sladebass פורסם יוני 18, 2011 פורסם יוני 18, 2011 מה זה true bypass בבס ובאפקטים של בס ויש לי אפקט אוברדרייב של בוס לבס אומרים לי שטרו בייפס(לפי מה שהבנתי הוא משנה את הסאונד של הבס) תודה(:
Yarden_2Y פורסם יוני 18, 2011 פורסם יוני 18, 2011 המושג הזה אומר שאם יש לך אפקט מסויים כשהוא לא פועל אבל עובר דרכו המתח בן הבס למגבר (במילים אחרות: הוא מחובר) אז הוא מעביר את הסאונד ללא כל השפעה שלו כאילו חיברת מהבס למגבר ישירות.
sladebass פורסם יוני 18, 2011 מחבר פורסם יוני 18, 2011 אני לא כ''כ הבנתי מתי שאני מנגן דרך האוברדרייב של בוס שיש לי בקלין הסאונד של הבס שונה, אמרו לי שזה טרו בייפס
Yarden_2Y פורסם יוני 18, 2011 פורסם יוני 18, 2011 להפך. אם אתה מחבר את הבוס ומנגן כשהוא לא פועל (על קלין) והוא עדיין משנה את הסאונד, אין true bypass. זה בדיוק ההפך מהכוונה של המושג.
foofig פורסם יוני 18, 2011 פורסם יוני 18, 2011 תרגום לעברית יהיה "מעקף אמיתי". בפדאל פשוט הסיגנל עובר מהגיטרה דרך המעגל האלקטרוני של הפדאל לכיוון המגבר. גם כאשר הפדאל מכובה עדיין הסיגנל יעבור באותו מסלול ולכן יהיה שינוי של הסאונד (הרבה פעמים שינוי לא משמעותי). בפדאל שיש בו true bypass, כאשר הוא מכבה הסיגנל יעבור במעגל שיעקוף את האלקטרוניקה של הפדאל ולכן ישאיר את הסאונד המקורי ללא שינוי. ככלל האפקטים של בוס הם ללא true bypass, אבל עם השפעה קטנה מאוד על הסאונד במצב כבוי (תקנו אותי אם אני טועה)
sladebass פורסם יוני 18, 2011 מחבר פורסם יוני 18, 2011 אז מתי שאני מנגן עם האפקט על קלין הוא כן משנה את הסאונד המקורי של הבס ואני אף פעם לא אהבתי את זה.יש מצב איכשהו לשנות את זה?
tom פורסם יוני 18, 2011 פורסם יוני 18, 2011 כאשר הפדאלים דלוקים זה לא ממש משנה איזה בייפס יש. כל הסיפור זה כשהם כבויים. פדאל שאין לו טרו בייפס משפיע על הסאונד גם שהוא כבוי. פדאל שיש לו טרו בייפס נותן לאות מהגיטרה לעבור בלא להשפיע עליו. הדרך הכי פשוטה להבחין בין הפדאלים היא לבדוק האם יש צליל כאשר הפדאל מנותק מהחשמל/בטריה. פדאל שאין לו טרו בייפס פשוט לא יעביר אף אות אם הוא מנותק מהחשמל, מה שאומר שהוא "עובד" גם כשהוא כבוי. פדאל שיש לו טרו בייפס יעביר את הצליל גם כשהוא מנותק. זה לא תמיד יתרון שהפדאל טרו בייפס. האות הולך ונחלש ככל שהוא עובר דרך ארוכה יותר עד למגבר. כאשר יש לך כבלים ארוכים או שרשרת פדאלים ארוכה דווקא נהוג לשלב בכוונה פדאל שהוא לא טרו בייפס על מנת לחזק את האות בדרך על ידי מנגנון חשמלי שנקרא "באפר" ונמצא כמעל בכל פדאל שהוא לא טרו בייפס. היום יש כאלו שקונים במיוחד רק באפר http://rashgash.co.il/catalog/product/cm-buff בשורה התחתונה יש פדאלים בעלי באפרים מעולים וכמעט שלא ניתן להבחין בפגימה כלשהי בסאונד, ככה זה למשל בפדאלים של tech21 ויש חברות שהבאפרים שלהם לא נחשבים מוצלחים במיוחד כמו moog ו- behringer יש דרך לשנות את הבייפס של הפדאל, מישהו פתח לגבי זה שרשור פה בפורום לפני כמה דקות, תסתכל מה יתפתח שם. ישנה גם אפשרות לחבר פדאל שהוא לא טרובייפס למפסק שהוא טרובייפס. אבל בשורה התחתונה, צריך להירגע עם כל הסיפור הזה, כל הגיטריסטים והבסיסטים האגדיים משנות ה-60 וה-70 ניגנו על פדאלים בעלי בייפס זוועתי, והסאונד שלהם עדיין נחשב היום מדהים. וגם הרבה מאוד נגנים בימינו מנגנים על בוס ואין להם שום בעיה עם זה. תנסה להקליט את עצמך רק עם כבל ואח"כ עם הפדאל כשהוא כבוי ותראה אם שמת לב לאיזשהו הבדל משמעותי.
sladebass פורסם יוני 18, 2011 מחבר פורסם יוני 18, 2011 למה אבל אני צריך להקליט את זה אם אני שונא את השינוי בסאונד? ויש שינוי עצום בסאונד שפשוט מרגיז אותי. מתי שאני עם האוברדרייב דלוק אני מנגן רק עם האוברדרייב ומתי שאני רוצה את הסאונד הרגיל של הבס אני לא מעביר את האפקט לקלין אני פשוט מכבה לגמרי את האפקט(מכבה אותו מהחשמל ושם בקופסא)
tom פורסם יוני 19, 2011 פורסם יוני 19, 2011 ההקלטה היא סתם הצעה של דרך לבדיקה האם יש הבדל משמעותי בסאונד. אם אתה בטוח שיש הבדל משמעותי ואתה לא אוהב את הסאונד שלך כאשר הפדאל כבוי, אז אולי הגיע זמן להחליף פדאל, לעשות לפדאל "מוד" שישנה אותו לטרו בייפס או לקנות פדאל אפקטס-לופ טרו בייפס, למשל כזה - http://www.tonebone.com/re-bigshot-efx.htm לפני שאתה מתחיל להשקיע כספים מיותרים שווה לברר אם אין לך בעיה באחד הכבלים, בשנאי או בפדאל עצמו. על איזה דגם של בוס מדובר?
sladebass פורסם יוני 19, 2011 מחבר פורסם יוני 19, 2011 odb-3 http://www.bosscorp.co.jp/products/en/ODB-3
Duba פורסם יוני 19, 2011 פורסם יוני 19, 2011 יש לי ODB-3 כבר שנתיים ובחיים שלי לא חשתי הבדלים בקלין עם הפדאל או בלי אמנם הפדאלים של בוס הם לא טרו בייפאס, אבל יש להם באפרים מצויינים ששומרים על הסאונד נקי ללא שינויים
baas פורסם יוני 19, 2011 פורסם יוני 19, 2011 אמנם הפדאלים של בוס הם לא טרו בייפאס, אבל יש להם באפרים מצויינים ששומרים על הסאונד נקי ללא שינויים מסכים ביותר - תדאג שאתה בטוח שהבוס הוא הגורם לבעיה שלך לפני שאתה רץ להתקין בו מודיפיקציה.
tom פורסם יוני 19, 2011 פורסם יוני 19, 2011 גם לי היה את הפדאל הזה שירשרתי אותו דרך פדאל לופ טרו בייפס ולא הצלחתי לשים לב לשום הבדל. רק כשחיברתי 4 פדאלים של בוס ביחד היה הבדל משמעותי שאפשר לשים אליו לב בקלות. (דובה אני יודע שתחלוק עלי בעניין אני לא אומר שכל 4 פדאלים של בוס ביחד יקלקלו את הסאונד קלין, רק הארבע הספציפיים שהיו אצלי ביחד). גם היום יש לי עדיין על הבורד שתי בוסים ואני לא מצליח לשים לב לפגיעה כלשהי בסאונד קלין.
Duba פורסם יוני 19, 2011 פורסם יוני 19, 2011 תבדוק את הכבלים שאיתם אתה מתחבר לאפקט ולמגבר, יכול להיות שהכבלים הם אלה שעושים את הבעיות
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.