itaitz פורסם נובמבר 2, 2015 פורסם נובמבר 2, 2015 הי! אחרי שנה של לימוד ואימון אני חושב שאני יכול להצטרף להרכב חובבים צנוע. לצערי, אין לי הרבה זמן או יכולת להשקיע ולכן מחפש מסגרת שבה יהיה לפחות נגן אחד ״רציני״ שיכול להכתיב את הכיוון המוזיקלי ולכתוב או להכתיב תפקידים ספציפיים. העניין הזה חשוב לי כי למרות שאני יכול להחזיק תפקיד בס ברמת מורכבות בינונית, אין לי עדיין את היכולת והבטחון לאלתר כזה תוך כדי חזרה, וגם אין לי זמן להכנס למורכבויות של יצירה משותפת עם מוזיקאים מתחילים שברוב המקרים הטעם המוזיקלי שלהם שונה לגמרי משלי. ז׳אנר לא חשוב כל זמן שזה לא דברים קיצוניים כמו מטאל או ג׳אז אקספרימנטלי. מוכן לשלם בגבולות הסביר. למישהו יש ניסיון עם ההרכבים ״לחובבים״ של רימון או של הד? תודה!
iBass פורסם נובמבר 2, 2015 פורסם נובמבר 2, 2015 למה שלא תנסה את החברה האלה שעשו איתנו שת״פ לפני כמה שבועות? http://backyardbands.co.il
Amnon פורסם נובמבר 3, 2015 פורסם נובמבר 3, 2015 יש בפייסבוק מספר קבוצות לחיפוש נגנים. תחפש אולי הרכב של קאברים וככה לא תצטרך להתעסק עם אלתור
tomersg פורסם נובמבר 3, 2015 פורסם נובמבר 3, 2015 תעשו טובה... אל תשלמו כדי לנגן באיזה הרכב.. זה די הזוי. אני בטוח שאם תחפש מספיק, כן תצליח למצוא יוצר כלשהו שאתה כן מצליח להתחבר לטעמו. לפחות תנסה. אפשר לפעמים להתפשר. לפחות בהתחלה, כדי לצבור ניסיון.אם יש משהו שתמיד מחפשים בלוחות השונים - זה בסיסטים ללהקות. אולי אחד מהם כן יהיה לטעמך? אלא אם אתה ממש עם טעם קיצוני ולא מתפשר במ"מ..או באמת הרכב קאוורים וג'אמים עם חברים.
GalShaya פורסם נובמבר 4, 2015 פורסם נובמבר 4, 2015 לפני 17 שעות, tomersg כתב: תעשו טובה... אל תשלמו כדי לנגן באיזה הרכב.. זה די הזוי. אני בטוח שאם תחפש מספיק, כן תצליח למצוא יוצר כלשהו שאתה כן מצליח להתחבר לטעמו. לפחות תנסה. אפשר לפעמים להתפשר. לפחות בהתחלה, כדי לצבור ניסיון. אם יש משהו שתמיד מחפשים בלוחות השונים - זה בסיסטים ללהקות. אולי אחד מהם כן יהיה לטעמך? אלא אם אתה ממש עם טעם קיצוני ולא מתפשר במ"מ.. או באמת הרכב קאוורים וג'אמים עם חברים. לא מסכים בכלל, יצא לי להדריך הרכב מהסוג הזה בשטריקר ויצא לי לעזור כבסיסט כמה פעמים להרכב כזה בקונסרבטוריון מערב הרצליה. אנסמבלים מודרכים זה אחד הדברים היותר טובים ומועילים שיש למוסדות מוזיקה להציע, בסצינה שבה כולם רגילים לג'אמים בחדרי חזרות ו garage bands (או במקרה שלנו להקות מקלט) אז הקונספט אולי נראה לא לטעמך אבל מעבר לניסיון שלי שהוא לחלוטין הפוך וראיתי איך מוזיקאים בכל השלבים והגילאים סופר מתפתחים מהחוויה הזאת ההיסטוריה היא שב90 אחוז מההיסטוריה המוזיקלית היתה קיימת עוד דמות בחדר החזרות, בין אם מדובר במנצח\ מלחין\ מתזמר\ מנהל מוזיקלי\ מפיק\ מורה\ מדריך וזה לא במקרה, אפילו היום אחרי המון הזדמנויות מקצועיות לחלוטין ואלפי שעות נגינה בהמון סיטואציות יש דברים שאני לא מצליח לשים לב אליהם תוך כדי נגינה וכשיש את הבנאדם שיעיר לי על זה אני תמיד שמח לשמוע. אגב, מעבר לניסיון המוזיקלי שאדם שהוא יותר מקצועי מביא להרכב ברוב המקרים כמות העבודה הפוקוס והיעילות בחזרה מטפסים פלאים כשיש שם עוד בנאדם שיכול לאסוף את הנגנים ברגעי התפזרות, כולנו היינו באותן הסיטואציות שאיכשהו החזרה מתפזרת וכל הזמן שלנו הולך לעזאזל. בכל מקרה לכותב הפוסט המקורי, שני המקומות שהזכרתי (שטריקר-הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה תל אביב וגם קונסרבטוריון מערב הרצליה) החזיקו הרכבים כפי שאתה מתאר שיכולים להתאים לך, אני יודע שבשטריקר ההרכבים יכולים להיות מוטים לכיוון ג'אז (אך לא תמיד ולא בלעדית) אך המורים תמיד מקצועיים מאוד וההרכבים מתקדמים מהר. בקונסרבטוריון מערב הרצליה זכורה לי אווירה פתוחה יותר והיו גם הרכבים שעיקר הרפרטואר שלהם היה בלוז\ רוק\ גרוב\ מוזיקה ישראלית. שווה לבדוק, הייתי נותן לך עוד פרטים אבל אני כבר לא בעניינים בארץ, אם אתה מעוניין תפנה אלי בפרטי ואקשר אותך עם גורמים משני המוסדות. בהצלחה!
itaitz פורסם נובמבר 4, 2015 מחבר פורסם נובמבר 4, 2015 מעניין. בכלל לא ידעתי שקונסרבטוריונים מציעים משהו למבוגרים. שווה לבדוק. אפנה בפרטי. בקשר לדיון שהתפתח כאן אם לשלם או לא: השיקול העקרי שלי כרגע הוא מידת ההשקעה שאני רוצה ויכול להשקיע. יצא לי להשתתף כזמר בכמה הרכבים מונחים, ואפילו בהרכבים מונחים אם אתה מנסה ליזום משהו (חזרות נוספות, הופעה במקום או באירוע שאתה מצאת, וכו׳) זה הופך להיות משהו שדורש השקעה משמעותית של זמן ואנרגיה, שכרגע אין לי ולא בא לי להשקיע בהרכב. אף פעם לא ניסיתי להצטרף או להקים להקה לא מודרכת, אבל ממה שאני שומע ורואה מחברים זה ממש לא קל (נגנים לא מגיעים לחזרות, חילוקי דעות, נגנים שעוזבים וכו)... ולי באופן אישי יש נטיה להכנס לתפקיד של ״המארגן״. לא בא לי טוב כרגע... בכל מקרה, דיון מעולה ואשמח לשמוע גם עוד הצעות. תודה!
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.