Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

תרגילי מתיחה ליד שמאל?

baas

Recommended Posts

פורסם

אז ככה,

אני יושב בזמן האחרון על תרגילי טכניקה משעממים כדי לשפר את יד שמאל שלי, שהיא חלשה,איטית,לא מדוייקת ובקיצור אני עוד שנייה כורת אותה.

הגעתי למסקנה שאחת הבעיות שלי, שאני לא יודע איך לטפל בה בעצמי, היא הפתיחה של האצבעות ביד שמאל, שהיא לא מספיקה וגורמת לי

למאמץ מיותר על הסריגים הכי נמוכים.

יש למישהו המלצות לתרגילים לשיפור המצב?

עם עדיפות גבוהה מאוד לתרגילים ללא בס, כי בכל זאת, עובדים...

פורסם

הסתכלתי מקרוב על הידיים של ויקטור ווטן, יש לו ידיים של ילד קטן. אצל פט מתיני זה ממש מגוחך כמה שהן קטנות והאצבעות קצרות. ולשניהם אין שום בעיה, אם אני מבין נכון.

אני חושב שהפיתרון הוא לא מתיחה, אני לא בטוח שזה אפשרי בכלל, ואם כן, אני לא בטוח שזה אפשרי בלי לגרום נזק לגידים ולסחוסים.

פורסם

בטוח שאפשר לשפר את הגמישות בין האצבעות - לא הגיוני שלא.

אבל גם בהנחה שלא - מה הפתרון?

פורסם

אני אגיד משהו שבטח לא תאהב.

תוציא מהלקסיקון מושגים של תרגילי שיפור גמישות אצבעות וכד'. אף אחד מהנגנים הגדולים שאתה רואה לא הגיע למה שהגיע בזכות תרגילי שיפור כאלה. כולם הגיעו לשם מתוך אימונים אינטנסיביים של נגינת חומר מוזיקלי על הכלי שלהם.

אני יודע שקיימים מספר נגני על (רוקיסטים, אלא מה...) שמקדמים מוצרים לשיפור טכניקות שונות - שלא ע"י נגינה (מהירות וגמישות אצבעות, לחצני אצבעות, פיתוח שמיעה אבסולוטית...) - כולם עושים זאת במטרה לעשוק אותך ולגזול את כספך.

כדי לשפר יכולות נגינה ושליטה בכלי אין תחליף ל... נגינה בכלי. וכדאי מאד לקבל הדרכה ברורה על מה לעבוד אחרת יש סיכון ממשי למריחת זמן והתבוססות במקום.

פורסם

אני 90% מסכים, וזה בדיוק מה שעשיתי עד לפני חודשיים בערך.

אבל יד שמאל שלי על הפנים ואני חייב לתקן עניינים נקודתיים איתה, ולכן אני עושה תרגילי טכניקה כרומטיים לראשונה בחיי.

המצב הזה נובע מהעובדה שבשנים הראשונות שלי ניגנתי בלי מורה.

קודם כל - התרגילים דווקא מועילים מאוד לצורה הפיזית שאני מנגן ומועילים למהירות (מה שבעצם אומר שאני מוציא סאונד יותר טוב בתנאים יותר קשים).

אבל על הסריגים הראשונים - אני מנגן וסובל מכאבים.

כאבים כאלה יחזרו בכל פעם שאני אנגן משהו עמוס וארוך באיזור הזה, בגלל שאני שומר על פוזיציה ובכך גורם למתיחה בין האצבעות.

ועוד משהו - אני ממש מתבאס מלעשות את התרגילים האלה, ברור שעדיף לנגן. אבל קיבלתי את זה על עצמי ואני מרגיש (ושומע) תוצאות, ככה שאני

לא חושב שאני מורח את הזמן, למרות שלפעמים בא לי לתלות את עצמי על הכבל קצת לפני שאני מתחיל את סט התרגילים.

פורסם

עם עדיפות גבוהה מאוד לתרגילים ללא בס, כי בכל זאת, עובדים...

התגובה שלי התייחסה לזה.

אם אתה עושה תרגילים על הבס, ואתה גם מקבל/קיבלת הדרכה של מישהו שיודע מה צריך אז הכל בסדר.

פשוט קיבלתי קודם את הרושם שאתה מחפש קיצורי דרך. My bad כמו שאומרים בגלות.

פורסם

מה פתאום! חס וחלילה בן פורת יוסף רחמנא ליצלן!

1)העדיפות לתרגילים ללא בס נובעת מהסיבה הפשוטה שאני מבלה כל יום בערך 10 שעות במשרד אבל יש לי מלא זמן פנוי כאן - מה שמסביר גם למה אני מפוצץ את הפורום כל הזמן.

2)אני אשמח לשמוע גם על תרגילים עם בס, ברור שזה הרבה יותר מועיל, אני פשוט אעשה גם תרגילים על הצוואר וגם תרגילים בעבודה!

הבעיה היא שלא קיבלתי הדרכה מאף אחד, אני בלי מורה כרגע בגלל שאני בתקופה של סגירת פינות.

וכן - אם היו קיצורי דרך שעובדים, הייתי שמח מאוד להשתמש בהם. אבל עוד לא מצאתי.

פורסם

שיטת הפינגר-פר-פרט לא עובדת לכולם. התמתחות כזאת תוביל לבעיות במפרק כף היד.

"Hey man - the idea I'm putting forth in this video is that 1 finger per fret is a great system in certain situations, but when applied as a rule for all playing (as some people do) it can be harmful and inefficient. The 'bad habit' is using it as a 'one size fits all' approach :-)"

פורסם

אולי תנסה כל מיני כדורי גומי נלחצים כאלה או את  VARI GRIP כזה.

579420.jpg

עריכה: נא לא להשתמש בתמונות ממאגרי תמונות בתשלום אלא אם התמונה נרכשה באופן חוקי (בטח שלא אם יש עליה עדיין סימן מזהה של החברה!)

או כזה:

954.jpg

ואם באמת אפשרי, אז איזה בס זולה במשרד זה בכלל מעולה.

אישית אני לא משתמש בדברים האלה אבל אולי יכול הם יכולים לעזור במשהו. קשה להאמין שהם מזיקים.

בכלל בכל מה שרשור לנגינת בס, וקונטרבס עוד יותר, מדובר בכלים פיזיים, ולכן תחזוקת הגוף תמיד מומלצת, אם זה פעילות גופנית, משקולות, יוגה, גמישות וכו'. לא שאת כל אלה אני עושה... :(

פורסם

כאבים כאלה יחזרו בכל פעם שאני אנגן משהו עמוס וארוך באיזור הזה, בגלל שאני שומר על פוזיציה ובכך גורם למתיחה בין האצבעות.

אני חושב שהבנתי את הבעיה.

אתה "שומר על פוזיציה" - של כמה? ארבעה שריגים עם ארבע אצבעות? זאת פוזיציה של גיטרה, לא של בס.

בבס פוזיציה היא עם "פיבוט" - האגודל נעוצה במקום כמו ציר ושאר האצבעות מקדימה זזות ימינה או שמאלה, ולא פותחות יותר משלושה שריגים. אתה לא אמור לאמץ את יד שמאל שלך להיפתח. זה לא בריא. אם זה כואב, אתה עושה משהו לא נכון, ותפסיק עם זה מיד.

לגיטריסטים יש צוואר שקצר מזה שלך ביותר מ-40 אחוז, אז אין להם בעיה אנטומית לפתוח ארבעה שריגים. אפילו בס שורט-סקייל הוא עדיין 25% יותר ארוך מגיטרה.

אל תיתן לצורה של הבס להטעות אותך, זאת לא גיטרה.

באזור אמצע הצוואר אתה כבר במימדים של גיטרה, אז אתה יכול לפתוח כמו גיטריסט.

אז אם אתה שואל מה הפיתרון - טכניקה שונה לפוזיציות הנמוכות.

פורסם

תומר - המכשירים האלה עובדים על כוח באצבעות, לא גמישות.

ולשמור על נגוף זה חשוב בכל מקרה, בלי קשר לנגינה. ולא שאני עושה את זה יותר ממך... ;)

אילן - יש לך לינק בנושא שמפרט ומעמיק יותר?

למרות שאני "סוג של" משתמש באגודל בתור פחווט בכל מקרה, אף פעם לא חשבתי על צורה שונה

לגמרי של פוזיציות באיזור הנמוך, אשמח לעוד מידע.

פורסם

קרול קיי די מומחית לעניינים האלה, היא עצמה - שעדיין מחזיקה ללא עוררין בתואר הבסיסט המוקלט ביותר בהיסטוריה - סבלה בעבר מתסמונת קרפל טאנל והושבתה מנגינה לשנתיים שלמות. היא הצליחה לחזור לנגן אחרי שחקרה את נושא הטכניקה הנכונה של יד שמאל. קרא את הטיפים שלה, יש שם תמיד חומר טוב.

בגדול, בסריגים הנמוכים היא בעד טכניקה של 1-2-4 כמו סימנדל בקונטרבס, אבל עם כמה הבדלים. ולא שיש לה בעיה לנגן בארבע אצבעות - להיפך, היא התחילה כגיטריסטית ג'ז, ככה שהטכניקה מוכרת לה... אבל בבס חייבים טכניקה שונה, כאמור.

http://www.carolkaye.com/www/education/tips51.htm

פורסם

לא ברור לי הלינק....50 טיפים שונים ובאורך הגלות.

אתה מתכוון לטיפ ספציפי?

וסימנדל, מה זה בכלל? איפה אפשר לקרוא על זה?

פורסם

באאס תחכה עוד פחות מחודש לתחילת חודש אפריל בשביל תרגילי מתיחות ליד שמאל

פורסם

באאס תחכה עוד פחות מחודש לתחילת חודש אפריל בשביל תרגילי מתיחות ליד שמאל

???

א)איך עשית את זה? אדיר!

ב)איך אני אמור לנחש איך כותבים סימנדל? זה באנגלית בכלל?

תודה רבה!

פורסם

יד שמאל, יד שמאל, יד ימין אמרה שאת ז***!

וואי וואי וואי, לא הייתי מוותר...

(לא אוהבים את הקומדי סטור? לא תצחקו מהבדיחה)

פורסם

יש מישהו שיצא לי לראות כבר בשנות השמונים. קוראים לו גרג ארווין והוא מאסטר בתרגילים לידיים. יש ביוטיוב קליפים שונים מהקלטת שהוא הוציא בשנות השמונים.

תהנו ;)

פורסם

נתנו פה טיפים יפים.. אל תתאמץ יותר מדי  ;)

אני מוצא הרבה השראה בכלי נגינה אחרים ממשפחת הגיטרות בהם המסורת יכולה להיות נגינה עם אצבע אחת\שתיים\שלוש בכל מיני גישות היוצרות סאונד שונה לאותה מנגינה.

תרגילי המתיחה הכי יעילים בהם אני משתמש הם כל מיני תרגילים למתיחת הגוף. זה לא התחום שלי אז אני לא יכול להסביר עליהם בפורטרות, אך ישנם הרבה אנשי מקצוע וחברים שיכולים לעזור.

בשבילי זוהי תרומה אדירה לנגינה, אני קוצר את הפירות מידי יום.  תורם לך ולסובבים אותך.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...