Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

dave

חבר פורום
  • הודעות שפירסמתי

    66
  • הצטרפתי בתאריך

  • הפעילות אחרונה שלי

  • Days Won

    5

כל מה שפורסם על ידי dave

  1. חחח אין ספק שפס המתכת הזה מכוער, במיוחד בדגמים בו הוא נמצא באופסייד (מילא כשזה מיושר למרכז...) הבס הראשונה שלי הייתה ג'אז בס יפנית "ריאישו" עם הפס הזה, חשבתי שזה במסגרת המגינים/ציפויים שתמיד מגיעים עם מוצר חדש מהמפעל וצריך להוציא/לקלף (כמו הניילון שמשמש לציפוי פיקגארד חדש וכד'), אז ניסיתי להוציא. מזל שלא הצלחתי
  2. dave

    מגבר מומלץ להתחלה

    לא נותר לי אלה לחזק את מה שאילן אומר... לשתף מניסיוני מתחילת הדרך - כשהייתי נער קניתי ג'אז בס יפנית ובעודף שנשאר קניתי את המגבר הכי זול בחנות (פנדר) שהיה קופסת נעליים עם רמקול צעצוע, כי חשבתי שהגיטרה זאת המנה העיקרית והמגבר זה רק תוספת... הסתבר שטעיתי. המגבר העלוב הפיק צליל כ"כ גרוע שהוציא לי את כל החשק להתאמן. באותו זמן, חבר שלי קנה בס של איבנז מהדגם הכי פשוט ומגבר נחמד של trace eliot עם סאונד טוב, כמה שקינאתי בו (וגם שנוררתי לו את המגבר בכל הזדמנות). כיום אני מתאמן עם מגבר Phil Jones double four - שהוא קומפקטי מאוד (ברמה שאפשר לאחסן בארון) וקל משקל, ועדיין נשמע יחסית סביר במסגרת אימון ביתי בלי לעשות צחוק מהעבודה (אותו דבר תקף גם לגבי markbass micromark). המחירים נעים סביב ה 2000 ש"ח +- לצורך העניין, לפני כן היה לי רמקול 15" של markbass וראש של gallien krueger (שאיפסנתי אצל חבר מוזיקאי מפאת חוסר מקום). מבחינת סאונד ועצמה - הסט הנ"ל מנצח את המגבר הקטן, אבל במסגרת המגבלות והצרכים - הוא נותן מענה טוב. בהצלחה
  3. dave

    סולו כפתורים

    אני תוהה עד כמה השדה המגנטי משפיע שם על הססטיין...
  4. ראיון נהדר! מתחבר מאוד לדברים שהוא אומר פה והלוואי שהייתי יכול להיות זבוב על הקיר בחלק מהמקומות בהם הוא ניגן. אני בדיוק עובר תקופה של גזוז ואיזולירבנד (צריך משהו לרומם קצת את מצב הרוח)
  5. dave

    שני בסיסטים

    @huckbuc ממש מסכים איתך. בכלל, תופעה של נגנים אינדווידואלים (לא רק בסיסטים) שהגיעו לרמות טכניקה מפחידות בסגנון גיבורי-על, אבל לדעתי זה מהר מאוד מתחיל להישמע מאומץ ומשעמם. משהו במוזיקליות והכיף הולך שם לאיבוד לדעתי. ואם כבר שני בסיסטים, נתקלתי במקרה במשהו משעשע מתקופה אחרת (23:47) - להקת איזולירבנד עם שני בסיסטים (למקות שברור שזה פייק, אבל עדיין מצחיק):
  6. הווידאו של ג'קו על פסנתר מפתיע (למרות שאם שואלים אותי, זה נראה כמו מה שקורה בחדר חזרות כשהחבר'ה יוצאים להפסקה ונשארים הבסיסט והמתופף שמחליטים לממש שאיפות נסתרות ומחליפים כלים ) בגזרה המקומית יצא לי לראות תמונה של מייקל בנסון (אפרופו) אוחז בגיטרה לא כל מוזיקאי מקצועי הופך בשלב מסויים למולטי אינסטרומנטליסט?
  7. dave

    סלבריטיז על הבס

    @huckbuc טוב, זה לגמריי אוף-טופיק אבל אין לי באמת מושג. על פניו עושה רושם שכן, אבל אולי יש כאן חבר'ה שהשתחררו לא מזמן ויכולים להעיד אחרת. כששירתתי בצהל בתחילת שנות ה00' יצא לי לראות הופעה של להקה צבאית ושל להקת "גאיה" וזה היה במסגרת נופשון ואימון גדודי. מה שאתה מספר על ימי המילואים של אמנים באמת נשמע מקומם וגם היה נתפס רע מאוד בציבור. מה ההבדל בין אמן לבעל מקצוע עצמאי? שניהם נדפקים מהמילואים, אז למה אחד עושה 10 ימים ומתוגמל על 10 ימים והשני עושה יום אחד ומתוגמל על 10?מה שנקרא - חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל... בכל מקרה, הרעיון של אמן (לא בהכרח מוזיקאי) שמעמיס את עצמו כמו שהוא, עם ציוד מינימלי ונוסע להופיע בפני חיילים בתנאי "שדה" הוא מאוד יפה בעיניי (אבל אולי לא מחזיק מים במציאות).
  8. dave

    סלבריטיז על הבס

    אפרופו, שמעתי פעם את אהוד בנאי מספר על הופעות "מילואים" שהוא היה עושה בפני חיילים במוצבים וכו'... חבל שזה נעלם. אין לי ספק שחיילים היו נהנים מאוד מהופעות "מקלט" קטנות (אפילו אם זה בפני 10 חיילים) וגם המוזיקאים עצמם היו יכולים להינות מתחושת שליחות וקהל צופים נאמן שילווה אותם בעתיד, ויש גם ערך מוסף חינוכי של הטמעת תרבות ואמנות באנשים צעירים.
  9. dave

    סלבריטיז על הבס

    בהחלט מכירים. לא רק שהוא שחקן נהדר, אלא גם בסיסט פעיל ביותר בלהקה Lt. Dan (על שם הדמות המיתולוגית מהסרט פורסט גאמפ), הוא מופיע עם להקה זו כחלק ממפעל פילנתרופי שהקים למען קהילת נכי צבא ארה"ב. הלהקה מופיעה באיזורים בהם הצבא פרוש, גם מעבר לים ובמקומות שנחשבים מסוכנים כמו עיראק, אפגניסטן וכו'. ובאופן כללי ו-off topic, הוא דמות מאוד מעניינת וחריגה בנוף הסלבס (באופן חיובי), והמפעל הפילנתרופי שהקים מעורר השתאות והערצה.
  10. בסיסט ענק ועושה רושם של בן אדם מעניין וחכם (אם לשפוט ע"פ הראיון עם דורון מזרחי) אני מתלהב בכל פעם מחדש מהתפקידים שלו 40:06
  11. dave

    פרויקט הפרטלס שלי

    נראית נהדר! ויפה מאוד שאם כבר מרכיבים בס חלקים בlayout של ג'אז בס אז עושים את המתבקש ומסדרים את האלקטרוניקה כפי שסידרת (ולא VVT) שאלות: 1. למה צוואר פרסיז'ן? 2. למה ספליט קוייל?
  12. dave

    פוסט פרגון - בנצי גפני

    תן לאנשים להחליט מה הם רוצים לעשות בכסף שלהם למרות שאני נגן חובב ואין לי תוכניות להתפתח בתחום, הייתי שמח לשבת פעם בכמה זמן עם בסיסט כמו אריה וולניץ (למשל). הייתי משלם ביד נדיבה (אלא אם כן היו מחפפים אותי בגלל סיבות עקרוניות כמו למשל רצון להשקיע בתלמידים שיש להם אופק). התחלתי ללמוד בגיל 15 (סוף שנות ה-90') אצל מורה ירושלמי - הוא היה לגמריי fun ואחלה גבר (במחשבה לאחור הוא גם מאוד הבין איך לעבוד עם מתבגרים). למרות זאת, הילכו עליו שמועות שהוא לא מעביר מספיק תיאוריה, ש"מוזיקאי רציני צריך ללמוד ג'אז" ושכדאי לי ללמוד אצל מורה אחר - שגר בזמנו ברמת גן. מכיוון שהייתי להוט ללמוד ולהשתפר, קיבלתי את ההמלצה ועליתי פעם בשבוע על אוטובוס לת"א (ואח"כ עוד אוטובוס לרמת גן) עם הבס על הגב. בשיעור הראשון אותו מורה אמר לי לרוץ לקנות real book ומאותו הרגע המתודה היתה בגדול פירוק וניתוח של סטנדרטים. מכיוון שהערצתי אותו, לא היה לי נעים לומר לו שהלימודים אינם מעניינים אותי, אני לא מתחבר לג'אז ושאני בכלל רוצה להיות flea. היה לי קשה לי לשבת שעות ולנגן את מעגן הקווינטות/קוורטות (אח"כ גם הבנתי שאני עם הפרעת קשב ומצאתי שיטות למידה שמתאימות לי). מעבר לזה - היתה שם בעיה כימיה. בדיעבד אותו מורה כן תרם לי הרבה דברים שלא ידעתי שהייתי צריך ובאמת קידמו אותי. אבל ביחד עם זה - דרך הלימוד לא התאימה וכבני אדם - פשוט לא הסתדרנו. אח"כ ניסיתי מורה אחר בת"א (ויקטור אזוס, הבסיס של אטרף) שהיה מוצלח ושילב את ה fun ביחד עם הלימודים ה"רציניים", אבל בסופו של דבר, הנסיעות האלה לת"א היו מוגזמות וכשהייתי צריך לחרוש לבגרויות כל העסק קרס. כעבור שנים, למדתי אצל בסיסט בשם ערן הורביץ (או הורוביץ) ומראש אמרתי לו שאני עם הפרעת קשב ויש לי טראומה מג'אז - הוא מצא דרך אחרת להעביר לי תכנים מוזיקליים - ומאוד הערכתי אותו על זה. מקווה שלא חפרתי מידי, חשבתי שיהיה רלוונטי לשתף את החוויה מהזווית של תלמיד בעייתי.
  13. זה מטאטא שמכשפות רוכבות עליו
  14. נעים להכיר. מוזיקה כיפית. הבסיסט השני מחזיק את התפקיד שלו באופן שמרגיש לי פחות מתאמץ מהבסיסט הראשון (ועם זאת יושב בול). אגב, הסטנד למקלדת בקליפ הראשון מטריד מאוד
  15. dave

    פוסט פרגון - בנצי גפני

    נשמע מעולה. חבל שאני לא תלביבי. גם אני אף פעם לא התחברתי לצורת לימוד שעוברת דרך ג'אז. למעשה - זה אפילו גרם לי לנטוש את הנגינה לכמה שנים. אין ספק שהוא נגן A CLASS, וכדאי לצפות בראיון שדורון מזרחי עשה איתו בtalkback בשביל להבין על מה מדובר. יש לו חשיבה מאוד מעניינת בנוגע לתפקידי בס.
  16. dave

    Donny Benét

    קודם כל - זה דוני בנה (ולא בנט) נתקלתי בווידאו של הבחור האוסטרלי הזה כשחיפשתי סרטונים עם דגימות סאונד של סטיינברגר (ואחריי שמתעמקים קצת במוזיקה שלו - מבינים שלא בכדי) מה נגיד... קודם כל הוא בסיסט! ובסיסט ממש טוב! שליטה מרשימה בפרטלס (לא מסומנת), מנגן ושר (עם תפקידי בס לא קלים! - רואים בווידאו מהופעה חיה שלו) מושפע באופן ניכר מדיסקו ואייטיז בכלל. המוזיקה שלו לא תקלע לטעם של כולם, אבל... יש לו תפקידי בס מגניבים לגמריי והשליטה שלו בכלים נוספים מעוררת קנאה (נדמה לי שהוא מנגן את כל יתר הכלים בהקלטות שלו). מעבר לזה - הבחור הוא תופעה. משהו על גבול הביזאר, אבל מרענן באותנטיות שלו. מספיק לצפות בכמה סרטונים שלו בשביל להבין. מי שרוצה - שיחפור קצת בערוץ יוטיוב שלו
  17. בחיפושי אחר הדגמת סאונד נתקלתי בווידאו המשעשע הזה (אמנם זאת לא סטיינברגר מהאייטיז, אבל עדיין מגיע לבחור קרדיט על הווידאו המצחיק...)
  18. dave

    ג'אז בס משנות ה-80'

    שערורייתי לחלוטין... אבל וואו, איזה צמד חמד. שמתי לב שבאופן כללי - המחירים של כלי נגינה באירופה הם גבוהים.
  19. dave

    ג'אז בס משנות ה-80'

    זה הדגם שהופיע ב 83' עם הביינדינג והפיקאפים הלבנים וזה הדגם שהופיע ב83' והלאה - לא יודע מה איתכם - אבל אנ ממש נדלקתי על הפיקגארד הזה... מה שבטוח - זה מסבך את הגישה לאלקטרוניקה כמו בפרסיז'ן למישהו פה יש ניסיון עם הבאסים האלה?
  20. יש לי פטיש קשה לשנות ה80, יצא לי לשוטט קצת ב-Reverb ולראות כלים מהעשור הזה, נראה עשור מעניין עם כל מיני ניסויים שפנדר עשו... 80-81' (זה עוד דומה מאוד ל-70'): אינלייז, בינדינג, 70' פיקאפ פוזישן, כפתורי סטראט שחורים(!), טראס רוד 70', מאפרות, חיבור צוואר 3 ברגים. 82-83' - רואים שינוי - כפתורי סטראט לבנים, פיקאפים לבנים חיבור צוואר 4 ברגים, טראס רוד למטה, אין אינלייז. נשאר - בינדינג, כיתוב הדסטוק 70', 70' פיקאפ פוזישן. ראיתי אזכורים לכך ששנת 83 הייתה מיוחדת באיזשהו אופן, מוזכר השם Dan smith, פרופיל צוואר מיוחד, גיטרות יחסית כבדות... באיזור ה 5 קג 83' וצפונה - פיקגארד one-piece מפלסטיק (כזה שמחליף גם את הפלטת ברזל), כפתורי סטראט, פיקאפים לבנים, machine heads חדשים (מסיבים), צוואר נראה שונה, 70' פיקאפ פוזישן. אין ביינדינג. לדעתי זאת גרסא מיוחדת מאוד (בקטע טוב) מבחינה וויזואלית. Longhorn - כשמו כן הוא - נדמה לי שזאת גרסה שצצה בסוף שנות ה 80 וחייתה עד אמצע שנות ה-90. מלבד ה-horn, נראה שגם הצורה של ההאדסטוק השתנתה והיא מזכירה את מה שיש כיום. jass bass special - תוצרת יפן (ספליט+סינגל קוייל), והיו שם עוד כמה גרסאות איזוטריות. למישהו פה יצא לנגן על אחת מהגרסאות האלה ולשרוד בשביל לספר? מה עשו אנשים שרצו standard jazz bass בשנות ה-80? (קנו יפנית?) נראה שגם שנות ה-90 היו יחסית עליזות - עם כל מיני ניסויים ודגמים איזוטריים בהשוואה לשנות ה-80 וה-90, נראה שבתחילת שנות ה-00 ואילך הבינו בפנדר שיש שוק לתכנון המקורי וחסר היומרות והתחילו לייצר גרסאות "סטנדרטיות" (למעט הגרסאות האקטיביות).
  21. dave

    Basitar או תראו מה עשיתי

    יופי של נגינה! ניסיתי להבין אם התמונה שהדבקת שם זאת דנה דבורין קשה לי קצת להסביר אבל יש משהו מאוד מספק בגיטרות זבל שאפשר להתעלל בהן ולא לעשות חשבון ובסופו של דבר גם נשמעות בסדר. זה קצת כמו אוטו ישן וחבוט שעדיין נוסע סבבה ואתה לא דואג שהוא ישרט או יגנב וכד'
  22. בירושלים 9% לחות. נסיים את התקופה הזאת עם צוואר roasted maple
  23. dave

    סוף סוף יש משהו מעניין

    נו שויין. אם חפץ כזה היה מתגלגל אליי בוודאי הייתי משנה את הייעוד שלו לשולחן קפה נחמד או קרש גיהוץ
  24. עכשיו...? הוא ירושלמי החל מ-2009... לא ברור מדוע הארץ נזכרו לשלוף אותו מהבוידעם דווקא עכשיו. בהחלט איש עם חתיכת סיפור חיים, נקווה שהחיים בארץ יטיבו עמו. לא פשוט להיות מוזיקאי מזדקן ונטול אמצעים.
×
×
  • Create New...