MotiBass פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 אני כרגע בתכנונים להרכיב/ לבנות פרטלס בהזמנה אישית, עד כה נסגר: גוף מהגוני (צורה - מיוזיקמן ,אך עם מגרעת לכנף התחתונה) צוואר מייפל (צורה C) , פרט-בורד רוזווד + אפוקסי , לא מסומנת כמובן.. מפתחות של HIPSHOT + Xtender גשר עדיין לא סגור (מוזמנים לזרוק הצעות) אני די יודע פחות או יותר מה ההבדל בסאונד בין האמבקרים לסינגלים ברגילה ומה האפשרויות סאונד (אישית ניגנתי על זוג האמבקר/סאופ בר כמעט כל חיי) וכיוון שלא יצא לי יותר מדי להתעסק עם פרטלסים (אם בכלל...) , הייתי שמח אם תשתפו איתי את הידע על ההבדל בין הסוגי פיקאפים בפרטלס , ומה הכי כדאי מבחינת השילובים , האם כדאי בפרטלס אקטיבית או לא , ומה יתן לי כל סוג... תודה מראש, מוטי
lukatch פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 פחות משנה סוג הפיקאפ, יותר משנה המיקום. יתרונות הפרטלס מודגמים טוב יותר דרך הפיקאפ האחורי, זה שקרוב לגשר. אז תדאג שיהיה שם פיקאפ.
iBass פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 החציבה של מיקום הפיקאפים נתונה מראש או שאתה יכול להחליט את מיקום החציבה על הגוף?
MotiBass פורסם אפריל 6, 2012 מחבר פורסם אפריל 6, 2012 אני יכול להחליט על המיקום בעקרון , אבל נראה מיקום סטנדרטי עדיף , לא? הכיוון הוא שני פיקאפים , מיקום סטנדרטי לחלוטין...
yarabi פורסם אפריל 7, 2012 פורסם אפריל 7, 2012 אהלן מוטי, אם שמעת כלים של הבונה שלך ואתה אוהב אותם, עצתי היא לזרום עם העדפותיו לגבי הפיקאפים והמיקום שלהם כל עוד אין לך הרבה נסיון בתחום. האופציה הנוספת היא לקבל המלצות מהפורום מה שיכול להוביל ליותר מדי מידע . להלן: לגבי פיקאפ גשר: ישנם שני מיקומים סטנדרטים (לפנדר ג'אז בס..). אחד קרוב יותר לגשר מהשני. הקרוב יותר לגשר הוא סטנדרט הבנייה של ג'אז בס בשנות השבעים, והרחוק מעט יותר מהגשר הוא עפ"י סטנרט הבנייה של ג'אז בס משנות השישים. אני מעדיף את הרחוק יותר מהגשר (סיקסטיז) בגלל שהווליום שלו יותר חזק והסאונד יותר מלא. יחד עם זאת הוא עדיין מידי (mid) בגלל המיקום שלו בגיטרה. אני ממליץ על Split-coil פיקאפ כלשהוא ולא על single כי הוא מונע יותר רעשים מהפיקאפ בין עם בעטיפת סואפבר ובין אם לאו (יש גם ספליט קויל בצורת סינגל). זה גם עניין של נוחיות. לגבי פיקאפ צוואר: אני (ועוד רבים) אוהב את המיקום של הפיקאפ של הפרסיז'ן (הסטנדרט השני של פנדר). ווליום חזק וסאונד גדול. גם פה אני ממליץ על ספליט קויל. בונה גיטרות מקצועי אמור להכיר את הפרטים האלה ואת המדידות המדוייקות של מיקומי הפיקאפ השונים. אין הבדל עקרוני בין פיקאפים שמיועדים לפרטד או לפרטלס. אני מנגן בעיקר על פרטלס ב-7 השנים האחרונות וגם לי הייתה את השאלה הזאת לפני בנייה. לגבי אקטיבי או פאסיבי: אני ממליץ על בס שתוכל להיות גם וגם כל עוד אין לך העדפה ברורה. לי אין.
iBass פורסם אפריל 7, 2012 פורסם אפריל 7, 2012 אני יכול להחליט על המיקום בעקרון , אבל נראה מיקום סטנדרטי עדיף , לא? הכיוון הוא שני פיקאפים , מיקום סטנדרטי לחלוטין... דוקא לפרטלס יש שמעדיפים פיקאפ אחד שממוקם קצת שונה מהמיקומים הסטנדרטיים. זה נקרא Sweet Spot. מנסיון אני יכול להגיד שיש לזה יתרונות גדולים מאוד מבחינת סאונד, ולא מצאתי שום חיסרון. אין שום בעיה לנגן עם פיקאפ בודד על פרטלס. תחשוב על זה. אם תרצה לנסות אחת כזו אתה מוזמן.
BassBen פורסם אפריל 7, 2012 פורסם אפריל 7, 2012 פיקאפים: X4 של ברטוליני, deep tones, עם פרה אמפ גם של החברה, אקטיבי, 18V. http://www.bestbassgear.com/bartolini-x-pickups.htm אחלה פיקאפים!!
baas פורסם אפריל 7, 2012 פורסם אפריל 7, 2012 כדאי לך לחשוב פעמיים לפני שאתה בונה פרטלס עם פינגרבורד רוזווד - קצב השחיקה שלו גבוה יחסית לעצים אחרים הנפוצים למטרה זו (מייפל,אבוני). את זה אני אומר למרות שאני מבין אותך לגמרי, אין כמו סאונד רוזווד לצליל שמן ועמוק. השאלה היא איזה סאונד אתה מחפש בכלל, ואילו פתרונות יש למנוע נזק לרוזווד. אני לא מכיר שום דבר כזה אבל בטח יש לכה או דבק אפוקסי או משהו.
MotiBass פורסם אפריל 7, 2012 מחבר פורסם אפריל 7, 2012 היי , כתבתי שאני בתחילת השרשור שם רוזווד +אפוקסי ושוב , אם יש הצעות אחרות לפינגרבורד, מבורך, על מייפל אני אוותר , אבל אבוני נשמע מעניין...
MotiBass פורסם אפריל 7, 2012 מחבר פורסם אפריל 7, 2012 נפח של מה? נפח של הסאונד , 90 אחוז מהגיטרות שניגנתי עליהם/היו לי/יש לי הן מהגוני. גם סוסטיין מטורף שלא שמעתי בעצים אחרים סטייל אלדר וחברים. לגבי העץ של הגוף, אני די סגור , כי בזה דווקא אני יודע מה יתן לי...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.