lukatch פורסם יולי 26, 2011 פורסם יולי 26, 2011 נזכרתי בזה היום... פרלמן, צוקרמן, ז'קלין דו פרה, בארנבוים, - וזובין מהטה הצעיר על הקונטרבס. דקה וחצי כל הסיפור, שוט יפה של המאסטרו ב-1:20.
YuvalYohai פורסם יולי 26, 2011 פורסם יולי 26, 2011 ללא ספק אחד מההרכבים הקאמריים הגדולים ביותר שדרכו על פני הכדור הזה. ואם כבר בארנבוים ואם כבר ג'קליו דה פרה חייבים להקשיב לזה: http://www.youtube.com/watch?v=L5C99JyP2ns כשמקשיבים ליצירה הזו אי אפשר להתעלם מהסוף הטראגי של חייה. אתם מוזמנים לקרוא בוויקיפדיה.
GalShaya פורסם יולי 28, 2011 פורסם יולי 28, 2011 ז'קלין דו-פרה היתה מדהימה והיא בהחלט אבדה ענקית, חמישיית האולסטאר הזאת בהחלט היו אחד ההרכבים אבל אני כן חייב לציין שבניגוד לשאר הנגנים שם שכל אחד מהם עצום בכלי שלו, זובין מעולם לא בלט במיוחד בתור נגן קונטרהבס גדול והוא בעיקר שם עקב המוניטין שלו בתור מנצח. ואגב, יובל יוחאי אני חושב שיצחיק אותך או שתאהב את הסימפול של וינישן סניירז לקונצ'רטו של אלגר אם אתה לא מכיר....
YuvalYohai פורסם יולי 29, 2011 פורסם יולי 29, 2011 וואללה, דווקא מגניב. אהבתי. יש לך עוד כאלה? ואם כבר הרמת להנחתה יש לי כמה דברים מעניינים להראות. נראה לי שאפשר להכניס אותם תחת הקטגוריה של מוסיקה קלאסית בעולם המודרני. אחת היצירות הקצרות האהובות עלי ביותר היא ה- ארבסק מס' 1 של דביוסי. מצורפים שני קליפים שונים בתכלית האחד מהשני כאשר הקו המנחה בהם הוא היצירה הזו: http://www.youtube.com/watch?v=TXy9v_-CcFQ ועוד דבר יפה אך שונה: את הסיפור של היצירה הזו אפשר לשמוע כאן: תהנו, יובל
GalShaya פורסם יולי 30, 2011 פורסם יולי 30, 2011 כן העריכות דוגמאת מה שיובל בס אהב הן מדהימות, בזמנו רונן גם שם פה קישור לעריכה כזאת של הפרק השני של הסימפוניה השביעית של בטהובן שהיה גם מעולה. אני ממש אוהב את זה. את הסינטוז של דביסי לא כלכך אהבתי, היה לזה סאונד קצת מצועצע אפילו שמבחינת רעיונות תזמוריים שמעו שלבנאדם שעשה את זה יש ניסיון לא מבוטל עם התקופה והרבה השפעה מדביסי וראוול. אני לא יודע אגב על עוד סימפולים של דברים כאלה לטובת דברים כמו מה שהוינישן סניירז עשו אבל המוזיקה עומדת בזכות עצמה יפה מאוד, אני כן מכיר כמה גרסאות ג'אז שמבוצעות לא רע לכל מיני יצירות מפורסמות וגם כמה הקשרים מגניבים בין שירים שהפכו לסטאנדרטים ליצירות קלאסיות. למשל הסטאנדארט I Think Of You שבטח חובבי הסינטרה פה מכירים. לקוח מהקונצ'רטו השני לפסנתר של רחמנינוב (הנושא שנכנס סביבות 2:37 בפסנר) והנה סטיב קאן משתעשע עם שיר הערש המאוד מפורסם של ברהמס (שאני בכלל לא ידעתי שזה של ברהמס עד השנים האחרונות), יש לי גם הקלטה מאוד מגניבה שלו משתעשע עם הפרק השלישי המאוד מפורסם של הסימפוניה השלישית אבל הוא לא עלה לרשת.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.