Ehudk פורסם מרץ 15, 2014 פורסם מרץ 15, 2014 שלום לחברי הפורום, זאת ההודעה הראשונה שלי פה, מאוד נהנתי לחרוש פה קצת על הדיונים. התחלתי לנגן על בס לפני מספר חודשים כשדחפתי לאיזה הזמנה שעשיתי בגרמניה גיטרה בס קצרה ומאוד זולה (איזה 60 יורו, זה מה שהיא שווה גם). נדלקתי לגמרי על הבס (אני פסנתרן וגיטריסט) ורכשתי סט שיעורים באינטרנט והתחלתי ללמוד ולתרגל בצורה מסודרת. מפה לשם, אני רוצה לקנות כלי ראשון נורמלי בתקציב 1500- 2500 ש"ח. בדקתי כמה דגמים כולל כאלה עם 5 מיתרים, היה לי יותר קל לנגן על אלו עם 5 מיתרים רק בגלל שפתאום היה לי מקום לשים את האגודל. יש איזה סיבה הגיונית למה לא ללכת כבר בהתחלה על 5 מיתרים? אשמח לקבל המלצות לבס בטווח הזה שכדאי לי ללכת לבדוק תודה
RT פורסם מרץ 15, 2014 פורסם מרץ 15, 2014 ברוך הבא. באופן אינסטנקטיבי רוב הבסיסטים יגידו לך להתחיל מ 4 מיתרים, שצריך לעבור דרך מסויימת. האמת היא שאין שום בעיה להתחיל ללמוד על 5 או על 6, אם רוצים. השאלה היא למה. עוגן לאגודל זה לא סיבה מספיק טובה לדעתי. יש לזה פתרונות יותר טובים ממיתר B נמוך.
Ehudk פורסם מרץ 15, 2014 מחבר פורסם מרץ 15, 2014 כמובן שזה לא רק הנושא של האגודל, נראה לי שבהמשך הדרך זה יכול להיות די שימושי מיתר סי נמוך (לפחות מי במול ורה נמוך).
Era פורסם מרץ 16, 2014 פורסם מרץ 16, 2014 היי וברוך הבא לפורום. נהוג לעגן את האגודל על הפיקאפ, אם יש לך יותר מאחד אתה יכול לבחור איזה מתאים לך יותר מבחינת נוחות וסאונד. אני נמנע מלזרוק עליך פתרונות אלטרנטיבים כדי לא לסבך את העניין, אצבע על הפיקאפ זה איך לנגן על גיטרה בס "רגיל", אין סיבה לחפש דרך אחרת כאשר מתחילים עם הכלי. קח בחשבון שאם תשתמש במיתר B בתור מעגן לאגודל ותסגל את זה כהרגל, בפועל זה כאילו שאין לך את המיתר הזה אם תרצה לנגן עליו בעתיד (כי איפה תעגן את האגודל בשביל לנגן עליו?), ככה שזה לא יתרון באמת. לדעתי אם תבחר את מספר המיתרים כפונקציה של התווים שאתה רוצה שיהיו זמינים לך ולא כפתרון לטכניקה, יהיה לך מגוון כלים רחב יותר לבחור ממנו (השוק הרבה יותר תחרותי בכלים עם 4 מיתרים, ולכן מומלץ להתחיל משם).
baas פורסם מרץ 17, 2014 פורסם מרץ 17, 2014 ברוכים הבאים לפורום אני באופן אישי חושב שאפשר להתחיל מכל מספר מיתרים שתרצה גם בלי קשר לאגודל (ואם כבר, מיתר חמישי מועיל לי יותר כ"ברקס" לאצבעות יד ימין הפעילות יותר מאשר כמנח לאגודל). אם הרושם שאני מקבל ממך נכון ואתה לא מוזיקאי מתחיל אלא אחד פעיל, אני חושב שלא תמצא בס מספקת בטווח המחירים שציינת.
foofig פורסם מרץ 17, 2014 פורסם מרץ 17, 2014 מסכים שאפשר להתחיל עם איזה מספר מיתרים שרוצים, אבל השיקול של כמות הכלים ב4 מייתרים (גם חדשים וגם יד שניה) בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון. אני לא מסכים עם הקביעה שרף של 2500 ש"ח לא ישיג בס מספקת... לדעתי בהחלט אפשר למצוא כלים ראויים פלוס בטווח הזה! כרגע לדוגמא יש ביד 2 מיוזיקמן סטרלינג, פנדר מקסיקנית, איבנז, ימהה, וורוויק רוקבס ועוד המון כלים שאפשר בכיף לנגן ולהנות מהם (כולם 4 מיתרים, לא 5)
Ehudk פורסם מרץ 17, 2014 מחבר פורסם מרץ 17, 2014 תודה על התגובות עדיין לא ניגנתי על מספיק גיטרות בס בשביל לבחון את הנושא אבל מהניסיון שלי לגבי פסנתרים וגיטרות חדשות באופן כללי, מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל פחות או יותר. אני לא מצפה לניסים ונפלאות בתקציב של עד 2500 ש"ח, נראה לי שאני אבדוק את האיבנז SR600 (היו לי הצלחות עם גיטרות בינוניות שלהם), יאמהה ווורוויק. אולי אני מפספס משהו אבל מריפרוף באתרים של החנויות וגם בחנויות שהייתי, ראיתי שלחלק גדול מהדגמים בטווח הזה יש גרסת 5 מיתרים שעולה עוד 200-300 ש"ח.
omri98770 פורסם מרץ 17, 2014 פורסם מרץ 17, 2014 בנוגע לSR 600 אני יכול לומר לך שניגנתי על אחת כזו והיא נשמעת מצויון היא קלילה וכמו שאמרת יש גם גרסת 5 מיתרים אבל היא לנגנים שמאליים גם הייתי ממליץ לך לנסות את הSR700 שגם עליה ניגנתי והיא נשמעת יותר טוב מה600 שני הדגמים זים זה לזה חוץ מסוג העץ והמחיר שלהם (שווה את התוספת של ה500 בשביל הSR700 למרות שזה קצת חורג מהתקציב שלך) מקווה שעזרתי
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.