Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

טכנאי מגברים

Duba

Recommended Posts

פורסם

מחפש טכנאי מגברים באיזור המרכז או באיזור הדרום (רצוי אך לא חובה).

לא עבודה מסובכת, סך הכל לעשות BIAS למגבר מנורות

פורסם

אלי סמדג'ה, עשיתי אצלו תיקון של שני מגברי בס לפני חודש, אחלה עבודה ואחלה מחירים.

יושב בפארק אופיר בב"ש.

0546882484

פורסם

חייב להודות שלא אוכל להמליץ על קובי כהן עקב נסיון לא טוב אותי. אם יוצא לך לעבור ליד חדרה במקרה (לא בדיוק דרום/מרכז, אני יודע...) אז יש את נחום פלומנבויים שעושה עבודה מצויינת, עם המון אהבה לתחום, מסביר תוך כדי אם אתה מעוניין (כמובן שאתה לידו לאורך כל התהליך) ולוקח מחירים סבירים מאוד.

0546092293

פורסם

גיל, למרות שאני בוטח בך בכל מה שקשור למגברי אמפג (אני צריך לעשות BIAS לV4BH) להגיע לחדרה מאשקלון זה בעיה אבל אם תהיה ברירה אני אעשה את זה

פורסם

נסה את ראובן מילמן ברעננה 052-2508405. שמעתי עליו רק דברים טובים, והרבה.

פורסם

אגב, נזכרתי שליד הרצל יש את עוזי שמתקן מגברים

הוא עדיין חי/פעיל? איך הוא?

פורסם

גיל, למרות שאני בוטח בך בכל מה שקשור למגברי אמפג (אני צריך לעשות BIAS לV4BH) להגיע לחדרה מאשקלון זה בעיה אבל אם תהיה ברירה אני אעשה את זה

לנסוע במיוחד נשמע לי טירוף :) אבל אם אתה בדרך במקרה - אני ממליץ בחום.

הסתכלתי על המדריך של המגבר שלך, מוזר שהם הפכו את הBIAS לכל כך מורכב שזה מצריך טכנאי. בSVT זה מספיק פשוט כדי שאעשה BIAS לבד עם מיקרומטר (יש לי נקודות בחזית ואני מודד ומאזן כל צד, לוקח כמה דקות)

פורסם

ואצלי יש נקודה אחת שנמצאת עמוק בתוך המעגל וצריך לפרק את המגבר כדי להגיע אליה.

זה מה שנקרא חסכון בעלויות

פורסם

לא נורא.

העיקר שהוא נשמע טוב...

אני תוהה אם הSVTים החדשים עדיין ברי BIAS בצורה פשוטה או שגם שם הם קיצצו.

פורסם

יהה מאיפה לך???:-* :-* :-*

מרעש געש. קניתי אותו כשהם רק התחילו לייבא אמפג (זה נראה לי הראש הראשון שהם הביאו לארץ)

לא נורא.

העיקר שהוא נשמע טוב...

אני תוהה אם הSVTים החדשים עדיין ברי BIAS בצורה פשוטה או שגם שם הם קיצצו.

אז זהו שלא:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אפילוג:

אחרי שהתקשרתי לכמה טכנאים שחלקם לא התחייבו בזמן (סטייל "תביא את המגבר ואני אחליף מתי שיבוא לי") וטכנאי אחד שניסה לעשות עלי קומבינה שאפילו רפי גינת היה מרים גבה, החלטתי לעשות BIAS לבד.

מסתבר שזה פחות גרוע משחשבתי. כל התהליך (שכלל לפרק את המגבר, החלפת 8 מנורות, BIAS, לחכות שיתקרר להרכיב בחזרה) לקח לי פחות משעה.

העלות: 25 דולר שהלכו לקניית מד BIAS

http://www.eurotubes.com/eurotubes-Bias-Probe-Pro-One-current-watts-voltage.htm

הרבה פחות ממה שהציע לי כל טכנאי

פורסם

מגניב!

שמח שעשית לבד, אני חושב שזה נחמד לעשות קצת תחזוקה עצמית.

* מודה ומתוודה שאני לא מעז לגעת ב-SVT לבד. כשרק קיבלתי אותו עשיתי את ההמרה שלו מ110v ל220v עם חבר. לא הבנתי אז יותר מדי באלקטרוניקה. היום כשאני קצת יותר בעניינים ויודע שיש שם זוג קבלי 450v חוץ מBIAS (שלא מצריך פתיחה ופירוק של כלום) אני לא עושה כלום לבד.

פורסם

היום כשאני קצת יותר בעניינים ויודע שיש שם זוג קבלי 450v חוץ מBIAS (שלא מצריך פתיחה ופירוק של כלום) אני לא עושה כלום לבד.

חלק מתהליך הBIAS זה בדיקת מתח מעגל. שלי עמד על 444v. קצת מפחיד לבדוק את זה אבל אם עובדים נכון (לא להכניס את שתי הידיים למעגל בו זמנית) לא מתחשמלים.

מה הקומבינה שניסו לעשות? אולי תשתף?

בשמחה.

אני לא רוצה להזכיר בכוונה את שם המקום רק אומר לצורך ההגינות שזה לא אחד המקומות שהמליצו לי פה.

אז התקשרתי לאותו המקום ותיארתי בפני הטכנאי שענה את מה שצריך לעשות - יש לי מגבר עם מנורות ישנות. אני רוצה להחליף מנורות ולעשות לו BIAS, מה העלות של לעשות BIAS למגבר?

- הטכנאי: תביא את המגבר לפה ונראה מה הבעיה שלו

- אני: אין לו שום בעיה. יש לו רק מנורות ישנות שצריך להחילף ולעשות BIAS

- הטכנאי: מאיפה אתה בטוח שזה רק המנורות? אולי זה משהו אחר? תביא את המגבר לפה, אני אעשה עליו בדיקה מקיפה לראות שהכל בסדר

- אני: 6 שנים המגבר שלי עבד בלי שום תקלה, מה פתאום שהוא יתקלקל עכשיו? מה גם שכל הסימנים מעידים על זה שהמנורות גמורות - גיין שנופל ועולה, סאונד של קרטון, מנורות שלא הוחלפו 6 שנים, המנורות דולקות בכחול ולא באדום.

- הטכנאי: אני לא עובד ככה! אני לא בא ועושה משהו אחד. ואם תבוא אלי אחרי זה ותגיד לי שהמגבר לא עובד טוב אני אצטרך לקחת את האשמה עלי? אני קודם כל בודק את כל המגבר ואחרי זה מחליט מה לעשות.

- אני: אבל המגבר שלי בסדר גמור! הוא לא תקול אני רק צריך שתעשה לו BIAS.

- הטכנאי: אין לי מחירון רק לBIAS, אני בודק את כל המגבר מהתחלה ועד הסוף לראות אם יש לו בעיות ולתקן. עד 500 שקל אני מתקן בלי להתייעץ עם הלקוח, מעבר לזה אני מתקשר ללקוח ומתייעץ

אז בואו נדמיין לעצמנו את המצב הבא - הטכנאי יפתח לי את כל המגבר יתקן לי שם דברים ב500 שקל ואז יתקשר אלי להגיד שהוא מצא מלא בעיות שהעלות שלהם גבוהה יותר. במקרה הרע אני אשלם עוד יותר כדי שיתקן לי כבר את המגבר ויחזיר לי אותו, במקרה הטוב כבר שרפתי 500 שקל.

וכל מה שרציתי זה BIAS קטן ופשוט!

פורסם

אולי כן תשקול לפרסם את השם של הטכנאי המקולקל הזה.

כך, אחרים שאולי שוקלים לפנות אליו ידעו מראש למי הם פונים.

ואולי, ממש אולי אם יזדמן לטכנאי הזה לקרוא את הפוסט, הוא יבין שהוא צריך לשרת לקוחות בצורה אחרת.

לשיקול דעתך!

פורסם

פחדתי בהתחלה לפרסם כדי לא להוציא למקום סתם שם רע (לבן אדם שהמליץ לי הם עשו עבודה טובה)

אבל עכשיו כשנכנסתי לאתר שלהם, אני רואה שהם רושמים בדיוק את מה שאמר לי הטכנאי שלהם בטלפון. אז אין פה לשון הרע או משהו כזה

בקיצור, אלה סיגנאל אודיו וזה דף מעבדת התיקונים באתר שלהם:

http://www.signal-audio.co.il/140186/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93%D7%AA%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D

תחמנות לאור יום

פורסם

האמת שזה נשמע לי ממש בסדר, גם מה שהוא אמר בטלפון וגם מה שכתוב באתר. ככה עובדות מעבדות, ככה גם עובדים מוסכים, ככה עובדים נקודה. תחשוב שמתקשר אדם, לא חשוב מאיזה מגדר, למוסך ואומר נגמר לי הדלק, כמה זה עולה לתדלק? והמוסכניק נותן מחיר, עולה על האופנוע עם פחית דלק, מגיע לאוטו ומגלה שחסר מנוע. הוא בזבז זמן ונתן שירות גרוע. אתה נותן מכשיר לתיקון לטכנאי, תעבוד לפי התנאים שלו וסמוך עליו, אתה רוצה לעשות את העבודה בעצמך? קנה את החלקים ועשה את זה. אבל אתה לא יכול לבוא לטכנאי מקצועי, ולהגיד לו אני רק צריך שתסגור לי פה בורג אני אשלם לך חמישים שקל. זה לא רציני. ועוד דוגמא: כמה עולה רק לנגן בס בשורשים של אקורדים לשיר של דקה וחצי? כולה שלושה צלילים, השיר בסדר גמור והעיבוד סגור. מכיר?

פורסם

noambt הדוגמאות שלך מה זה רעות:

א. במוסך כן יש דבר כזה "אני רוצה להחליף חלק מסויים". אתה רוצה להגיד לי שאם אני אבוא למוסך ואני אגיד למוסכניק "המנורה הקדמית שלי נשרפה תחליף לי מנורה" הוא יתחיל להתווכח איתי שיכול להיות שכל האוטו לא בסדר? אני לא חושב.

עכשיו אני אשאל אותך שאלה - האם אחרי החלפת מנורה, יכול להיות שהאוטו לא יסע? לא. כך גם אחרי BIAS לא יכול להיות שמגבר יפסיק לעבוד. אני יודע את זה, גם הטכנאי יודע שאני יודע את זה ועדיין הוא ניסה לעבוד עלי

אל תשכח גם, שכל צעד שהמוסכניק עושה (לפחות האלה שאני הולך אליהם) וכל חלק שהוא מחליף , הוא מתקשר אליך ומודיע. ביום שמוסכניק יעשה לך תיקון של 500 שקל בלי להודיע לך ויציג לך חשבונית על התיקון, אתה יותר לא תגיע יותר למוסכניק הזה נכון?

ב. לא מכיר, ואין שום קשר בין השיטה שאתה משלם לנגן ובין השיטה שאתה משלם למוסכניק

פורסם

duba, סליחה אם יצא משהו תוקפני בתגובה שלי, זו ממש לא הכוונה. יכל להיות שהדוגמאות לא טובות, אבל עדיין תשלום סטנדרטי עבור בדיקת טכנאי הוא מאוד מקובל בכל מעבדה. באתר כתוב כך:

במקרים בהם תיקון המכשיר לא מאושר ע"י הלקוח והמכשיר עבר אבחון ראשוני אנו מחייבים עבור בדיקת מכשיר  סטנדרטי סכום של 140 ₪ + מע"מ וזאת על מנת לכסות  ולו באופן חלקי את הוצאות זמן העבודה  וחומרי הגלם שהושקעו בבדיקה.

אין שם אזכור ל500 ש"ח מינימום.

אני לא יודע מה זה bias, אבל נראה לי שיצא לך לטובה: למדת לעשות עוד משהו  :D

פורסם

שים לב לשורות הבאות שלקחתי מהאתר שלהם:

"עלות התיקון תחושב בהתאם לממצאי הבדיקה. מאחר ובדיקה ראשונית זו לעתים כוללת בתוכה תיקון ראשוני אשר מאפשר לנו להשלים את שאר הבדיקה על המכשיר ,אנו מתקנים במקום וללא אישור מראש מכשירים שעלות התיקון שלהם עד 500 ₪+מע"מ. במקרים בהם מחיר התיקון עולה על 500 ₪ + מע"מ אנו נוהגים ליצור קשר עם בעל המכשיר על מנת להתייעץ עמו לגבי המשך התיקון"

רק שתהיה בעניינים, 140 שקל הייתי משלם לו בכיף אבל הוא אפילו לא הזכיר את האופציה

ולידע כללי, BIAS במגברי מנורות הוא מתח חשמלי שקובע "נקודת עבודה" מתאימה למנורות. זה לא יכול לקלקל את המגבר אבל עלול להשפיע על המנורות

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם, רוצה להמליץ בחום על מהנדס חשמל\ טכנאי מגברים בשם נחום פלומנבויים מחדרה שהציל אותי עם הראש ALL TUBE שלי mesa boogie 400+, עובד מכל הלב, מקצוען אמיתי,הרבה סבלנות וידע, מסביר בודק ובסוף נותן מחיר הוגן והגיוני. אל תחפשו רחוק יותר זה הבנאדם גם אם גרים רחוק שווה את הנסיעה (:

פורסם

אתה השני שממליץ עליו פה. גיל (GibsonLP) כבר המליץ עליו בעמוד הקודם. כנראה שהוא באמת שווה.

אגב, אם כבר הנושא הועלה מן הקבר, אז המנרות ומד המתח הגיעו בריאים ושלמים, החלפתי את כולן ועשיתי BIAS לבד. כל התהליך לקח שעה, שחצי מהזמן הלך בכלל על להוציא את המעגל של המגבר מחוץ לתיבה (אמפג אוהבים לעשות חיים קשים מסתבר).

מאז, המגבר מנגן בלי אף תקלה, נשמע פצצה ואני שמח כפליים כי לא הצליחו לעבוד עלי בעיניים :)

תודה לכל מי שעזר

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...