Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

באסים שמאליים (היה: ספי אפרתי)

idanregev

Recommended Posts

פורסם

לא יודע על מה הוא מנגן אבל יש סקוואיירים שמנגבים את הריצפה עם פנדר, גם אמריקאיות. סידרת JV משנת 82-83, תנסה פעם. זה גם לא זול כבר. גם הסידרה שהתחילה ב-SQ הייתה מצוינת (83-84).

sq.JPG.1d516a5d49f421eaf45e969fa66c539a.

פורסם

תודה לוקאץ'. קודם כל הוא שמאלי (וגם אני וזה נוראי), ועל ההדסטוק שלו כתוב רק סקווייר בלי הכיתוב המגניב של פרסיז'ן (כמו בתמונה). מעניין אם זה משהו מהאיזורים האלה של תחילת האייטיז או סתם משהו משודרג 

פורסם

הוא אכן מנגן על סקוויר פרסיז'ן יפנית שנות ה 80 המוקדמות. לא סגור על איזה שנה, אבל הן נחשבות לטובות ברמה גבוהה מאוד. למעשה הן ההקדמה של פנדר יפן. והסדרות המוקדמות JV ו SQ הן בעלות ערך רב בשוק ואף אספני.

אבל גם סקוויר מודרניות יותר הן לא רעות בכלל.

ועל פנדר שמאליות, גם אמריקאיות שראיתי, לא תמיד שמו את שם הדגם, לפעמים גם המדבקה של פנדר עוברת מקום - נניח לעיגול למשל.. כל מיני דברים מוזרים. אבל גיטרות שמאליות זה דבר מוזר. ומגניב שלעצמו.

פורסם

גיטרות שמאליות זה באסה.

החל מיצרנים כמו שלדון דינגוול שלא מוכנים לייצר שמאלית,

איבנז שמוציאים רק דגמים בודדים שמאליים (למה לא k-5 או pib3 למה??)

אלה שכן מוכנים לייצר שמאליות, לוקחים עליהן תוספת לא מעטה (לרוב 20% תוספת), ולמעשה לא באמת קיים שוק יד שנייה של שמאליות.

היחידים שהם בסדר בעניין הם שכטר - מה שתבקש, תקבל בשמאל, ובמחיר של 10% תוספת לדעתי.

פורסם

קארבין לא לוקחים כלום על שמאליות, ואם אני לא טועה - הם מציעים הכל בשמאל.

fbass לוקחים 10% על שמאליות, וממה ששמעתי הם ממש טובים בזה.

את כל הדגמים העיקריים אפשר להשיג בשמאל.

דינגוול כתב כבר מזמן בבלוג שהם מקווים להתחיל לייצר גם שמאליות, ורק היקפי היצור עדיין לא ממש מצדיקים מבחינתו בינתיים.

וורוויק עושים הרבה בשמאל, וכנ״ל לאקלנד, ואחרים.

בקיצור - תרגיעו - המצב לא נורא כ״כ :-)

פורסם

הבעיה עם שמאליות שההיצע הוא מהצדדים הקיצוניים של הסקאלה - או שיש גיטרות ב-1000-2000 ש"ח,

או שיש את היקרות באמת. ברור שאפשר לקנות SPECTOR EURO או WARWICK STREAMER, אבל 15,000 ש"ח לגיטרה זה גדול עלי.

פורסם

יש גיטרות שמאליות  מצויינות בכל סקלאת המחירים:

• שכטר מ-2000-3000
  • סטרלינג ביי מיוזיק-מן (יש במרום) - באותה סקאלה
  • וורוויק - מ-בערך 3000 לקוראני ועד בערך 7000 לגרמני
  • מיוזיקמן בכ-7000
  • איבנז - בכ-4000 (לא ממליץ - תשאלו בפרטי)
  • פנדר אמריקאי - בערך 5000

וכו וכו

פורסם

קודם כל, המיוזיק מן שלי עלתה יותר מ-7000, יותר כמו 8500... זה לא מחיר הגיוני לדעתי.

דבר שני, אשמח לראות אם יש וורוויק בארץ, מלבד CORVETTE שנמכרת ב-2750 ש"ח (ביררתי, האמן לי). דווקא הייתי רוצה את ה ROBERT TRUJILLO SIGNATURE. אין שמאלית.

איבנז - GSR200, GSR300, SR500, SR1200. אלו הדגמים השמאליים. אין PIB, אין K5, אין אף אחד מה- FANNED FRETS. יש לאיבנז טריליון דגמים ורק 4 שמאליים.

שכטר - עזוב אותך. אל תקנה שכטר ב- 3000 ש"ח. חבל על הכסף. היחידה שהייתי קונה היא כמובן ה- HELLRAISER EXTREME.

פנדר אמריקאי - יש בארץ רק דגם אחד - ג'ז בס. זהו.

לא מכיר סטרלינג, אז לא אדבר עליהן.

להמשיך?

SPECTOR - אין בארץ שמאליות. להזמין זה רק EURO, והן יקרות. 

וורוויק דווקא יש בחו"ל - בעיקר ה- STREAMER. בערך 15000 ש"ח.

מה עוד?

LTD. דווקא חברה מעולה. חלילית לא מוכנים לייבא B205 עבורי. ניחא. לא זו השאלה. למה יש רק את זה ואת B-5 בשמאלית?

אין לי טענות לג'קסון - ממילא יש להם דגם וחצי של בס, הם לא פונקצייה.

מי עוד נשארו?

CARVIN - דווקא יש להם כמה גיטרות נחמדות. בחשמליות יש להם דגם סיגנצ'ר חמוד של הגיטריסט של BORN OF OSIRIS. לא קיים בשמאלי.

יש להם באסים LONG SCALE בהזמנה מיוחדת. התחלתי לשחק עם האתר שלהם - מהר מאוד מצאתי את עצמי על סכום של 8000 ש"ח לא כולל משלוח ומכס.

G&L - לא סובל אותם. הייתה לי G&L LEGACY אמריקאית (חשמלית, לא בס) ששנאתי. מעולם לא הבנתי למה משווים אותן לפנדר, אבל שיהיה. אולי אני הדפוק.

ריקנבקר - 5 מיתרים, אין שמאלית. 4 מיתרים - 2200 דולרים לא כולל משלוח ומכס.

פורסם
1 hour ago, ofirdr78 כתב:

ריקנבקר - 5 מיתרים, אין שמאלית. 4 מיתרים - 2200 דולרים לא כולל משלוח ומכס.

למה סתם להגיד שאין (-;

http://www.ryansguitarexperience.com/1999-rickenbacker-4003-5-left-handed-maple-glo/

זאת נמכרה כבר, אבל תחפש טוב ובסוף תמצא. זאת לא היחידה. 

DSC_0787__37578.1426887347.1280.1280.JPG

פורסם

רוב הגיטרות שם הן לא יותר מאשר מטאטא עם מיתרים. תחשוב מה אתה יכול לקבל בדגם ימני ב7000 שח. אינסוף אפשרויות.

פורסם

תהפוך ימנית. הנדריקס הסתדר עם זה לא רע. הנה הנדריקס על בס ימנית, אפילו לא טרח להחליף לה את סדר המיתרים (הוא מנגן עליה עם המי הנמוך למטה): 

פורסם

להפוך ימנית זה לא פתרון.

א. צריך להפוך את הנט (אלא אם באמת למדת עם המיתרים הפוכים - שזה נדיר)

ב. הנובים לא במקום הנכון ויכולים להפריע

ג. הכפתורים של הרצועה ממש לא במקום הנכון

ד. זה נראה קצת מוזר

ברור שאפשר להתמודד או לפתור הכל, אבל יותר פשוט כבר לקנות גיטרה שתוכננה לזה.

ואופיר - אני עדיין חושב שאתה קצת מגזים. בנאדם צריך בתכלס רק גיטרה אחת, והסכומים שאתה מציין לא גבוהים כ״כ. יש כלי נגינה הרבה יותר יקרים.

פורסם

אל תיקחו את זה לא טוב, אבל... זה נשמע קצת כמו פינוק. אני זוכר (אני הולך להישמע עכשיו זקן) ממש לא מזמן, לפני האינטרנט בכלל ואיביי בפרט, למצוא בס שמאלית היה פשוט בלתי אפשרי. גיל סמטנה הלך לכלי זמר וקנה בס בשם Vantage פשוט כי זאת הייתה הבס השמאלית היחידה שייבאו לארץ. פשוט לא הייתה שום ברירה אחרת. כמה שנים אחר כך, אדם הורוביץ מנושאי המגבעת שהיה חבר טוב שלי קנה אצל מורדי ("ג'ז רוק") פנדר ג'ז בס יפאנית שמאלית. הוא כל כך רצה פרסיז'ן אבל פשוט לא הייתה. זה היה או לקנות ג'ז בס יפאנית אצל מורדי, או כלום. אז מצאתי לו פיקאפ פרסיז'ן ומישהו התקין לו על הג'ז בס פיקאפ פרסיז'ן. ועם זה הוא הקליט את האלבום של נושאי המגבעת. אחר כך נסע לאנגליה וקנה פנדר פרסיז'ן שמאלית. אם היית רוצה בס שמאלית, היית נוסע לחו"ל בשביל זה. וגם שם האופציות לא היו מזהירות במיוחד. 

וכל זה היה לא מאוד מזמן. עכשיו, ברור שללא-שמאליים הרבה יותר קל, אבל זה שאתם יכולים להיכנס היום לאיביי ולמצוא שם בכל רגע נתון מאות באסים שמאליים - כרגע למשל המספר הוא 222 - זה סוג של גן עדן. 

פורסם

מסכים בהחלט, זה אכן פינוק ביחס לעבר,

אבל ככה זה, הזמנים משתנים. היום אנשים מקטרים שיש להם רק אייפון 4, בזמן שכשאני הייתי ילד, היינו משחקים למטה בחצר עם אבנים ועם גלעינים של מישמישים.

אילן, הסיפורים המעטים שמדי פעם אתה מפזר כאן, שווים הכל.

תמשיך!!

פורסם

מכיר (אונליין) מישהו שהחלום שלו היה ריקנבקר 4005/6 שמאלית. זה חלום שההסתברות שלו היא אפס עגול ומוחלט. למצוא ריקנבקר 4005 "רגילה" זה נדיר וגם מאוד יקר (יש לנו בפורום בעלים של אחת כזאת, אגב). היו איזה שתיים-שלוש, אולי ארבע, שריקנבקר עשו עם שישה מיתרים (לפי הניירת הם עשו גם אחת 5 מיתרים, אבל אותה איש מעולם לא ראה ואין הוכחה אפילו עקיפה שהיא נבנתה בכלל). למצוא אחת כזאת זה בלתי אפשרי בחזקת אתה חי בסרט אחי. והוא - מצא את השמאלית 6 היחידה שהם עשו (מתישהו ב-1968). אשכרה מצא אותה. 4005/6 שמאלית מקורית, היחידה. וקנה אותה. והיו חגיגות. ואחר כך הוא מכר אותה... 

ואתה יכול לקנות. $13,000, שהם חמישים אלף שקל. מה זה חמישים אלף שקל, מאזדה 3 יד שלישית, אם היית כנר היית מוציא פי שלוש מזה רק על הקשת שלך. תתקשר ל-Chicago Music Exchange

4__42167.jpeg

פורסם

סתם אנקדוטה... 

יום שישי הייתי בכלי זמר, ראיתי פנדר ג'ז בס שמאלית (שנואת נפשי הג'ז בס, בחיי. ובלי סיבה. בחיים לא נגעתי באחת).

בשביל הקטע ביקשתי לנגן עליה.

מאז אני רוצה אותה. אני מנסה למכור כל פיסת ציוד שלי כדי לקנות.

פורסם

קרה לי דבר דומה בכלי זמר לפני כמה שנים כשהגיעו ה-Road Worn הראשונות, הם הוציאו מהקופסה ג'ז בס פיאסטה רד, ואני בכלל בן אדם של פרסיז'ן כל החיים, אבל ניגנתי עליה ככה בלי מגבר, היא הייתה מקסימה ורזוננטית ונוחה כמו נעלי בית ישנות, ואז חיברתי למגבר: גודדאמיט, הג'ז בס הכי טובה שניגנתי וששמעתי בחיים. לא להאמין, מה? רוד-וורן מקסיקאית. ואני הייתי מספיק אידיוט בשביל לא לקנות אותה - "כי אני קונה רק וינטאג'." כזה מפגר הייתי. 

תקשיב לי, תתקשר אליהם ותגיד שישימו לך אותה בצד. בסוף מישהו יקנה ואתה תצטער על זה שנים אחר כך. 

פורסם

נחזור שניה לעניין הלהפוך גיטרות ימניות לשמאליות - יש גיטרות סימטריות במבנה שלהן, ההופנר הכינורית של סר פול כמובן.

עוד אופציה טובה היא SG של גיבסון או אפיפון (כמעט סימטרית אם להיות פדנטים). יש לפחות אחת שהוסבה מקומית מימנית לשמאלית: 

https://www.facebook.com/kulialma/photos/t.822384769/1720487084876068/?type=3&theater

אז כן, זה מצריך נאט חדש ולחצוב ולהזיז את הפוטנציומטרים לצד השני וגם לסתום/לכסות את החורים המקוריים, אבל - התוצאה הסופית יכולה להיות מצויינת ונוחה.

פורסם

אומר לך מה דעתי האישית בעניין,

אבל כדרכם של הזקנים, אתחיל בסיפור:

לפני כ-20 שנה, הייתה פרסומת של פז'ו - בחור הודי צעיר לוקח רכב מסוג אמבסדור (תחשוב סוסיתא), ועם פטיש, דפיקות בקיר ואפילו פיל (!) שישב על הרכב במקומות מסוימים,

ניסה לשוות לה צורה של פז'ו 206. בפרסומת הוא וחבריו נסעו מלאי אושר ברכב עם פח מכופף מכוער.

ארחיב את האנלוגיה: אם אדם רוצה פרארי, גם אם הוא יקנה טויוטה, ישים לה מנוע של פרארי, יבקש מהפחח שיכופף עבורו את הפח ויתקין אביזרים, עדיין לא תהיה לו פרארי והכיף שלבטח יש בפרארי.

לא מגיע לי כשמאלי ליהנות מאותו שפע של ימניים?

ואם יורשה לי, אקנח בעוד סיפור.

אני חדש בתחום הבס, עניין של כמה שנים, אבל מנגן בגיטרה כמעט 30 שנה.

בשנת 1994, כאשר חלילית עוד היו היו היבואנים של G&L (אותה G&L שציינתי למעלה), רכשתי LEGACY. שנשמעה פחות או יותר כמו פנדר. חשוב לציין שהיא הייתה בצבע סאנברסט עם פיקאפים ופיקגארד לבנים.

אני, מטאליסט כבד בנשמה, לקחתי אותה להרצל, וביקשתי ממנו לפרק את הBRIDGE PICKUP ולחצוב במקומו HUMBACKER של סימור דנקן.

היה לו רק בצבע שחור.

מיותר לציין שהגיטרה לא הפכה להיות ג'קסון או ESP.

לפעמים אני רואה בלוחות מודעות את הגיטרה מנסה להחליף ידיים, וליבי נשבר.

החציבה עשתה אותה מכוערת, והרסה את מה שהיא הייתה אמורה להיות, דמוית פנדר.

מאז החלטתי. בלי חציבות. בלי מודיפיקציות.

מגיע לי פרארי, לא?

פורסם
לפני 5 שעות, ofirdr78 כתב:

לא מגיע לי כשמאלי ליהנות מאותו שפע של ימניים?

לא. זאת התשובה הפשוטה. כלומר, מוסרית ברור שמגיע לך, מעשית - לא. יצרני גיטרות פועלים בתנאי שוק. אם 10% הם שמאליים, ומתוכם חצי למדו לנגן על גיטרה ימנית (בדיוק כמו שעושים כנרים, צ'לנים, קונטרבסיסטים, פסנתרנים, חלילנים, למעשה כל כלי נגינה חוץ מגיטרה/בס ותופים. זה אפשרי לגמרי), אז יש פה בערך 5% מהשוק. וזה היחס שהיצרן יעשה, אלא אם כן הוא יחליט, וזה גם לגיטימי לגמרי, למקד את המאמץ שלו רק בנתח המרכזי של השוק. 

זה בדיוק כמו בגדים. גם לשמנים מאוד או גבוהים מאוד או בעלי מידת נעליים גדולה או קטנה מאוד "מגיע" ליהנות מאותו שפע כמו שאר האוכלוסייה. אבל ליצרנים זה לא משתלם.

אגב, רינגו הוא שמאלי, והסגנון הייחודי שלו, כמו גם כמה מהלכים שהוא מזוהה איתם, נובעים מהעובדה שהוא יושב על סט ימני אבל מתחיל מעברים ביד שמאל. הבת שלי שמנגנת חליל ויוקלילי היא שמאלית מובהקת. חליל אי אפשר להפוך, אבל יוקלילי זה הכי קל בעולם, ובכל זאת היא למדה על יוק ימני, והכל בסדר.

למעשה, ויינשטיין (בונה הכינורות) טוען שיש יתרון לשמאליים בנגינה על כלי ימני, כי היד בעלת השליטה הטובה יותר מנגנת על הפינגרבורד. הוא עצמו ויולן, ושמאלי. אז הוא יודע על מה הוא מדבר. בקלאסי זה פשוט לא מקובל לנגן הפוך, אז לא מנגנים הפוך. בקיצור, כל טענה על זה שלשמאלי יותר טבעי ונכון לנגן על תמונת-ראי, תיהדף מיד על ידי הטיעון הקלאסי. בקלאסי יש וירטואוזים ימניים ושמאליים, וכולם מנגנים על כלים "ישרים". אלה שזה בא להם בקלות ואלה שזה היה להם יותר קשה, בסוף כולם הסתדרו. גילי סמטנה הוא דוגמה ראויה פה - בסיסט שמאלי שמנגן הפוך, אבל כשרצה ללמוד קונטרבס קלאסי, למד על קונטרבס ימני, ובסוף התהליך ניגן בתזמורת האופרה והיה מחליף בפילהרמונית. אז אפשר. אתה בחרת לנגן על "תמונת ראי", וזאת הייתה כנראה בחירה לא טובה, במבט לאחור. 

אגב, אני חייב פה תודה להורים שלי, כי הנטייה הטבעית שלי הייתה לשמאל, והם העבירו אותי שוב ושוב ושוב לימין, עד שנכנעתי והתרגלתי להחזיק את העיפרון בימין. ולכן אני כותב בימין ומנגן כימני, אבל את שאר הדברים (צחצוח שיניים, אחיזת מטאטא, ג'וינטים, מסרק) אני עדיין עושה בשמאל, שהיא היד החזקה שלי, והיד הדומיננטית מלידה. 

פורסם

לפני 56 דקות, lukatch כתב:

צחצוח שיניים, אחיזת מטאטא, ג'וינטים מסרק)

אחלה סדר יום. 

פורסם

עידן, אסור לך להתערב-  אתה לא מוכן לעשות טרייד על הריק שלך :-)

אגב, אני מאשים את המורה הראשון שלי לגיטרה בזה שאמר לי שאם אני שמאלי, אנגן בשמאל.

גם הוא היה שמאלי.

לא אעשה לו שיימינג :-)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הנה וידאו שאני לא יודע מאיזה צד להסתכל עליו (-;

הבחור הופך ג'ז בס, ומנגן בטכניקה מוזרה כשהיד הפורטת מתחת לכבל. 

פורסם

זו בדיוק הסיבה למה לא כדאי לנגן בגיטרה הפוכה - אולי זה מסתדר לו, אני בטוח הייתי סובל.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני שמאלי שהורגל  לנגן על בס ימנית ואני לא זוכר איזה קושי גדול לעבור משמאלית וימנית

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...