Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

פדאל בורד

ItayAmir

Recommended Posts

פורסם

מה קורה חברים?

כבר העליתי לפני כמה ימים שאלה לגבי פדל סינטי וקיבלתי מענה מהיר וטוב (תודה לכם!)

אבל רציתי חוות דעת קצת יותר רצינית לגבי אפקטים לבס

אני מנגן בס וקונטרבס בעיקר ג'אז - וכמובן כל מה שיש בו גרוב....

בכל אופן עד לא מזמן הייתי מאוד אנטי אפקטים - חשבתי שכל מה שצריך זה בס טובה והרבה שעות אימון והגעתי למסקנה אחת -בסופו של דבר צריך אותם...

מעבר להיותי בסיסט אני גם מוכר בחנות גיטרות שאת שמה לא אנקוב כי הבנתי שזה פרסום סמוי ואסור לי  :) מה שכן יש לי בחנות זה המון פדאלים של TREX - ככה שיוצא לי לבדוק אותם כל היום וגם לראות את השילובים ביניהם מעבר לזה שהם חיות רעות הם עולים הון עתק - גם למוכר....

בכל אופן אשמח לקבל טיפים/עצות/הארות/הערות לגבי בנייה של פדאל בורד טוב....

כרגע אני דיי מכוון ל-

רוורב טוב (של טי רקס מדהים אבל הוא עולה 2200 שקל!)\

סינטי/ פלנגר+אוקטבר - שמעתי את הפלנגר והאוקטבר ביחד הם נותנים אפקט דומה ומגניב מאוד - אשמח לדעות בנושא...

לופר - 99% שאני כבר קונה BOSS RC-30

אני דיי אבוד בין כל האופציות שעליהן אני רוצה להוציא את הכסף שגם ככה אין לי!

HELP!  ;)

פורסם

עצה לגבי הריוורב - לך (בלי שאף אחד ידע) לחנות האחרת שמוכרת EH ונסה את ההולי גרייל ננו. ריוורב מעולה ברבע מחיר.

פורסם

לי יש את הholy grail ואני מרוצה, שמעתי את הTREX והוא באמת מדהים..רק שההולי גרייל גם עושה את העבודה ועולה חמישית נראה לי..

אגב, זה בן - הייתי אצלך היום בחנות, נראה לי שאני אקנה בקרוב את האוקטבר של TREX..אקפוץ לבדוק אותו עם הבסים שלי בקרוב :)

פורסם

איתי,

אין כאן חוק שאוסר על עבודה בחנות כלשהי אבל כדי לא לדרוך על ביצים ולמען הגילוי הנאות תוסיף בבקשה הערה בחתימה שלך "עובד בחנות כך וכך".

ותקנה את ההולי גרייל.

פורסם

לפחות איך שאני רואה את זה - אם אתה בונה פדאל בורד, האפקטים הראשונים שאתה צריך

לחשוב עליהם לא נחשבים "אפקטים", אלא מעצבי סאונד.

מנגן על גיטרה בס פסיבית? אולי פרה-אמפ טוב יעשה לך סאונד גן-עדן? (ויסגור לך פינה של אוברדרייב על הדרך)

קומפרסור, אוקלייזר - כל אלה אחלה דברים ומביאים את הסאונד שלך לרמה אחרת לגמרי.

עוד המלצה אישית- לפני שאתה קונה לופר גדול ומסובך, תבדוק אם אתה באמת צריך אותו!

גם במהלך אימונים RC2 יספיק לרוב מה שתצטרך, ולרוב גם על הבמה.

לופר מורכב הוא מכשיר מסובך יחסית ומסורבל מאוד על הבמה.

פורסם

היי איתי,

סתם שאלה אם כבר הזכרת את טי-רקס. יצא לי בזמנו לנסות את ה sweeper והוא נשמע מדהים, אבל כל פעם שיצאתי לבייפאס היתה לי הנחתה די רצינית בעוצמת הסיגנל - זו תופעה מוכרת או שסתם נפלתי על אחד לא תקין? 

פורסם

האמת, שגם בשנייה שאמרת שבחנות שאתה עובד בה יש המון טי-רקסים - די נתת לנו מושג מה שם החנות שבה אתה עובד :)

פורסם

מאיפה יש לך כסף יא ****?

מכרת את ****? עכשיו קנית מגבר,לא?

ואתה לא צריך את **** הזה, רק לופר עוד איכשהו נשמע הגיוני. ואני חושב ללכת על הJAM-Man LOOPER, הם עשו עלי את הרושם הכי טוב.

פורסם

מאיפה יש לך כסף יא ****?

מכרת את ****? עכשיו קנית מגבר,לא?

ואתה לא צריך את **** הזה, רק לופר עוד איכשהו נשמע הגיוני. ואני חושב ללכת על הJAM-Man LOOPER, הם עשו עלי את הרושם הכי טוב.

זוהר (אם זה השם שלך), אנא ממך את שפת השכונה תשמור לשכונה.

ההתבטאויות האלה מיותרות לחלוטין כאן!

תודה

פורסם

השאלה היא.... איזה סאונד/סאונדים אתה מחפש לייצר...?

השאלה שלך לא כ״כ ממוקדת, שזה יכול לתת לך המון תשובות - שזה נחמד אבל גם יכול לבלבל אותך.

תן דוגמאות/רפרנסים, אולי זה יעזור

פורסם

ריברב טוב - הholy grail שהציעו פה הוא מדהים, ממליץ לך לנסות גם את הריברבים של בוס - RV-3 או RV-5. היתרון שלהם הוא שיש להם גם ריברב וגם דיליי, ככה שאת מרויח גם ריברב וגם דיליי בשליש מחיר מהטי-רקס

אוקטבר+פלנג'ר - האוקטבר של טי-רקס פצצה. אם אתה מחפש משהו יותר זול (ולא פחות טוב) תנסה את הEBS OCTABASS אם אתה צריך רק אוקטבה אחת למטה ואת הPOG של אלקטרו הרמוניקס שיש לו הרבה יותר אופציות מגניבות.

קח את הפלנג'ר של אלקטרו הרמוניקס (NEO MISTRESS) אם אתה רוצה משהו זול וטוב. אבל אני אישית הייתי הולך על הפלנג'ר של בוס (BF-3) - פשוט אוהב את הסאונד שלו יותר.

פורסם

+1 על ההולי גרייל. קטן וקומפקטי, בנוי כמו טנק, זול, ואחלה סאונד.

פורסם

לכל העונים והשואלים -

ibaas (אשמח לדעת את השם ד"א) - אני לא סגור על איזה סאונדים אני מחפש אני מכוון על כמה שכן נראים לי כמו האלה שציינתי עד עכשיו

אני מנג ן על HW1 - ולפני שאתם מלכלכים אפילו פלטי בעצמו נטרף ממנה! - וחשבתי על אקולייזר - אני אשאל אותך כי אני באמת לא יודע - מה ההבדל בין אקולייזר לפרה אמפ?

אני מכוון ל4-5 פדאלים בסופו של דבר.

לגבי לופר - יש לי את הRC2 והיה לי את הרב3 בחנות - ה2 נוראי ממש ה3 סבבה אבל ה30 מעולה.... ואני גם לא כל כך בעניין של להופיע איתו - יותר להתאמן בהתחלה ככה שלא מדאיג אותי מסורבל וגם קיבלתי המון תגובות חיוביות על הRC30 חלקן מפעילי הפורום הזה...

אהבתי מאוד גם את ההגדרה מעצבי סאונד אני מסכים עם זה לגמרי.

ELZO79 - לצערי לא יצא לי לשמוע את הסקוויזר אבל להבנתי הוא אחד הקומפרסורים החזקים בשוק -גם אחד היקרים....

NITZAN - אני לא כל כך יודע מה אני מחפש, בגלל זה העלתי את הפוסט הזה.. אני יודע מה אני מנגן ומה בערך יתאים לזה בגלל זה מיקדתי את זה. אני מניח שהרצון בגדול שלהגדיל את הארסנל מבחינת סאונד, אני יודע איזה פדאל אני מחפש אבל למשל השילוב של פלנגר עם אוקטבר נותן לך סוג של סינט מטורף אבל מפדאל סינט אתה תוציא משו אחר... בגלל זה אני שואל אתכם מהניסיון שלכם מה אתם חושבים - בגדול הרצון הוא לרוורב, סינט/אוקטבר+פלנגר,אקולייזר (אלא אם כן BAAS יתן חוו"ד שתשנה את דעתי...  :)) ועל הלופר אני דיי סגור אבל אני גם לא מחשיב אותו כאפקט כי אין פה אלתרנציה של סאונד זה סוג של כלי עזר לדעתי לפחות...

כל מי שפרסם על ההולי גרייל - תודה אני אבדוק אותו בהקדם!

ibass - זוהר הוא חבר טוב ויקר מהבי"ס אני מרשה לו לקלל אותי בכוכביות  :) הכל ברוח טובה למרות שאני מבין את הרצון לשמור על הפורום נקי מגסויות!

תודה לכולם..

תמשיכו לכתוב אתם מאוד עוזרים לי!

פורסם

ELZO79 - לצערי לא יצא לי לשמוע את הסקוויזר אבל להבנתי הוא אחד הקומפרסורים החזקים בשוק -גם אחד היקרים....

דיברתי על הסוויפר - קורוס - לא על הסקוויזר... בכל מקרה אם יוצא לך לבדוק, אשמח לעדכון ממקור ראשון  :D

פורסם

איתי, פלנג'ר יכול להיות תוספת מצוינת לבניית סאונדים של סינת', אבל לא ממש הבסיס, אם אתה מחפש את הבסיס ה"קלאסי" לזה.

הבסיס הוא אוקטבר, פאז, ופילטר, ואם יש לפילטר אופציה להישלט ע"י אקספרשן פדאל מה טוב - כי אז אתה יכול לשלוט בכמות הcutoff דרך הרגל בסוויפ. יש כאלה שמחליפים את הפאז בדיסטורשן או אוברדרייב אבל זה לא ממש עד הסוף. הסדר - משתנה מנגן לנגן, הדעות חלוקות :) אם אתה מחפש להרכיב סאונד של סינת' אנלוגי, אתה צריך לחשוב מאיזה סאונדים מורכבים סאונדים של סינת' בס שאתה אוהב.... כי הרי הכל תלוי בשילוב... בעיקר שילוב של אפקטים ותדרים מסוימים.

אנלוגי או דיגיטלי זו גם שאלה שעולה פה מדי פעם.

אני אישית משתמש בכמה פדאלים אנלוגיים שיש לי מלא, אבל מלא אופציות איתן מבחינת שילובים, ובעוד פדאל סינת' דיגיטלי. יש פה תמונות בפורום אם אתה רוצה בדיון של הציוד.

בהצלחה

פורסם

אקולייזר זה אקולייזר - ממש כמו במערכת הסטריאו שלך, ובהקשר הפדאלי הוא בדרך כלל מגיע עם בוסטר

(בגלל שזה אותו המעגל בפנים פחות או יותר)

פרה-אמפ זה אוסף המעגלים שיש לך בתוך בס אקטיבית ובתוך כל מגבר, מה שמעצב לך את הסאונד

לפני ההגברה האמיתית (פאוור-אמפ - מה שנותן ווליום גבוה). גם את זה אפשר למצוא בגרסת אפקט,

אחד טוב מקפיץ את הסאונד שתי מדרגות למעלה, ואפשר לשמור על אותו הסאונד בכל חדר חזרות

ובמה - כניסת ACTIVE של מגבר מיועדת לזה. בדרך כלל מגיע עם אוברדרייב מאותה הסיבה.

הכי טוב שתתיישב בחנות עד שתצא הנשמה של המוכרים, ותלמד על הפדאלבורד של החנות.

ואם אתה רואה היום ומחר בערב בסיסט שאתה לא מכיר מסתובב ברימון (עם שיער ארוך) - אתה

מוזמן לבוא להגיד שלום, קוראים לי יותם  ;D

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...