Katush פורסם ספטמבר 15, 2011 פורסם ספטמבר 15, 2011 מה קורה? בזמן האחרון ראיתי שהשתפרתי בצורה ממש ממש גדולה בקריאת התווים שלי במפתח פה. אני לומד את Prelude של באך(Suite 1 Cello) מתווים והולך לי נהדר! אני די חורש את זה מבחינת נגינה,ואת התווים אני קורא בתוך שניות...(כשלעומת זאת לפני זה היה יכול לקחת לי עשרות שניות).. אני מצליח לקרוא את הכל בלי בעיה,וגם במגמת מוזיקה בבית ספר אני קורא את התווים שנותנים לי בהרכבים בלי שום בעיה. אז מצד אחד הכל טוב ויפה,מצד שני בכיתה במגמה אנחנו לומדים במפתח סול. עכשיו כשאני קורא במפתח סול אני מתחיל להתבלבל ולעשות חצי מיליון טעויות ושגיאות וזה די משגע אותי. אז חשבתי שאוליי אני פשוט אעשה את כל הדברים שאנחנו עושים בכיתה או בבית(שיעורים) במפתח פה. מה אתם חושבים? כדאי לי ללמוד רק במפתח פה או גם עם מפתח סול? עד כמה זה באמת חשוב שאני אדע לקרוא גם תווים במפתח סול? מצטער על החפירה,ותודה .
baas פורסם ספטמבר 15, 2011 פורסם ספטמבר 15, 2011 אם תרצה להיות מוזיקאי טוב - אז גם וגם - בגלל שתצטרך בהמשך לנגן קצת פסנתר, ללמוד פיתוח שמיעה והרמוניה, ובכלל זה עוד משהו טוב למלא את הראש קח בחשבון שקריאה במפתחות שונים הופכים גם למיומנויות נפרדות עם הזמן, בגלל שאתה לא תנגן כלום ממפתח סול ולא תהרמן שום דבר במפתח פה (בעיקרון)
Katush פורסם ספטמבר 15, 2011 מחבר פורסם ספטמבר 15, 2011 אנחנו לומדים עכשיו פיתוח שמיעה ובקרוב גם הרמוניה... הקטע הוא שנגיד בכיתה יש לפעמים סולמות וכל מני דברים שאנחנו צריכים לכתוב,ולפעמים גם יש הכתבות מלודיות,ואני ממש ממש מבולבל כשאני עושה את הדברים האלה במפתח סול. אני אנסה לעבוד על זה,אבל פשוט הייתי חייב לשאול כי אני מגיע למצב שאני קורא תווים במפתח פה בלי שום בעיה,וכשאני צריך לקרוא משהו במפתח סול אני מתבלבל בלי הפסקה(אפילו שההבדלים הם מאוד קטנים).
s88 פורסם ספטמבר 15, 2011 פורסם ספטמבר 15, 2011 תעבור גם על מפתח סול... גם אני עברתי אותו תהליך אחרי שהתחלתי קריאת תווים במפתח פה ועברתי סול. זה מבלבל בהתחלה אבל אחרי טיפה תרגול הדברים יתחילו להסתדר.
רמון פורסם ספטמבר 15, 2011 פורסם ספטמבר 15, 2011 תעבור גם על מפתח סול +1 מה שיקרה לך בסוף זה שתהיה מוסיקאי טוב יותר, זה הכל... שווה לא?
Katush פורסם ספטמבר 15, 2011 מחבר פורסם ספטמבר 15, 2011 מממ אני מניח שאתם צודקים... הסיבה היחידה ששאלתי את זה היא משום שפתאום אני מצליח לקרוא תווים במפתח פה בקלות. אין לי מושג למה,לא עבדתי על זה במהלך החופש ולא ממש נגעתי במשהו עם תווים כבר הרבה זמן. טוב,תודה .
YuvalYohai פורסם ספטמבר 16, 2011 פורסם ספטמבר 16, 2011 אני בתור חלילן ניגנתי רק במפתח סול וכשהתחלתי ללמוד בס עברתי למתפתח פה. מה שנוצר כרגע זו מין הפרדה. כשאני מנגן בס אני מבין רק מפתח פה וכשאני חלילן אני מבין רק סול
REBASS פורסם ספטמבר 16, 2011 פורסם ספטמבר 16, 2011 מפתח סול פה וכמו כן דו חשובים באותה רמה , בהתאם לכלי שלך ,בהתאם לצרכים שלך.. לפי מה שאתה מתאר במגמה שלך , השימוש העיקרי שלך הוא מפתח סול (ואם תרצה להתקדם בעתיד אני מניח שתצטרך לדעת) אתה יכול להעזר בכל מיני שיטות לא מוצלחות כמו "להעלות את העיגול בחמשה במפתח פה קו\בינה אחת למעלה ואז זה יהיה מפתח סול" אני ממליץ לך - פשוט לתרגל ולעבוד על כל העבודות שלך על שניהם הכי אני ממליץ לך (מניסיוני המר מלימודי התאוריה) שאם נותנים לך עבודה בהרמוניה לכתוב סולם או סולמות , או אפילו סתם לבנות איזה 9000 ספטקורדים , תבנה בשני הסולמות... נכון זה ידרוש ממך הרבה יותר מאמץ אבל בסופו של דבר אתה תקרא מפתח סול ומפתח פה באותה רמה בדיוק ( ברמה מעולה כמובן)
itayha פורסם ספטמבר 17, 2011 פורסם ספטמבר 17, 2011 לאחרונה קיבלתי פרטיטורות של כמה מהיצירות של להקת דרים ת'יאטר. עברתי עליהן בפסנתר ובבאס ולמרות שאני מנגן פסנתר כבר 8 שנים ובאס רק חודשיים, אני עדיין מתבלבל, אימון וקריאה שוטפת בשני מפתחות בו זמנית (כמו בפרטיטורות או יצירות לפסנתר למשל) עשויים לשפר את הרמה בקריאה במפתחות השונים, אם תקרא במפתחות כמו מפתח דו (ויולה) תוכל במהירות לתפוס את השיטה ולקרוא טוב יותר בכל המפתחות.
adi12345 פורסם ספטמבר 18, 2011 פורסם ספטמבר 18, 2011 ללא ספק ללמוד את שני המפתחות. אין ספק שהכי נכון לקרוא פה כאשר מנגנים על בס. אבל המון פעמים אתה תיתקל בצ'ארטים שיביאו לך שיהיו בסול ותצטרך לנגן יחד עם ההרכב אוניסון או משהו בסגנון. מכיוון שאתה מתכוון לנגן עם עוד כלים ולא רק עם הבס בבית לבד רצוי שתכיר ותדע טוב מפתח סול
baas פורסם ספטמבר 18, 2011 פורסם ספטמבר 18, 2011 מממ אני מניח שאתם צודקים... הסיבה היחידה ששאלתי את זה היא משום שפתאום אני מצליח לקרוא תווים במפתח פה בקלות. אין לי מושג למה,לא עבדתי על זה במהלך החופש ולא ממש נגעתי במשהו עם תווים כבר הרבה זמן. טוב,תודה . עזוב אותך שטויות - תמשיך במה שאתה עושה ותשתפשף לאט לאט על שתי המפתחות, בלי להקדיש לכך מאמץ מיוחד. תן לזה זמן ויהיה בסדר. אני ממליץ לך, בלי קשר, לעבוד באופן קבוע על מפתח פה.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.