penguin פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 שלום רב לכל חברי הפורום המכובדים אני מעוניין לרכוש תוכנה למחשב של מכונת תופים על מנת לתרגל עם קצב אמיתי האם מישהו מכיר אנ ילו רוצה לרכוש מכונת תופים אלה תוכנה אשמח לקבל המלצות אםמישהו מכיר תודה מראש
baas פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 במילה אחת - מטרונום. אם אתה רוצה להתאמן ולהשתפר, מכונת תופים סתם מעכבת אותך בגלל פיצ'רים שהם ממש מיותרים לאימונים.
baas פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 מטרונום זה קצב אמיתי. כשאתה מתאמן עם מכונת תופים זה אולי יותר כיף, אבל זה פחות טוב מאשר להתאמן עם מטרונום, מהסיבה הפשוטה שהתיפוף היותר צפוף נותן לך להיות יותר תלוי בו ופחות בחוש הטיים שלך. עדיף מאוד שתישאר עם מטרונום, ואפילו, אחרי שאתה כבר מכיר קטע\ריף\משהו שאתה מתאמן עליו, תנסה לנגן אותו עם "פחות" מטרונום, למשל, במקום רבעים, שיתן חצאים, או חצאים אוף-ביט (2&4) וכו'. מכונות תופים קיימות למטרות עבודה ולא אימונים. אם וכאשר תרצה להתאמן על אלתור, כדאי שתעשה את זה עם פלייבקים, משהו שונה לחלוטין.
RT פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 כל אחד זכאי לדעה. לדעתי baas טועה. מכונת תופים היא כלי מצוין לאימונים ומאפשרת מגוון עשיר של ייחוס קיצבי. הרבה יותר נעים לעבוד איתה מאשר עם מטרונום ואם תתעקש בכל זאת אין בעיה שתנגן רק ביט עם cow bell או hi-hat. אתה לא "מרמה" את עצמך באימון עם מכונת תופים, לא יותר מאשר עם מטרונום תעשה חיפוש קצר על מטרונום בפורום. אני גם ממליץ על מכונת תופים ממשית, לא תוכנה.
baas פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 רונן, איך אתה ממליץ להתאמן על שיפור וחידוד הטיים - אמרת פעם שאי אפשר לעשות את זה עם מטרונום אם אני לא טועה. ואם כבר להתאמן עם מכונת תופים - אז מה זה ייחוס קצבי? אני פשוט לא מבין על מה אתה מדבר...רוב הסיכויים שעדיף שאני אבין
Guest shai- פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 מטרונום זה משעמם. beta monkey. תופים אמיתיים! בדיסקים מלאים בלופים, כל הסגנונות, כל טמפו אפשרי. זה מגיע בדיסקים.... אבל אני מקווה שאני לא צריך ללמד אותך איך להוריד משהו מהאינטרנט..
RT פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 יותם, אני עומד מאחורי כל מה שאמרתי בעבר בנוגע ל(חוסר)יכולותיו של מטרונום/מכונת תופים ללמד אותך לנגן ב time. עם זאת גם אמרתי שיש על מה לעבוד ולהתאמן איתם. צריך לדעת איך ובשביל מה להשתמש בהם - ובייחוד למה לא לצפות מהעבודה איתם. הכל מפורט בדיון ההוא. ייחוס קיצבי - מטרונום ו/או מכונת תופים נותנים לך נקודת/ות ייחוס בזמן. מכונת תופים יותר עשירה בתוכן, זה הכל.
baas פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 רונן, אני מאמין לך, באמת! מה ששאלתי, זה איך? צריך לבדוק אם אני יכול להפיק מכאן לקחים מועילים!
RT פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 מ'זתומרת איך? איך לעבוד עם מטרונום? ח חד חדד את שאלתך. יש נקודה שלא דיברתי עליה בעבר ואני מנצל את ההזדמנות. עבודה עם קליק היא דבר חשוב למי שמתכוון לבלות הרבה באולפנים. היום מקליטים כמעט כל דבר עם קליק מהסיבה המוצדקת שזה מאפשר גמישות רבה בשלב העריכה. הסבר - אפשר להקליט קטע מסוים כמה פעמים ולהשתמש בחלקים (טלאים) מכל הטייקים. זה אפשרי רק אם כל הקטעים מסונכרנים - לשם כך הקליק. זה דורש מהנגן יכולת להקליט עם קליק - דבר לא פשוט שצריך ללמוד להתרגל אליו.
baas פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 אני, למשל, אשמח לשמוע על כמה תרגילים לשיפור הטיים ללא מטרונום. איך אני נותן לעצמי פידבק של יותר\פחות טוב בכלל? וכמה זה מועיל למי שלא בלי מתופף או קליק על במה\באולפן? ואם כבר קליק - שמעתי נגנים מגדירים את המושג "לייד בק" כ"טיפה אחרי הקליק", במקום "על הקליק". ניסיתי, וזה נשמע רע מאוד. איך עובדים על זה?
RT פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 אתה רוצה לקבל תשובה לשאלה לא נכונה. אין לי תרגילים לשיפור הטיים. אגדיל ואומר שלאף אחד (לדעתי) אין תרגילים לשיפור הטיים. אני יכול להעיד על עצמי שמאז שהתחלתי לנגן (1983) ועד היום תחושת ה"טיים" שלי לא השתנתה. בדיוק כפי שאורך הידיים שלי (ועוד כמה חלקים) לא השתנה. מה שכן השתנה הוא השליטה בכלי הנגינה שמאפשרת לי היום להוציא לפועל הרבה יותר טוב את תחושת הטיים הזו. כלומר - אין מה לעבוד על טיים. תעבוד על כלי הנגינה עם תרגילים בעלי תוכן מוזיקלי. תטחן אותם !! שנים !! ובכל זאת - מהיכן באה תחושת טיים טובה? לדעתי - מתנועה. לא ממטרונום.
RT פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 ואם כבר קליק - שמעתי נגנים מגדירים את המושג "לייד בק" כ"טיפה אחרי הקליק", במקום "על הקליק". ניסיתי, וזה נשמע רע מאוד. איך עובדים על זה? אם ניסית לנגן את ה"מושגים" האלה לבדך מול קליק של מטרונום אין פלא שלא הצלחת. זה כמו לנסות לטגן חביתה בחצי כדורסל מעל מדורה. אין לזה קשר לקליק. קליק זה אות קצרצר יבש לחלוטין נטול כל גרוב או תנועה שבא לתת אינדיקציה לפרקי זמן שווים. זהו. המושגים האלה קשורים קשר הדוק למוזיקה חיה מנוגנת, זזה, נושמת, מתנועעת - כל הדברים ההפוכים לקליק!
Yarden_2Y פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 היום בדיוק גיליתי שיש לי באורגן בחדר מלא מקצבים. חיברתי את האורגן למערכת כדי שהסאונד יהיה טוב וזה אחלה. אז מה הסיכוי שגם לך יש אורגן בחדר?
BassBen פורסם מרץ 14, 2011 פורסם מרץ 14, 2011 יש הבדל מאד משמעותי בין מכונת תופים למטרונום, כשאתה מנגן עם מטרונום אתה שומע רק את הביט שאתה רוצה (וצריך) לשמוע, אם יש לך טעויות (טכניות או קצביות) הן יבלטו לאוזן בעוד שאם תנגן עם מכונת תופים היא תייפה ותעלים זמנית את הטעויות שלך ע'י נגינה של קצב מסביב לביט ובכך אתה תשתפר פחות במהלך האימון.
RT פורסם מרץ 15, 2011 פורסם מרץ 15, 2011 ואתה חושב שכשאתה מנגן עם מטרונום ואתה "שומע את הטעויות שלך יותר ברור" אתה משתפר יותר? אתה חושב שאם אסגור אותך בחדר עם בס ומטרונום לחצי שנה ה"טיים" שלך יהיה יותר טוב מאשר אם זו תהיה מכונת תופים במקום?
baas פורסם מרץ 15, 2011 פורסם מרץ 15, 2011 זאת הייתה פחות או יותר השאלה שלי... אז מה עושים בעצם כדי לנגן (ריתמית) יותר טוב, חוץ מלעבוד על הטכניקה? ואורגן - ברור שיש! גם הוא היה של רונן בעבר.
BassBen פורסם מרץ 15, 2011 פורסם מרץ 15, 2011 כן, באופן מסויים אתה תשתפר. יצא לי לשמוע לא מעט בסיסטים כשפתאום המתופף עבר לנגן רק על הרייד או הבייס דראם והם איבדו את הגרוב לגמרי כי לא היה את התמיכה המלאה מהמתופף. זה לא תחליף למציאת הטיים שלך בלי המטרונום וכל הבול*** הזה שאתם אוהבים לחפור בו. אבל זה גם משהו שצריך לעשות, כשאתה מסיים ללמוד קטע ואתה רוצה להופיע איתו, כהכנה במקום לנגן אותו עם מכונת תופים לנגן אותו עם מטרונום כי אז אתה שומע את הטעויות שלך, זה הכל. אתם חייבים להפסיק עם התגובות הקיצוניות שלכם כי בשלב מסויים פשוט ימאס לאנשים להגיב ולהתווכח אתכם בצורה הגיונית, מה שלגיטימי ביותר ורצוי בפורום. ("אתה חושב שאם אסגור אותך בחדר עם בס ומטרונום לחצי שנה...")אתם צריכים להבין שלאנשים יש גם דעות אחרות ולפעמים גם בהן יש צדק.
baas פורסם מרץ 15, 2011 פורסם מרץ 15, 2011 מה קרה?קצת חוש הומור! חוץ מזה - מי שרוצה לנגן טוב, זה לגיטימי להיסגר חצי שנה בחדר!
BassBen פורסם מרץ 15, 2011 פורסם מרץ 15, 2011 צודק, אני פשוט לא אוהב שמקצינים בכוונה וגורמים למה שאמרתי להשמע לא במקום. בכל מקרה אני חושב שהגענו לאיזו מסקנה בעיניין המכונת תופים לא?
penguin פורסם מרץ 15, 2011 מחבר פורסם מרץ 15, 2011 תודה רבה לגל העונים בסך הכל שאלתי על תוכנה של מכונת תופים אם זה טוב או לא תנו לי להחליט נ.ב מה קורה עם המלצות ?
RT פורסם מרץ 15, 2011 פורסם מרץ 15, 2011 בן, אני מצטער שקיבלת כך את דברי. השאלות ששאלתי היו רציניות לחלוטין ולא גרמו לשום דבר שאמרת להיראות אחרת. נסה לענות עליהן ברצינות, זה דיון. אתה כמובן לא חייב... אין בעיה. פינגווין, המלצתי בעבר על תוכנת Hammer Head שהיא פשוטה מאד, לא נותנת הרבה אבל חינמית! תוכנות תופים רציניות יעלו כסף רב. יש את Easy Drummer ואת זו ששי המליץ עליה...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.