אלון פורסם יוני 5, 2011 פורסם יוני 5, 2011 יש לכם טיפים או סירטונים להראות לי איך לשרוק יותר טוב ? כי אני שורק אבל אני מרגיש שהווליום ממש חלש יחסית לווליום הרגיל שאני מנגן באצבעות... תודה
JonathanLevin פורסם יוני 5, 2011 פורסם יוני 5, 2011 אתה מתכוון לאוברטונים ואוברטונים 'מזויפים'? זה לא בדיוק שריקות, וזה עניין של טכניקה והרגל כי צריך להתרגל למיקום המדויק על הצוואר והפריטה המדויקת שיוציאו את האוברטון נקי וחזק, ובנוסף זה גם נשמע יותר ברור עם פיקאפ אחורי בלבד ועוד איזה גורם שאני לא זוכר מה הוא, אבל בטוח מישהו פה יידע להגיד לך.
אלון פורסם יוני 5, 2011 מחבר פורסם יוני 5, 2011 אני לא 100 אחוז סגור על זה אבל אני חושב שאני מתכוון לשריקות,נתתי קישור לשיר שאני לא לומד אני חושב שהטכניקה שבו נקראת שריקות..
iBass פורסם יוני 5, 2011 פורסם יוני 5, 2011 זה נקרא Fake Overtones, תעשה חיפוש בגוגל וביוטיוב ותמצא על זה מידע. נראה לי קצת מסובך להסביר את זה בכתב.
אלון פורסם יוני 5, 2011 מחבר פורסם יוני 5, 2011 לא מצאתי כלום. אין ביוטוב סרטון אחד שקשור וגם כלום בארץ..
JonathanLevin פורסם יוני 5, 2011 פורסם יוני 5, 2011 תשאל את המורה שלך אם יש, אני מניח שהוא אמור לדעת במה מדובר, ואם אני לא טועה חברנו לפורום רמון פתח טופיק עם מידע מפורט בנושא, תעביר חיפוש בפורום. השיטה הכי הגיונית שעולה לי לראש בסגנון של השיר הזה היא ללחוץ עם יד שמאל על שריג כלשהו מתחת ל12 ועם ימין להניח אצבע על אותו התו באוקטבה מעל באותו המיתר בלי ללחוץ על השריג אלא רק לחסום אותו ולפרוט עם האגודל. זה קצת לא נוח בהתחלה ואולי גם ההסבר לא מובן, אבל מתרגלים, ושוב, אם יש לך מורה אז כנראה הוא יוכל לעזור לך עם זה.
iBass פורסם יוני 5, 2011 פורסם יוני 5, 2011 תראה את השניות האחרונות של הוידאו הזה: http://www.youtube.com/watch?v=Oy6DcFlBmfs ואת ההתחלה של הוידאו הזה: http://www.youtube.com/watch?v=e_iMVKD8MNc לא ניתן להציג אותם מחוץ ליוטיוב אז תראה אותם שם. זה יתן לך מושג טוב על איך מנגנים אותם.
tom פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 אני לא יכול לראות סרטונים כרגע, אבל מהתגובות אני מניח שאתה מתכוון ל- artificial harmonics או fake harmonics ואם אתה מנגן עם מפרט תחפש - pinch harmonics אם תעשה חיפוש עם המונחים האלו תמצא הרבה חומר, אפילו בוויקפדיה. לגבי השאלה שלך, קשה לענות עליה בלי לראות את הטכניקה בה אתה משתמש. איזה אצבע מיד ימין אתה מניח על המיתר ובאיזה אצבע אתה פורט? תנסה להחליף בין הפיקאפים אם יש לך כמה. תנסה מיקומים שונים ביד שמאל וביד ימין, כמו הרמוניות (אוברטון) רגילות יש נקודות לאורך המיתר (שעכשיו מתקצר בהתאם ליד שמאל שלך) בהן קל יותר או אפשרי בכלל לנגן אוברטון. תנגן יותר חזק וכאן תמצא עוד הרבה מידע מועיל - http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,899.msg9190.html#msg9190
tomersg פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Kw0ZQUHuA2I&feature=player_detailpage#t=706s תעביר לדקה 11:44 ותלמד
רמון פורסם יוני 6, 2011 פורסם יוני 6, 2011 הוספתי את זה גם לפוסט שפתחתי על האוברטונים: תוספת מועילה - כשיש יותר מפיקאפ אחד בגיטרה, הפיקאפ האחורי ביותר (שקרוב יותר לגשר) ישמיע את האוברטונים ביתר קלות מאשר פיקאפים קדמיים. ההגיון שעומד מאחורי הפקת אוברטונים מלאכותיים הוא, שהאיצבוע של יד שמאל, מחליף את תפקיד נקודת אחיזת המיתר של הנאט. דוגמה על מיתר סול (G): - במצב רגיל, אם מפיקים אוברטון מעל סריג 12 מקבלים את הצליל סול באוקטבה אחת מעל הצליל סול שמתקבל ממיתר סול פתוח. - במצב שמאצבעים את הצליל סול דיאז (פרט ראשון על מיתר סול), ורוצים להפיק את אותו סול דיאז באוקטבה אחת מעל עם שילוב האגודל/איצבוע (הסבר מיד), צריך לאצבע את פרט 13. המיתר בעצם "התקצר" ולכן היחסות של מיקום האוברטונים על המיתר זזה בהתאם לפרט שאותו מאצבעים. אם נאצבע את הפרט החמישי לדוגמה על מיתר כלשהו, כל סדרת האוברטונים שעליו תזוז בהתאם גם היא, 5 פרטים לכיוון הגשר. בדרך כלל, לא פורטים עם יד ימין על הפרטים שמעל הצוואר, בגלל שפחות נוח טכנית לנגן באזור הזה ככה, וגם כי רוצים דווקא את האוברטונים הגבוהים יותר, שנמצאים באזור שיותר קרוב לגשר. ואז בעצם מה שעושים הוא - מאצבעים את סול דיאז (לדוגמה) עם יד שמאל, אבל בשריג ה 13, ופורטים עם יד ימין באזור שקרוב יותר לגשר. במצב הזה יש לפחות שני מיקומים שונים שמהם יופק סול דיאז, ושניהם יהיו באוקטבות שונות. ככה, מנגנים בעצם אוברטון באוקטבה אחת או שתיים גבוה יותר מהצליל שאותו נקבל אם נפרוט רגיל על המיתר. צריך לשים לב, שכל איצבוע במקום שונה על המיתר ידרוש מיקום שונה לפריטה עם יד ימין בהתאמה, בגלל שאורך המיתר השתנה וכל סדרת האוברטונים זזה גם היא. - הרבה מילים, אבל זה בעצם די פשוט, והכי חשוב - מאוד כיף! מצאתי עוד סרטון שמסביר את ההפקה עם האגודל, "ג'אקו סטייל" וגם "סטיב ביילי סטייל", בנוסף לסרטונים הקודמים שמוריס העלה, עם ג'אקו - אח"כ אפשר לנסות לנגן על הבס, ולשרוק את זה לדוגמה
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.