Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

זמזומים

yonatans

Recommended Posts

פורסם

התחילו לי היום בצהריים זמזומים בגיטרה, על כל השריגים. זה מוזר כי במגבר לא שומעים אותם אבל כשאני מנגן בלי הגברה הם נורא חזקים, כאילו משהו מתחכח במיתרים.

הגיטרה הייתה בסטאפ אצל אלון שגיא לפני קצת פחות משנה, ולא עשיתי שום דבר שפגע בה בזמן האחרון. ניסיתי עכשיו לסובב ממש טיפה את הטראס רוד אבל החזרתי אותו למקום שהוא היה בו.

למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?

פורסם

אין צורך שתגיד איזה גיטרה..ננחש..

אבל יש הבדל בסטאפ בין קיץ לחורף וגם סטאפ מומלץ לעשות יותר מפעם בשנה ואם לומדים לעשות זאת לבד (חפש כאן) אז זו לא בעיה.

בקצרה - כדאי לנסות לשחרר טיפלה את הטראס רוד.

פורסם

פנדר ג'אז בס, וכדי לשחרר אני מסובב נגד או עם כיוון השעון? צריך אחרי לשחק עם הגובה של המיתרים?

פורסם

למיטב ידיעתי כשאתה מסתכל על הגיטרה מכיוון הראש, אם הצוואר ישר מדי תסובב נגד כיוון השעון, אם הוא מעוגל מדי תסובב עם כיוון השעון.אבל אין לי ג'ז בס של פנדר אז חכה לשמוע ממישהו שיש לו.

האם אתה שומע זמזומים גם כשאתה מנגן מיתר פתוח?

פורסם

לא, הזמזומים בעיקר בשריגים הראשונים ובמיתר E וA הם מאוד חזקים. דרך הגברה לא שומעים אותם בכלל.

פורסם

העצות שקיבלת פה מצוינות. אתה מתאר סימפטומים ברורים וצפויים (כפי שתבין מיד) של טראס רוד מהודק מדי. צריך לשחרר קצת, כלומר לסובב נגד כיוון השעון, נגיד רבע סיבוב.

עשית סט-אפ לפני שנה, מאז כבר פעמיים התחלפו עונות, השתנה מזג אוויר, לחות, טמפרטורה, מהפכות במצרים ובטוניס, רעידת אדמה ביפאן. אין שום סיבה או סיכוי שמצב הצוואר יישאר סטאטי כשכל שאר העולם משתנה. סובב קצת את הטראס רוד, בשביל זה הוא נועד. בהצלחה!

פורסם

אחרי שתרפה קצת את הטראס-רוד, והזימזומים ייעלמו, אם האקשן ירגיש לך גבוה מדי תוכל לנסות להוריד אותו באמצעות הגשר, עד שתרגיש ששוב יש זמזום, ואז תעלה טיפה כדי להפסיק את הזמזום - וזה האקשן האופטימלי כרגע.

פורסם

סתם שאלה מתוך לחץ, אם אני מסובב יותר מדי הטראס רוד יכול להישבר? אפשר לגרום נזק לגיטרה?

פורסם

אם אתה לא בטוח בעצמך, קח את הבס למישהו שעושה שט-אפ.

מניסיוני, רבע סיבוב, חצי סיבוב, גם סיבוב שלם לא יעשה שום נזק. הידוק יתר יכול לשבור את ראש הטראס רוד, אבל לא את הצוואר עצמו. אבל אתה לא שם, נכון? אתה רק מרפה אותו.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...