Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

מגבר חדש...

GustavoDalFarra

Recommended Posts

פורסם

היי.

פעם ראשונה שלי כאן...אז אם עברתי על חוק מסוים בכל דרך שהיא,סורי!

בכל מיקרה,אני מנגן שנה בערך,ויש לי ציוד לא ממש...טוב.

באס של בודגוב ומגבר של וורסון(...),שהתחלתי איתם בגלל שלא היה לי תקציב כל כך גבוה להתחלה,ולמזלי נפלתי גם על מבצע(....).

אז אני חושב שהגיע הזמן קצת לשדרג את הציוד,במגבר חדש.

יש לי בערך 1500 שקל,+-,רוב הסיכויים זה שאני שם את הכסף שיש לי(ובקושי יש!) וההורים משלימים את הפער..אולי גם אחי(שהוא גיטריסט).

מקסימום אני אצטרך להביא להם כל שקל שאני מרוויח עד שאני אשלם להם בחזרה את הכסף אבל זה לא משנה כרגע.

אז ככה.

הסגנונות שאני אוהב,הם מטאל,ג'אז,קצת בלוז,פאנק,או אם זה עוזר אז ככה:

להקות במטאל: KoRn,Pantera,Down,Superjoint Ritual,Anvil וקצת מטאל ברזילאי כמו Sepultura ו Soulfly.(בעיקרון אני רוצה להיות הכי קרוב שאפשר לסאונד של פנטרה,דאון וסופרג'וינט ריטואל!)

ג'אז,בלוז,פאנק אני לא יודע איך כל כך להרחיב,זה יותר נגני סולו שאני שומע: Marcus Miller,Stanley Clarke,Jaco Psatorious...

בקיצור,אני צריך המלצה למגבר שיוכל ככה לכסות את הכל  :P....

ראיתי מישהו שמוכר מגבר של Ampeg שהוא 100 וואט ב 1700...ומן סתם אני יכול להוריד אותו ל 1600-1500.השאלה היא רק אם זה מתאים לסגנונות שלי.

דיברתי עם המורה(הסוס!) שלי בקשר למגבר אמפג,הוא אמר שהוא לא כל כך מתלהב מהם,שהם נחמדים והכל,אבל העיקרון הוא המליץ לי על איזו סדרה של מגברי פנדר שבחיים שלי לא שמעתי או ראיתי(לא ראמבל מן הסתם אמ...לא זוכר ממש.) שהוא אמר שהם טובים מאוד.

אז בואו ונשמע מה אתם חושבים!!! ;D

פורסם

מה אתה רוצה שהוא יעשה? יתן לך לשמוע את עצמך כשאתה מנגן בבית? יחזיק חזרות? ימלא איצטדיון ויעשה קפה?

ההמלצה תלויה במה שאתה מצפה מהמגבר.

מעבר ליכולות של המגבר, סאונד זה דבר אישי, מה שאני אוהב זה לא בהכרח מה שאתה תאהב ומן הסתם מה שהמורה שלך המליץ עליו זה מה שהוא אוהב.

ההמלצה שלי זה פשוט ללכת לחנויות ולנגן על מגברים עד שתמצא משהו שתאהב, אני הייתי קונה יד שנייה, ככה תוכל לקנות יותר בכסף הזה.

עמית

נ.ב - אני יודע שזאת אולי לא התשובה שציפית לה (לא מועילה ובלי מידע), אבל זאת דעתי.

פורסם

"דיברתי עם המורה(הסוס!)"  ;D

על סוסים שמדברים עברית שמעתי.

אבל יש גם סוסים שמלמדים באס?

כמו שקודמי אמר - הצץ נא בלוח המודעות - יש פה כמה מגברים שמחפשים בית חדש.

פורסם

אממ תראו,לי בעיקרון אין כל כך הרבה זמן ללכת ולבדוק מגברים...

למרות שאני רוצה בקרוב לקנות מיתרים חדשים לבאס שלי אז אני מניח שאני אוכל לנגן קצת על מגברים ולבדוק.

אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות אף אחד מהמגברים שיש פה שמוכרים...חוץ מהפיוי אבל זה לא יהיה שידרוג משמעותי.

אני בסך הכל רוצה מגבר חזק וטוב,שיתאים לסגנונות שאני רוצה.

אני צריך 50 וואט ומעלה.

אני בסך הכל צריך שלפחות תכוונו אותי למגברים מסוימים שאתם חושבים שיתאימו לסגנונות שלי.

והמורה שלי אמר לי שהמגבר של הפנדר(שאני לא זוכר מה הסדרה הייתה) כן יתאים לי.

פורסם

אני לא חושב שיש מגברים שמתאימים לז'אנרים ספציפיים, זה עניין של העדפה.

יש לך דוגמאות אולי מסרטונים ביוטיוב של סאונד של בסיסטים אחרים שאתה אוהב והיית רוצה להתקרב לכיוון ההוא?

פורסם

אני בעיקרון רוצה שהמגבר יוכל לספק לי מצד אחד סאונד כבד למטאל,ומצד שני סאונד פאנקי שיהיה טוב לסלאפים וFאנק...בלוז וג'אז זה פחות חשוב לי.

אני רוצה במטאל להגיע לסאונד של Fieldy מקורן,לסאונד של רקס מפנטרה(ודאון...וסופרג'וינט חח),ובפאנק להגיע לסאונד Fאנקי וטוב לסלאפים,אני מניח בערך בסגנון של פלי מ RHCP.

ברור שבגלל הבאס שלי זה לא ישמע כל כך דומה אבל אני גם את הבאסד ישדרג במצב מסוים!

פורסם

Your teacher sounds like a dushbag

הוא מטעה אותך ובגדול... אני לא יודע אם הוא הכניס לך את השטות הזאת שמגבר הוא המרכיב העיקרי בסאונד אבל הוא לא.. כמו שכבר אמרתי בעבר כדי להשיג סאונד של מישהו אחר אתה צריך את הדברים הבאים:

בס כמו של אותו אדם+מיתרים של אותו אדם+ מגבר של אותו אדם+ טכנאי הקלטה כמו של אותו אדם/איש סאונד כמו של אותו אדם (דיסק/לייב) + feel נגינה של אותו אדם + אופן נגינה של אותו אדם+ טכניקה של אותו אדם = להיות אותו אדם (מתמטיקה בסיסית)

אם אתה רוצה לפשט את העניין תסתפק באותה הבס (מתוך הכמה שכל אמן שציינת למעלה מנגן עליהן) ובערך אותו מגבר (מתוך הכמה שכל אמן שציינת למעלה מנגן עליהם), אך אחד מהנגנים שרשמת למעלה לא מנגן או הקליט על קומבו ואין לך את אף אחת מהבסים שלהם בדיוק  אז כל בסיס השאלה שלך לא רלוונטי..

חפש מגבר שיספק את הרצונות שלך מבחינה לוגיסטית ושישאר איתך הרבה זמן ,מגבר לא מחליפים כל יומיים כמו גיטרה.

אתה צריך לחפש כרגע את הדברים הבאים:

סאונד- לך לנגן על מגברים עם הבס שלך זה ותחליט לפי האוזן לא לפי שום דבר אחר אף המלצה כתובה או מילולית לא יכולה להחליף שמיעה.

גודל - קלות שינוע להופעות/חזרות, יש קומבואים לא נוחים ויש יותר נוחים (גלגלים/משקל)

עוצמה - שיכסה את מה שאתה מחפש ומין הסתם עדיף שיכסה גם הופעה בינונית (עד 100 וואט ואתה מסודר לרוב המקומות בארץ אם לא לכולם)

עתיד- חפש חברה/דגם פופולרים כדי שתוכל למכור את המגבר (ואתה תרצה לעשות את זה) בסביבות אותו המחיר שקנית.

אני מבטיח לך שהאהבה שלך לז'אנר מסויים תשתנה עם הזמן או שתתחיל לאהוב דברים בנוסף..חוץ מזה אין באמת מגברים שמתאימים לז'אנר מסויים, זה פשוט לא קיים אז אל תחשוב על המשתנה הזה בכלל כשאתה מחפש מגבר.

אמפג היא חברה מעולה למגברים ויש עליה המון ביקרות מצויינות, תגובות שליליות לא שמעתי יותר מדי אם בכלל.

פנדר היא חברה מעולה גם כן, במגברים היא מצטיינת פחות מאמפג אבל היא בהחלט מצויינת חלק אוהבים יותר חלק אוהבים פחות...אני הייתי בעלים של פנדר בייסמן 100 במשך הרבה שנים וגם ראמבל 60 ואפילו BXR 100 ו-25 מכולם נהנתי ומכרתי עקב אילוצים כאלו ואחרים.

פורסם

Your teacher sounds like a dushbag

הוא מטעה אותך ובגדול... אני לא יודע אם הוא הכניס לך את השטות הזאת שמגבר הוא המרכיב העיקרי בסאונד אבל הוא לא.. כמו שכבר אמרתי בעבר כדי להשיג סאונד של מישהו אחר אתה צריך את הדברים הבאים:

בס כמו של אותו אדם+מיתרים של אותו אדם+ מגבר של אותו אדם+ טכנאי הקלטה כמו של אותו אדם/איש סאונד כמו של אותו אדם (דיסק/לייב) + feel נגינה של אותו אדם + אופן נגינה של אותו אדם+ טכניקה של אותו אדם = להיות אותו אדם (מתמטיקה בסיסית)

אם אתה רוצה לפשט את העניין תסתפק באותה הבס (מתוך הכמה שכל אמן שציינת למעלה מנגן עליהן) ובערך אותו מגבר (מתוך הכמה שכל אמן שציינת למעלה מנגן עליהם), אך אחד מהנגנים שרשמת למעלה לא מנגן או הקליט על קומבו ואין לך את אף אחת מהבסים שלהם בדיוק  אז כל בסיס השאלה שלך לא רלוונטי..

חפש מגבר שיספק את הרצונות שלך מבחינה לוגיסטית ושישאר איתך הרבה זמן ,מגבר לא מחליפים כל יומיים כמו גיטרה.

סאונד- לך לנגן על מגברים עם הבס שלך זה ותחליט לפי האוזן לא לפי שום דבר אחר אף המלצה כתובה או מילולית לא יכולה להחליף שמיעה.

גודל - קלות שינוע להופעות/חזרות, יש קומבואים לא נוחים ויש יותר נוחים (גלגלים/משקל)

עוצמה - שיכסה את מה שאתה מחפש ומין הסתם עדיף שיכסה גם הופעה בינונית (עד 100 וואט ואתה מסודר לרוב המקומות בארץ אם לא לכולם)

עתיד- חפש חברה/דגם פופולרים כדי שתוכל למכור את המגבר (ואתה תרצה לעשות את זה) בסביבות אותו המחיר שקנית.

אני מבטיח לך שהאהבה שלך לז'אנר מסויים תשתנה עם הזמן או שתתחיל לאהוב דברים בנוסף..חוץ מזה אין באמת מגברים שמתאימים לז'אנר מסויים, זה פשוט לא קיים אז אל תחשוב על המשתנה הזה בכלל כשאתה מחפש מגבר.

אמפג היא חברה מעולה למגברים ויש עליה המון ביקרות מצויינות, תגובות שליליות לא שמעתי יותר מדי אם בכלל.

פנדר היא חברה מעולה גם כן, במגברים היא מצטיינת פחות מאמפג אבל היא בהחלט מצויינת חלק אוהבים יותר חלק אוהבים פחות...אני הייתי בעלים של פנדר בייסמן 100 במשך הרבה שנים וגם ראמבל 60 ואפילו BXR 100 ו-25 מכולם נהנתי ומכרתי עקב אילוצים כאלו ואחרים.

אוקיי דבר ראשון המורה שלי הוא לגמרי לא "dushbag"...

הוא מורה ממש טוב,הוא בעיקרון גיטריסט,והוא יודע גם לנגן על תופים,ויש לו שני הרכבים(לפחות שאני יודע עליהם) מצליחים,ואם אני לא טועה היה לו עוד לפחות אחד.

הוא למד לגמרי לבד,והוא לא נראה בנאדם רציני אבל כשאתה רואה אותו מנגן אתה רואה עד כמה הוא מבין.

הוא יודע בערך את הסגנונות שאני אוהב, הוא יודע שאני אוהב מטאל(בעיקר הוא יודע על קורן ופנטרה שאני אוהב),ויודע שאני גם מאוד אוהב סלאפים וסאונד Fאנקי.

אז לא,הוא לא "dushbag". ;)

ואני מאמין שאתה בהחלט הבנת בלי להתאמץ יותר מידי שאני רוצה להגיע הכי קרוב לסאונד של הבאסיסטים שאני אוהב.

לא אותו סאונד בדיוק,כי מין הסתם אני לא אותו באסיסט,ואני לא חושב שבזמן הקרוב יהיה לי גם תקציב אפילו לציוד דומה.

אז קאט דה בולשיט ואל תנסה להתחכם.

אני מבקש המלצות כדי שאני אוכל להתמקד יותר על מגברים מסוימים.

בינתיים נראה שלאף אחד אין התנגדות למגבר אמפג שאני חושב עליו.

כן,ברור שבשלב מסוים אני אתחבר ליותר סגנונות מוזיקה,בהתחלה הייתי בראש של לנגן רק מטאל,המורה שלי פתח לי את המחשבה לסגנונות אחרים ואני נהנה לשמוע ולנגן אותם בדיוק כמו שאני אוהב לשמוע ולנגן מטאל.

וכן אני חושב שכל יום אני נפתח קצת ועוד קצת לסגנונות מוזיקה אחרים.

בינתיים אני לא ממש יודע בקשר להיכנס להרכב,הייתי ב"תקופת ניסיון" בהרכב של אח שלי(הוא גיטריסט) עם החברים שלו,הם משום מה החליטו שהם מעדיפים שאחד החברים האחרים יקנה באס ויחליף את המקום שלי(ואותו אדם מנגן בערך 7 שנים על סקסופון...אז הם לא לקחו סתם מישהו) שבכל מיקרה די מעצבן אותם מבחינת הביצועים שלו על באס  :D.

וטוב נו בגלל שהם רובם 7 שנים מעלי(כמעט כולם),אז מן הסתם כשהם יופיעו באיזה פאב או משהו אני לא אוכל להיכנס...אז גם סיבה לזה שלא יכולתי להיות בפנים.

חוץ מזה אני חושב(ומקווה) שאחד מהילדים שדיברתי איתו בשכבה שלי שרוצה להקים הרכב קטן,באמת יעשה את זה ולא יהפוך את זה לשטות.

אז בקשר לוואט אני רוצה שזה יהיה 50 וואט גם כדי שאני אוכל באמת להשתדרג ממגבר של..15 וואט(??) למגבר קצת יותר רציני,ומן הסתם אם אוכל גם ל 100 וואט ככה שאני אהיה מוכן לכל מצב שהוא שאני אצטרך להופיע..

אז אם בינתיים אף אחד לא קלט שאני בסך הכל צריך המלצות על מגברים מניסיון אישי,או שאין לו משהו נגד המגבר אמפג,אני מניח שאני אלך לנסות אותו  :)

פורסם

שאני התחלתי היה לי מגבר Laney ממש טוב, שחבל שלא באת קודם כי מכרתי אותו לפני איזה חודש ב1000 שקל...

אני נהניתי ממנו ממש בתקופה ההיא, וגם אני הייתי פחות או יותר בכיוון של הסאונד שאתה מחפש.. אבל, אני לא יודע איך מגברי לני נשמעים כיום, המגבר שלי היה בן כמה שנים טובות, וחברות משתנות בכמה שנים..

תנסה, אולי תאהב... :)

פורסם

ילד חוסר היומרות שלך לא יתקבל פה בברכה ואם אנשים פה לא היו כל כך נחמדים הם כבר היו גורמים לך לבכות

שני דברים שאני רוצה להתייחס להם במינימום מילים כי השעה 3 בבוקר ואני מזיע כמו חתיכת בשר שנשכחה בשמש:

1. זה שהוא מנגן בשני הרכבים ויש לו יכולת מוזיקלית לא הופך את המורה בס שלך ל... WELL, מורה לבס

2. תכלס זהו

תקנה את האמפג

אה כן נזכרתי זה גם לא הופך אותו ל-לא דושבאג

פורסם

ילד חוסר היומרות שלך לא יתקבל פה בברכה ואם אנשים פה לא היו כל כך נחמדים הם כבר היו גורמים לך לבכות

שני דברים שאני רוצה להתייחס להם במינימום מילים כי השעה 3 בבוקר ואני מזיע כמו חתיכת בשר שנשכחה בשמש:

1. זה שהוא מנגן בשני הרכבים ויש לו יכולת מוזיקלית לא הופך את המורה בס שלך ל... WELL, מורה לבס

2. תכלס זהו

תקנה את האמפג

אה כן נזכרתי זה גם לא הופך אותו ל-לא דושבאג

נחמדים? אני לא יודע,כמעט כל בנאדם שני פה מנסה להתחכם איתי או סתם לשחק אותה יודע הכל.

היו גורמים לי לבכות? שמישהו יקלל אותי או יגיד לי כמה לפי דעתו אני טמבל,או לא מבין כלום במוזיקה באיזה פורום לא יגרום לי לבכות.

אולי אתם אנשים עם ניסיון ואולי אתם לא,אבל לנסות להתחכם על ילד בלכתוב כל מיני דברים באינטרנט לא הופך אותך למשהו מיוחד.

כן יכול להיות שאתם עם ניסיון יותר גדול משלי,יכול להיות שמה שאני אומר זה לגמרי בולשיט,אבל בחיית,אם אתם אנשים עם ניסיון ואתם מקצועיים,אתם הייתם הולכים ישר לתשובה ולא מנסים להתחכם,או להשמיץ את המורה שלי כדי לצאת מזה...עם הרגשה טובה??

המורה שלי מלמד חצי מהילדים בבצפר שלי. ויש יחסית הרבה.

ואף אחד לא מתלונן.

כולם ממליצים עליו לחברים שלהם.

זה שאתה רואה רק את מה שאני יודע עליו,לא אומר שזה כל מה שהוא.

ושוב,הקטע שאתה מתנשא מעלי ורושם לי "אה כן נזכרתי זה גם לא הופך אותו ל-לא דושבאג,לא באמת עוזר לך חוץ מכנראה לתת לעצמך הרגשה טובה שאתה כנראה הצלחת לעצבן מישהו בפורום. ;D

אה,ותודה ל Bundy,שבאמת התייחס למה שרציתי =].

ראיתי בעבר מישהו שמכר מגבר לייני 140 וואט שהיה בן איזה 3 שנים ב 1100 ככה ביד 2,וראיתי עוד אחד שרצה למכור מגבר של לייני 60 וואט ב 1000. כנראה אתה אחד מהם ^^.

פורסם

טוב אני מניח שתגובה שלי לא הובנה כראוי ונהפכה לסוג של ציניות או לעג כלפייך.. בכל אופן זה לא המצב.

הפעם אסביר זאת חד וחלק בלי יותר מדי "סיבוכים" או הסברים שיהפכו את התגובה הזאת בעיינך ללא רצינית... אין דבר כזה מגבר לסיגנון מסויים, אני מאוד שמח אתה מעריך את המורה שלך וככה באמת צריך להיות המצב, לא איכפת לי שהוא מנגן בטריליון הרכבים ויודע לשחק גם גולף גם אם הייתי מכיר אותו (ואני לא) וגם אם הוא היה הבסיסט או המוזיקאי הכי מוכשר בעולם (והוא לא) עדיין אם הוא היה אומר שמגבר X לא מתאים לסיגנון מסויים הוא היה מקבל את אותה נוסחה מתמטית שנתתי מקודם ואם הייתה לי אפשרות הייתי שם אותו ללעג ולקלס בכל פורום ציבורי שקיים וממש לא משנה לי מי הוא.

כל מי שמכיר אותי בפורום הזה ומחוץ לו יודע שאני יותר משמח לעזור בכל דבר שקשור למתן עצה ויותר  אז אנא את הזילזול שלך באלה שמנסים לעזור לך תשמור ל"בצפר" או מה שזה לא אמור להיות.

ולמקרה שהנקודה שלי עדיין לא הובנה אחזור על זה שוב אין דבר כזה מגבר שמתאים לסיגנון מסויים!, תבין את זה איך שתבין את זה.

אני אחזור שוב על מה שכתבתי לגבי הדברים שאתה צריך לחפש במגבר: (אותם דברים שטענת שלא כתבתי בתגובה "המזלזלת" כלפייך)

אין לך זמן לבדוק מגברים זו בעיה אחרת, אני יכול להמליץ לך על טריליון מגברים מטירליון פירמות שיתאימו לך עלפי דעתי על סמך הפרטים שנתת (עלות) כל שאר הפרטים שנתת לא נכנסים כפונקציה בחיפוש מגבר- לא נגן מפורסם לא סיגנון מוזיקה ולא אהבה לקבוצת כדורגל מסויימת.

את אותם מגברים בכל מקרה תצטרך ללכת לקנות אז אם אתה כבר שם שמע עוד מגברים בסכום שאתה מחפש, טוב תקנה או תחפש במדורי יד שנייה לא טוב תמשיך לחפש– בבקשה בעיית זמנים פתרנו.

אצטט שוב ממה שכתבתי בנוגע לחברות שרשמת: (שוב טענה מצידך על אי מתן עזרה)

או לחילופין כנס לכלי זמר ותבקש "מגבר למטאל עם נגיעות Fאנק".. מסקרן אותי לדעת מה יתנו לך.

אם אחרי כל זה עדיין לא ירדת לסוף דעתי, אני מצטער אין ביכולתי לעזור לך מעבר לכך.

יום נפלא ובהצלחה.

קרן בחייאת הוא לא מזכיר לך מישהו...נו נו...עומד לי על קצה הלשון... תעזרי לי פה.

פורסם

טוב, אני עדיין חושב שבכל זאת אתה צריך לנסות למצוא זמן וללכת לחפש מגברים אבל בכל זאת אם אתה רוצה שם של מגבר...

אם הבנתי נכון אתה בעצם מחפש מגבר לבית כדי לשמוע את עצמך אם אופציה של אולי לנגן מדי פעם עם חברים, אם זה באמת ככה אז אני יכול להמליץ לך על המגבר שאני משתמש בו בבית:25 Fender Rumble. אני אישית אוהב את הצליל שלו וגם יצא לי כמה פעמים לנגן  עם חברים בלי ציוד ענקי והוא החזיק סבבה, אני חושב שמאז שקניתי אותו (לפני שנתיים) יצאה לו גרסא חדשה אבל אני לא לגמרי סגור על ההבדלים וכל זה.

פורסם

טוב אני מניח שתגובה שלי לא הובנה כראוי ונהפכה לסוג של ציניות או לעג כלפייך.. בכל אופן זה לא המצב.

הפעם אסביר זאת חד וחלק בלי יותר מדי "סיבוכים" או הסברים שיהפכו את התגובה הזאת בעיינך ללא רצינית... אין דבר כזה מגבר לסיגנון מסויים, אני מאוד שמח אתה מעריך את המורה שלך וככה באמת צריך להיות המצב, לא איכפת לי שהוא מנגן בטריליון הרכבים ויודע לשחק גם גולף גם אם הייתי מכיר אותו (ואני לא) וגם אם הוא היה הבסיסט או המוזיקאי הכי מוכשר בעולם (והוא לא) עדיין אם הוא היה אומר שמגבר X לא מתאים לסיגנון מסויים הוא היה מקבל את אותה נוסחה מתמטית שנתתי מקודם ואם הייתה לי אפשרות הייתי שם אותו ללעג ולקלס בכל פורום ציבורי שקיים וממש לא משנה לי מי הוא.

כל מי שמכיר אותי בפורום הזה ומחוץ לו יודע שאני יותר משמח לעזור בכל דבר שקשור למתן עצה ויותר  אז אנא את הזילזול שלך באלה שמנסים לעזור לך תשמור ל"בצפר" או מה שזה לא אמור להיות.

ולמקרה שהנקודה שלי עדיין לא הובנה אחזור על זה שוב אין דבר כזה מגבר שמתאים לסיגנון מסויים!, תבין את זה איך שתבין את זה.

אני אחזור שוב על מה שכתבתי לגבי הדברים שאתה צריך לחפש במגבר: (אותם דברים שטענת שלא כתבתי בתגובה "המזלזלת" כלפייך)

אין לך זמן לבדוק מגברים זו בעיה אחרת, אני יכול להמליץ לך על טריליון מגברים מטירליון פירמות שיתאימו לך עלפי דעתי על סמך הפרטים שנתת (עלות) כל שאר הפרטים שנתת לא נכנסים כפונקציה בחיפוש מגבר- לא נגן מפורסם לא סיגנון מוזיקה ולא אהבה לקבוצת כדורגל מסויימת.

את אותם מגברים בכל מקרה תצטרך ללכת לקנות אז אם אתה כבר שם שמע עוד מגברים בסכום שאתה מחפש, טוב תקנה או תחפש במדורי יד שנייה לא טוב תמשיך לחפש– בבקשה בעיית זמנים פתרנו.

אצטט שוב ממה שכתבתי בנוגע לחברות שרשמת: (שוב טענה מצידך על אי מתן עזרה)

או לחילופין כנס לכלי זמר ותבקש "מגבר למטאל עם נגיעות Fאנק".. מסקרן אותי לדעת מה יתנו לך.

אם אחרי כל זה עדיין לא ירדת לסוף דעתי, אני מצטער אין ביכולתי לעזור לך מעבר לכך.

יום נפלא ובהצלחה.

קרן בחייאת הוא לא מזכיר לך מישהו...נו נו...עומד לי על קצה הלשון... תעזרי לי פה.

ושוב אתה החלטת שאני אמרתי שאני רוצה מגבר לסגנון מסוים.

אני רוצה מגבר,שיוכל לסחוב מטאל ו Fאנק.

ככה שאני לא רוצה שהוא יהיה טוב רק למטאל וכשאני אנגן איתו פאנק הוא ישמע חרא,או ההפך.

אני רוצה להגיע למצב שאני אוכל לסדר לי את ה EQ שלו בצורה כלשהיא לא באמת משנה שככה הסאונד יהיה כבד וטוב למטאל,ואחרי זה לסדר שוב את ה EQ כדי שהוא ישמע יותר פאנקי וטוב לפאנק.

זה הכל.

אבל אתם הופכים את זה ל "אתה רוצה מגבר לסגנון מסוים".

לשום בנאדם שאני מכיר אין את הכסף כדי לקנות את אותו הציוד של הבאסיסט שהם רוצים להגיע לסאונד שלו.

אז בגלל זה,הם קונים ציוד דומה,ככה שהם יוכלו להגיע קרוב לסאונד של אותו באסיסט בלי להוציא עשרות אלפי שקלים.

וזה בדיוק מה שאני רוצה.

אז בגלל שאני לא יכול להרשות לעצמי לקנות שני מגברים,שאחד יהיה מצוין למטאל ואחד יהיה מצוין לפאנק,אני צריך למצוא אחד שיוכל לסחוב את שניהם וזה ישמע טוב.

ואני לא מתכוון פה לשני מגברים שהם מתאימים לסגנון מסוים,אני מתכוון לזה שאם אני ארצה לבוא ולנגן מטאל על אחד מהמגברים,אז זה ישמע ממש ממש טוב עליו,ועל מגבר אחר פאנק ישמע ממש טוב.

מן הסתם כל הבאסיסטים הגדולים והמפורסמים קונים מגברים שכשהם מנגנים איתם את הסגנון שהם אוהבים,זה פשוט ישמע ממש ממש טוב.

הם לא קונים סתם מגברים בגלל השם.

הם קונים את זה כדי שכשהם ינגנו את המוזיקה שהם אוהבים זה ישמע כמו שהם רוצים.

ואני לא אתייחס למשפט הזה בכלל: "אז אנא את הזילזול שלך באלה שמנסים לעזור לך תשמור ל"בצפר" או מה שזה לא אמור להיות."

פורסם

עזוב אותך דיבורים וסגנונות יש לך תקציב לא גבוה, סע ותקשיב למגברים ותבחר מה שטוב באוזניך, לא מה שהמורה, המוכר בחנות, האח, הדודה וחבר'ה בפורום אומרים לך.

כפי שאמרתי והרבה אמרו מלפניי, האוזניים שלך מחליטות מה טוב לך או לא, לא מישהו אחר.

מגברים שונים יישמעו שונה פחות או יותר אחד מהשני, תבחר מה שנשמע לך הכי טוב למה שאתה מנגן ותזכור שאת הציוד שאתה קונה זה על מנת שאתה תשמע טוב בתור עצמך ולא בתור FLEA או כל בן אדם אחר.

פורסם

עזוב אותך דיבורים וסגנונות יש לך תקציב לא גבוה, סע ותקשיב למגברים ותבחר מה שטוב באוזניך, לא מה שהמורה, המוכר בחנות, האח, הדודה וחבר'ה בפורום אומרים לך.

כפי שאמרתי והרבה אמרו מלפניי, האוזניים שלך מחליטות מה טוב לך או לא, לא מישהו אחר.

מגברים שונים יישמעו שונה פחות או יותר אחד מהשני, תבחר מה שנשמע לך הכי טוב למה שאתה מנגן ותזכור שאת הציוד שאתה קונה זה על מנת שאתה תשמע טוב בתור עצמך ולא בתור FLEA או כל בן אדם אחר.

צודק במאה אחוז! הדיון הזה קצת מיותר....

פורסם

המטרה הייתה לבקש המלצות למגבר לסגנונות.

יותר כיוונתי גם ככה למצוא מישהו ששומע אם לא את כל הסגנונות שאני שומע אז לפחות חלק,והוא מבין שיש לנו אותו עניין בסאונד מסוים,אז הוא היה יכול להמליץ לי על מגבר כלשהוא וככה לעזור..

בינתיים היה אחד,שזה מה שבעיקרון רציתי.

והמטרה בלהגיע לסאונד של באסיסט מסוים היא בגלל שאני אוהב את אותו הסאונד,או אם אני סתם עושה קאבר לבד/חברים/הרכב או כל דבר אחר אז שיהיה לי את הסאונד הזה.

יותר מה שחשוב לי זה בגלל שאני אוהב את הסאונד,הקטע של הקאברים זה יותר בשביל לנסות לעשות קאבר הכי טוב שאפשר.

פורסם

"ושוב אתה החלטת שאני אמרתי שאני רוצה מגבר לסגנון מסוים.

אני רוצה מגבר,שיוכל לסחוב מטאל ו Fאנק."

אתה לא סותר את עצמך פה?

אני עוד לא שמעתי על מגבר שעושה רק מטאל

או על מגבר שעושה רק מזרחית

אבל, יכול להיות שזה פשוט עוד לא הגיע אלי..

אתה רשמת:

ברגע שאתה אומר שאתה רוצה מגבר למטאל ולפאנק אתה לא חושב שאתה קצת מגביל את המגבר לז'אנר מסויים?

תפנים את זה שאין דבר כזה.

אם ממש תרצה אני אשמח להראות לך שהבסיסט של Steve Vai וJeff berlin משתמשים באותו מגבר לסגנונות שונים

פורסם

שורה תחתונה, תפוס את הרגליים, סע לחנויות כלי נגינה, תסע לאנשים שמוכרים מגברים יד שנייה, תעבור שבוע בין מגבר למגבר כעבור זמן מסויים תחליט.

תחפש את המגבר שנשמע לך הכי טוב לאוזניך

פורסם

"ושוב אתה החלטת שאני אמרתי שאני רוצה מגבר לסגנון מסוים.

אני רוצה מגבר,שיוכל לסחוב מטאל ו Fאנק."

אתה לא סותר את עצמך פה?

אני עוד לא שמעתי על מגבר שעושה רק מטאל

או על מגבר שעושה רק מזרחית

אבל, יכול להיות שזה פשוט עוד לא הגיע אלי..

אתה רשמת:

ברגע שאתה אומר שאתה רוצה מגבר למטאל ולפאנק אתה לא חושב שאתה קצת מגביל את המגבר לז'אנר מסויים?

תפנים את זה שאין דבר כזה.

אם ממש תרצה אני אשמח להראות לך שהבסיסט של Steve Vai וJeff berlin משתמשים באותו מגבר לסגנונות שונים

וואי עזוב אי אפשר לדבר איתכם אתם פשוט תקועים בתוך קופסא של רק אתם צודקים.

בכל מיקרה תודה ל Agito.

פורסם

http://www.samsontech.com/main/misc.cfm?pageID=25&brandID=3

Tim King - Soil

Victor Wooten - Béla Flec & the Flecktones

זה רק חיזוק קטן לזה שמגבר לא מוגבל סגנון.

"רק אתם צודקים"

אני לא יכול לדבר בשם כולם אבל אני כן אדבר בשם עצמי

אני מקובע,

אבל אתה לא מוכן לקבל תשובות אחרות ממה שבאת לשמוע ואפילו להפנים דברים פשוטים

אז כדי לעשות לך חיים קלים יותר

פנדר זה הכי טוב

פיווי זה חרא

עם מרקבייס עושים פאנק

ועם איבנז יושבים על חומוס באבו גוש

קניה מוצלחת!

פורסם

גוסטבו, העצות של אבירן (Buri) טובות, קרא אותן שוב ותראה שאפשר ללמוד ממנו הרבה.

ועם זאת, אני אשים את נפשי בכפי ואכתוב שבעיני זה לא לגמרי נכון ש"אין מגבר מיוחד לסגנון".

קחו למשל את הרולנד קיוב, או הפוליטון, או ה-GK הקטן והגאוני 150MB. ברוב המקרים (לא "כל", אבל רוב) שראיתי אותם על במה, בקצה הכבל היה מחובר בסיסט ג'אז. ומצד שני, איכשהו לא יצא לי לראות מעולם ג'אזיסט מתחבר ל-SVT  ::)

בסיסט בלהקת מטאל שלא שומעים אותו בגלל מגבר חלש מדי, זה אירוע לא נעים.

אני מתרשם ששתי התכונות במגבר שעשויות להיות חשובות לסגנונות שאתה אוהב, הן עוצמה ו-EQ גמיש. לכן במקומך הייתי מחפש את המגבר הכי חזק שאפשר לקנות בתקציב שלך.

לכן אולי נחדד את השאלה: מהו המגבר החזק ביותר שאפשר לקנות ב-1,500 שקל?

פורסם

גוסטבו, העצות של אבירן (Buri) טובות, קרא אותן שוב ותראה שאפשר ללמוד ממנו הרבה.

ועם זאת, אני אשים את נפשי בכפי ואכתוב שבעיני זה לא לגמרי נכון ש"אין מגבר מיוחד לסגנון".

קחו למשל את הרולנד קיוב, או הפוליטון, או ה-GK הקטן והגאוני 150MB. ברוב המקרים (לא "כל", אבל רוב) שראיתי אותם על במה, בקצה הכבל היה מחובר בסיסט ג'אז. ומצד שני, איכשהו לא יצא לי לראות מעולם ג'אזיסט מתחבר ל-SVT  ::)

בסיסט בלהקת מטאל שלא שומעים אותו בגלל מגבר חלש מדי, זה אירוע לא נעים.

אני מתרשם ששתי התכונות במגבר שעשויות להיות חשובות לסגנונות שאתה אוהב, הן עוצמה ו-EQ גמיש. לכן במקומך הייתי מחפש את המגבר הכי חזק שאפשר לקנות בתקציב שלך.

לכן אולי נחדד את השאלה: מהו המגבר החזק ביותר שאפשר לקנות ב-1,500 שקל?

"פנדר זה הכי טוב

פיווי זה חרא

עם מרקבייס עושים פאנק

ועם איבנז יושבים על חומוס באבו גוש"

מצחיק.

וכן אני מניח שאפשר להפוך את זה ל-מה המגבר הכי חזק שאפשר לקנות ב 1500 שקל :).

ולצערי אותו המגבר 100 וואט שראיתי יד שניה של אמפג כנראה נמכר...

לא נורא  :-X

"אני מתרשם ששתי התכונות במגבר שעשויות להיות חשובות לסגנונות שאתה אוהב..."

זה לטובה או לרעה?

פורסם

זה לטובה או לרעה?

נייטראלי לגמרי. אין שום רע בעוצמה.

נראה לי אתגר לא קטן למצוא מגבר חזק בסכום כזה.

פורסם

אני מציע לך להפסיק לנסות למצוא בכל הודעה

"פנדר זה הכי טוב

פיווי זה חרא

עם מרקבייס עושים פאנק

ועם איבנז יושבים על חומוס באבו גוש"

מצחיק.

וכן אני מניח שאפשר להפוך את זה ל-מה המגבר הכי חזק שאפשר לקנות ב 1500 שקל :).

ולצערי אותו המגבר 100 וואט שראיתי יד שניה של אמפג כנראה נמכר...

לא נורא  :-X

זה לטובה או לרעה?

אני מציע לך להפסיק לנסות למצוא בכח בכל הודעה את הטפל  ולדבר לעניין... זו תכונה שמעצבנת אנשים

פורסם

נייטראלי לגמרי. אין שום רע בעוצמה.

נראה לי אתגר לא קטן למצוא מגבר חזק בסכום כזה.

בעיקרון אני סתם הסתכלתי קצת באתר של כלי זמר ו...ראיתי שיש להם איזה מגבר באס של פנדר 75 וואט ב 1800 ככה,אבל 300 שקל יותר יש את ה 100 וואט שבמבצע..

יש לי קצת "קשרים" איך אני אגיד אז אני מניח שאני יכול במינימום להוריד רק את ה 75 וואט.

השאלה אם הם יכסו את הסגנונות שאני רוצה..אבל את זה אני יכול לבדוק לבד.

ובינתיים המגברים היחידים שעולים לי לראש כרגע הם המגבר אמפג 50 וואט,מגבר של לייני 65 וואט או מגבר של וורויק 60 וואט..

טוב אז אני מניח שמפה אני כבר אסתדר לבד אני מאמין שאלה מספיק מגברים לבדוק ושאני אבחר את האחד שיתאים לי.

תודה  ;D

פורסם

מעניין מה הקשרים שלך בכלי זמר.

אולי המורה?

התגובה הזו פשוט גורמת לי להתבאס שאין בפורום הזה לייקים.

אז הנה

לייק!  ;D

פורסם

דיברתי עם המורה(הסוס!) שלי בקשר למגבר אמפג,הוא אמר שהוא לא כל כך מתלהב מהם,שהם נחמדים והכל,אבל העיקרון הוא המליץ לי על איזו סדרה של מגברי פנדר שבחיים שלי לא שמעתי או ראיתי(לא ראמבל מן הסתם אמ...לא זוכר ממש.) שהוא אמר שהם טובים מאוד.

מה שמזכיר לי שאמפג לא מוכרים בכלי זמר אבל נחשו מה......... פם פם פאאאאאאאאם פנדר כן  ;)

פורסם

אני אנסה לומר כמה מילים (חלקן נאמרו כבר לפני):

המגבר לא ממש משויך לסגנון מסוים. אין מגבר לבלוז ומגבר לרגאיי ומגבר לפאנק. למשל בגיטרה, גם איירון מיידן וגם סלאש וגם ג'ימי הנדריקס מנגנים עם מגבר מרשל. מטאליקה עם מסה-בוגי. אז מסה-בוגי או מרשל? או ווקס? מה הכי טוב לרוק?

זו שאלה שקשה לענות עליה, כי זה מאד תלוי במה אתה אוהב.

גם אם הבסיסט הכי אהוב עליך בעולם (נגיד סטיב האריס ממיידן) מנגן על מגבר של פירמה מסוימת, לא אומר שאם תקנה מגבר שיש עליו את אותו לייבל (מאותה חברה), זה יתן לך את הסאונד הדומה/קרוב לסטיב האריס. יכול להיות שבמגבר בגודל מסוים במחיר מסוים, דווקא המגבר של חברה אחרת יתן לך סאונד יותר דומה לסטיב האריס, עם הגיטרה שלך.

לכאורה המגבר רק מגביר, והסאונד שנכנס הוא גם הסאונד שיוצא. אבל זה רק לכאורה. במקרה של מגבר קומבו (כזה שגם יחידת הקדם-מגבר, גם המגבר-כח, וגם הרמקול נמצאים באותה קופסה), הרמקול הוא רמקול מסוים (יש הבדל בסאונד שמפיק רמקול 8 אינץ', רמקול 10 אינץ', 12 אינץ', או 15 אינץ', ויש כאלה עם טוויטר נוסף), למגבר לפעמים יש "צבע" מסוים, וכמובן - ה EQ הפרמטרי/הגרפי שמוצע במגבר מאפשר לעצב את הסאונד בצורה מסוימת. יש מגברים שישמעו יותר בסיים ופחות ידגישו תדרים גבוהים. יש מגברים שאולי יחדדו את הסאונד (יותר "גבוהים") וכאלה שיש להם כפתור "MID SCOOP" או נוב CONTOUR או כפתור בשם אחר שחותך תדרי MID ומייצר EQ בצורת האות V (חיזוק נמוכים וגבוהים וחיתוך אמצע) שגם לפעמים נפוץ בFאנק ובמטאל.

עם זאת, מגבר ב 1500 שקל כנראה שלא יהיה המגבר "האחרון" שלך, אלא מגבר ביניים (בדרך לאיזה "ראש" של גליאן, או מרקבייס, או אמפג, או פיווי) והוא צריך להתאים לדרישות שלך כעת, ובעתיד הנראה לעין.

אתה צריך להבין שיש המון משתנים. למשל המשקל. יש מגברים יותר קלים ויותר כבדים. למשל העצמה. דין מגבר 60 וואט אינו כדין מגבר 150 וואט. למשל גודל הרמקול.

קשה לי (ואני מניחה שלחברים נוספים פה) להחליט בשבילך על כל הפרמטרים.

כמו ששאלו כאן - אתה צריך מגבר אימונים לבית? מגבר להופעות? הגודל חשוב? העצמה חשובה? גלגלים? מגבר עומד? מגבר נוטה (בזוית)? רמקול 10 אינץ'? אולי 15 אינץ' עם טוויטר? חשובה לך יציאת DI? חשוב לך כמה פרמטרים יהיה ל EQ? חשוב לך שהמגבר יוכל לה*** בוקסה נוספת?

אגב, שים לב - ככל שהרמקול גדול יותר, הוא "מזיז" יותר אוויר. מגבר 60 וואט עם ספיקר של 10 אינץ' ומגבר 60 וואט עם ספיקר של 15 אינץ' ישמיעו צליל אחר. שים לב שרמקולים קטנים (במימדים), יקרים ככל שיהיו, לא יפיקו את אותם "בסים" שמפיקים רמקולים גדולים. מאידך - ספיקר גדול - גם שוקל יותר. אז הוא מתנייד בפחות קלות.

כן, אמפג זו חברה טובה מאד, עם שם טוב מאד. עם זאת, מגברי אמפג מאד כבדים, ויש להם סאונד שלא בטוח שתאהב.

מאידך - פנדר ראמבל, זו סדרה שהרבה לא אוהבים, אבל יש להם יציאה שאני אישית מאד אוהבת - פנדר ראמבל 100.

זה מאד אינדיבידואלי, והדרך לדעת מה הכי מתאים לך, היא - לצערך - "דרך הרגליים".

ללכת לשמוע מגברים. גם במיוזיק סנטר (וורוויק, פיווי), גם בחלילית (גליאן), גם בכלי זמר (פנדר, איבנז), גם בחלילית (מרשל), גם בוויילד גיטרז (אמפג) ואפילו ברעש געש (יש להם איזה פירמה ששכחתי את שמה).

זו הדרך היחידה, אנחנו לא נוכל להחליט עבורך.

כל אחד אוהב משהו אחר, לכל אחד יש דרישות אחרות.

מבטיחה לך - אתה תדע הכי טוב איזה סאונד שמפיק איזה מגבר, במגבלות התקציב שלך, מתאים לך.

והמטרה בלהגיע לסאונד של באסיסט מסוים היא בגלל שאני אוהב את אותו הסאונד,

חשוב שתדע, שהסאונד שאתה שומע באלבום, זה סאונד שהוקלט עם ציוד מסוים, לפעמים ציוד HIGH END מטורף, שעבר עיבודים מטורפים. כבר שמעתי וראיתי מקרים שבאולפן נשמעים מליון דולר, אבל בלייב נשמעים אחרת לגמרי.

אני אתן לך דוגמה שלא קשורה לבס - The offspring. באולפן, הסולן שלהם כמעט תמיד מוכפל (תקשיב לכל השירים ותראה שתמיד זה לפחות שני ערוצים של שירה ביחד, לפעמים יותר). בהופעות הוא שר בערוץ אחד, רק הוא, וזה ניכר. הסאונד שירה של הסולן בלייב לא יגיע לסאונד שלו באולפן.

לא בטוח שאתה יכול לשחזר סאונד של בסיסט מסוים מהקלטת האולפן, וזה בלי קשר למגבר.

אם כבר אתה שואף לשחזר סאונד, בדוק (ביו טיוב וכאלה) את הסאונד שלו בלייב. בהרבה מקרים תגלה שהוא פחות מנופח, פחות מדויק, פחות טוב.

וגם אם "תסתפק" בשחזור הסאונד שלו בלייב, עדיין זכור - שבהופעת אצטדיונים ענקית, יש לו מגבר במה מסוים, אבל הסאונד שנשמע באצטדיון עובר הרים של ספיקרים ענקיים. אותו בסיסט רק עם המגבר בחדר 3 על 3 ישמע אחרת.

לסיכום, אני אחזור על עצות קודמי: אל תמהר לקנות שום דבר.

לך --עם הגיטרה שלך-- לחנויות, ובגלל שכל חנות מוכרת רק פירמות ספציפיות - תצטרך לסוע לטייל בכל החנויות.

אחרי שתעשה סיבוב כזה, אתה תדע הרבה יותר טוב לאפיין מה בדיוק אהבת, ומה פחות.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...