Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

כמה שאלות לגבי החלפת מיתרים


xyza

Recommended Posts

היי,
יש לי 2 שאלות:
1. האם צריך לעשות סטאפ בכל פעם שמחליפים מיתרים?
2. באיזו תדירות בד"כ מחליפים מיתרים?
3. האם יש חומר שבו ניתן להשתמש כשהמיתרים על הבס בשביל "לנקות" אותם ולהאריך את חייהם?
תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 שעה, xyza כתב:

1. האם צריך לעשות סטאפ בכל פעם שמחליפים מיתרים?

 

ממש לא, אלא אם הסט החדש שונה בעובי ו/או במתח באופן משמעותי מהסט הקודם.

 

לפני 1 שעה, xyza כתב:

2. באיזו תדירות בד"כ מחליפים מיתרים?

 

זה מאוד אינדיוידואלי ונתון לשיקולים של טעם, סאונד וצורך.

אני באופן אישי מחליף פעם בכחצי שנה בבסים עם מיתרי סטיל או ניקל. זה פחות או יותר הזמן שלוקח להם ״למות״ אצלי.

יש כאלה שמזיעים יותר וכאלה שפחות. יש כאלה שמנגנים 8 שעות ביום ויש כאלה שמנגנים 8 שעות בחודש. לכל אחד יש צורך אחר.

בעיקרון... כשהמיתרים ״מתים״, כלומר שנעלמת להם הבהירות, אין להם סוסטיין, הווליום שלהם יורד... זה הזמן להחליף, אבל יש גם כאלה שאוהבים את הסאונד הזה.

 

לפני 1 שעה, xyza כתב:

3. האם יש חומר שבו ניתן להשתמש כשהמיתרים על הבס בשביל "לנקות" אותם ולהאריך את חייהם?

 

אין חומרי פלא להחזיר מיתרים מתים לחיים. מיתרים מתים מכמה סיבות:

  • עור מת מהאצבעות שמצטבר ברווחים המיקרוסקופיים של המיתר
  • שומן מהאצבעות שחודר לרווחים האלה
  • חשיפה לחום/קור/יובש/לחות

יש אפשרות לבשל את המיתרים במים רותחים עם קצת סבון כלים. המים הרותחים ימיסו די הרבה מהליכלוך שהצטבר על המיתר ויחזירו לו קצת מהבהירות של הצליל, אבל זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן, גג שבוע-שבועיים. במידה ותבחר לבשל אותם, תרטיח סיר עם מים חמים ומעט סבון כלים. כשהמים רתחו תכניס את המיתרים לתוך הסיר ותבשל אותם כמה דקות. אם המים רתחו היטב לדעתי בין 5-8 דקות יספיקו. אחרי הבישול דאג לשטוף את המיתרים היטב במים פושרים (לא קרים בכדי למנוע אפשרות של התכווצות מהירה מידי של החומר ובכך המיתר עשוי לאבד את נשמתו התשיעית) ותניח אותם בצד לייבוש וקירור מלא. רצוי לייבש אותם כשהם פתוחים לחלוטין ולא מגולגלים.

 

מקווה שזה עונה לך על כל השאלות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוגע לשאלה השלישית (-; של ניקוי על הבס, יש את הפאסט-פרט של GHS, לא ניסיתי בעצמי אבל אולי תנסה. 

 

עוד דברים שלא ניסיתי ובחוסר אחריות אני כותב אותם כאן: חבר אומר שבמקום להרתיח, הוא הישרה את המיתרים בקוקה קולה והתוצאה לדבריו הייתה טובה כמו הרתחה. שוב, לא ניסיתי בעצמי. 

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפאסט פרט נתון לטעם אישי. פעם, עוד כשזה היה חדש בשוק, השתמשתי בזה.

לדעתי הוא לא מבצע ניקוי עמוק כמו הרתחה וגם משאיר אחריו שמנוניות ממש לא נעימה בנגינה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.11.2019 at 10:21, lukatch כתב:

הוא הישרה את המיתרים בקוקה קולה והתוצאה לדבריו הייתה טובה כמו הרתחה. שוב, לא ניסיתי בעצמי. 

אחח קוקה קולה... 😁  יוטיוב מלא בסרטונים שמדגימים ניקוי חלקי מנוע ע"י השרייה בקולה, והתוצאות יפות. יש לשער שמיתרים לא יוצאים מן הכלל... 😅

אנשים מייחסים לקוקה קולה תכונות מאגיות, אבל נדמה לי שבסה"כ מדובר על סוג של חומצה... בסופו של דבר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העיקרון של השרייה בקוקה קולה הוא לא בגלל הקולה אלא בגלל הסודה שבתוכו.

ידוע שלסודה יש יכולות ניקוי מופלאות ואפשר לנקות עם סודה הכל, החל מליכלוכים קשים ועד לאבנית.

קח מגש גדול, פרוס את המיתרים עליו ישרים, מלא את המגש במים עד שהמיתרים יכוסו, ותפזר מלמעלה סודה לשתייה ותראה את התוצאה.

סודה בשילוב עם חומץ זה בכלל נקיון מנצח, אבל אני לא בטוח איזו השפעה עלולה להיות על המיתרים מהחומץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא כימאי אבל זה מה שמצאתי בכמה חיפושים באינטרנט :)

 

סודה לשתייה, שנקרא בשמו המדעי Sodium Bicarbonate, הוא אכן מלח (Sodium).

באנגלית קוראים לו סודה לאפייה (Baking Soda) אבל זה אותו המלח, בצורה של אבקה לבנה.

רכיב הסודה בקוקה קולה נקרא Carbonated Water שאלה בעצם מים שעוברים תהליך התססה בלחץ עם אותו המלח שממנו מורכת סודה לשתייה.

כך שלמעשה רכיב הסודה זהה רק השימוש שונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב

עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה

צור חשבון

פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!

הירשם לפורום

התחבר

משתמש רשום? התחבר כאן.

התחבר כעת
×
×
  • Create New...