Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

להתחיל בקלאסית ??

yosiwin

Recommended Posts

פורסם

בוקר טוב

דיברתי לאחרונה עם מורה קלאסית/חשמלית.

לדעתו לפני שמתחילים ללמוד גיטרה באס, (ללא שום רקע מוקדם בשום כלי),  מאוד מומלץ שיהייה רקע קודם על קלאסית. אקורדים וכו'.

מה דעתכם?

מצאתי בחיפוש שהנושא עלה בפורום אבל רק בתגובה אחת, אני מצטט:

"אם אתה רוצה לנגן קלאסית תנגן קלאסית, אם אתה רוצה לנגן בס תנגן בס, מאוד פשוט.

הדרך הכי טובה להתקדם בנגינה על בס היא לנגן על בס, אם השאיפה שלך בסוף היא לנגן על בס אז התשובה היא תעבור עכשיו, אין שום סיבה הגיונית לנגן על קלאסית כדי לעבור לבס."

מאוד נחרץ, יש דעות נוספות ??

תודה

פורסם

סה"כ אני מסכים, למה ללמוד כלי אחר אם אתה רוצה ללמוד בס?

אבל רקע על קלאסית נותן המון - בעיקר בגלל שהמיתרים של בס הם גדולים ועבים יותר, ויותר קשה לגשת אליהם פיזית. את כל הידע המוזיקלי שאתה צובר על קלאסית (אקורדים וכו') אתה יכול לקבל גם אם

ניגנת בעבר על פסנתר, או כל כלי אחר, שהרי התוים הם אותם התוים.

אם קרה, ואתה עדיין לא יודע לנגן על קלאסית (נדיר אצל בסיסטים, פשוט כי רובם התחילו מגיטרה),

אז עזוב - תן בראש על הבס.

פורסם

כדי ללמוד לשלוט בבס, להפיק צלילים ולתפקד כבסיסט בהרכב באופן בסיסי אין צורך בשום ידע על כלי אחר.

כדי להבין מה אתה עושה, בתוך איזו סביבה מוזיקלית אתה נמצא, מה ההיגיון במה שקורה, מה עושים האחרים, מה עוד אתה יכול לעשות... בשביל זה מאד מומלץ להבין הרמוניה, להיות מסוגל לשמוע אותה וגם לנגן על איזשהו כלי הרמוני כמו פסנתר או גיטרה. 

הגיטרה לא צריכה להיות קלאסית, היא יכולה להיות בורמזית, העיקר שיהיו בה שישה מיתרים מכוונים באופן סטנדרטי.

פורסם

מורים שמחפשים תלמידים..ככה הם נשמעים, אם הוא היה מורה לבס הוא לא היה אומר את זה.

פורסם

זה יתרון לדעת לנגן על כלי הרמוני יותר כמו גיטרה (קלאסית, אקוסטית, חשמלית, וואטאבר), אבל זה ממש ממש לא בגדר חובה. וכמו שבורי אומר, זה נשמע יותר כאילו הוא מנסה לגרום לך להתחיל ללמוד אצלו גיטרה ותו לא.

אצל הרבה בסיסטים שיצא לי להכיר (כולל אותי) קרה מקרה שאותו בנאדם התחיל ללמוד גיטרה, ואז הרים בס והחליט שזה הכלי שהוא רוצה לנגן עליו וזה הכלי שהוא חושב שצריך להיות חזק אצלו. במקרה שכזה אתה מגיע לבס עם סוג של יתרון וניסיון על כלי שאיפשהו הוא דומה, אבל הוא ממש שונה. זה שונה מהמקרה שאתה מציג, שאתה רוצה ללמוד בס, אבל אומרים לך שתלמד כלי אחר בשביל שהמעבר לבס יהיה יותר חלק.

בקיצור - אתה רוצה ללמוד בס? כמו כולם פה, אני אומר - תלמד בס.

פורסם

בשנת 1975 התחלתי ישר מבס, ואחרי 36 שנים זאת המסקנה שלי: הלוואי שמישהו היה מכריח אותי ללמוד במקביל כלי הרמוני - פסנתר או גיטרה - למשך שנתיים לפחות.

בזמנו, מנהל הקונסרבטוריון ניסה לשכנע אותי ואני הייתי בטוח שהוא סתם רוצה לסחוט עוד כסף, והייתי גאה בעצמי שעמדתי בלחץ והתעקשתי על בס. היום אני יודע שהוא צדק ואני טעיתי.

בסופו של דבר למדתי גיטרה בשלב הרבה יותר מדי מאוחר. זה לא הפך אותי לגיטריסט, אלא למוזיקאי יותר טוב (או פחות מעפן, אם נדייק במקרה הפרטי שלי).

פורסם

גם אם אתה תבחר לנגן רק בבס או שתבחר לנגן בנוסף לזה בכלי הרמוני כמו גיטרה או פסנתר, הכי חשוב שתלמד הרמוניה בצורה יסודית כמה שאפשר.

פורסם

אם בוער לך כבר לנגן בס אז אל תחשוב פעמיים.

ככה אני עשיתי (אז קיבלתי רק דעות של עדיף רקע על קלאסית שלא כמוך) וככה הייתי עושה שוב.

את הגיטרה למדתי בעצמי אחרי שנתיים בערך עם חוברות שהמורה של אח שלי כתב לו.

אני דיי בטוח שלא תיהיה לך בעיה לעשות כמוני.

בשורה התחתונה אני לא חושב שבתור בסיסיט מתחיל יש לך ראש לכל ההרמוניות והעניינים האלו.

זה יקח קצת זמן, עד אז כבר תיהיה לך הבנה מוזיקלית מספיק טובה כדי ללמוד קלאסית בסיסי בעצמך.

פורסם

כן כמו שנאמר כאן חבוב, בס זה לא חשמלית ויש לזה דינמיקה אחרת שאתה יכול לקחת לכ"כ הרבה מקומות. התחלתי עם בס בעצמי ולא נגעתי בקלאסית/חשמלית עד לפני כמה שנים. היום אני כבר עם חשמלית רצינית ובס רצינית, אבל תמיד אעדיף לנגן על הבס  :-*

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...