BassR פורסם אוגוסט 7, 2011 פורסם אוגוסט 7, 2011 בזמן האחרון התחלתי למדתי כמה יצירות קלאסיות (או חלקים מהם). לדוגמא, רב הסוויטה הראשונה של באך עבור צ'לו. אני רוצה להמשיך באותו כיוון ואני לא מוצא בדיוק מה ללמוד. חשוב להזכיר שאני מחפש יצירות סולו. בקיצור מי שיש לו רעיון נחמד ליצירה,לא משנה של איזה מלחין מוזמן להגיב ולעזור לי. תודה מראש
s88 פורסם אוגוסט 7, 2011 פורסם אוגוסט 7, 2011 Edvard Grieg -Morning Mood Brahms - Hungarian Dance No. 5 Vivaldi - Spring Beethoven - Moonlight Sonata
BassR פורסם אוגוסט 7, 2011 מחבר פורסם אוגוסט 7, 2011 Edvard Grieg -Morning Mood Brahms - Hungarian Dance No. 5 Vivaldi - Spring Beethoven - Moonlight Sonata תודה, אבל אני אשמח למשהו יותר מקורי. דרך אגב,אני חושב שהכי יתאימו יצירות לצ'לו מבחינת הדימיון בינו לבין הבאס. Bach? יש מצב לאיזה משהו ספציפי?
bgav פורסם אוגוסט 7, 2011 פורסם אוגוסט 7, 2011 Sofia Gubaidulina - Ten Preludes for Cello Mussorgsky - Pictures at an exhibition Wieniawski Scherzo Tarantella, op. 16 Ysaÿe - Obsession
רמון פורסם אוגוסט 7, 2011 פורסם אוגוסט 7, 2011 Bach? יש מצב לאיזה משהו ספציפי? Bach - Cello Suite No.2 iii-Courante תווים תוכל למצוא כאן - http://erato.uvt.nl/files/imglnks/usimg/e/ef/IMSLP01299-BWV1008.pdf זו כל הסוויטה אז תעבור לחלק של הקורנט (או שאם אתה מתעקש אז תנגן את כל הסוויטה ) על יצירות כאלו, ובצעם על כולן, חשוב לעבוד הרבה על הבעה מעבר ל"ניגון התווים הנכונים". בגלל זה, מומלץ להעזר במורה שיתן כיוון. מה שיפה אצל באך הוא שאין אצלו כמעט סימני דינמיקה - פיאנו/פורטֶה וכדומה, מה שמשאיר חופש הבעה רחב לנגן המבצע. (יכול להיות ששמעת על זה מתישהו, אבל באך הוא גאון ) עוד יצירות?
GalShaya פורסם אוגוסט 7, 2011 פורסם אוגוסט 7, 2011 פרקים מהסוויטות לצ'לו, אינוונציות ועוד זה רעיון טוב בקטע של באך, גם אם כמובן צריך להפריד את התפקידים או הקולות אבל יש עוד לא מעט דברים מגניבים דווקא בקטע של תפקידים תזמורתיים. נגיד באוברטורה של וויליאם טל (של רוסיני) יש אחלה קטע מאתגר בתפקידים של הבסים+טרומבונים, תקשיב לזה כשהתפקיד מולך ואת תזהה את זה ישר, הנה אני אעשה לך חיים קלים יותר: זה מתחיל סביבות ה3:50, זה לא תפקיד קל אבל אחרי שאתה קולט אותו זה כיף לאללה לנגינה.יש עוד הרבה כאלה, הם גם מאוד מפורסמים. בכל מקרה אם אתה רוצה יש המון סונטות שמנגנים בקונטרהבס שיכולות להתאים לך, בעיקר בארוק, ויואלדי, טלמן ועוד. באופן עקרוני בעיקר בבארוק אפשר לנגן את החומר המוזיקלי על כל כלי וזה יתאים כי זה היה אופי התקופה.
DoubleBass פורסם אוגוסט 12, 2011 פורסם אוגוסט 12, 2011 שני הבוראיים (Bouree 1&2) של באך מהסוויטה השלישית מאתגרים ויפים מאוד !
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.