Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

כתף שמאל מתעייפת מהר מדי...

Katush

Recommended Posts

פורסם

היי.

אני בדיוק עכשיו התחלתי ללמוד את Teen Town של ג'אקו ודי מהר כתף שמאל (ביד המאצבעת) מתחילה להתעייף.

זה לא ממש כאבים,זה פשוט שהכתף מתעייפת ואני פשוט לא מצליח להמשיך לנגן.

רק לפני 10 דקות התחלתי לנגן את זה וכשאני מגביר את הקצב אז הכתף מתעייפת.

לא נראה לי שזה יכול להיות מטכניקה לא נכונה כי אף פעם לא העירו לי על זה.

מה אני יכול לעשות בנידון?

אני יכול להפסיק בערך לדקה ואז להמשיך ואז אחרי כמה זמן היא שוב מתעייפת

זאת פעם ראשונה שזה קורה לי ובגלל זה אני שואל פה אם יש למישהו מושג ממה זה יכול להיגרם,ואם אפשר איכשהו למנוע את זה :'(.

תודה רבה.

פורסם

ראשית, זה שאף פעם לא העירו עדיין לא אומר שזה לא יכול להיות.

שנית, בנגינה (כמו בכל פעילות אחרת) בדרך כלל כשיש כאבים אז קודם כל עוצרים בשביל לא לגרום נזק.

ושלישית, כאב יגיע בדרך כלל בגלל תנוחה לא נכונה ו/או לא טבעית של הגוף, דהיינו שמה שכתבתי בשורה הראשונה כנראה נכון.

קשה לדעת איפה הבעיה בלי לראות איך אתה מנגן, לכן אם אתה רוצה יעוץ בנושא הטכניקה צלם את עצמך ותעלה לכאן. מן הסתם, אם הכאב ממשיך אז היעוץ צריך להגיע מרופא ולא מהפורום.

פורסם

למה אתה לומד את טין טאון, לא ראית מה קרה לג'קו בסוף?

שמע,

אתה מנגן זמן לא רב בסה"כ ומעלה שאלות לגבי נושאים מתקדמים וקטעים מורכבים שאתה מתעסק איתם.

כמורה באמת לא ברור לי למה אתה מתעסק בדברים האלה. כדי להבהיר לי ולחברים אחרים פה אולי באמת תצלם/תקליט את עצמך ותעלה לרשת מספר דוגמאות. יהיה קל יותר להגיב ולתת עצה. 

פורסם

אבל תרד עושה לי גזים :(....

RT,כשאתה אומר "מעלה שאלות לגבי נושאים מתקדמים וקטעים מורכבים שאתה מתעסק איתם.",אתה מדבר על הקטע שאני לומד או על השאלה שלי?

לצערי אין לי מצלמה בבית...אין לי שום דבר שאני יכול להקליט/לצלם בעזרתו בכלל.

עכשיו השאלה היא,האם מה ש Era אמר באמת נכון או מה שאתם אומרים נכון... :(

פורסם

שווה לבדוק טכניקה.

בנוסף בתור ספורטאי אני אגיד לך שתחזק שרירי דלתא וטרפז, אם אתה רוצה תרגילים טובים עם משקולות שלח לי הודעה בפרטי.

פורסם

אם אתה קונטרבסיסט בנשמה, תתעלם כל עוד זה לא מחמיר וככל הנראה תסתגל לזה וזה יפסיק לכאוב.

אם לא - כנראה הגיע הזמן להתחיל לחסוך ולקנות איזו פודרה.

פורסם

מצד אחד היד כל פעם מתרגלת לדברים חדשים בבס וצריך לאמן אותה וכן לפעמים בכוויות, יזע ושלפוחיות במיוחד בהתחלה. זה גם יכול לבוא לעיתים בשלב יותר מתקדם וגם אז אותו הדבר.

אבל חשוב לזכור, שצריך לדעת למצוא את הגבול ולדעת גם מתי עוברים אותו ואז להפסיק. הגבול הוא שכשאתה רואה שבמקום שהיד שלך מסתגלת ונהיה לה קל לנגן דבר מסויים, הכאבים ממשיכים ומחמרים. כאן חשוב להפסיק ולא לנסות בכוח. אני לא אומר שזה קורה לכל אחד אבל במידה שזה קורה חשוב להפסיק מיד את נגינת הדבר המסויים וללכת להתייעץ עם רופא כלשהו. אחרת יכולות לבוא דלקות פרקים שלעתים גורמות לנזק בלתי הפיך. הכרתי גיטריסט שבשלב מאוד מתקדם בנגינה, כלומר היה נגן מדהים, היה מנגן ומתאמן רוב שעות היום. כנראה יותר מדי בשביל היד שלו שהתחילה לכאוב כאבים כרונים והוא המשיך בכל זאת והיה עיקש. בסופו של דבר הוא בישל לעצמו דלקת פרקים נוראית (שהפריעה לו גם ביום יום) שבגללה הוא נאלץ בין היתר להפסיק לנגן... הדבר קרה לו לפני כארבע חמש שנים והוא כיום עדיין בהפסקה, אז כנראה שלא יחזור כמו פעם.

לא ניסיתי להפחיד כדי ללכת לקיצוניות של לא לאמץ את היד וללכת לרופא על כל פיפס. אלא פשוט להיות פקוח למה שקורה בזמן שמרגילים את היד לדברים מסוימים.

פורסם

למה אתה לומד את טין טאון, לא ראית מה קרה לג'קו בסוף?

שמע,

אתה מנגן זמן לא רב בסה"כ ומעלה שאלות לגבי נושאים מתקדמים וקטעים מורכבים שאתה מתעסק איתם.

כמורה באמת לא ברור לי למה אתה מתעסק בדברים האלה. כדי להבהיר לי ולחברים אחרים פה אולי באמת תצלם/תקליט את עצמך ותעלה לרשת מספר דוגמאות. יהיה קל יותר להגיב ולתת עצה.

+1

זאת הדיעה שלי כעיקרון, רק עם מספר חיזוקים:

1)חשוב חשוב חשוב שלא תנגן בזמן שכואב לך! שלא תחטוף דלקת!

2)חלק מהטכניקה זה לנגן עם כתף משוחררת ולא מורמת, ולעשות את כל התנועות בלי להשקיע יותר

מדי כוח ואנרגיה. זה יבוא לבד מן הסתם, אבל אולי כדאי לך לשים דגש על הכתף ולשחרר\להוריד אותה

בזמן שאתה מתאמן.

3)חשוב חשוב חשוב שלא תנגן בזמן שכואב לך! שלא תחטוף דלקת!

פורסם

יכול להיות שכשאני ניגנתי את הקטע הספציפי הזה אני לא ניגנתי עם כתף משוחררת.

יכול להיות שאני קצת הרמתי אותה לעומת מה שאני תמיד עושה.

בכל מקרה,אני חושב שהעייפות קצת הולכת כי המשכתי להתאמן על זה אתמול והחזקתי יותר זמן.

אני אתאמן על הקטע היום ואראה איך זה הולך.

תודה רבה לכולם :).

פורסם

טוב אז התאמנתי על הקטע היום ואתמול.

הכתף שלי פחות מתעייפת,ורק אחרי שניגנתי ממש הרבה זמן היא התעייפה קצת.

אז אני מניח שזה פשוט קטע חדש שאני בסך הכל צריך לתרגל עוד ועוד.

תודה רבה לכולם :).

פורסם

ואני אגיד שוב - תפסיק בשנייה שכואב לך.

עד היום יש לי בעיות בכתף ימין כי התעלמתי מזה (לא משהו שקשור לנגינה).

פורסם

טוב לספר את הבדיחה המלוכלכת עכשיו או אחר כך?

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...