sahbak פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 היי! הבעיה שלי היא כזאת: יש לי MM סטינגריי (זאת לא הבעיה) גיטרה אדירה ואני ממש אוהב אותה, לא מזמן הקלטתי 2 שירים עם הלהקה שלי ולא הייתי מרוצה מהסאונד הMELLOW שיצא משם (אם אני מוסיף מידי אני לא אוהב ואם אני מוסיף יותר מידי טרבל אני גם לא אוהב) ובסלאפים לא ממש שיניתי סאונד (טעות מצידי), אני מנגן הרבה זמן אך אף פעם לא נפתחתי לעולם האפקטים\קומפרסורים\פריאמפים, לא ידוע למה... פתחתי לא מזמן דיון על אפקטים וביקשתי המלצות על אפקטים פריאמפים וכו'... המידע הזה מאוד עזר לי אך עם זאת הציף בי בלבול רב לגבי מה תכלס לקנות??! אז ככה אני אגיד מה אני מחפש ואם תועילו בטובכם לעזור לי אני אשמח! אני רוצה מכשיר\כמה מכשירים שיעצבו לי את הסאונד גם לכיוון הדיסטורשן וגם לכיוון הCLEAN החלק והשמן והברור אך עם שריטה (לפלי יש סאונד כזה בהרבה שירים - לא מדבר על אפקטים כמו QTRON וכו) ,נשמע לי לפעמים כאילו הסאונד שיוצא בהקלטה שלי - לא ברור כ"כ כלומר כאילו הוא מתפזר ולא דחוס כביכול = קומפרסור?? אני אעשה את זה מסודר - אני רוצה להרכיב פדל בורד\ערכה שתכלול: - את כל הגוונים של דיסטורשן (לא FUZZ אלא יותר בכיוון הODB) גם אם זה קלין עם קראנצ' - הכי חשוב לי שהערכה הזו תעצב את הסאונד שלי בכל מקום אליו אליך - הקלטות, חזרות , הופעות , בית (יש לי מגבר מרשל 60 וואט די ישן אבל מספק) לפי מה שהבנתי אני צריך פריאמפ לדוגמא AMT BASS CRUNCH ולחבר אוטו ישר לכרטיס קול (אם זה בהקלטות) או ישר למגבר (ולעקוף את פריאמפ של המגבר - לא הבנתי איך זה קורה ואיך עושים את זה והאם זה נקרא TRUE BYPASS?) הבנתי שאני גם צריך קומפרסור (למרות שלא ככ הבנתי איך דחיסת צליל מתבטאת בשטח) שילך איתי לכל מקום.. אני גם רוצה את האופציה להחליף בין כמה סאונדים בהופעה (קלין ודיסטורשן זתומרת.. מעבר לזה זה כבר פדאלים אחרים וזה כבר לא בעיה) בAMT BASS CRUNCH יש את זה, אבל אין בו קומפרסור אני חושב וגם לא איזשהו סוסטיין (לפעמים מרגיש לי שהסאונד נעלם מהר מידי או שהבס מתפזרת כמו שאמרתי) הבעיה איננה בנגינה חד משמעית, אני פשוט מחפש סאונד שונה, פיל שונה, זברה שונה? התקציב 1000 - 1500 גמיש לכל כיוון HELP? אבל באמת אני רוצה לקרוא את התגובות וללכת לקנות
ItayAmir פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 אחי אני הייתי במצבך לפני כמה חודשים וגם שאלתי כאן והיום אני כבר הבעלים של 6 אפקטים ומצאתי סאונדים שמאוד מצאו חן בעיני - הדבר הראשון שלדעתי אתה צריך הוא פריאמפ - לקבל גיין וגוונים אחרים של צליל מהגיטרה אני קניתי את הTECH 21 הבייס דרייבר והוא מאוד עוזר לי - אני מוציא סאונד של פרסישן מהגא'ז בס יש לי שומן בסאונד וקצת קריספ עם אני רוצה - הקומפרסור בא לידי ביטוי בסוף אחרי שיש לך עוד אפקטים מעצימי צליל ואז פתאום האאווטפוט והתדרים משתוללים - לא הייתי מתחיל בקומפרסור הייתי מסיים עם אחד - ושכח מתקציב של 1000 ש"ח זה יצא לך הרבה כסף בסוף....
sahbak פורסם ספטמבר 5, 2012 מחבר פורסם ספטמבר 5, 2012 אחי תודה רבה על התגובה עוררת בי סוג של תקווה אבל בוא נדבר בשמות, מהTECH21 לא התלהבתי ככ, אבל אם אתה אומר פרי אמפ אז אני אלך על הAMT BASS CRUNCH, ואז אקנה ODB ואז אני צריך קופרסור? תמליץ לי בבקשה
tom פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 וואו... אני לא יודע מאיפה להתחיל. אני לא אומר לך שחבל על הכסף שלך, צריך להתחיל ללמוד איכשהו, אבל אתה צריך לעשות הרבה שיעורי בית, או לצאת מנקודת הנחה שאתה משקיע כסף בשביל ללמוד ולהתנסות ושייתכן שבסוף לא תאהב את הרכישות שלך. אני לא אשב לכתוב עכשיו מדריך אפקטים למתחילים, אבל לפי מה שאתה כותב, הייתי מוותר על קומפרסור וקנה או את ה- VT bass deluxe או את אחד מה- Bass driver (שלושת הפדאלים של חברת Tech 21 ואתה יכול לראות אותם באתר שלהם). הפדאלים הללו מאפשרים לך לתכנת כמה ערוצים, גם לסאונד נקי וגם למגוון רחב של אוברדרייבים/דיסטורשנים, ויש להם יציאת DI.
baas פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 טוב אני אזרוק כמה תובנות, למרות שלא יזיק אם תכתוב מחדש את הדברים, קצת יותר מסודרים. 1)"שריטה" בקלין - ממליץ לך לנסות אקולייזר ולהשתולל איתו קצת. לך תדע מה תמצא. גם פריאמפ או בוסטר טוב יכול לצבוע את הסאונד בצורה מפתיעה במצב קלין. 2)כל הגוונים של הדיסטורשן - אתה צריך יותר מפדאל אחד בשביל זה וקשה לי להאמין שתמצא משהו בגבולות התקציב. חפש פריאמפ שיסגור לך גם את פינת האוברדרייב. 3)להחליף סאונדים על הבמה? לא תהיה לך בעיה כל זמן שאתה יודע מה אתה קונה ואיך להשתמש בו. 4)שהערכה תעצב לך את הסאונד בכל מקום שאתה הולך - פריאמפ. חבר אותו ישר לPOWER AMP בהופעות וגם בבית, ואתה מסודר ככל שאפשר בלי לסחוב מגבר לכל הופעה. 5)קומפרסור - אני לא חושב שאתה חייב אחד כזה לפי המצב שאתה מתאר, ממליץ להשאיר את זה לסוף, כשתדע איך הפדאלבורד שלך נראה ונשמע.
foofig פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 נחזק את מה שאמרו - כנראה שהכיוון שלך הוא פרה אמפ. יש מגוון של מוצרים מחברות שונות, לכל אחד יש את הגוון שלו. בהרבה פרה אמפים יש גם פונקציה של דרייב מובנה וגם אם לא, כמעט עם כל פרה אמפ כזה תוכל להכניס קצת דיסטורשן מעצם העובדה שיש לך עוד דרגת הגברה ואם תגביר אותה מספיק תגיע לדיסטורשן... ד"א, בלא מעט פרה אמפים שכאלה יש גם קומפרסור מובנה אז גם פה הרווחת קצת שמות ששוה לבדוק: 1. כל המוצרים של TECH21 ובעיקר הBASS DRIVE. מאוד פופולארי ונותן בדיוק את מה שאתה מחפש. http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/bassdriverdi.html 2. אני משתמש בWTDI של EDEN. צובע את הסאונד בגוון יחודי, כולל קומפרסור (לא הכי מוצלח, אבל שיהיה) ואני אישית מרוצה ממנו: http://www.eden-electronics.com/products/pedals/wtdi.aspx 3. EBS http://www.bass.se/2009/microbassII.htm 4. Aguilar http://www.aguilaramp.com/products_preamps_tonehammer.htm 5. http://www.tonebone.com/tb-bassbone.htm כמו שאתה רואה יש הרבה אופציות
Era פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 במקום המלצות, אני רוצה להציע לך רק את התובנות שלי. צר לי, אבל אין פתרון אינסטנט. לא תעזור אף המלצה. מעבר לכך שסאונד זה דבר אישי, עיצוב סאונד זה משהו שבא רק עם הנסיון, והנסיון הזה לוקח הרבה, הרבה זמן, ורק בזכות שתתנסה ותקשיב ותבין - תלמד איך להתקרב לסאונד שאתה רוצה. וגם אז, זה לא בהכרח יהיה זהה למה שאתה שומע בתוך הראש. וגם אז, הרוב ילך לפח במיקס עם כלים אחרים, עד שהנסיון ילמד אותך גם איך לשלב בס במיקס ככה שמה שחשוב בסאונד ישאר ברובו. אז ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, זה קח את הבס, צא ותעשה רונדלים על חנויות מוזיקה. כנס חנות חנות ובקש שיחברו אותך לאפקטים, ופשוט תתנסה. קח לך למשל יום ותחליט שאתה בודק רק Overdrive, תאמין לי שהאוזן שלך תגיד לך כבר מה אתה אוהב. ואם נפלת על מוכר עם מצב רוח טוב, תבקש ממנו שיסביר לך על הפדאל, מה עושה כל כפתור וכל נוב. מצאת משהו שמצא חן באוזנייך? קנה, ותמשיך להתנסות בבית. אל תתבאס אם תשנה את דעתך לגבי הפדאל מאוחר יותר, זה חלק מהתהליך. כבר כתבתי פה בעבר מה דעתי לגבי עולם האפקטים ואיך אני ממליץ לגשת אליו על סמך שיקולי כסף-תועלת, אם לא יצא לך לראות, אולי זה יעזור.
Hamami פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 1- מיתרים חדשים (לפני הכל, מיתרים חדשים. זה עושה פלאים לסאונד) 2- לחתוך 1KH (כמה לחתוך, להקשיב ולהחליט, מצלצל מצוין לסלאפ). 2- OCTAVER (רצוי אחד עם סאונד של RRRR). הרבה יותר יעיל מדיסטורשיין לבס ונותן יופי של בשר. רצוי להשתמש רק בחלק מהמיקרים. כי להשתמש כל הזמן, עלול אבד את הטעם. סאונד מפוזר הוא תוצאה של תדרים נמוכים (לא לנגן נמוך מדי עם OCTAVER) שנותנים נפח כללי לבס, לא לצלילים (זה בערך כמו פיצה עם שכבה עבה של בצק ומעט גבינה ורוטב עגבניות). המון טכנאים פועלים ככה מתוך הרגל. שיר נשמע טוב כשהבס-תופים שלו מחזיק אותו עם שירה ללא שאר הכלים. כששניהם נשמעים טוב וברור, שאר הכלים הם תוספות, אפילו אם כלי אחר מנגן מנגינה ראשית. כשהבס "מרוח" מדי ולא ברור אם מנגנים דו, או דו# זה נובע מהפרדת תדרים לא נכונה, ובעיקר ניפוח של התדרים הנמוכים מ- 80H ומטה. כל זה כמובן מהתנסות אישית עם האיבנז.
BullHorn פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 עוד 1000 אפקטים לא יגרמו לך להשמע טוב אם אתה לא יכול להוציא סאונד טוב ממה שיש לך. כמו שאמרו למעלה, אם הבס, התופים והשירה יושבים טוב ביחד אבל כשמוסיפים כלים אחרים למיקס זה נהיה רע, אז הבעיה לא בך. אין לי בעיה עם גיטריסטים רועשים, יש לי בעיה עם גיטריסטים שאוהבים לתת בוסט לנמוכים בגיטרות. ._.
IshaiEig פורסם ספטמבר 5, 2012 פורסם ספטמבר 5, 2012 אחזק את המילים של ERA ואגיד שסאונד הוא עולם ומלואו הרבה לפני שהתדרים מגיעים לכניסה של האפקט הראשון שלך. לדעתי כל הרעיון של עיצוב סאונד במצבים שונים מתחיל בהיכרות מעמיקה עם הטכניקה והדינמיקה שלך בשילוב עם היכרות מעמיקה של הכלי שאתה מופיע או מקליט איתו. ברגע שהשתלטת על הפינות האלה,אתה מוכן להתחיל לשחק עם כל מה שקורה בהמשך הסיגנל צ'יין. למשל, אני בטוח שאתה יודע מה החשיבות של המיקום של יד ימין ביחס לסאונד.יש הרבה דברים שדינמיקה נכונה יכולה לעשות ששום EQ או קומפרסור יעשו בשבילך. כשאתה מרגיש חוסר מיקוד בתדרים או באופי, נסה להזיז את מקום הפריטה שלך כדי להגיע כמה שיותר קרוב לסאונד שאתה רוצה בצורה "אורגנית" יותר מאשר EQ וקומפרסורים (זה יגיע בהמשך!). בהקלטות במיוחד אתה תרצה לדעת איזה סאונד השיר דורש עוד לפני שאתה נוגע בבס. אז זה מתחיל באזניים..תקשיב לסאונד שהיית רוצה. אחרי זה הידיים שלך צריכות לדעת איפה להיות ואיך לפרוט כדי לספק SOURCE שיהיה כמה שיותר קרוב לתוצר הסופי. משם הטכנאים כבר ישפרו (או יהרסו ) . כמובן שיש דברים שאפקטים עושים שהידיים לא יכולות לבצע (כמו דיסטורשן,פילטרים וכו') אבל תדע להבדיל מתי אתה רוצה עיצוב סאונד,ומתי אתה רוצה אפקטים. אני לא מבין גדול במיוזיקמן,אבל אני חושב שהסאונד שלהם הוא מאוד מסויים,וברוב הדגמים אין המון אופציות לעיצוב סאונד בגיטרה עצמה כמו שיש באחרות, ויכול מאוד להיות שמצבים מסויימים מה שיסגור לך את הפינה זה פשוט להרים עוד בס ולראות עם הסאונד הטבעי שלה יבוא לך בטוב לסאונדים/שירים מסויימים. לגבי הופעות אתה תראה שככל שתופיע יותר במצבים שונים,אתה תלמד לעבוד עם הסאונד של תנאי הבמה. למשל,פעם יהיה מגבר ופעם דיירקט,פעם אמפג ופעם בוקסה אנונימית, פעם מוניטור 10 אינץ,פעם 15,ופעם בכלל בלי..כל פרט קטן כזה הוא שמיים וארץ.ומי לא שונא להתקע על במה עם סאונד זר..? הרצון שלך לסאונד עקבי ומדוייק הוא חשוב מאוד,ולענייני לייב אני ממליץ לך להכיר את התנאים שאתה מרגיש איתם הכי בנוח.לפעמים יהיה לך סאונד פיצוץ בחוץ אבל עד שהוא חוזר אליך הוא כבר התחרבן שש פעמים בדרך.. אם אתה לא סומך על מגברים ומוניטורים לספק אותך,תשקיע כשתרצה במגבר נייד וטוב ומוניטור IN EAR שתוכל להופיע איתם בכל מקום בכיף שלך. בעניין הפדאלים,גם אני הייתי ממליץ על הTECH 21 כהתחלה במשחקים עם קראנץ' ודרייב...אמרת שלא אהבת,אבל הייתי נותן לו עוד צ'אנס(: בהצלחה!
sahbak פורסם ספטמבר 6, 2012 מחבר פורסם ספטמבר 6, 2012 חברים קודם כל תודה רבה אני ממש מעריך את הזמן שהקדשתם, יצאתי פה עם כמה תובנות.. אני חושב שאלך על פריאמפ דבר ראשון, AMT BASS CRUNCH אולי... ניגנתי על הBASS DRIVER של TECH21 במיוזיק גייט והוא נשמע פין, הדיסטורשן בכלל היה פאז כזה לא ברור - זה נשמע כמו טובה :| והדבר שאחריו יהיה הODB להשלמת סאונד הדיסטורשן ולאחר מכן LIMITER של BOSS מה אתם אומרים? כיסיתי פה את הניידות של הסאונד בהופעות חזרות וכו' עם הפריאמפ, הוספתי ODB לכל רבדי הדיסטורשן (למעט פאז) והלימיטר יהיה בשביל הסלאפים, אגב שכחתי לציין שקניתי לפני מאות שנים את הBOSS GRAPHIC EQUALIZER שהוא דיי נחמד. מה אומרים חברי המועצה?
ItayAmir פורסם ספטמבר 6, 2012 פורסם ספטמבר 6, 2012 תראה - הדרייב בפריאמפ לא משמש אותנו כאוברדרייב - הוא יכול אבל כמו שציינת הוא באמת לא נשמע טוב - זה יותר עניין של בשר וקראנץ לצליל - הדרייב אצלי לא עובר את ה50 אחוז ואני ממליץ לך באמת לנסות שוב כי הוא נותן תוצאות ממש טובות - מעבר לזה אמרת שה ODB סוגר לך את הפינה של הדרייב ככה שאתה לא צריך לחשוב על הפריאמפ כדרייבר, חוץ מזה שגם הEQ שלך סוג של ישלים אותו כי אין לו שליטה במיד ריינג'. לימיטר של בוס - זה קומפרסור נכון? כי אם כן פה אין מקום למשו פשוט, בס צריך קומפרסור רציני וזה עולה לא מעט - אני לפני כמה ימים קניתי את הסקוויזר של טי רקס ואני מבסוט ממנו גם הMXR לבס נראה טוב למרות שלא יצא לי לשמוע אבל אל תקנה קומפרסור של בוס כי לדעתי אתה תראה מהר מאוד שהוא לא עושה את העבודה ותאלץ להוציא עוד כסף על משו טוב... שלא תבין אותי לא נכון בוס הם סבבה והכל אבל בקומפרסור לבס לא הייתי מתעסק עם משו פשוט. תראה אני קניתי את האפקטים לאט לאט ובהרבה תשלומים... אבל זה משו שאוספים ומעצבים עם הזמן - אני מבין כמה אתה אבוד כי גם אני הייתי ככה - התחלתי בסינט' בס בכלל כי נורא רציתי סאונדים חריפים - דיגיטק לא משו מצ'וכלל אפילו קצת התבאסתי עליו בהתחלה אחרי זה קניתי ריוורב ופרה אמפ ולאט לאט יש לא ארסנל נחמד של 6 אפקטים שהיום למשל הסינט' עם הקומפרסור נשמע מעולה... אחרי חיפושים והרבה בדיקה של אפקטים מצאתי בערך מה שאני צריך - כמובן שזה תמיד משתנה ותמיד בא לי איזה משו חדש לפדאל בורד (שד"א זה הדבר היחיד שלא קניתי ) וככה זה צריך להיות אנחנו תמיד מחפשים את המשו הזה שיתן לנו להתבטא עוד קצת! בגדול מה שאני מנסה להגיד זה - קח את הזמן תרגע ותבדוק מלא אפקטים בסוף יהיה לך את מה שאתה מחפש זה רק עניין של זמן וכסף... ותחשוב פעמיים לפני שאתה קונה כי חבל להוציא כסף על אפקט שסתם ישכב לך בבית אחרי ששיחקת איתו יום יומיים... בהצלחה יא גבר!
baas פורסם ספטמבר 6, 2012 פורסם ספטמבר 6, 2012 אני לא מסכים עם הבחירות שלך...אבל יאללה,על טעם ועל ריח גם עם איתי אני לא מסכים - אני חולה על הדרייב של TECH21. אבל אם כבר - תארגן לך טיונר לפדאלבורד, גם זה תורם מאוד לרמה של הופעה ולתפקוד שלך על הבמה.
ItayAmir פורסם ספטמבר 6, 2012 פורסם ספטמבר 6, 2012 כן טיונר זה נחמד רק חבל שאם אני רוצה שזה ישב לי בבורד אני צריך לשלם 300 שקל.... בתקציב הנוכחי שלי (אהמ מינוס...) אני אשתמש באוזן כי גם הטיונר הרגיל שהיה לי נשבר :'(
baas פורסם ספטמבר 6, 2012 פורסם ספטמבר 6, 2012 ממש לא ממליץ...בכלי זמר אתה יכול לקנות טיונר גיטרה לכיס (הם עובדים עם בס) בפחות מתשעים שקל - לא לשכוח לבקש הנחת מזומן! בכל מקרה, לבנות פדאלבורד סביר בכל מקרה עולה כמה אלפים, חבל מאוד לא לשלב בו כלי כל כך שימושי וחשוב - הרבה יותר נוח ומהיר מטיונר רגיל. חוק לא כתוב שנתן לי אריה וולניץ בשעתו ואני שומר עליו בפנאטיות (כמו רוב הדברים שוולניץ אמר לי בשעתו) - הקהל לא צריך לשמוע אותך מכוון. אף פעם. הוא לא עשה שום דבר שזה מגיע לו.
ItayAmir פורסם ספטמבר 6, 2012 פורסם ספטמבר 6, 2012 חבר אני עובד בחנות מוזיקה אם אני רוצה טיונר בהנחה אני אקח אחד - תאמין לי שאם אין לי תקציב זה בגלל כל הכסף שהוצאתי על פדאלים אחרים באמת.....
BullHorn פורסם ספטמבר 6, 2012 פורסם ספטמבר 6, 2012 SANSAMP כל כך מסובך ורגיש שזה מציק. תזוזה של 5 מעלות על כפתור אחד משנה את הסאונד בצורה דרסטית. 1000 סאונדים בפדאל אחד. לא בשבילי.
ItayAmir פורסם ספטמבר 6, 2012 פורסם ספטמבר 6, 2012 אבל בסופו של דבר אני מסכים איתך... טיונר זהו אכן פדאל חשוב ואין ספק שזאת תהיה אחת מהרכישות הבאות שלי...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.