Buri פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 בעקבות בנייתן ושיפוצן של 2 בסים שברשותי חשבתי אולי לעשות משהו קצת שונה. נזכרתי שלבסיסט של גיישה נו (הלהקה של דני PiggyFX) יש כל מיני תוספות מוזרות על הבס שדני התקין לו, יש לו סוג של _________ (תשלימו לבד כי לי אין מושג) שגורם ל-2 המיתרים התחתונים שלו להשמע כמו סינטי, ואז חשבתי לעצמי שבמשך ה-15 שנים האחרונות הייתי הכי מסורתי בעולם, נגנתי לרוב רק על פרסיז'ן והפדלים היחידים שהשתמשתי בהם מעולם היו טיונר ובייס בולס (לחלוטין לשיר אחד בלבד במשך השנים הספורות שהיה ברשותי) ואין לי מושג מה עוד קיים שם בחוץ שאפשר להתקין על הבס עצמה בשביל ליצור דברים מגניבים ומיוחדים. ניסיתי לחפש בעצמי אבל למען האמת אין לי מושג אפילו מה לחפש. ועכשיו תורכם, מה אתם מכירים?, מה בעצם יש שם שאתם יכולים להמליץ עליו או אפילו לא להמליץ סתם להגיד שהוא קיים וניתן להתקינו ממש על הבס, לא פדלים ואפקטים ומדמים וכו' וכו'....
רמון פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 תמיד רצית להוציא סאונד של חליל פאן מהבס נכון?? על מה ששומעים מ 2:30 אחראי פיקאפ מידי. איך הוא עובד ולמה הוא בידיוק מתחבר, אני לא יודע...
Katush פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 אני לא יודע עד כמה זה מגניב/מיוחד/מטורף! בשבילך,אבל יש משהו שאני רואה באיביי שנקרא Varitone,זה איזה כפתור/שני כפתורים שמשנים לך את הסאונד. בערך(ממה שאני הבנתי) כמו שיש לך לפעמים בצורה נדירה מאוד סוויץ' סלאפ,שמבטל או מוריד הרבה מאוד מהמידים,אז זה בערך עושה את אותו הדבר רק עם עוד אפשרויות(שוב,ממה שאני הבנתי). תבדוק את זה.. אה,ובדיוק ניזכרתי,שיש על איזו גיטרה חשמלית של ג'אקסון סיגנצ'ור של איזה בחור כפתור סאסטיין,שנותן לך הרבההההההההה סאסטיין,אבל אני לא יודע עד כמה זה אפשרי למצוא דבר כזה.. מקווה שעזרתי.
Duba פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 אה,ובדיוק ניזכרתי,שיש על איזו גיטרה חשמלית של ג'אקסון סיגנצ'ור של איזה בחור כפתור סאסטיין,שנותן לך הרבההההההההה סאסטיין,אבל אני לא יודע עד כמה זה אפשרי למצוא דבר כזה.. מקווה שעזרתי. זה נקרא Sustainiac וזה מעגל אקטיבי שיש אותו רק לגיטרה אם אני לא טועה אגב, 1+ על הEBOW. דבר חמוד אבל לוקח זמן להתרגל אליו
iBass פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 על מה ששומעים מ 2:30 אחראי פיקאפ מידי. איך הוא עובד ולמה הוא בידיוק מתחבר, אני לא יודע... בעיקרון זה דמוי-פיקאפ נוסף שמוצמד לבס בדרך כלל בין הגשר לפיקאפ גשר, ויוצא ממנו חוט דק שמתחבר לממיר - מעין קופסא קטנה, שמוצמדת לצד של הבס. משם מוציאים כבל MIDI ומחברים לכל סינטי או מודול שרוצים. הפיקאפ רגיש לתנודות המיתר והוא מעביר את האותות לקופסא הקטנה, שממירה לחילופין את האותו לאותות MIDI ושולחת אותן למודול. כך למעשה הבס מנגנת צלילים של סינטי ומגוון הצלילים מוגבל רק ביכולתו של הסינטי אליו מתחברים. כך נראה הפיקאפ: כמובן שעם השנים, יצרנים החלו להטמיע את הפיקאפ כחלק אינטגרלי מהכלי. Furlanetto בנה עבור Alain Caron כלים שכללו בתוכם כבר את כל המערכת, וכל מה שצריך זה לחבר כבל MIDI ישירות לבס. הנה דוגמה: באמצעות פתיחה וסגירת הווליום של הבס ושל הפיקאפ MIDI, כל אחד בפני עצמו, אפשר לשלוט על הבאלנס שרוצים בין הסאונד הנקי של הבס לבין הסאונד של הסינטי, מה שמאפשר עיניין רב בסאונד הסופי שמתקבל. בשנת 1993 הייתי בשתי הופעות של Uzeb בארץ (בראשונה הייתי בהלם ורק בשניה הקשבתי - זו בדיוק ההופעה מהטור שרואים בוידאו כאן). ההרכב בזמנו היה בסיבוב הופעות אחרון לפני פירוק, וכבר היו ללא קלידן. גם הבס, גם הגיטרה וגם התופים, עבדו עם MIDI (התופים עם פדים וטריגרים של סאונדים ולופים). מה שהם עשו שם על הבמה עם הטכנולוגיה הזו (לפני כמעט 20 שנה) קלידן לא היה יכול לעשות בחיים. זה היה בית ספר לסאונד ובית ספר למוסיקה. אין ספק שזו ההופעה שנחרטה לי בראש לכל החיים.
Duba פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 והיום אפילו פיקאפ מידי לא צריך...יש ממירי מידי קומפקטיים שעושים כמעט את אותה העבודה הנה אחד לדוגמא:
tomersg פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 מה מדליק אותך? העולם גדול.. זה למשל נראה לי יותר שימושי מפדאלים ומידי שמידי.. [img width=600 height=450]http://www.talkbass.com/forum/attachment.php?attachmentid=203971&d=1300051410
Danny פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 מה מדליק אותך? העולם גדול.. זה למשל נראה לי יותר שימושי מפדאלים ומידי שמידי.. למה יש לי תחושה שאפשר לפתוח בירה עם חלקים אחרים של הבס ואין ממש צורך בזה? הגשר, מפתחות של הטיונרים, אני אפילו בטוח שמישהו יצליח עם המיתרים.
Danny פורסם מאי 30, 2011 פורסם מאי 30, 2011 לא ברור מה נסגר עם התחושות שלך... ניסחתי את זה בצורה עילגת ולא שמתי לב מה רשמתי התכוונתי לכך שאני חושב שאפשרי לפתוח בקבוק בירה גם עם הגשר או המפתחות כיוון ואולי אפילו עם המיתרים, לך תדע, אנשים פותחים בקבוקי בירה עם דברים הזויים.
Buri פורסם מאי 30, 2011 מחבר פורסם מאי 30, 2011 And now for something completely different ... נושא הפוסט. תומר, אין לי מושג מה אני רוצה כי אני לא מכיר כלום... אני מכיר בס וסוגי פאדלים מאוד מאוד ספורים וגם את הeBow (תודה בכל מקרה רונן), אני מחפש כל מיני שטיקים שאפשר ממש להרכיב על הבס כמו פיקאפ שעושה סאונד מוזר (להלן הדוגמא מהלהקה של דני) או אני לא יודע מה... לא הגיוני שאין תוספות חיצוניות שאפשר לחבר לבס/אלקטרוניקה עצמה שעושים דברים מגניבים.
tomersg פורסם מאי 30, 2011 פורסם מאי 30, 2011 אולי קח השראה מהגיטרה של מתיו בלאמי ממיוז שהרכיב בה כל מיני אפקטים וגולת הכותרת זה קורג קאוס פאד שעובד עם מסך מגע ועושה את האפקטים המגניבים שלו. http://www.youtube.com/watch?v=fJkuvF4Gur4 ומשהו דומה - ויש את ZOYBAR שנדמה שזה מישהו ישראלי ויש גם הדגמה עם בס שבנו, עם הרווי ברוקס שניגן עם הדורז. http://www.zoybar.net/video/the-legendary-harvey-brooks-1 וזה חבר מכאן - יובל http://www.zoybar.net/video/zoybar-bass-jam אולי שווה לך לפנות אליהם. ראיתי פעם שמישהו השתיל אייפוד בגיטרה. אולי הוא לוחץ פליי ומנגן בכאילו..
tomersg פורסם מאי 30, 2011 פורסם מאי 30, 2011 אגב לדעתי זה נשמע נורא...וגם נראה נורא. אולי זה נשמע קצת יותר טוב. אבל עדיין נראה זוועה. אבל אם יושתל בבס רגילה..אולי זה יהיה נחמד. אולי..
Nitzan פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 אתה יכול גם פשוט להיוועץ בדני מפיגי.... יש לי טלפון אם אתה רוצה
Buri פורסם מאי 31, 2011 מחבר פורסם מאי 31, 2011 תודה אבל זה בסדר הוא חבר טוב ואם כבר אני אדבר עם ירון (הבסיסט) ישירות שהוא חבר אפילו יותר קרוב, וביתר קלות נוספת אני יכול לחפש בגוגל את התשובה להכל... אחת המטרות של קיום פורום הוא גם הדו שיח, אדם מעלה רעיון ואדם שני זורק תגובה וכו'. ביננו את רוב תכולת הפורום הזה (מלבד סיפורים אישיים) ובעצם תכולת כל פורום אחר בעולם אפשר להחליף בגוגל (בהנחה שיש לפחות פורום אחד/מאמר בנושא אותו אתה מחפש, ויש), הרי עם קצת מאמץ אני יכול להריץ קומבינציית מילים שקשורות לבס ואפקטים וגאג'טים ומה לא ובסופו של דפדוף אמצא עולם ומלואו, ולמרות זאת אני עדיין חפץ בקיום דו שיח עם עוד אנשים או במילים אחרות פורום. @תומר - הזויבר הזה נשמע נוראי ברמות על... נדמה שלאף אחד אין מושג מה עושים עם זה..ובצדק.
baas פורסם מאי 31, 2011 פורסם מאי 31, 2011 זאת הסיבה שאני אנטי-סמארטפונים... גם השיחות בעולם האמיתי הולכות ומתחלפות לאט לאט בגוגל. וכן - גם אני חושב שהזויבר נשמע רע מאוד, אבל אני מאמין שהוידאוים והאתר גרועים, לא יכול להיות שמישהו יפתח חברה עם רעיון כל כך טוב וביצוע כל כך גרוע.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.