Danny פורסם יוני 25, 2010 פורסם יוני 25, 2010 יש לי בעייה גדולה שאני לא מצליח לנגן ישר על התו (16יות לדוגמא) בין אם זה סתם לנגן או לפעמים בקריאת תווים לצערי אני לא יכול לנגן עכשיו כבר כמה ימים עקב פציעה אבל עדיין הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לעבוד על לשבת ישר על התווים אם יש תרגילים כלשהם ודברים מומלצים יש לי דראם לופס על המחשב כדי לעבוד איתם בנוסף למטרונום אז זאת כבר התחלה תודה
iBass פורסם יוני 25, 2010 פורסם יוני 25, 2010 תתחיל לאט! שים מטרונום על 60, לא לופים אלא מטרונום נקי בשביל שתופים לא יסיחו את דעתך. תעבוד לאט, תנסה להרגיש את הפולסים של הרבעים בבטן ומשם תתקדם. אין קיצורי דרך.
Bundy פורסם יוני 25, 2010 פורסם יוני 25, 2010 משהו שעבד לי ממש טוב, הוא לשיר את התווים לפי הדרך המקובלת: רבעים הם תה עם פתח (כמו במילה אתה) שמיניות הם תה (אתה) ותה (כמו במילה תה) שש עשריות הם תה (אתה) פה (כמו הצליל) תה (תה) פה (קפה).. מקווה שזה יעזור
tom פורסם יוני 25, 2010 פורסם יוני 25, 2010 תנסה לשים מטרונום על 4 פעימות ולנגן בהתחלה תו אחד על הפעימה הראשונה ולמשוך אותו לאורך כל ה-4 פעימות. אח"כ תנסה לנגן חצאים, ז"א על הפעימה הראשונה ועל הפעימה השלישית, כך שכל תו נמשך 2 רבעים. אח"כ תעבור לנגן רבעים, שמיניות ושש עשריות. אחרי שעשית כל אחד מאלו בנפרד תנסה את כולם ברצף בלי לצאת מהקצב. אם זה מסובך תתחיל בחלקים למשל מעבר בין שלמים לחצאים וחזרה, אח"כ בין חצאים לרבעים וכו' . כשתסיים עם זה תתחיל ליצור תרגילים מורכבים יותר. למשל לנגן רק על הפעימות השניה והרביעית כמו גיטריסט רגאיי. או רק על השמיניות הזוגיות או 4 זוגיות ו-4 אי-זוגיות. תנסה להתאמן גם על הזמן בו אתה נותן לצליל להדהד. תנסה למשל למשוך כל תו שלוש שמיניות ואז מיד אח"כ לנגן עוד תו וכד' (בעצם תצא לך מעין פוליריתמיקה). אם כבר פוליריתמיקה, אז תשים לך מקצב של 4 רבעים (לא פעימות זהות אלא שתי פעימות בעלות צליל שונה או מקצב תופים) ואז תבחר 5 תווים שונים ותנגן אותם ברצף כאילו אתה מנגן שיר של חמישה רבעים על מקצב של 4 רבעים. אם תצטרך יש לי עוד הרבה רעיונות לתרגילים...
vaja87 פורסם יוני 25, 2010 פורסם יוני 25, 2010 אחי, יש מיליון ואחד תרגילים שאתה יכול לעשות, אבל הדבר הכי חשוב ואני בטוח שכווול יסכימו איתי פה, נגן לאט, תתחיל מהדברים הכי בסיסיים, תפנה לך כל יום איזה שעה-שעה וחצי ופשוט שב כמו שאני קורא לזה "בשיטת ילד מפגר" ותנגן שמיניות הכי לאט שאתה יכול, בהתחלה על תו אחד, שים לב שהצליל שיוצא לך מ2 האצבעות הוא זהה , ככה תנגן איזה 5 דקות ברציפות על נגיד 60 בי פי אם, ואז תעלה ל70 ועוד 5 דקות על 70 ועוד 5 דקות על 80 וככה כל פעם תעלה עד לגבול שאתה מציב לעצמך, בלי לחץ בלי להלחיץ את האצבעות, הכי משוחרר שאתה יכול, הכי לשים לב לכל תו ותו, אתה יכול לשלב את זה עם להתאמן על סולמות נגיד כדי לא להשתעמם על תו אחד, כמו שאמרו פה, בהתחלה שמיניות רגיל, תנסה גם לנגן אחרי זה כל פעימה שנייה, תשלב דד נוטס באמצע אבל הכי הכי חשוב: לאט!!! זה עבודה שחורה מאד ודי משעממת, אבל אתה תראה את התוצאות הכי טובות ורק ככה...אין קיצורי דרך
Maximum Funk פורסם יוני 25, 2010 פורסם יוני 25, 2010 חוקי ברזל שאסור לדלג עליהם : מטרונום , ולא מכונת תופים. חובה להחליף אצבעות. כל תו מנגנת אצבע שונה. אין מצב שאצבע מנגנת פעמיים רצוף.
Danny פורסם יוני 25, 2010 מחבר פורסם יוני 25, 2010 אין לי בעייה לנגן ישר, יש לי בעייה שבכללי אני לא מצליח להתרכז ונופל המון פעמים ב16יות, שמיניות אין לי בעיה. השאלה היא איך אני יכול לעבוד על 16יות ישר ולהבין יותר נכון מתי אני לא יושב טוב כי לפעמים אני לא שם לב לזה בכלל.
zivgg פורסם יוני 26, 2010 פורסם יוני 26, 2010 כמו תמיד יש לי מיליון להגיד, וקיצצתי חלק חשוב יותר אפילו ממה שרשמתי כאן, אבל בעצם קשור פחות. כן חשוב לי לדבר על ההבדל המנטאלי בין מכונת תופים למטרונום. למטרונום אין רגשות. מטרונום הוא מכונה באופן טוטאלי. ולזה יש פחות או יותר רק יתרונות. מטרונום לעולם לא יתיימר לנגן גרוב ברגש מסויים או באופי מסויים. מטרונום רק נותן פרספקיטבה למקום בו אתה נמצא. עם מטרונום אתה יכול לנגן כל סגנון שרק קיים, ושזה יהיה נכון, ולפתח לעצמך פיל ישר לא ישר וכו וכו. הבעיה העיקרית במכונת תופים זה שהיא מצליחה באופן טואטלי להגיע לאן שהיא שואפת מעט מאוד פעמים, וכשהיא מחקה מתופף היא עושה את זה בהתיימרות להיות כמוהו (מה שיפה ד"א זה שעם מטרונום המתופף לפעמים שואף להיות מכונת תופים). לפעמים היא קרובה לפיל המתבקש של הגרוב שהיא צריכה לקיים, ולעתים מאוד רחוקות ורק בפיל ישר ומודרני היא מצליחה להיות אידיאלית יותר מהמתופף האידיאלי. השאלה המתבקשת היא אם למשל לנסות לעבוד על ג'אז עם מכונת תופים שמדמה סווינג במידה מסויימת יכול לתת לך פרספקטיבה סבירה לשמיניות סווינג והתושבה היא חד משמעית באופן טוטאלי שלא. כך גם עם כל פיל שהוא אוטנטי והוא לא ישר. באמנות כמו באמנות השאיפה צריכה להיות ללהגיע ל100%. זה בעצם ההבדל בין התימרות לשאיפה (שאיפה כמובן בהקשר של לשאוף להגיע לאנשהו). כשמכונת התופים כל כך רחוקה מהאידיאל, או אפילוו בעצם רחוקה ממנו קצת, (כשהיא מתיימרת להיות האידיאל, אך לא שואפת להגיע אליו) אז עדיף שלא להשתמש בה כלל. רק כשהיא באמת לא רחוקה מהאידיאל (ששוב, במוסקיה מודרנית זה באמת קורה, וכשזה קורה זה מצויין) אז היא תעשה את העבדוה בדרך מגניבה. מטרונום לעומת זאת, לעולם לא ייתימר. אז נכון. הוא לא ייתן לך שום פיל באופן טבעי, אבל הוא לעולם לא ינסה לעשות זאת. היתרון של המטרונום זה שהוא בעצם כן עושה את העבודה שלו באופן ב100 %. אין סגנון שבאמת אי אפשר לנגן עם מטרונום, או שהמטרונום ייתן לך פרספיקטבה רעה עליו (גם במוסיקה שבה פיל "מטרונומי" לא קיים, רק היכולת לנגן בקצב נותנת לך את היכולת לנגן גם לא בקצב בצורה שהגרוביות תשאר בה). כשמבינים את כל זה, אז המטרונום הופך דווקא למכונת חופש, שעליו ניתן לעשות באמת מה שרוצים. קצת כמו החופש שבגבולות. זה נכון דרך אגב שלאף אחד מאיתנו אין בבית מתופף שבאמת יהיה טוב ממכונת התופים, אבל השאיפה האינסופית של מתופף לקלוט את הפיל הנכון (שאני בורכתי במתופף שבאמת יש לו את זה), וההתקדמות האינסופית שבה הוא מתקדם טובה בהרבה מאוד לאורך זמן ממכונת תופים. הדרך האידיאלית לדעתי להחליף את התופים היא פשוטה מאוד. לנגן עם דיסקים. לעשות ווקינג בזמן אמת על קיינד אוף בלו, ולהתאמן על הששעשריות עם פאקינג ג'יימס בראון, או לנגן ברגוע ובכיף עם בוב מרלי ייתן לכם את הפיל הקרוב ביותר לאידיאל שאי פעם נוצר ע"י הנגנים הללו. זה מצחיק שמכונת תופים שואפת להיות אידיאלית מהם. ותחשבו על זה וקצת על העבודה עם המטרונום בכל זאת. יש כמה טיפים ששואפים להיות אידיאלים שאני יכול לתת. -כשהרגשה של הביט שלך תהיה טובה יותר, הששעשריות שלך יהיו טובות יותר. כשההרגשה שלך של הששעשריות תהיה טובה יותר, גם ההרגשה של הביט תהיה טובה יותר. זה מעגלי וזה לא במקרה. -עצה שנגזרת מכך: פרספקטיבה מטרונומית. בנוסף לזה שמטרונום יכול לתת לך הרבה מהיריות שונות שאתה יכול לנגן בהן, תנסה לשתמש במהירות אחת שקיימת בחדר עם מטרונום שמשתנה בהתאם. תנסה לנגן דברים של 100 בי פי אם, כשהמטרונום על 50 בי פי אמ. יש לך שמיניות טובת במאה בי פי אמ? נראה איך הן בתור שש עשריות (כשהן בעצם שמיניות כי הפרספקטיבה שלך היא עדיין של 100 בי פי אם) זה אימון טוב בהרבה מלהגביר ולהחליש מהיריות וללמוד את כל השש עשריות על כל הטמפואים, כי בעצם בעזרת פרספקטיבה מטרונומית מתקדמת יותר, כשהמטרונום על 40 בי פי אמ אפשר לנגן עליו גם ב, 80, 120, 160 ועוד הרבה בי פי אמים (שלא בהכרח עולים במהירות גם 60 בי פי אמ ברמה קצת מתקדמת יותר). שליטה מטורפת במהירות איטית תתן לך יותר מאשר בהרבה מהיריות מהירות. -אל תחשוב לרגע שהשמיניות שלך הן טובות. כי אין דבר כזה. אולי אתה מצליח לנגן שמיניות, אבל השמיניות שלך עכשיו פחות טובות מהשמיניות שיהיו לך בעוד שנה, וזה אומר שהן היום עוד לא טובות. העבודה שלך היא אינסופית. זה מביא אותי להזכיר באותה ההצעה, שלעולם לעולם הפיל שלך עוד עשוי להשתפר, ואל תחשוב לרגע שהתוצאות יגיעו תוך יום או יומיים. שש עשריות זה משהו שלוקח שנים באמת לקלוט. -תעבור בין הפילים, באופן הפתעתי. למוסיקה אין סטרטר. מוסיקה קורת כל הזמן, ולכן גם אתה צריך להיות תמיד בפיל כל הזמן. איך ניתן ליישם? תנגן רבע שש עשריות, רבע טריוליות, רבע שמיניות, רבע טריולות גדולת וכו וכו. תאתגר את עצמך. זה כמובן גם מתקשר לעיצה הראשונה. יש עוד מיליון טיפים, וטיפים לגבי פולירתמיקה, ואיך שבאמת צריך להתייחס אליה, אבל זה בהזדמנות אחרת, ובטח שלא באותה נשימה עם העצות הללו. בהצלחה! אני יודע שאני חופר. שבת בבוקר, יום יפה, ואני מוסיקאי כי אני פחות טוב בלהתנסח במילים.
zivgg פורסם יוני 26, 2010 פורסם יוני 26, 2010 להגיד שמכונת תופים ורסטילית יותר ממטרונום זה בערך כמו להגיד שפסנתר ורסטילי יותר מגיטרה, רק באופן קיצוני בהרבה. מטרונום הוא הדבר הורסטילי ביותר שקיים, בגלל שאין בו גבולות. הוא נותן ביטים, וזהו. הוא יכול להיות מכונת תופים, הוא יכול בוב מארלי הוא יכול להיות ג'יימס בראון והוא יכול להיות אריק דולפי. מכונת תופים מוגבלת רק למה שהיא באמת מסוגלת לעשות. נגן צריך לבוא מהפרספקטיבה של מטרונום. פרספקטיבה שבה הכל פתוח ומתגלים דברים חדשים כל רגע, ולא של מכונת תופים, שבה האופציות לאט לאט נפתחות, אך מתוך חלל שחור, עם בעצם הרבה יותר גבולות. זה קצת מזכיר גם את ההבדל בין הרמוניה לאקורדים. אקורדים מתפקדים כמו מכונת תופים. הם משהו חד משמעי שנמצא באופן טוטאלי במוסיקה כי שומעים אותו. הרמוניה זה מה שבסופו של דבר יש לנו בראש, וזה מה שאנחנו רוצים בסופו של דבר לשמוע, וזה מה שהראש שלנו באמת קולט. אני ממש מבסוט מהאנלוגיה שלי, כי בסופו של דבר במכונת תופים דו מייז'ור סבן ישמע כמו אקורד דו מייז'ור סבן, ולעומת זאת במטרונום המח שלנו פשוט ירגיש את כל מה שדו מייג'ור סבן יכול לעשות לנו על כל סוגיו ועל כל הטנשנים שבו, ואת כל המנגינות שבאמת ננגן עליו, בלי קשר למה שניגנו עליו קודם. מעניין כמה מכם בכלל יבינו אותי.
tomersg פורסם יוני 26, 2010 פורסם יוני 26, 2010 אם אתה מבין את עצמך אז זה בסדר... ואני לגמרי מסכים עם נגינה עם דיסקים. זה הדבר האמיתי. מטרונום זה בסדר גמור אבל חופר...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.