iBass פורסם אוגוסט 14, 2016 פורסם אוגוסט 14, 2016 עברתי לפני חודש לבית חדש, יש לי ממ״ד ענק לסדר בו את כל החדר מוסיקה שלי, אבל כידוע בטון ומוסיקה לא הולכים ביחד. גם אם השטיח על הרצפה עבה ומכסה את כל החדר, הקירות והתקרה יחזירו תדרים שעשויים להיות ממש לא נעימים לאוזן. האפשרויות שעמדו בפני הן לקנות ספוגים אקוסטיים - הוצאה של בערך 1500 שקלים אם לא יותר - או להיות יצירתי וליצור פיתרון עצמי. כמובן שבחרתי באפשרות השניה ולהלן תיעוד העבודה. תחליטו אתם אם שווה או לא. חשוב לי לציין שבכל מקום בו אני רושם ״אקוסטי״ כמובן שהכוונה לא לאקוסטיקה מקצועית אלא אטימת החדר באופן שיהיה נעים לשמוע מוסיקה ולנגן. --------------------------------------------------- 1. הרעיון שלי היה ליצור ריבועים של צמר סלעים ממוסגרים בפסי עץ. היתה לי תמונה מאוד ברורה בראש של מה שאני רוצה לעשות. השלב הראשון היה (ויסלחו לי השכנים) להתגנב לאחד מהבתים הרבים שבונים בהרחבה של הישוב ולהשאיל כמה עצים ישנים, מלוכלכים ובלויים לחלוטין. בכוונה רציתי עצים כאלה, בהמשך אסביר למה. --------------------------------------------------- 2. חתכתי לרוחב העץ חתיכות בגדלים נדרשים שתיכננתי מראש. הסרתי שאריות של בטון שהתקשה באמצעות מברג ושפכטל, אבל השארתי את הלכלוך הפחות גס. לאחר מכן שייפתי את חתיכות העץ באמצעות משייפת אקצנטרית עם נייר גס לקבלת עץ נקי משאריות בטון, מספיק חלק, אבל עדיין עם מראה גס. --------------------------------------------------- 3. ניסוי כלים לפני שאני ממשיך. צבעתי 3 פסי עץ בשלושה צבעים שונים (2 ליתר דיוק, השלישי רק משוח בלכה). האחד לבן שבור, השני ירוק עתיק, והשלישי טבעי. שני הצבעים נצבעו בשכבה אחת בלבד בכדי לא לכסות לחלוטין את הטקסטורה הגסה של העץ. השתמשתי בצבע שנקרא Chalk Paint שמעניק טקסטורה דומה לגבס ומאוד נעימה למגע ולמראה. כל העצים קיבלו 2 שכבות של לכה משי, מה שאוטם מעט את העץ ומבליט את הטקסטורה שלו. בכוונה השארתי אפילו חורים של מסמרים שהיו בעץ. רציתי את המראה הבלוי. --------------------------------------------------- 4. לאחר התייעצות עם מועצת חכמי הבית (כלומר אישתי והבנות), הוחלט (על ידם כמובן, אני לא מחליט) שהטבעי נראה הכי טוב. אז ניגשתי למלאכה וצבעתי בלכה את כל חתיכות העץ. באותו זמן בדיוק זבוב החליט להתקרר לו במיכל של הלקה. לא הצליח לו! --------------------------------------------------- 5. בשלב הזה סיימתי עם המסגרת ועברתי לבסיס. 2 פלטות של מזונית בעובי 3 מילימטר, כזו שמצמידים לגב של ארונות. גודל כל פלטה 80 על 80 סנטימטר. בדיוק באמצע ציירתי ריבוע של 60 על 60 סנטימטר, מה שמשאיר לי מסגרת של 10 סנטימטר מכל צד (בדיוק הרוחב של פסי העץ). מרחתי כל פלטה בנדיבות עם דבק מגע והנחתי לדבק להתייבש כרבע שעה. --------------------------------------------------- 6. נקסט... לקחתי ״מזרן״ צמר סלעים ופרסתי אותו עם סכין יפנית מהאמצע. מזרן סטנדרטי מגיע בגודל של 120 על 60 כך שפריסה מהאמצע נתנה לי שתי חתיכות בגודל 60 על 60 סנטימטר. חשוב להקפיד שיהיה צמר סלעים ולא צמר זכוכית (הם דומים במראה אבל שונים בצפיפות) וחשוב שהצפיפות שלו תהייה גבוהה. קיימות 3 רמות צפיפות נפוצות: 60, 80 ו-120. אני הלכתי על 80. דבר חשוב (מאוד) נוסף הוא לוודא שהצמר יהיה בעל תו תקן של מכון התקנים הן מבחינה בריאותית (אומרים שיש סוגים שמזיקים) והן מבחינה בטיחותית (התלקחות). --------------------------------------------------- 7. בשלב הזה עלה לי רעיון מבריק (לדעתי). חשבתי לעצמי: גם אקוסטי, גם אסטתי, אבל למה שלא יפיץ גם ריח טוב בחדר? אז לקחתי בקבוק של שמן ריחני שהיה לי שנים בארון ופיזרתי בנדיבות על צמר הסלעים. כל הבית הריח כמו חוף ים בקאריבים. --------------------------------------------------- 8. הגיע הזמן להצמיד את הצמר סלעים למשטחי המזונית. הריח באמת מדהים אבל הייתי צריך להשאיר את המשטח כ-3 שעות בשמש בכדי שהשמן ייספג ויתייבש כמה שאפשר כדי למנוע כתמים על הבד שבו אצפה את הצמר סלעים. --------------------------------------------------- 9. השמן לא התייבש לחלוטין ולכן פרסתי על הצמר שכבה מקדימה של אל-בד שיספוג את יתרת השמן והצמדתי באמצעות אקדח סיכות. הסיכות לא ננעצו עד הסוף אבל החיסרון הפך ליתרון מכיוון שהסיכות החזיקו גם את האל-בד במקום וגם יצרו מעין מסגור לצמר שלא יזוז ממקומו. אגב גם בלי הסיכות הדבק בהחלט מספיק ומחזיק חזק מאוד. --------------------------------------------------- חסר לי כאן שלב בו אני מותח בד לייקרה בין המסגרות ומצמיד את הבד מהחלק התחתון. זה היה קצת מסובך ולכן שכחתי לצלם אבל במשטחים הבאים שאכין בקרוב אצלם ואצרף. --------------------------------------------------- 10. המוצר המוגמר! בד לייקרה צבעוני מתוח מעל הצמר ומתחת לפסי העץ. המסגרת מחוברת למשטח המזונית באמצעות ברגי עץ קטנים מהגב. אקוסטי, אסטתי ומפיץ ניחוח מדהים! בסוף השבוע הבא אני מתכוון לבנות עוד כמה משטחים כאלה בשלל צבעים מדהימים של לייקרות שקניתי. אעדכן בתמונות נוספות. תחליטו אתם אם שווה או לא :-) --------------------------------------------------- הנה העלויות שהיו כרוכות בבניית יחידה אחת כזו: - פסי עץ אורן ישנים ....................... חינם מאתר בניה - משטח מזונית 80 על 80 ס״מ ....... 35₪ - בד לייקרה 120 על 100 ס״מ ....... 35₪ - צמר סלעים 60 על 60 ................. 18₪ - אם נוסיף עלויות של חומרים נוספים כמו חתיכת אל-בד (זה בא בגליל ארוך), דבק, סיכות, ברגים, זה אולי עוד כ-20 עד 30 שקלים. סך הכל עלות כ-120₪ ועוד 3-4 שעות עבודה ממש מהנה. לדעתי שווה!
nonpoint פורסם אוגוסט 14, 2016 פורסם אוגוסט 14, 2016 נראה מעולה! מזל טוב על המעבר, ובהצלחה עם עיצוב החדר:)
lukatch פורסם אוגוסט 14, 2016 פורסם אוגוסט 14, 2016 אתה צריך תוכנית טלוויזיה בערוץ החיים הטובים (-; נראה טוב והרעיונות המקוריים מעולים.
yosiwin פורסם אוגוסט 15, 2016 פורסם אוגוסט 15, 2016 זה הזמן להקים אתר חדש, נוסף - D.I.Y נראה מצוין, תהנה.
musicman פורסם אוגוסט 24, 2016 פורסם אוגוסט 24, 2016 תזהר מהסכין יפנית ניראה לי שאתה צריך עוד את האצבעות....
iBass פורסם אוגוסט 28, 2016 מחבר פורסם אוגוסט 28, 2016 התפניתי בסוף השבוע להשלים 6 יחידות. הנה 4 מהן כבר תלויות על הקיר.
yosiwin פורסם אוגוסט 29, 2016 פורסם אוגוסט 29, 2016 לפני 18 שעות, iBass כתב: הנה 4 מהן כבר תלויות על הקיר. נראה ממש מצוין. אגב - יש איזה חוקי אצבע בנושא, גודל היחידות, היכן תולים, מרווחים בין יחידות וכו' או שזה בסגנון נסה ותהנה ?
iBass פורסם אוגוסט 29, 2016 מחבר פורסם אוגוסט 29, 2016 מבחינתי זה היה ״נסה ותהנה״. נתתי דגש על האסתתיקה בעיקר. מה שכן, מבחינת תוצאות אקוסטיות זה אמנם שיפר את הספיגה של הקירות בצורה משמעותית אבל עדיין ישנם תדרי Low Low Mid מעצבנים שמרצדים להם בחדר. כנראה שלא אצליח להתחמק מלוכדי בסים בפינות.
yosiwin פורסם אוגוסט 29, 2016 פורסם אוגוסט 29, 2016 לפני כשעה, iBass כתב: עדיין ישנם תדרי Low Low Mid מעצבנים שמרצדים להם בחדר. - מה זה אומר, איך זה בא לביטוי? כנראה שלא אצליח להתחמק מלוכדי בסים בפינות. - ???? מכיר איזה מאמר טוב בנושא, משהו ממש מההתחלה? תודה.
iBass פורסם אוגוסט 29, 2016 מחבר פורסם אוגוסט 29, 2016 יש תוים מסויימים על הבס (מן הסתם זה תדרים מסויימים) שכשמנוגנים הם יוצרים Hum נמוך מעצבן מאוד. זה גם משתנה בהתאם לעוצמה. אם התו מנוגן חלש אז כמעט ולא מורגש Hum. לעומת זאת אם התו מנוגן חזק אז הוא מורגש מאוד. התופעה נכונה גם בשמיעת מוסיקה, ואפילו יותר מורגשת. קניתי היום בהמלצת @RT 4 לוכדי בס במחיר ממש ממש טוב. נראה בערב כשאגיע הביתה איך ישפיעו. ואם מישהו מעוניין לקנות חומרי בידוד במחירים טובים אני ממליץ את החברה הזו: http://www.sanikal.co.il אמנם המוצרים שלהם לא ברמות של אולפני הקלטה אבל לבית לא צריך יותר ממה שהם מוכרים. הייתי שם היום ויש להם מגוון גדול והכל במלאי ובאספקה מיידית.
iBass פורסם אוגוסט 30, 2016 מחבר פורסם אוגוסט 30, 2016 עידכון: 4 לוכדי בס העלימו את התופעה. אפשר להתפרע עכשיו!
iBass פורסם ינואר 25, 2017 מחבר פורסם ינואר 25, 2017 וריאציה: פאנל אקוסטי עם מחזיק גיטרה. עובד מעולה לאקוסטיות/קלאסיות. לא בטוח שיחזיק חשמלית או בס ולכן גם לא מנסה בשלב זה.
yosiwin פורסם ינואר 26, 2017 פורסם ינואר 26, 2017 אהבתי מאוד. פשוט תקדח דרך הפאנל לתוך הקיר, תשתמש בברגי ג'אמבו וזהו זה. יחזיק הכול.
iBass פורסם ינואר 26, 2017 מחבר פורסם ינואר 26, 2017 לפני 2 שעות, yosiwin כתב: אהבתי מאוד. פשוט תקדח דרך הפאנל לתוך הקיר, תשתמש בברגי ג'אמבו וזהו זה. יחזיק הכול. אני יודע, סתם לא היה לי כוח לליכלוך של הקדיחה והייתי צריך למצוא פתרון זריז לתלות את הגיטרה. אפשר גם להשתמש במתלה כמו שמשתמשים בקיר מחורץ, ואז פשוט לתלות את המתלה ברווח שבין הפאנל לקיר.
Duba פורסם ינואר 30, 2017 פורסם ינואר 30, 2017 אחלה עבודה! גלן פריקר פרסם בזמנו מדריך דומה בערוץ שלו (למי שרוצה גם גירסת וידאו) :
Duba פורסם פברואר 1, 2017 פורסם פברואר 1, 2017 יש משהו אגב, מי שרוצה את מאגר בדיחות הבסיסטים הכי גדול ביוטיוב שיראה את שאר הסרטונים שלו. זו, לצורך העניין, חולצה שהוא מוכר באתר שלו
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.