Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

מה קרה פתאום יש הרבה להקות בלי בס?

baas

Recommended Posts

פורסם

הייתי בסופ"ש באינדינגב - וגם ראיתי את גל מופיע בהרכב של טל כהן שלו (אם אני לא טועה) אבל זה לא הנושא.

ראיתי שני הרכבים של גיטרה ותופים - LEFT והזמרת טל אורן

שתי להקות שבמקום בס יש להם נגן טובה - הפשרות ובום פם

להקה אחת שבה הקלידן "עושה את זה ביד שמאל" כמו בבדיחה המפורסמת - אינגה דינגו.

ואני מרגיש מחוייב להקים קול צעקה גדול ולשאול -

לאן הגענו?

אני ממש לא רוצה להתחיל ללמוד טובה בעוד 15 שנה מחוסר עבודה...

עריכה

וגם נסעתי חזרה בטרמפ עם מי שקלטתי רק אחרי שהגעתי הביתה שהיה חבר בפורום הקודם - נימרודבס.... סתם ככה

פורסם

מקווה שנהנת מההופעה, היה פסטיבל מוצלח והיה וייב טוב.

לטעמי זאת בחירה מוזיקלית לגיטימית לחלוטין, היום הרבה להקות קמות ומנסות לעשות משהו חדש ולפעמים זה מתבטא בניסיונות סאונד מסוימים, להחליף בס בסוזאפון או קלידן שמנגן ביד שמאל זה אחלה דבר, זה כמובן לא בס אבל זה נותן צבע מסוים לעניינים ויש כאלה שמנסים את זה. חפש הופעה של ג'ושוע רדמן למשל עם ג'ף בלארד וסם יהל, סם יהל מנגן את הבס על מקלדת רודס בס שיוצאת דרך ראש גליאן קרוגר, נשמע אדיר, אבל זה רק כי הוא נגן מצוין.

אל תלחץ לגבי עבודה, תמיד היתה ותמיד תהיה ואם אין אז תיצור אותה.

פורסם

גם אני שמתי לב לדבר הזה, וכמחאה אני וחבר בסיסט אחר הקמנו הרכב שמונה את שנינו, קלידן ומתופף... ממש קשה לעבד בלי שתדרים יצטלבו, אבל עבד לא רע... :)

פורסם

האמת שבהופעה שלך (גל) ובעוד כמה היו תקלות סאונד מחפירות וסאונד גרוע בכללי.

מההופעה של יעל קראוס הלכתי אחרי רבע שעה שהם פשוט לא הצליחו להתחיל את המופע.

אבל מה זה סוזאפון?

פורסם

בס"ד

ספר לי על זה, בתור אחד שמנגן גם חתונות של דוסים למחייתו אני סובל מההפליה הזאת יותר מכל תחום אחר,

כמה פעמים יצא לי להחליף קלידן, ולא אחת נשאלתי ע"י חרדים למה חסרים לי מיתרים בחשמלית...

פורסם

פעם היה לי חלום לעשות הרכב עם שני בסיסטים אחד קלין אחד אפקטים בלי גיטריסטים בכלל

לא שלא ניסו את זה בארץ

פורסם

בס"ד

תגיד שנקרעו.

מאחר וכל פעם שזה קורה אין לי רצון אמיתי לענות אני ממציא כל פעם תשובה אחרת,

כמו, זה לא חשמלית, זה בלליקה \ מנדולינה \ או כל מה שלא יגרור אותי לשאלות הבאות

נוסח פוגי ששואל על הפסנתר "מה זה? ולמה זה טוב?"...

ד"א השיא היה כשעלק סאונדמן שאל אותי ת'שאלות הנ"ל. >:(

פורסם

הייתה לי פעם תשובה מוחצת לדברים כאלה, שסותמת לאנשים את הפה אחת ולתמיד. אבל התשובה הזאת לא מתאימה לכל אחד. זה מה שהייתי עונה (במבט מהורהר):

"זה בגלל הכימותרפיה."

פורסם

אז יש להקות בלי בס.

אז מה.

יש המון אמנים בעולם שמופיעים בלי מתופף (עם לופים/מחשב/קלידן או אקוסטית).

יש המון אמנים שמופיעים בלי קלידים (זה קביל לגמרי בעולם המטאל).

יש הרכבים בלי גיטרה (בניינטיז היו פה כמה וכמה הרכבי ג'אנגל עם קלידים-בס-תופים, אפילו עם שני קלידנים יצא לי לראות).

יש גם הרכבים בלי זמר/ת.

יש גם הרכבים בלי סקסופון. מפתיע מישהו?

אז יאללה פסדר, יש הרכבים בלי בס.

לא התרגשתי.

פורסם

בס"ד

לפחות בתחום האירועים וחגיגות שהזכרתי אני יש בזה פגיעה אישית בעבודתי, לא רק שאני שומע מדי פעם

איזה מישהו שאומר "אתה אחלה בסיסט אבל יש לנו קלידן..."  שאני הולך לאירועים של חברים זה אומר

לשמוע את הבאסים של הקלידים ולרעוד מעצבים, איזה סאונד/נגינה אימפוטנתית יש להם.

פורסם

אני חייב להתוודות, אני מת על דפש מוד. וגם בלי גיטרה בס, יש להם אחלה באסים.

הדורז הופיעו בלי בסיסט. (אבל הקליטו עם הרבה פעמים) אני עכשיו בהרכב דורז ונהנה.

פורסם

אני עכשיו בהרכב דורז ונהנה.

ריי מנזארק הוא בעיני בשורה הראשונה של הבסיסטים בעולם, וממש לא משנה לי שהוא ניגן את הבאס שלו על קלידים (פנדר רודס פיאנו בס).

Rhodes_Piano_Bass.jpg

בהקלטות הם הכפילו את הבאסים עם בס אמיתי מנוגן בידי נגני אולפן מהשורה הראשונה, אם אני לא טועה לרוב זה היה ג'רי שף, גם קרול קיי סיפרה פעם איך הקליטה איתם כמה שירים, אבל צריך אוזניות והרבה כוונות טובות בשביל לשמוע את מה שנשאר אחרי המיקס, הבס עבר שם מיהול הומיאופתי.

פורסם

בס"ד

איזה מזל שהגעתם לספיינל טאפ שבוע אחרי שראיתי אותו לראשונה,נכון גליתי אותו מאוחר יחסית אבל,

אוףףףףףף, אמרתי את זה איזו הקלה... ::)

פורסם

אם כבר The Doors

אני כרגע גם בהרכב אחד שמנגן שיר של Doors

http://www.youtube.com/watch?v=tWjQ0fUknY0

מאוד נהנה לנגן אותו, הבס פה היא בס אמיתית נכון?

כן, זוהי בס אמיתית, במקרה הזה זה באמת כמו שאילן אמר -ג'רי שף, באמת לרוב תפקידי הבס היו באמת הכפלות של הקלידן, תפקידים די בנאלים ופשוטים, אבל באלבום הרביעי The Soft Parade, היה להם את הבסיסט הרווי ברוקס, שנתן שם כמה ליינים מאוד מעניינים:

http://www.youtube.com/watch?v=Kob7bfpIpjI&feature=related

פורסם

ממש בא לי לפגוש את הארווי ברוקס, בן אדם שניגן עם הנדריקס, דה דורס, כל כך הרבה אפשר לשאול אותו וללמוד ממנו.

פורסם

ממש בא לי לפגוש את הארווי ברוקס, בן אדם שניגן עם הנדריקס, דה דורס, כל כך הרבה אפשר לשאול אותו וללמוד ממנו.

או שתפגוש אותו, או שתיכנס לערוץ היו טיוב שלו

http://www.youtube.com/user/viewfromthebottom

הנה הסרטון שבו הוא מספר על הדורס

פורסם

הנה עוד דוגמא של בסיסט שלא משתמש בגיטרה בס, אבל עדיין מנגן תפקיד בס, במקרה הזה גם הוא לא משתמש בידיים בשביל זה.

פורסם

הנה עוד דוגמא של בסיסט שלא משתמש בגיטרה בס, אבל עדיין מנגן תפקיד בס, במקרה הזה גם הוא לא משתמש בידיים בשביל זה.

לג'ון פול ג'ונס יש פדאל בס של שתי אוקטבות מתחת לקלידים.

ראיתי אותו בלייב לפני כחצי שנה ואני יכול להגיד בוודאות שמה שהוא מנגן עם הרגליים, לא הרבה יכולים לנגן עם הידיים :)

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...