Guest katush פורסם נובמבר 15, 2010 פורסם נובמבר 15, 2010 היי . יש לי בעיה כלשהי בנגינה. לא קשור לטכניקה.. אני לא יודע איך להתחיל את זה,אז אני פשוט אביא דוגמא. המורה שלי נתן לי תרגילים עם סלאפים. לבד אני מבין את התווים,אני יודע מה אני אמור לעשות אבל-לבד אני לא מצליח ללמוד את זה. למשל המורה נתן לי קטע קטן בשיעור,עבדנו עליו ביחד וידעתי אותו טוב,והיה עוד המשך ממש ממש קטן. ניסיתי אותו בבית...ולא הייתי כל כך בטוח שזה נכון. בסופו של דבר טעיתי רק בתו אחד(וזה גם בגלל שאני לא הכי מבין בתווים). זה הלך טוב ויפה. באותו שיעור,הוא נתן לי עוד קטע לבית. ניסיתי אותו לבד בבית ולא הלך לי בכלל(וזה לא קטע כל כך קשה). בשיעור אחרי זה אמרתי לו שלא הבנתי את זה,עבדנו על זה בערך שתי דקות,ואני יודע את זה מושלם. גם לזה היה המשך והוא אמר לי לעשות את זה בבית. עכשיו אני ניסיתי את ההמשך של הקטע המון פעמים ולא הולך לי. אני יודע שזה קורה לכל אחד,אבל הבעיה היא,שאני לא מצליח לבצע את זה בבית לבד. גם על הקטע שאני עכשיו מדבר עליו,אוליי אני לא מצליח אותו לבד בבית,אבל תוך שתיים עד שלוש דקות עם המורה(שהוא מנגן את זה יחד איתי) אני בטוח מצליח את זה. יכול להיות שזה איזה משהו שיעבור לי עם הזמן,אבל זה די בעייתי,כי אני צריך להצליח לעשות את הקטעים האלה לבד,בלי שמישהו יראה לי איך לעשות את זה. כל הקטע הזה מאוד מעצבן אותי כי אני די פרפקציוניסט(אני מקווה שרשמתי את זה נכון) בנגינה,וכשמשהו לא הולך לי אני שונא שונא שונא את זה. מה אני יכול לעשות? :'(
JonathanLevin פורסם נובמבר 15, 2010 פורסם נובמבר 15, 2010 שני דברים: להתאמן על קריאת תווים ולהתאמן על קריאת קצב. בעקרון הבעיה העיקרית כנראה היא הקצב, כי התווים עובדים בסך הכל על הגיון פשוט כך שגם אם אתה לא יודע אותם בקלות אתה יכול 'לגלות' אותם. תבקש עם המורה שלך שיעבוד איתך על קצב, בשלב מסוים אתה פשוט תתפוס את ההגיון וכשתסתכל אחורה לא תבין איך לא קלטת את זה, זה פועל על הגיון פשוט גם אם לא מיומנים, כשתתאמן על זה אתה תבין את ההגיון ומשם תלמד 'לגלות' מקצבים גם אם אתה לא מצליח אותם ישר.
AmitW פורסם נובמבר 15, 2010 פורסם נובמבר 15, 2010 אם הבנתי נכון את הבעיה שלך אז גם אני הייתי במצב שלך לפני כמה שנים (לפני שהתחלתי לנגן בס ועוד ניגנתי רק על חצוצרה), אחרי זה החלפתי מורה והוא ישב איתי וסידר לי את כל העניין של הקצב. מה שאתה צריך לדעת לעשות זה לפרק את הקטע לחלקים קטנים וללכת על פי הקצב הבסיסי, לראות איפה נופלים הרבעים ואיך הקטע מסתדר עם המשקל, תנסה לפרק את החלקים הקשים יותר ל"שלד" שעליו הקטע בנוי, הצלילים שנופלים על הרבע וכו' ומשם לאט לאט לבנות את זה. הכי חשוב לדעתי זה לדעת להסתכל על הקטע בחתיכות קטנות, לדוגמא במקום לעבוד על 20 תיבות, לקחת את התיבות ולפרק אותן נגיד לכל פעם שתי תיבות או אפילו תיבה ולעבוד עליהן, להבין איך הכל מתיישב מבחינה קצבית. לפעמים הדרך שנראת הכי ארוכה יכולה להיות הכי קצרה כי ברגע שתבין את זה הכל ישב לך פרפקט ולא תצטרך לנגן את הקטע 200 פעם מהתחלה עד הסוף. מקווה שהצלחתי איכשהו לעזור לך ובכל מקרה אני חושב שכדאי שתבקש עזרה מהמורה שלך, זה נושא מאוד חשוב במוזיקה כל הקטע הזה וברגע שאצלי כל זה הסתדר הרגשתי שיפור עצום בנגינה ובהבנה המוזיקלית שלי. נ.ב - תעבוד עם מטרונום!
baas פורסם נובמבר 16, 2010 פורסם נובמבר 16, 2010 כל הקטע הזה מאוד מעצבן אותי כי אני די פרפקציוניסט(אני מקווה שרשמתי את זה נכון) בנגינה,וכשמשהו לא הולך לי אני שונא שונא שונא את זה. יש במשפט הזה סוג של סתירה פנימית לא? במיוחד אם היית טועה באיות. אבל לא משנה....לדעתי: 1)כמה שהקריאה שלך תשתפר, ריתמית או מה שיהיה, תוכל ללמוד ולהפנים כמעט כל דבר יותר מהר. 2)כשאני לומד קטע קשה במיוחד- אני מחלק אותו לקטעים קטנים מאוד, לומד בכל פעם קטע ואז יושב ומנגן את היצירה מהתחלה ועד לאן שהגעתי. זה תהליך איטי מאוד ומשמיד שמחת חיים, אבל עובד.
Guest katush פורסם נובמבר 16, 2010 פורסם נובמבר 16, 2010 תראו..זה לא תרגילים כל כך קשים. זה דף שהוא נותן בערך לכל התלמידים שלו שרוצים לעבוד על סלאפים. התרגילים שיש שם הם מהספר Slap It!.. יש שם 5 תרגילים. יש שני תרגילים שהם רק 2 תיבות,ויש שלושה תרגילים שהם 4 תיבות. זה פשוט הכל בשמיניות וחלקי 16... יש לי בעיקרון חוש קצב טוב...אני יכול לנגן את כל מה שיש בדף הזה,אבל אני צריך שמישהו יראה לי קודם את התרגיל,אוליי מקסימום יעבוד איתי על זה במשך 2-3 דקות,וזהו-אני יודע את זה. כמו שאמרתי הבעיה היא בלעשות את זה לבד בבית. ואני לא מנסה את הכל ברצף. אני מנסה תיבה אחת כל פעם..ומשום מה עדיין לא הולך לי. למשל היה משהו בבית שלא הבנתי. ניסיתי את זה המון המון המון. איך שהמורה הראה לי את זה-אפילו לא דקה לקח לי,וכבר ידעתי לנגן את זה. תודה לכולם. עוד מישהו?
RT פורסם נובמבר 16, 2010 פורסם נובמבר 16, 2010 ממה שאתה מתאר זו בעיה בקריאת קצב. בהצעה הבאה קיים פרדוקס: בקש מהמורה שלך שילמד אותך קצב-קריאת קצב מההתחלה בצורה מסודרת. לא שש-עשריות, לא קשתות, לא סינקופות... מ ה ה ת ח ל ה, לאט לאט ובביטחון. עכשיו תחשוב איפה הפרדוקס.
erezbass פורסם נובמבר 17, 2010 פורסם נובמבר 17, 2010 תשמע, מוריס אתה צריך לשים פה פונקציה של לייק, כי כל מילה שרונן בונבון!!
iBass פורסם נובמבר 18, 2010 פורסם נובמבר 18, 2010 תשמע, מוריס אתה צריך לשים פה פונקציה של לייק, כי כל מילה שרונן בונבון!! נרשם!!!
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.