tomersg פורסם אוקטובר 19, 2010 פורסם אוקטובר 19, 2010 ואם אתה בעל הרכב מתחיל, ומתקשר אלי ואומר לי משהו בסגנון "הי שמע אני X ואני גיטריסט והקמתי להקת גראנג! ישראלי! בעברית! והכל כבר מוקלט! יש תפקידים והכל רק צריך ללמוד בבית ולבוא לחזרות! " אז חבל על הטלפון שלך... ולא בגלל הגראנג'.
baas פורסם אוקטובר 19, 2010 פורסם אוקטובר 19, 2010 איך לא תגייס בסיסט להרכב שלך: (מודעות כאלו פחות נפוצות כאן דווקא, אבל קיימות גם קיימות) "היי שמי <שם> אני בת 23 כותבת ומלחינה ומנגנת קצת בגיטרה.אני מחפשת נגנים רציניים למטרת הופעות" NEXT! "הרכב מחפש בסיסט תותח למטרת הופעות ורווחים כספיים. המפיק שלנו מכיר את ירמי קפלן, בשבוע הבא יוצא הסינגל שלנו לרדיו, וחיממנו את מוניקה סקס לפני שנתיים" NEXT! "היי אני <שם> בן 17 מנגן חמש עשרה שנה על גיטרה בס תופים פסנתר וכינור, מלחין ברמה גבוהה ומחפש רק נגנים ברמה הגבוהה ביותר, שרוצים להתפרסם ולהצליח מהר. אין לי כסף לשלם כרגע אבל ברגע שנעלה הופעה נתחיל לגרוף רווחים" בהחלט NEXT!
basspekel פורסם אוקטובר 26, 2010 פורסם אוקטובר 26, 2010 איך לא תגייס בסיסט להרכב שלך: (מודעות כאלו פחות נפוצות כאן דווקא, אבל קיימות גם קיימות) ענק!!!!!!! אני במקצוע בערך 13 שנים ואני חייב לציין שבאמת נתקלתי בשריטות מוזרות כאלה ואחרות וההודעה האחרונה העלתה בי זכרונות לא נעימים וביזבוזי זמן וצחקתי עד שדמעתי אחלה תגובה
baas פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 לרוע המזל, המודעות האלו מבוססות על מקרים אמיתיים שלחלקם הייתי מספיק טיפש לענות בעבר...
kdeal פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 ואם אתה בעל הרכב מתחיל, ומתקשר אלי ואומר לי משהו בסגנון "הי שמע אני X ואני גיטריסט והקמתי להקת גראנג! ישראלי! בעברית! והכל כבר מוקלט! יש תפקידים והכל רק צריך ללמוד בבית ולבוא לחזרות! " שכחת את מילת המפתח - "אולפן ביתי". היום כל מי שיש לו סאונד בלאסטר וקיובייס גנוב, יש לו "אולפן ביתי". אז הוא הוריד לופים מהרשת, חיבר ת'גיטרה לגיטר-ריג פרוץ שמותקן על קיובייס פרוץ, הקליט כל מני סקיצות, ועכשיו יש לו דיסק "שהוקלט באולפני הביתי". הכל כבר מוקלט, הדיסק מוכן, אני רק צריך נגנים להופעות....... ויש את אלו שחושבים שהם עושים לך טובה - "אני ראש פתוח, אם אתה לא אוהב את הליינים שמוּקלטים ובא לך להביא משהו מעצמך, אז אם זה ישמע טוב, למה לא....". באמת תודה, הגשמתם לי חלום. עריכה: למה ש.מ.ו.ק.ל.ט.י.ם הפך להיות ****לטים ?
baas פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 בגלל השורש המרובע ש.מ.ו.ק. השורש היחודי הזה לקוח מארמית של תקופת בית שני, ולאחר שנשכח כמעט שלושת אלפים שנה, הוחיה ע"י בנו של מחיה השפה העברית המודרנית, איתמר בן אב"י. באמת!
amitbass פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 זה אחד הדברים שאני אוהב בפורום הזה.. תמיד אפשר למצוא איזו אנקדוטה נחמדת =)
tomersg פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 אבל יותר גרוע זה גיטריסטים, או רחמנע ליצלעאן מתופפים... שהקליטו את הבייס ליינים העלובים שלהם ב "אולפן" שלהם, במינימום פ'יל, תשומת לב ועניין מוזיקלי, אבל נעולים עליהם כמו דבק לוקטייט - "אחי, בוא ניצמד להקלטה, יש לי את החזון המוזיקלי ואת התמונה המלאה בראש" כן..אוקי.. ואני לא בפריים הזה חביבי!
tomersg פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 אה ועוד משהו, אמנם יותר קשור לטעם וריח מוזיקלי. אבל גיטריסטים/יוצרים/סינג סונג וורייטרים או וואט אבר - חלאס כבר עם עם ה E מינור וכל השירים העצובים ומזילי הדמעות! רע לכם? החברה עזבה? החתולה התאבדה? התעללו בכם שהייתם ילדים קטנים? אתם בארון ולא מוצאים את המפתח? אז לכו לפסיכולוג ועזבו אותי בשקט עם השירי דיכאון האלה. מה עם מוזיקה שמחה? קצת פ'אנק, רגאיי, כאלה? דברים שאנשים רוקדים?? מזמן לא נתקלתי בכאלה. (או שפשוט זה הרכבים שבסיסטים מקימים..)
baas פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 תומר כשאתה אומר E מינור אתה מתכוון E מינור על 6/8 נכון? תופעה נפוצה ומטרידה, אם כי לגיטימית ביותר לדעתי - יכולה לצאת מזה מוזיקה ממש טובה רק שמשעממת לרוב הנגנים.
iBass פורסם אוקטובר 31, 2010 פורסם אוקטובר 31, 2010 אה ועוד משהו, אמנם יותר קשור לטעם וריח מוזיקלי. אבל גיטריסטים/יוצרים/סינג סונג וורייטרים או וואט אבר - חלאס כבר עם עם ה E מינור וכל השירים העצובים ומזילי הדמעות! רע לכם? החברה עזבה? החתולה התאבדה? התעללו בכם שהייתם ילדים קטנים? אתם בארון ולא מוצאים את המפתח? אז לכו לפסיכולוג ועזבו אותי בשקט עם השירי דיכאון האלה. מה עם מוזיקה שמחה? קצת פ'אנק, רגאיי, כאלה? דברים שאנשים רוקדים?? מזמן לא נתקלתי בכאלה. (או שפשוט זה הרכבים שבסיסטים מקימים..) +1000! היו תקופות רבות שחיפשתי לנגן עם הרכבים ופירסמתי בכל מיני מקומות באינטרנט. היו פונים אלי והייתי מבקש חומרים לשמוע לפני שאני מקבל החלטה. אם הקטע הראשון שהייתי שומע היה מתחיל באקורד מינורי או באוירה עצובה ישר הייתי שולל. תן לי גרוב, תן לזוז ולשמוח...
er1977 פורסם אפריל 24, 2011 פורסם אפריל 24, 2011 שכחת את מילת המפתח - "אולפן ביתי". היום כל מי שיש לו סאונד בלאסטר וקיובייס גנוב, יש לו "אולפן ביתי". אז הוא הוריד לופים מהרשת, חיבר ת'גיטרה לגיטר-ריג פרוץ שמותקן על קיובייס פרוץ, הקליט כל מני סקיצות, ועכשיו יש לו דיסק "שהוקלט באולפני הביתי". הכל כבר מוקלט, הדיסק מוכן, אני רק צריך נגנים להופעות....... ויש את אלו שחושבים שהם עושים לך טובה - "אני ראש פתוח, אם אתה לא אוהב את הליינים שמוּקלטים ובא לך להביא משהו מעצמך, אז אם זה ישמע טוב, למה לא....". באמת תודה, הגשמתם לי חלום. עריכה: למה ש.מ.ו.ק.ל.ט.י.ם הפך להיות ****לטים ? לא אהבתי את הגישה , ידידי היקר , אולפן ביתי זה מה שרובנו התחלנו עם זה ולא צריך לזלזל , לרוב המוזיקאים יש את הסקיצות שהם הקליטו בבית . ככה זה מתחיל , אחרי זה כמובן עוברים להקלטות יותר מקצועיות , ומשפרים , אבל צריך להתחיל ממשהו לא?
GibsonLP פורסם אפריל 24, 2011 פורסם אפריל 24, 2011 לא מדובר פה על סקיצות באולפן הביתי אלא על "אלבום" באולפן הביתי. אני קניתי ציוד הקלטה באלפי דולארים ומקליט בחדר מטופל של המתופף ועדיין יודע שאלבום לא יצא שם.
baas פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 ןקצת יותר ברצינות - מאחר ואני מחפש הרכב חדש בזמן האחרון, אני נתקל שוב ושוב באנשים שלא מקליטים כלום, ורוצים שאני אגיע אליהם בשביל לשמוע ביצוע על גיטרה אקוסטית. זה אולי נשמע לכם מתנשא, אבל לא רוצה! אני לא רוצה לנסוע עד אליכם בשביל לשמוע שירים שאני בכלל לא יודע אם אני אוהב. תפגינו קצת רצינות ותקליטו דברים באיכות הכי טובה שאתם יכולים (וממש לא חייב להיות באיכות גבוהה), ואני מבטיח לכם שתמצאו בסיסט הרבה הרבה יותר מהר.
iBass פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 פיצלתי את הנושא. ניתן להמשיך בדיון כאן ולהשאיר את הנושא הדביק מעלה נקי מתגובות.
baas פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 ואם אתה בעל הרכב מתחיל, ומתקשר אלי ואומר לי משהו בסגנון "הי שמע אני X ואני גיטריסט והקמתי להקת גראנג! ישראלי! בעברית! והכל כבר מוקלט! יש תפקידים והכל רק צריך ללמוד בבית ולבוא לחזרות! " אז חבל על הטלפון שלך... ולא בגלל הגראנג'. לא מסכים - אני אוהב לבוא ולתת ליוצר את מה שהוא רוצה, ואם הוא יודע מראש מה הוא רוצה ואיך להוציא את זה, מה טוב. פרשנות וביטוי אישי זה חשוב, אבל לא בכל מחיר.
tomersg פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 different strokes for different folks ובעברית - כל אחד ומה שעושה לו את זה. וגם - תלוי בסיטואציה. זה מורכב ותלוי. יצא לי לנגן עם בחור, סוג של מוכר בתעשיה, שעשה הכל לבד, בבית, כמו שאני מתאר, עם חזון לגבי הכל, אבל זו היתה דיקטטורה. הוא רצה שאני יהיה הוא. שאנגן תו לתו מה שהוא הקליט בבית לאלבום. עד רמת ההצקה בפרטים קטנים, בלי שמץ של ביטוי עצמי. מילא היה תשלום... אני לא הסתדרתי עם זה. מילא אם זה קאוורים אז זה לגיטימי בעיני. אבל אני רואה את עצמי יותר ממכונת מידי שמנגנת באס. אני גם מוזיקאי ויוצר בעצמי והבאס זה גם כלי התבטאות עבורי. שוב - אם זה יוצר שמשלם, אז אין לי בעיה להיות שכיר חרב ולנגן מה שירצה. כמו קאוורים.. אבל אם זה מישהו שקורא לזה להקה ורוצה שאהיה חבר להקה איתו - אז שחרר ותן לנגן. אותו אחד גם מחליף הרבה נגנים. כנראה לא אני הדפוק... כמובן לגיטימי אם יוצר שאני מנגן איתו נותן כיוון או רעיון לליין. שיש הפריה הדדית זה הכי טוב. אבל לא בדרך של דיקטטורה ונעילות. אבל שוב - עניין של גישות. למשל אני ממש מתעב שגיטריסטים או קלידנים (או כל כלי אחר - אבל אצל גיטריסטים זה הכי נפוץ) "מתקנים" לך תפקידים ומעירים לך על שטויות מעצבנות. איזה פיפס. תתעסקו בכלי שלכם ותנו לנגן. אני בטוח שיש כאלה שיחלקו עלי גם פה. לא נורא..זה טבעי.
Danny פורסם יוני 7, 2011 פורסם יוני 7, 2011 יש קטעים הזויים, פרסמתי מודעה שאני מחפש להקה, 100 אחוז חאפרים יצרו איתי קשר, אולי פחות אחוז אחד. היה אחד ששאל אותי אם חזרות בבאר שבע בא בחשבון כשציינתי שאני גר בחדרה ומחפש להקה באזור חדרה תל אביב, אז זה דבר ראשון בנוגע איך לא לגייס בסיסט. היה עוד איזה אחד מהרכב יחסית ידוע בארץ שאני לא אציין את השם, התקשר אלי והתחיל לבלבל לי במוח על כך שהם צריכים בסיסט אבל אני לא עומד בקריטריונים מסויימים שזה גיל (19 צעיר?!) וזה שאני לפני צבא (עוד שניה הולכים לכבוש את העולם) וציינתי את זה במודעה, למה להתקשר אם ככה?! מקרים נוספים זה מהאלו שמנסים לשכנע אותי לנגן משהו שאני לא מחפש בכלל בערך 10 דקות של קרינה לתוך המוח מהפלאפון ויש גם את זה שמנגן על מלא כלים מתחיל לספר על גדולתו ועד כמה תצליחו, אה וכן, גם יתחיל לתחקר אותך על איזה כלי נגינה אתה מנגן (בשביל זה צריך סקוויר). ככה לא גורמים לבסיסט להצטרף להרכב שלכם ^ אגב תומר, היה לי קטע שטיפה דומה לסיפור שלך. עבדתי עם הרכב לפני איזה שנתיים, בשביל אירועים ושטויות כאלו (אולי פעמיים שלוש הופענו) אף אחד לא שילם לי ופעלתי שם כעציץ, הדעה שלי לא בדיוק נחשבה בבחירת שירים או מבחינת עיבוד, עד שנשבר לי, וועלק, עוד אחרי רצו שאני אחזור. בקיצור סיפור הזוי, ארוך ומייגע, יש מלא פרטים אבל אני אסיים את החפירה שלי פה.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.