amit10 פורסם אפריל 5, 2012 פורסם אפריל 5, 2012 איך אני יודע אם הגיטרה לי אקטיבית או פסיבית? נ.ב יש מפרט מיוחד לבס או שפשוט משתמשים במפרט עבה של גיטרה?
baas פורסם אפריל 5, 2012 פורסם אפריל 5, 2012 גיטרה אקטיבית דורשת סוללה איפשהוא בתוכה. יש פתח לאחת כזאת? מפרט לבס - קיים. גם גרסת המפרט הגדול והעבה של גיטרה וגם המשולש הענק המוזר הזה - אני לא יודע לנגן עם מפרט אז אני לא יודע למה הוא טוב
amit10 פורסם אפריל 5, 2012 מחבר פורסם אפריל 5, 2012 מה עדיף אקטיבי או פסיבי? כנראה יש לי פסיבי (FENDER JAZZ BASS MEXICO)
baas פורסם אפריל 5, 2012 פורסם אפריל 5, 2012 עדיף מה שנשמע לך יותר טוב אם אתה שואל אותי, אקטיבית עדיפה לסלאפ,Fאנק,רוק וכל מה שדורש גבוהים מודגשים. אני מעדיף פסיביות, עם סאונד יותר רגוע ועמוק - למשל ג'ז ורגאיי.
Era פורסם אפריל 5, 2012 פורסם אפריל 5, 2012 אקטיבית אומר שיש לך שליטת Equalizer על הבס עצמה והסיגנל שיוצא הוא הרבה יותר חזק, גם מבחינת ווליום. וזה בניגוד לפאסיבית בה יש לך רק שליטה על טון, ווליום לפיקאפים. בס אקטיבית יותר רלוונטית לבסיסט מופיע בגלל הנגישות לEQ תוך כדי נגינה מבלי לגשת למגבר. בס פאסיבית לעומת זאת, לא דורשת סוללות.
vaja87 פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 אקטיבית - בדרך כלל מגיעה עם פריאמפ ודורשת סוללה, האווטפוט יותר חזק אבל זה לאו דווקא אומר שהיא תישמע טוב יותר, אפשר לתת בכיף בראש עם פסיביות, זה עניין של אוזןוסגנון וכמובן דרך מה אתה מנגן(מגבר+אפקטים למיניהם) מפרט - בדרך כלל מנגנים עם עבה יותר ומהגדולים(לא נגיד גאז3 וכאלה), אבל מפרט רך גם יכול לתת ורסיה מגניבה לסאונד שלך. הגיטרה אקטיבית אם יש פתח לסוללה ואיקיו(בפסיביות יהיה לך כפתור טון או במקרה הקיצוני 2, באקטיבית יהיו לךלפחות שלושה כפתורי בס מיד וטרבל) לא יותר פשוט לרשום את הדגם בגוגל ולראות אם היא אקטיבית אופסיבית? לך תקנה 15 מפרטים שונים, תנגן עליהםוראה מההכי זורם לך
iBass פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 באקטיבית יהיו לך לפחות שלושה כפתורי בס מיד וטרבל לאו דוקא, יש אקטיביות רק עם טרבל ובס, זה תלוי בסוג הפראמפ.
edgaroviz פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 עדיף מה שנשמע לך יותר טוב אם אתה שואל אותי, אקטיבית עדיפה לסלאפ,Fאנק,רוק וכל מה שדורש גבוהים מודגשים. אני מעדיף פסיביות, עם סאונד יותר רגוע ועמוק - למשל ג'ז ורגאיי. שטויות, לחבר שלי יש JAZZ BASS HIGHWAY ONE, הוא קנה פיקאפים של או.סי דאף, פיאקאפים מגולגלים ידנית שנבנו בהתאם לדרישות שלו, הוא דרש מידים מודגשים במקרה הזה, הסיפור סביב הפיאקים הוא שהם בהתאם להגדרות של אלה בPRE CBS FENDER, יעני לפני שלאו פנדר עזב, כשהכל עדיין היה מיוצר ידנית. פעם יכולתי לומר שהבס שלו נשמע טוב, אפילו שאני אוהב ג'אז בסים, אני לא אוהב את הצליל של 90% מהן, אבל אחרי שהתקנתי לו את הפיקאפים האלה, במיוחד כשהצליל הזה עובר דרך AMPEG SVT... זה היה מדהים, פשוט לא שמעתי צליל שאהבתי יותר משום בס אחרת. לי יש סטינגריי, שלדעתי האקטיבית הטובה ביותר אי פעם, אבל אקטיביות עם EQ מאוד רחב קצת בעייתיות, קשה למצוא סאונד שאתה אוהב כשאתה רץ מהEQ של המגבר לEQ של הבס. ד"א מאותה סיבה אני לא מאמין בפדאל EQ.
EladE פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 אקטיבית אומר שיש לך שליטת Equalizer על הבס עצמה והסיגנל שיוצא הוא הרבה יותר חזק, גם מבחינת ווליום. וזה בניגוד לפאסיבית בה יש לך רק שליטה על טון, ווליום לפיקאפים. בס אקטיבית יותר רלוונטית לבסיסט מופיע בגלל הנגישות לEQ תוך כדי נגינה מבלי לגשת למגבר. בס פאסיבית לעומת זאת, לא דורשת סוללות. מנסיוני הסיגנל לא בהכרח יותר חזק באקטיבית. גם לא מסכים עם הקביעה שלך שבס אקטיבית מתאימה יותר לבסיסט מופיע, בטח שלא בגלל איקווליזציה (שנה EQ רק במגבר אם אתה לא רוצה להרוס את הבלאנס של כל ההרכב).
NEF פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 אקטיביות נוטות לצעוק ולהתרגש קצת יותר מכל פריטה אני בדר"כ מעדיף בלי. הכי טוב אם יש סוויץ' כיבוי
Era פורסם אפריל 6, 2012 פורסם אפריל 6, 2012 מנסיוני הסיגנל לא בהכרח יותר חזק באקטיבית. גם לא מסכים עם הקביעה שלך שבס אקטיבית מתאימה יותר לבסיסט מופיע, בטח שלא בגלל איקווליזציה (שנה EQ רק במגבר אם אתה לא רוצה להרוס את הבלאנס של כל ההרכב). אני לא אכליל מפאת הספק, אבל סיגנל שעובר פריאמפ הוא סיגנל שמתאים להקלטה, הוא ברור ונקי, זו כוונתי בסיגנל חזק. מעבר לכך בחלק מהמגברים יש כניסה נפרדת לכלי אקטיבי או כפתור הנחתה ב15db, בשביל לעקוף פריאמפ של המגבר ו\או להנחית את הווליום. בנוגע למי היא מתאימה, לא התייחסתי לבלאנס כשדיברתי על EQ, שמבוצע לפני ההופעה. שליטה על הEQ היא משהו שיכול לשמש אותך גם תוך כדי שיר\בין שירים. למשל אם אתה צריך תיקון קטן של הEQ, פתאום תוך כדי הופעה, כשאתה שם לב תוך כדי שיר שמשהו בכלי לא יושב טוב ולגשת למגבר באמצע זו לא אופציה. בכל מקרה רק נתתי דוגמאות וכל אחד יכול לנגן על מה שבא לו בלי קשר למה שציינתי, בתור נגן אני בכלל מעדיפית פאסיביות.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.