huckbuc פורסם פברואר 22, 2015 פורסם פברואר 22, 2015 אתמול ושלשום הייתי בשתי הופעות של רנו גרסיה-פונס בפסטיבל הג'ז באילת. היה מהמם. להגיד עליו "וירטואוז עם טכניקה עילאית" יהיה עלבון, כי הוא הרבה מעבר לזה - איזו רהיטות! איזו זריזות! איזו אינטונציה! איזה צליל! והכי חשוב - איזו מוזיקליות! הוא הדוגמא המושלמת למאסטר שמשתמש בטכניקה כדי להביע רעיונות מוזיקליים, שהם העיקר, ולא כדי להשוויץ. הנה הביקורת של בן שלו על ההופעה הראשונה. כרגיל, הוא מתאר באופן קולע ובשפה יפהפיה את מה שקרה באולם (חשיפה: ה"ידיד הבסיסט" שמוזכר בביקורת הוא סחבק). אני התוודעתי לגרסיה-פונס דרך הפורום הזה - ספציפית דרך אילן, כמדומני. שוב תודה ענקית למוריס, היוזם והפועל הבלתי נלאה מאחורי הקלעים: אני לא בטוח שהייתי נוסע לפסטיבל אלמלא הייתי יודע מיהו גרסיה-פונס, וככה יצא שבזכות הפורום זכיתי באחת החוויות המוזיקליות החזקות של השנים האחרונות.
GalShaya פורסם פברואר 22, 2015 פורסם פברואר 22, 2015 איזה כיף לך... אני זוכר שרנו הופיע בפסטיבל ישראל כשאני בדיוק הייתי בטירונות, ניסיתי להשיג אישור מיוחד ללכת ולא הצלחתי, התבאסתי אבל לא נורא. הוא בא ממסורת מוזיקלית וטכנית מאוד חזקה מהמורה והמנטור שלו פרנסווה רבאת', נגן שאם לא יצא לך לבדוק עד עכשיו, מאוד מאוד מומלץ.
tomersg פורסם פברואר 22, 2015 פורסם פברואר 22, 2015 וואלה לא ידעתי שהיה עכשיו באילת.. אבל כן הייתי בהופעה שלו בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל לפני שנתיים או שלוש. אכן וירטואוז ועילוי ופנומן שלא מהעולם הזה. הופעה אחת מהמשובחות שראיתי. הקונטרבס בידיים שלו זה כמו שילוב של עוד וגיטרת פלמנקו. מטורף ביותר. (מצער שאי אפשר לקרוא את הכתבה בלי לשלם, ואני לעיתונים ברשת, לא מוכן לשלם.. )
huckbuc פורסם פברואר 23, 2015 מחבר פורסם פברואר 23, 2015 ... פרנסווה רבאת', נגן שאם לא יצא לך לבדוק עד עכשיו, מאוד מאוד מומלץ. מבטיח לבדוק. נתקלתי כבר בשם הזה דרך הפורום שלנו, אבל טרם הספיקותי.
lukatch פורסם פברואר 23, 2015 פורסם פברואר 23, 2015 פרנסואה ראבאת הוא קונטרבסיסט קלאסי צרפתי יליד סוריה, שעד כמה שקשה להאמין, הוא אוטודידקט, וכנער לימד את עצמו קונטרבס קלאסי ללא מורה. בגלל זה צורת החזקת הכלי המשונה. יש לו מתודה שלמה שהוא פיתח, פוזיציות משלו וכו'.
huckbuc פורסם פברואר 23, 2015 מחבר פורסם פברואר 23, 2015 שימו לב למה שקורה בין 7:05 ל-7:30 בווידאו שחממי העלה. הוא אשכרה מפיק צלילים בריינג' של פאקינג פיקולו מהבס! ואין פה שום אפקט - הצלילים האלה הם artificial harmonics מסדר רביעי וחמישי. חשבתי שאני מת כשראיתי את זה קורה ארבעה מטרים ממני.
GalShaya פורסם פברואר 23, 2015 פורסם פברואר 23, 2015 פרנסואה ראבאת הוא קונטרבסיסט קלאסי צרפתי יליד סוריה, שעד כמה שקשה להאמין, הוא אוטודידקט, וכנער לימד את עצמו קונטרבס קלאסי ללא מורה. בגלל זה צורת החזקת הכלי המשונה. יש לו מתודה שלמה שהוא פיתח, פוזיציות משלו וכו'. אומנם יליד סוריה אבל סיפור הקונטרהבס שלו קרה בלבנון, יש איזשהוא ראיון שהוא מדבר על זה וזה נורא חמוד. הספרים שלו מצוינים כל עוד לוקחים אותם בערבון מוגבל ובודקים מה מתאים לך, אני אישית לפעמים משתמש במשהו שבא מהספרים שלו של לנגן אצבועים של 4 אצבעות באזור העקב בצוואר (זה בתכלס אצבועים של בס חשמלית פשוט, אם נגיד אצבע שניה היא על דו במיתר מי, זה עובד פיקס לידיים שלי).
huckbuc פורסם נובמבר 24, 2017 מחבר פורסם נובמבר 24, 2017 רנו גרסיה-פונס מגיע שוב לפסטיבל הג'ז (החורפי) באילת, ב-22-24 בפברואר. חוות הדעת הנלהבת שלי על ההופעה שלו שם לפני שלוש שנים נמצאת בראש הדיון הזה.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.