itayha פורסם מאי 10, 2012 פורסם מאי 10, 2012 השבוע קניתי ממישהו באס יד שלישית, ימאהה RBX6JM (הסיגנצ'ור הראשונה של ג'ון מיאנג) באס בעלת שישה מיתרים (כפי שניתן להסיק משם הדגם). הוא מצויינת ועברה היום סט-אפ אצל הרצל רז האגדי. אבל אני רוצה לקנות לה מיתרים חדשים, ואין לי מושג איך למדוד (אני יודע שהגוף הוא סקאלה ארוכה). איך אני יכול למדוד עובי של מיתר?
iBass פורסם מאי 10, 2012 פורסם מאי 10, 2012 לא מובן למה אתה רוצה למדוד עובי של המיתר? מה הקשר בין הסקאלה לעובי המיתר? סביר להניח שכל מיתר long scale יתאים.
nonpoint פורסם מאי 11, 2012 פורסם מאי 11, 2012 עם קליבר מתכת אתה יכול למדוד עד עשירית המילימטר, כדי לקנות את אותו עובי שיש לך כרגע. למשל אם המיתר הוא 130, זה אומר שעוביו 0.130 אינץ', כלומר 3.3 מ"מ (מכפילים אינצ'ים ב2.54). זה לא כזה קריטי.. פשוט תקנה סט רגיל שמתאים לסקאלה 35" אם אכן זה מה יש לך.
itayha פורסם מאי 11, 2012 מחבר פורסם מאי 11, 2012 קניתי את הגיטרה יד שנייה, ואני לא יודע את העובי של המיתרים ואי לא רוצה לעשות שוב סטאפ רק בכלל שלא ידעתי את המידה של המיתרים...
nonpoint פורסם מאי 11, 2012 פורסם מאי 11, 2012 אל תדאג.. זה לא חללית. שים מיתרים ותנגן. ואם צריך תמתח או תשחרר טראס רוד, אתה אמור לעשות את זה בעצמך ולא לשלם 300 שקל למישהו כדי שיעשה את זה. יש מיליון מדריכים וסרטים ביוטיוב איך לעשות.
itayha פורסם מאי 11, 2012 מחבר פורסם מאי 11, 2012 הבאס שלי היא באס 6, אז יש לי שני טראס רודים בצוואר, והאמת שגם אין לי את המפתח המקורי בשבילה... אמרו לי שאין הרבה שיודעים להסתדר עם שניים...
nonpoint פורסם מאי 11, 2012 פורסם מאי 11, 2012 יש שם מפתח אלן, תקנה אחד באייס. אין הרבה שיודעים להסתדר? אז עדיף להוציא 300 שקל כדי שמישהו "שיודע להסתדר" עם שניים יסדר אותם? תלמד לכוון את הגיטרה שלך, זה בסה"כ מוט מתכת שזז למעלה או למטה. http://garywillis.com/pages/bass/bassmanual/setupmanual.html ועם שני טראס רודים, פשוט כל אחד מעקם חלק אחר של הצוואר. כדי לפצות על זה שהחלק של המיתרים הגבוהים נמתח קצת, והחלק של המיתרים הנמוכים נמתח הרבה (יותר לחץ).
baas פורסם מאי 11, 2012 פורסם מאי 11, 2012 השבוע קניתי ממישהו באס יד שלישית, ימאהה RBX6JM (הסיגנצ'ור הראשונה של ג'ון מיאנג) באס בעלת שישה מיתרים (כפי שניתן להסיק משם הדגם). הוא מצויינת ועברה היום סט-אפ אצל הרצל רז האגדי. אבל אני רוצה לקנות לה מיתרים חדשים, ואין לי מושג איך למדוד (אני יודע שהגוף הוא סקאלה ארוכה). איך אני יכול למדוד עובי של מיתר? אתה רוצה מיתרים חדשים? קח את הישנים למוכר בחנות ושאל מה זה נראה לו (או שבאמת תמדוד). את החדשים בחר לפני מידת הנוחות שלך באצבעות - מרגיש שבא לך מיתרים עבים או דקים יותר? או כאלו כמו הישנים? לך על זה. אני מבטיח לך שהצוואר שלך יעמוד במיתרי בס בכל עובי שתמצא בחנות. סקאלה ארוכה? כדאי מאוד לברר בדיוק מה הסקאלה שלך - כדי שלא תקנה בטעות מיתרים קצרים מדי ותגלה שהם לא מתאימים רק אחרי שפתחת את השקית, או ארוכים מדי שיעלו לך יותר כסף סתם כך. הסקאלה היא המרחק בין הגשר והנאט. באינצ'ים. זה הכל. ועוד המלצה - אם אתה שולח בס לסטאפ אצל איש מקצוע, תן לו את המיתרים שאתה רוצה לשים ובקש ממנו שיחליף. אם תחליף עכשיו מיתרים למיתרים עם מתח אחר, כנראה שהבס לא תהא בסטאפ אופטימלי כמו שהתכוון המסאטפ.
iBass פורסם מאי 11, 2012 פורסם מאי 11, 2012 הנה הסקאלה שלך: http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/guitars-basses/el-basses/rbx/rbx6jm/?mode=model
itayha פורסם מאי 12, 2012 מחבר פורסם מאי 12, 2012 תודה רבה! באאס, כן זה מה שהתכוונתי מההתחלה, רק הייתי בסטאפ וההוא שקניתי ממנו את הגיטרה הביא לי מיתרים ישנים אבל באריזה של ארבע, לכן אני לא יודע את העובי המדוייק וכל יצרנית מיתרים מחזיקה בדרך כלל דגם אחד של שש ולכן לכל חברה יש מידה אחרת וקשה לעבור בין חברות בלי סטאפ...
ItayAmir פורסם מאי 20, 2012 פורסם מאי 20, 2012 בבודגוב ת"א יש אופציה להרכיב סט לבס - לא יודע איזה סוג זה אבל...
Duba פורסם מאי 20, 2012 פורסם מאי 20, 2012 בבודגוב ת"א יש אופציה להרכיב סט לבס - לא יודע איזה סוג זה אבל... GHS (ראונדס) לטענת בודגוב. ניסיתי אותם והם באמת נשמעים כמו GHS (אני מנגן על בס בומרס שנים)
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.