Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

Joey DeFrancesco Trio

Yarden_2Y

Recommended Posts

פורסם

לפני כמה ימים נתקלתי בהופעה ביוטיוב של Joey DeFrancesco Trio

החלטתי שזה לא מוסרי להתענג על ההופעה הזאת לבד אז הנה אני משתף:

אלו שני הקטעים המועדפים עלי, יש עוד הרבה:

http://www.youtube.com/watch?v=T7SwDGTuSKY

http://www.youtube.com/watch?v=oXS90XKnAY

זהו, או לפחות מה שאני הצלחתי למצוא.

פורסם

וואו!

אני לא מצליח להחזיק וואקינג במהירות הזאת... אז עכשיו עם הרגל? ובזמן זה ליווי? ובזמן זה סולו?

$@$# כל הכבוד לו

פורסם

נראה לי שהוא מנגן את הוולקינג עם יד שמאל. ברוב הקטע הראשון כשרואים את היד השמאלית, רואים שהוא מנגן צלילים בודדים בקצב של וולקינג, וב-3:16 יש קטע ששומעים את הבס עולה ורואים את הרגל יורדת. ובקטע השני אפשר להבחין בזה על ההתחלה.

מה הרגל עושה, זו תעלומה ???

בלי שום קשר, אחלה קטעים ;)

פורסם

נגנים כאלו גורמים לי לקנאה.

ממש הבדיחה על הקלידן שעושה בס ביד שמאל, עם שידרוג.

אז יש לי מה להגיד - (ברוח הספינאל טאפ ששררה כאן בימים האחרונים) -

MAN UP!  ;) 

וזה מה שקורה לדבורה שנתקעת בעוגב -

פורסם

נראה לי שהוא מנגן את הוולקינג עם יד שמאל. ברוב הקטע הראשון כשרואים את היד השמאלית, רואים שהוא מנגן צלילים בודדים בקצב של וולקינג, וב-3:16 יש קטע ששומעים את הבס עולה ורואים את הרגל יורדת. ובקטע השני אפשר להבחין בזה על ההתחלה.

מה הרגל עושה, זו תעלומה ???

בלי שום קשר, אחלה קטעים ;)

וואלה לא שמתי לב צודק. זו ממש תעלומה... אני יודע שבאורגנים כאלה הרגליים משמשות לבאס

פורסם

עד כמה שאני יודע, זה פשוט מחולק בין הרגל ליד שמאל.

הוא מנגן גם וגם- ליינים מהירים או קשים, מנגנים עם היד, או עם שילוב של יד ורגל.

בדברים יותר פשוטים, אפשר לנגן ליין בס עם הרגל, אקורדים עם קצב ביד שמאל, וסולו בימין. כמובן, שזה דינמי, ותוך כדי אותו הקטע משחקים עם כל האופציות.

פורסם

אומנם לא בסגנון אבל אפשר להבין הרבה על רגיסטרים ועבודת רגליים באורגנים למיניהם מהוידאו הזה (שלא לדבר על העובדה שזאת פיסת מוזיקה מדהימה וביצוע נהדר).

פורסם

לפי מה שכתוב כאן, ג'ואי דפרנצ'סקו מנגן ליינים של בס לפעמים ברגליים ולפעמים ביד שמאל.

לשמחתי, יצא לי לשמוע אותו בהופעה כמה פעמים.  הפעם הראשונה היתה בטריו עם ג'ון מקלפלין ודניס צ'יימברס באודיטוריום חיפה מתישהו באמצע שנות התשעים (יותר מחצי אולם היה ריק, איזו בושה) - הוא לא ניגן שם על המונד ישן, אלא על איזה סמפלר/אמולטור/סינתי מודרני, שבכלל לא היו לו דוושות.  אחת הפעמים הבאות היתה כבר בארה"ב, במועדון Yoshi's באוקלנד, ליד סן פרנציסקו (אח, איזה מקום!) עם הטריו שלו; שם כבר היה לו המונד אמיתי, ואני לא זוכר עד כמה הוא השתמש בדוושות שלו, אבל כן זוכר רגע משעשע אחד שבו הוא ניגן עם האף(!) תו אחד גבוה ארוך, ועם שתי הידיים שני תפקידים נוספים.

אנקדוטה קשורה: ת'לוניוס מונק ניגן בתור נער על אורגן בכנסייה, ובמשך שנים אחר כך, כשניגן בפסנתר, היה ממשיך "לנגן" עם הרגליים תפקיד בס על דוושות דמיוניות, שרק הוא שמע בראש שלו.

פורסם

לפי מה שכתוב כאן, ג'ואי דפרנצ'סקו מנגן ליינים של בס לפעמים ברגליים ולפעמים ביד שמאל.

לשמחתי, יצא לי לשמוע אותו בהופעה כמה פעמים.  הפעם הראשונה היתה בטריו עם ג'ון מקלפלין ודניס צ'יימברס באודיטוריום חיפה מתישהו באמצע שנות התשעים (יותר מחצי אולם היה ריק, איזו בושה) - הוא לא ניגן שם על המונד ישן, אלא על איזה סמפלר/אמולטור/סינתי מודרני, שבכלל לא היו לו דוושות.  אחת הפעמים הבאות היתה כבר בארה"ב, במועדון Yoshi's באוקלנד, ליד סן פרנציסקו (אח, איזה מקום!) עם הטריו שלו; שם כבר היה לו המונד אמיתי, ואני לא זוכר עד כמה הוא השתמש בדוושות שלו, אבל כן זוכר רגע משעשע אחד שבו הוא ניגן עם האף(!) תו אחד גבוה ארוך, ועם שתי הידיים שני תפקידים נוספים.

אחח הקינאה  ;D נשאר לי רק להתפלל שיגיע לארץ שוב, עם הטריו המדהים הזה.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...