Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

"כד קטן" - מי מכיר?

huckbuc

Recommended Posts

פורסם

אמנם פסח בפתח, אבל לי יש שאלה שמתקשרת דווקא לחנוכה.  אחת התבניות הריתמיות הכי נפוצות לבס במוזיקת רוק היא זו:

kadkattan.PNG.859e010e6b009157a19a7a022ea70aed.PNG

יש מיליון שירים שתפקיד הבס שלהם מתבסס על התבנית הזו, אבל כרגע עולים לי לראש שניים: "אהובתי" של משינה (הבית של השיר, אחרי שנכנסים התופים) -

ו-Take it Easy של האיגלז -

בתחילת שנות התשעים, אני וכל החבר'ה שניגנתי אתם קראנו לתבנית הזו "כד קטן", כי מבחינה רתמית, היא מתלבשת בדיוק על המלודיה של השיר.  כבר המון שנים שלא נתקלתי בביטוי הזה בהקשר הנ"ל, ואני תוהה אם זה בגלל הפעילות המוזיקלית האפסית שלי (אני לגמרי לא בעניינים), בגלל שהביטוי הזה יצא מהאופנה, או בגלל שהוא אף פעם לא היה באופנה, אלא רק בז'רגון של החבר'ה הקרובים אלי.  אז תגידו - משתמשים בביטוי הזה עדיין?

דרך אגב, לקח לי יותר מדי זמן להבין שהדרך הנכונה לנגן את התפקיד הזה (כמעט תמיד) היא כך:

kadkattan-2.PNG.265fd6ba17cfd7c9f69b43ca87dd9b54.PNG

פורסם

יובל, הסיבה שזה מנוגן עם הפסקה על הרבע האחרון היא מכיוון ששם, כמעט תמיד, באה מכת סנר.

כבוד לסנר...

פורסם

איזה צירוף מקרים המורה שלי לימד אותי קטע שנקרא סטרייט אייטס שבדיוק יושב על התבנית הזאת

ד''א גם הוא קרא לזה כד קטן.

פורסם

מתופפים עדיין קוראים לזה ככה. יש גם פאטרן "כד קטן" שבו המילה "קטן" נאמרת במלעיל במקום במלרע, וזה הולך ככה:

cad.jpg

post-6-14166081816477_thumb.jpg

פורסם

זהו, שעדיין משתמשים.

לפני שנתיים בערך הייתה לי את הפריבילגיה לעבוד עם מאיר עמר, ופתאום הוא אומר למתופף שלא יעשה כד קטן... אני הסתכלתי עליו במבט של "dude, ככה אתה קורא ל*לעשות את צרכיך* היום?" ואז הוא הסביר לי. האמת? הרגשתי בור.

היום אני משתמש בזה הרבה, זה גדול! :)

פורסם

יובל, הסיבה שזה מנוגן עם הפסקה על הרבע האחרון היא מכיוון ששם, כמעט תמיד, באה מכת סנר.

כבוד לסנר...

נכון מאד, וכנ"ל ההפסקה על תחילת הרבע השני.

פורסם

כשלמדתי קצב המצאתי שמות שלכל התבניות האלה...עניין משעשע.

מבחינתי הכד קטן היחיד שיש הוא זה שאילן המליץ עליו, לשני אפשר לקרוא "כד קטן פתוח" או משהו.

פורסם

אני לא יודע אם אני צריך להתבייש או להיות גאה בזה, אבל הייתי צריך לחפש בגוגל מי זה יניב קטן.

פורסם

כבוד לסנר...

לא לשכוח כמובן את הPattern שלא נותנים בו את ההפסקה לסנייר ברבע האחרון ,  כד קטנ-צ'יק..

פורסם

אפשר גם כד-צ'יק קטן-צ'יק ואז המתופף יצא מכליו!

המטרה הסופית שלנו היא להוציא את המתופף מכליו תוך כדי שמירה על ביט....:)

פורסם

חדשות מרעישות!  ייתכן ונמצא המקור לביטוי "כד קטן".  על פי הראיון הזה עם אלונה טוראל, היא זו שהתחילה להשתמש בו במובן שאנחנו מדברים עליו (דקה 26:35):

כולם יודעים שאלונה טוראל היא מוזיקאית פנטסטית, ומהראיון הזה רואים שהיא גם אישה מקסימה.  היה לי הכבוד לראיין אותה (בטלפון) בעצמי פעם, לצורך מאמר שחיברתי על ה"פנדר רודס", וכבר אז היא הרשימה אותי בחביבות ובעומק שלה.

ותגידו, נכון שיש משהו בחיתוך הדיבור שלה שמזכיר את אלון אולארצ'יק?

ראיתי שבסידרת הראיונות הנ"ל, שערך יואב קוטנר, יש גם ראיון מעמיק עם אלי מגן (שעה וחצי!).  עוד לא הספקתי לראות, אבל מאד מסקרן.

פורסם

היא אמרה "תלמידים מרימון". בית ספר רימון נפתח ב1985.

למדתי אורגן 2 קומות במשך שנה ב1982

את המושג של "כד קטן" (עם רגל שמאל בבס) המורה לאורגן גיל ברק, אמר כבר אז...

פורסם

למיטב הבנתי הסיפור שלה על ה"כד קטן" הוא מתחילת שנות השבעים (אחרי שהיא חזרה מארה"ב), והיא מציינת שהמושג תפס, וששומעים אותו עד היום בכל מיני מקומות, כולל ברימון.

היי, וגם אני נחשפתי ל"כד קטן" דרך המורה שלי לאורגן, בסביבות 1982.  אבל לא קראו לו גיל ברק.

פורסם

הקטע הזה שהוא למד תווים מחוברות הדרכה של קרול קיי... וגם הוא, כמוה, הגיע לבס במקרה אחרי שהבסיסט לא הגיע, וגילה שהוא דווקא מחבב את הכלי. 

האיש שלא תיכנן להיות בסיסט, בסך הכל רצה להיות זמר, שהתקבל ללהקת הנח"ל בגלל העיניים העצובות שלו, שלמד קונטרבס רק בגיל 25 ואיכשהו הידרדר לנגן ולהקליט עם כל מי שאתם רוצים, להיות כמעט בכל צומת חשוב בתולדות הרוקנרול בארץ, ללמוד ג'ז מאדי גומז ולנגן עשרות שנים בפילהרמונית. 

איש מקסים. אה, ומוכשר (-;

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...