתיעה את הבס באלבום הראשון (והטוב) של מארס וולטה הקליט פלי עם פרסיז'ן
iBass פורסם יולי 18, 2011 פורסם יולי 18, 2011 שוברים את הפינה השקופה של הקופסא של הקסטה (לצעירים שכאן, קסטה זה לא גלידה)
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.