baas פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 פוצל מהשרשרת הזאת אויש נו, ההבדל בעיני הנגן הוא זה שחשוב.... מי מקשיב לבסיסט בכלל חוץ מנגנים וחובבי ג'אז? אם דעתו של "כלל הציבור" הייתה דחופה לי, הייתי מתמחה בכלי אחר.
baas פורסם יולי 11, 2011 מחבר פורסם יולי 11, 2011 אתה רציני ? אולי לא "לבסיסט" אבל לבסים בהחלט! זה מה שנותן את הביט לריקודים! זוכר את Daft Punk - Around The world למשל? חוץ מהשורה של ה"שירה" שם, סביר להניח שאתה זוכר רק את הבס! קח כל מוזיקת דאנס היום. הבס זה מה שמזיז לאנשים ת'*חת. קרן - לדעתי 90% מהאנשים מקשיבים למוזיקה ולא שמים לב בכלל לבסיסט.המוני אנשים ברחובות לא יודעים בכלל מה זה גיטרה בס. דאפט פאנק, ודאנס בכלל זו דוגמא נוראית לעניין בגלל שאנחנו לא מנגנים על סינטי בס אלא על גיטרה בס (או קונטרה-בס). ודרך אגב - אתמול עשיתי חזרה שלמה עם סטינגריי ונהניתי מאוד מהמשקל הנמוך מאוד שלה יחסית לפנדרים, אבל לדעתי הסאונד שלה פשוט רע. רע מאוד לדעתי.
kdeal פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 אני לא מסכימה איתך. רוב האנשים מאד שמים לב לבס, ובגלל זה ההמצאה הזו שנקראת "סאב וופר" קיימת בכל "מערכת לקולנוע ביתי" (ובכל בגאז' של כל ערס שמרעיש לי מתחת הבית בלילות). הבס הוא אחד הדברים הדומיננטים במיוחד במוזיקה של הדאנס וההיפ הופ של העשור האחרון. זה מה שמזיז ומרקיד אנשים. לך לכל מועדון, תוריד להם את הבס, שים כל מוזיקה שהיא, ואנשים לא ירקדו. זה שאדם מהרחוב לא מבדיל ולא מענין אותו אם זה מכונה או בנאדם שמנגנים, לא אומר שהם לא שמים לב לזה או נעים לפי זה. ותכל'ס? גם לי זה לא כל כך חשוב. אם יש ליין מגניב, שעושה לזוז עם אחלה גרוב (ומיד דוגמה), לא משנה לי אם זה מחשב, בסיסט, או מישהו עם גומיה בפה. והנה הדוגמה לשיר דאנס מגניב וקליל, שאולי פלוני מהרחוב לא יתעמק בתפקיד הספציפי של הבס, אבל הגרוב של הבס הוא מה שמרקיד ומזיז. ולמי אכפת מה מנגן אותו. ו... סטינגריי קלה יחסית לפנדר? אנחנו מדברים על סטינגריי, או על זיוף סיני? ניגנתי על כמה וכמה, והן תמיד קילו מעל לכל פנדר ממוצעת....
TzvikMister פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 יש אמרה ישנה ונכונה שאומרת שבסיסט לא אמורים לשמוע, אלא אמורים להרגיש. ובכלל, בסיסט מורגש על אמת רק כשהוא מפסיק לנגן. אני מחזק את דבריה של קיי דיל. ברוב הסגנונות הבס הוא אמנם לא דומיננטי, אבל בתור כלי ריתמי הוא זה שגורם לאנשים להזיז את הראש למעלה ולמטה כשהם שומעים שיר עם גרוב מסוים. כמובן שגם תופים הם פקטור מאוד חשוב בתחום הזה, אבל בל נשכח את תרומתו של הבס לעניין. בנוגע לסטינגריי vs פנדר - כל סטינגריי שהחזקתי באמת הייתה כבדה יותר מכל פנדר. אני מניח שהארדווד הוא פשוט עץ יותר כבד מאש/אלדר.
BullHorn פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 קודם כל: חלק גדול מהאנשים שפגשתי נתנו לי מבט מבולבל כששאלו אותי על מה אני מנגן ועניתי 'גיטרה בס'. מצד שני, גם לפני שניגנתי על בס, מה שהכי אהבתי בשירים זה את הבס-ליין וזה גם מה שתמיד זמזמתי מאז שהייתי ממש צעיר. גם כשאני אהיה זקן וחירש את תדרי הבס אוכל להרגיש אז אני מסודר.
TzvikMister פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 גם כשאני אהיה זקן וחירש את תדרי הבס אוכל להרגיש אז אני מסודר. אין פה איזה סמיילי של thumbs up?
tomersg פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 הבסיסט זה לא הגיטריסט השני, העצלן הזה שעושה עם האצבעות כאילו הוא מנגן? וואלק סטלבטן זה.
Buri פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 אני מאמין שמה שיותם התכוון אליו (ותקן אותי אם אני טועה) שאף אחד לא שם לב לנגן הבס, זאת אומרת לאנשים אין מושג שהוא בסיסט ומבחינתם הוא עוד גיטריסט. אני באמת ובתמים משוכנע שהוא לא התכוון לתדר/צליל עצמו.
Buri פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 בכל מקרה ככה או ככה זו מחשבה טיפשית, אליי שמו לב..יותר נכון רק אליי שמו לב. בינתיים לא ראיתי יותר מדי בסיסטים בארץ שבאמת עושים משהו עם עצמם, טוב גם לא גיטריסטים אבל למי איכפת אני מתעניין בבסיסט יותר באופן טבעי. המון בסיסטים פשוט עומדים אנמים ומזיזים ת'ראש.. וואלה זה לא מעניין תפנימו, ביום שלקהל באמת יהיה איכפת מה שהוא שומע יותר מאשר מה שהוא רואה זה יהיה שווה לביאת המשיח. הקסם הוא גם לנגן בצורה חלקה וגם לזוז ולהיות מעניין, מעט מאוד יודעים לעשות את זה...מעט מאוד. מי שלא מנגן טוב לפחות שיזוז מי שמנגן ממש טוב שילמד לזוז. הכל במידה וזה מעניין אותכם בכלל... יש כאלה שזה לא משנה להם, שיבושם להם.
lior88 פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 ליאור עוזרי- מורה פרטי לבאס מוזיקה ושואו טוב, הייתה אמורה להיות פה תמונה בשיל הפאונטה, אבל כנראה שצריך תואר בהנדסת מחשבים בשביל לגרום לזה לקרות... למי שעדיין רוצה פואנטה להודעה הזו
Katush פורסם יולי 11, 2011 פורסם יולי 11, 2011 חח תמונה חזקה! ולא יודע למה אבל רוב הבסיסטים לא זזים כמו גיטריסטים. גם אני לא משתגע ומתחיל לקפוץ/לרקוד או כל דבר אחר... ואפילו שזה קצת לא קשור-מיוזיקמן שוקלות יותר מכל ג'אז בס שניגנתי עליה.. ובכל מקרה אני לא אוהב אותן(!!!!!!!!)...
baas פורסם יולי 12, 2011 מחבר פורסם יולי 12, 2011 טוב מספר הבהרות - קודם כל, אני לא מומחה לסטינגריים, אבל זו שניגנתי עליה שלשום בחזרה שקלה שליש מהפנדר פרסיז'ן. למה וכמה אני לא יודע - זה רק אני. דבר שני - אני אמרתי קודם שאף אחד לא מקשיב לבס, לא שאף אחד לא שומע את הבס. אלו שני דברים שונים לגמרי!
Buri פורסם יולי 12, 2011 פורסם יולי 12, 2011 לדעתי זה בגלל שבבאס צריך יותר להתרכז אה?!?!.... ולמה ניראה לך זה כלי שדורש יותר ריכוז מכל כלי אחר?
bLUm פורסם יולי 12, 2011 פורסם יולי 12, 2011 בהחלט לאדם הממצוע קיימת חוסר מודעות לכלי הזה שנקרא בס. הרבה פעמים אנשים אפילו כן שומעים אותו ובטוחים שמדובר בגיטרה רגילה, או שלא מבחינים בו בכלל באופן מודע, אבל חבר'ה, מדובר בבורות נורמלית של כל מי שלא מתעמק בתחום מסויים. הבס מזיזה אנשים והם אפילו לא יודעים את זה, הם בטוחים שזה התופים בלבד או כל דבר אחר, אבל האמת היא, שזה מה שמצאתי כל כך סקסי בכלי הזה, המיסתוריות שלו, החוסר "מובן מאליו" שבו... אני מאוד אוהב את המאפיין הזה בכלי שלנו.
Buri פורסם יולי 12, 2011 פורסם יולי 12, 2011 ובכלל, בסיסט מורגש על אמת רק כשהוא מפסיק לנגן. זה דיי מסכם את זה
beezeeR פורסם יולי 12, 2011 פורסם יולי 12, 2011 אה?!?!.... ולמה ניראה לך זה כלי שדורש יותר ריכוז מכל כלי אחר? סלח לי, יצא די סתום. ביחס לגיטרה, הרבה פעמים בבאס זה יותר מורכב מבחינה קצבית... וגם יותר קשה לשמוע את ה"note definition" זו הסיבה לדעתי שהרבה באסיסטים זזים פחות או נראים אוטיסטים בכללי (אנטוויסל למשל). לי אגב גם קשה לשיר בזמן שאני מנגן על באס, בניגוד לגיטרה, אבל אולי זה שווה נושא חדש.
Buri פורסם יולי 12, 2011 פורסם יולי 12, 2011 זה דיי אינדווידואלי, סתם לדוגמא: פלי, ג'ף אמנט, פול גריי, ואם ניתן דוגמא ישראלית אז אבי סטרול ויאללה נפרגן גם לעצמי. זה אינדווידואלי כמו לשיר ולנגן, לרקוד לזוז ולנגן אני יכול מצד שני לנגן ולשיר גם בישיבה וגם מאוד לאט אני לא יכול, חלק יכולים וחלק לא. ואגב הזכרת את עניין השמיעה, אני על הבמה מעדיף לשמוע כמה שפחות ולהרגיש כמה שיותר, אני נורא אוהב במוניטור או אוזניה לקבל המון גיטרות ובייס דראם וכמה שפחות בס, מספיק שהוא יהיה שם בקטנה, מהמגבר אני מעדיף להוציא כמה שיותר נמוכים, אולי זה מה שמקל עליי לזוז, לא יודע.
foofig פורסם יולי 13, 2011 פורסם יולי 13, 2011 הנה דוגמא מהיום: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4094614,00.html שימו לב לתמונה מימין...
Buri פורסם יולי 13, 2011 פורסם יולי 13, 2011 הנה דוגמא מהיום: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4094614,00.html שימו לב לתמונה מימין... רלוונטי מתמיד! :+)
baas פורסם יולי 13, 2011 מחבר פורסם יולי 13, 2011 הנה וידאו מהופעה שלי מיום שני האחרון בתמונע. איפה אני? לא בתמונה. למה? כי הכלי שאני מנגן עליו לא חשוב.
Duba פורסם יולי 14, 2011 פורסם יולי 14, 2011 אם הכלי שלך לא חשוב, אז למה אתה מנגן עליו בכלל? בלי להעליב כמובן את פותח האשכול ואת המגיבים אבל לדעתי זה אחד האשכולות הכי מיותרים שנפתחו פה בזמן האחרון
foofig פורסם יולי 14, 2011 פורסם יולי 14, 2011 נראה לי שאפשר לחלק את השאלה ל3 סעיפים: 1. מי שומע את הבסיסט בכלל? או מי מרגיש בסים כשהוא שומע מוזיקה. 2. מי מקשיב לבסיסט בכלל? או מי אשכרה שם לב לתפקיד הבס ויודע להפריד אותו משאר הכלים. 3. מי שם לב לבסיס בכלל? ויודע להבדיל בין גיטריסט לבסיסט בהופעה בעיקר לדעתי התשובות הן: 1. כולם! 2. הרוב לא. מאוד תלוי במאזין וגם בסוג המוזיקה - לא תמיד צריך לבלוט ושיקשיבו במיוחד לבס. 3. תלוי כמה גבוה אתה קופץ בהופעה!
baas פורסם יולי 14, 2011 מחבר פורסם יולי 14, 2011 אם הכלי שלך לא חשוב, אז למה אתה מנגן עליו בכלל? בלי להעליב כמובן את פותח האשכול ואת המגיבים אבל לדעתי זה אחד האשכולות הכי מיותרים שנפתחו פה בזמן האחרון א)לא אני פתחתי את האשכול - שיהיה ברור. סתם זרקתי הערה שהדליקה פה אנשים, והיא הייתה באשכול אחר בכלל. ב)הכלי שלי חשוב לי. זה מספיק בשבילי לנגן עליו וברור שאני משתדל לעשות את זה כמה שיותר טוב בכל הרכב ובכל שיר שאני מנגן בו.
tomersg פורסם יולי 14, 2011 פורסם יולי 14, 2011 עכשיו ברצינות - יש ז'אנרים של מוזיקה שבהם הבאס הוא הכי חשוב. כל הפ'אנק והדאנסים ורגאיי ומוזיקה שחורה בכלל. יצא לי לנגן רגאיי בצורה אינטנסיבית במשך כמה שנים טובות, והבס + תופים היו הכלים הכי חשובים במוזיקה. הגיטרה לרוב ממלאת בקצב (צ'אפ צ'אפ) ופה ושם סולואים והקלידים גם נותנים קצב ליווי, שטיחים וכדומה. הבס מוביל ושולט בשירים. אי אפשר שלא לשים לב. גם בהרבה להקות רוק הבס מוביל. בגלל זה אנחנו (רובנו) אוהבים אחד כמו פלי שמוביל את השירים עם הבס. אבל גם סטינג עם הנגינה הפשוטה והחכמה שלו הוביל את פוליס. פול מקרטני אמר שהוא מרגיש שהוא שולט בביטלס דרך הבס. שהוא מוביל. שאם הוא משנה אקורד כולם חייבים לעקוב אחריו. גיטרה היא יותר "באוויר" לגילי סמטנה שלנו יש כמה ליינים שהם בעצם מובילים את השיר. תקשיבו ל"חלום כחול" של פורטיס למשל. ניתן לשים לב גם איזה שירים מבוססים על גרובים של בס תופים, ואיזה שירים ישב איזה גיטריסט מבואס שחיבר כמה אקורדים מינוריים והבס רק מלווה ככה בעדינות מבלי להפריע. אני יודע מה אני אוהב לשמוע. כל דבר שיש לו גרוב ובסים מעניינים - גם אם זה לא בהכרח בסיסט מנגן אלא סינטי. כמו למשל דפש מוד שאני מת עליהם. ויש להם בייסליינים מעולים. הדורז - יש להם אחלה בסים (אם כי הם העסיקו בסיסטים מעולים פה ושם בהקלטות) יוצא לי לנגן על גיטרה פה ושם. אני מנגן לא רע גיטרה (לא כמו בס כמובן) אבל אני לא מצליח להרגיש את הכוח שיש בבס עם גיטרה. זה לא אותו כוח שליטה וזה לא כזה מגניב. מבחינה ביולוגית בנות מגיבות לבס יותר טוב. זה מוכח. (אין לי כוח לחפש לינקים עכשיו..) אבל זה יתרון עבורנו. בכל מקרה אני מניח שכל מי שפה, שמע פעם בייסליין יפה, התדר של הבס התחבר אליו והוא מצא את עצמו נמשך לכלי הזה. לי זה קרה בגיל מאוד מוקדם. בילדות אחותי הגדולה היה שומרת עלי וכדי שלא אציק לה בזמן שהכינה שיעורי בית, היתה שמה לי תקליטים של ביטלס בפטיפון ואוזניות. יש לי בעיה שמגיל חצי שנה אני לא שומע באוזן שמאל בכלל. מאחר והביטלס הקליטו סטריאו בצורה מוזרה שהיתה חלוקה בין הרמקולים, מצאתי את עצמי תמיד נמשך לצד של הבס ובמיוחד אהבתי את lucy is the sky. אפילו זימזמתי לי את התפקיד. בגיל יותר מאוחר שהתחלתי לנגן בס, הכל התחבר לי. לגבי מי שם לב, אני בדרך לא סובל מחוסר תשומת לב כבסיסט. אני בחור גדול, ואני לא מאלה שמתחבאים בפינה ליד המגבר מאחורי התופים (אלא אם בא לי להתחבא..) ואני די פרונטלי. אני גם לרוב לא סובל לנגן בהרכב שיש בו יותר מידי נגנים, כמה גיטריסטים וכו. אני בסגנון שלי גם די ממלא. (משתדל בטוב טעם) אבל מצד שני אני ממש לא מתרשם מלוק על הבמה וכל מיני הגנבות כמו קפיצות פזצטאות, צבעים בשיער או רסטות, אפרו, כובעים ותיספורות מצחיקות. זה לא מה שמעניין אותי בבסיסט או בנגנים בכלל, זה לא מה שגורם לי להקשיב לו יותר, ולא חושב שזה מה שגורם לקהל להקשיב לו יותר. אבל אני מודע לכך שיש גם הרבה נגנים שמצליחים בגלל לוק מעניין או יחודי. שיבושם להם. זה לא הקטע שלי בכלל.
kdeal פורסם יולי 14, 2011 פורסם יולי 14, 2011 דובה, baas, אין פה אשכולות. אנחנו לא מוכרים ענבים, ואנחנו לא הייד פארק. יש פה דיונים, ושרשורים מעבר לזה, אני פיצלתי את הדיון מדיון אחר (שים לב בראש הדיון מצוין שהדיון פוצל מדיון אחר), מכיוון שראיתי שמתפתח תת-דיון שלוקח את הפוקוס מהדיון המקורי. ולסיום, baas, מה שהבנתי זה שאתה קצת 'משחרר קיטור' של תסכול - (1) "מי מקשיב לבסיסט בכלל" (2) "90% מהאנשים מקשיבים למוזיקה ולא שמים לב בכלל לבסיסט" (3) "כי הכלי שאני מנגן עליו לא חשוב". זה נחמד מדי פעם לשחרר קיטור, ובשביל זה (well - גם בשביל זה) אנחנו כאן. אבל אני בהחלט יכולה להבין איך מקריאה של הנכתב נראה כאילו זו דעתך (שהכלי לא חשוב) ולא הדיעה שמעצבנת אותך ונגדה אתה יוצא. בקיצור, השורה התחתונה שלך: ב)הכלי שלי חשוב לי. זה מספיק בשבילי לנגן עליו וברור שאני משתדל לעשות את זה כמה שיותר טוב בכל הרכב ובכל שיר שאני מנגן בו. היא החשובה באמת.
Duba פורסם יולי 14, 2011 פורסם יולי 14, 2011 הכלי שלי חשוב לי. זה מספיק בשבילי לנגן עליו וברור שאני משתדל לעשות את זה כמה שיותר טוב בכל הרכב ובכל שיר שאני מנגן בו. הסיכום הכי טוב של כל הדיון הזה
Buri פורסם יולי 14, 2011 פורסם יולי 14, 2011 אבל מצד שני אני ממש לא מתרשם מלוק על הבמה וכל מיני הגנבות כמו קפיצות פזצטאות, צבעים בשיער או רסטות, אפרו, כובעים ותיספורות מצחיקות. זה לא מה שמעניין אותי בבסיסט או בנגנים בכלל, זה לא מה שגורם לי להקשיב לו יותר, ולא חושב שזה מה שגורם לקהל להקשיב לו יותר. אבל אני מודע לכך שיש גם הרבה נגנים שמצליחים בגלל לוק מעניין או יחודי. שיבושם להם. זה לא הקטע שלי בכלל. בתור מוזיקאי או אדם שמתעניין במוזיקה עצמה כמובן שזה לא אמור לעניין אותך, אבל קהל רגיל שלא בא לנתח את המזויקה וגם תכלס לא איכפת לו מי מנגן על מה ולמה, כל עוד הסולן חתיך הכל בסדר.. ואם נירצה או לא רוב האנשים הם כאלה ואין מה לעשות ובגלל זה יש את כל הקפיצות תזוזות תיספורות וכו'..פה הופעה כבר הופכת למופע וזה כבר דיון אחר לחלוטין אבל אני בהחלט מבין את הכוונה שלך.
Buri פורסם יולי 14, 2011 פורסם יולי 14, 2011 אולי ממה שמורידים עכשיו יהיה אפשרי לעשות משהו... טכנולוגיה ת'יודע, אם אפשר לכווץ ראש 500 וואט לכדי מלבנון קטן בצבע שחור צהוב אני בטוח שגם זה יהיה אפשרי
BullHorn פורסם יולי 15, 2011 פורסם יולי 15, 2011 עכשיו ברצינות - יש ז'אנרים של מוזיקה שבהם הבאס הוא הכי חשוב. כל הפ'אנק והדאנסים ורגאיי ומוזיקה שחורה בכלל. נכון אבל פותח השלשול עדיין צודק. לא-מוזיקאים לרוב שומעים שיר אבל לא מקשיבים לכל כלי בנפרד. לנו זה מובן שבס ותופים זה מה שמזיז ישבנים/ראשים אבל למאזין לא אכפת מה מזיז מה, העיקר שמזיז.
tomersg פורסם יולי 15, 2011 פורסם יולי 15, 2011 נכון אבל פותח השלשול עדיין צודק. לא-מוזיקאים לרוב שומעים שיר אבל לא מקשיבים לכל כלי בנפרד. לנו זה מובן שבס ותופים זה מה שמזיז ישבנים/ראשים אבל למאזין לא אכפת מה מזיז מה, העיקר שמזיז. בפעם האחרונה שנכנסתי למייספייס (לפני כ 3 שנים שגסס כבר) ולפייסבוק, היה נראה שרק בישראל יש איזה מיליון מוזיקאים, אם לא יותר, רובם יודעים להבדיל בין גיטרה לגיטרה בס, וחלק גדול מחפשים בסיסט להרכב שלהם.. זה גם רוב הקהל שבא להופעות. חוץ מהם יש מיליון חרדים ומיליון ערבים שלא ממש מתעניינים במוזיקה בכלל, מיליון ערסים שאוהבים בכלל מזרחית וכפיים, וילדים וזקנים. אז אם מיליון יודעים מה זה בס, זה בסדר מבחינתי.
TzvikMister פורסם יולי 15, 2011 פורסם יולי 15, 2011 לא-מוזיקאים לרוב שומעים שיר אבל לא מקשיבים לכל כלי בנפרד. לנו זה מובן שבס ותופים זה מה שמזיז ישבנים/ראשים אבל למאזין לא אכפת מה מזיז מה, העיקר שמזיז. יודע מה, זה לדעתי החלק הכי יפה במוזיקה. הם לא מקשיבים לכל כלי בנפרד, הם לא ידעו להגיד לך שטעית באיזה תו מסכנון באמצע הופעה, הם לא יוכלו לשים לב אם שם הבאת איזה דאבל ת'אמב או קטע ווקינג. אבל הם ירגישו מספיק כדי להגיד לך אם השיר היה טוב או לא. אם הוא פגע בהם, הזיז אותם, נתקע להם בראש - וזה מבחינתי הדבר הכי חשוב.
Buri פורסם יולי 15, 2011 פורסם יולי 15, 2011 הכי חשוב שאחרי ההופעה יגיעו כמה בחורות ויגידו "וואו ניגנת על הגיטרה ממש יפה"... כל השאר זה בולשיט, נגע בהם לא נגע בהם ריגש אותם או לא ריגש אותם..שטויות במיץ בחייאת.
Assaf666 פורסם יולי 16, 2011 פורסם יולי 16, 2011 יש אנשים שפשוט לא מעריכים מוזיקה נכון, זה הכל. לצורך העניין אני אתן את המקרה הספציפי שלי. אני מאזין מ2006 עם אוזניות של SONY באייפוד שעלו לי 229 ש"ח. ומפעם לפעם גיליתי יותר צלילים, שיר ששמעתי ב2007 ואחר כך ב2010 תתפלאו אבל זה נכון, הצלחתי לשמוע עוד צלילים שלא שמעתי בתחילת הדרך... פשוט צריך להתרכז, וזאת אגב הסיבה גם שהתחלתי לנגן על הבס (כי זה נשמע אדיר! )
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.