Guest katush פורסם ינואר 30, 2011 פורסם ינואר 30, 2011 היי . זה סוג של שאלה של-מה אתם מעדיפים,ואיתה עוד שאלה של למה אתם מעדיפים את אחד מהם? אין לי ממש נסיון עם ראש ובוקסה,ולכן אני לא יודע מה אני מעדיף..אלא אם כן אתם קוראים ל"לנגן בכלי זמר על ראש ובוקסה של מארקבס" כנסיון. אני יודע שיש לפחות סיבה אחת למה ראש+בוקסה יותר עדיף על קומבו-משקל . אבל ברצינות,מה אתם מעדיפים יותר מבין השניים,ולמה? לא מצאתי נושא כזה בחיפוש...אז לא להתעצבן עליי חח.
Danny פורסם ינואר 30, 2011 פורסם ינואר 30, 2011 ראש ובוקסה בנפרד עדיפים על קומבו חוץ מהמחיר זה מאפשר בעצם החלפת בוקסה או ראש במקום להחליף את כל המגבר ויותר קל לסחיבה אפילו.
Hamami פורסם ינואר 30, 2011 פורסם ינואר 30, 2011 ראש ובוקסה עדיפים על קומבו, ולטווח הארוך זה יותר משתלם. יש לי את אותו מגבר משנת 95 (PEAVY MARKVIII ראש 650W עם 2 בוקסות), והחמוד עובד כמו סוס (טפו,טפו,טפו, עד 120).
RT פורסם ינואר 30, 2011 פורסם ינואר 30, 2011 זה תלוי בצרכים שלך, במצב הגב שלך וברמת ההתלהבות (מוכנות לעשות טירונות) שלך. היו לי בעבר ראש Eden WT400 + בוקסה 4X10 גם של Eden + בוקסה נוספת 1X15 של BagEnd. כל הציוד פיצוצי למדי. ב 4X10 השתמשתי אולי 4 פעמים ב 10 השנים שהיתה אצלי. מפלצת שלא היה לי כוח להיגרר איתה. אז נגררתי עם הראש וה 1X15 שנשמעה מדהים אבל גם שקלה טון וחצי. די! היום אני מסתובב עם הקומבו 1X12 של מארקבייס ואין מאושר ממני (13 ק"ג). יש לי עוד בוקסה 12 (קלה) למקרים נדירים שאני צריך עוד ווליום.
NEF פורסם ינואר 30, 2011 פורסם ינואר 30, 2011 כל מה RT אמר. והייתי ממקד את זה עוד ואומר שזה תלוי גם בצרכים שלך וגם במגבר שמעניין אותך. אם תתן התלבטות יותר ספציפית, אולי נוכל לתת דעה יותר מפורטת
kdeal פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 +1 על קודמי. מוצר שהוא integrated (מגבר+בוקסה, לצורך הענין) מוגבל בכך ש (א) אי אפשר להחליף מרכיב אחד בלי להחליף את הכל (נניח להחליף רק בוקסה לאחרת) (ב) אם חלק אחד מתקלקל, הכל הולך לתיקון (נגיד התקלקל המגבר, אין לך את האפשרות להופיע עם הבוקסה שלך עם מגבר מושאל ממישהו) ואם אחד החלקים טוטאל לוס (לא משתלם לתקן), הכל טוטאל לוס (ג) מתאפשרת לך הגמישות שבבחירת החלקים השונים, למשל מגבר GK עם בוקסה markbass (כמו שאילן משתמש), בעוד שבקומבואים הצירוף מוכתב מראש. עם זאת, מוצר משולב הוא זול יותר (מרכישת שני המרכיבים בנפרד), בד"כ התאימות ברורה מאליה, שכן היצרן עשה את ההתאמות (וזה לא תמיד טריוויאלי), ובגלל ששניהם חולקים את אותו housing, בד"כ גם המשקל קל יותר, מאשר שני מוצרים סגורים ועמידים בנפרד. הכל חוזר לשאלה - מה הצורך שלך. לנגינה בבית - לא צריך יותר מקומבו קטן, 30-60 וואט; לנגינה ליד מתופף, צריך כבר עצמה יותר גבוהה, אבל יש קומבואים 75-150 טובים; להופעות - תלוי בסדר הגודל של המקום. מעצמות מסוימות אין יותר קומבואים וזה רק ראש + בוקסה. לגליאן קרוגר, למשל, יש קומבואים של 100 וואט (150 וואט אם מוסיפים עוד בוקסה), ויש את אלו עם 200, 350 ו 500 וואט. מעבר לזה, זה כבר ראשים בלבד (כמו ה 1001RB עם 700 וואט ל 4 אוהם, ו 2001RB עם 1080 וואט ל 4 אוהם). כך שהכל תלוי כמו שאמרו חברי לפני, בצורך. והצורך יכול להשתנות עם הזמן.
_ilia_ פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 אם אנחנו כבר מדברים על מגברים, מישהו יכול להסביר לי את ה X ואט לX אוהם? אני לא ממש מבין בזה כי השתמשתי בקומבואים עד עכשיו, איך זה משפיע על העוצמה ועל הסאונד אם בכלל
kdeal פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 אנסה לתמצת: בעקרון לכל (מ)רכיב אלקטרוני יש התנגדות (או עכבה). ככל שההתנגדות קטנה יותר, יותר זרם יכול לזרום - יש פחות מה שמתנגד לו וכפועל יוצא - יותר עצמה (הספק). תחשוב על אופניים עם הילוכים -> אם אתה משקיע בול את אותו מאמץ (המקסימום שיש לך), אז ב"התנגדות 8" תוכל להגיע למהירות מסוימת, וב"התנגדות 4" תוכל להגיע למהירות גבוהה יותר... לפעמים כפול מהירות, אבל לא בהכרח (תלוי באופניים). על אותו משקל, מגבר יכול להוציא מקסימום כך וכך עצמה. בד"כ אומרים לך את המקסימום שהוא יכול לתת על התנגדות הכי נמוכה שהוא תומך, ואם שמים לו יותר התנגדות אז זה פחות. למשל Markbass LittleMark III : OUTPUT POWER 300W RMS @ 8 ohm, 500W RMS @ 4 ohm הוא יודע לעבוד עם התנגדות הכי קטנה - 4 (יש מגברים שיודעים לעבוד עם 2), ובכזו התנגדות הוא נותן 500 וואט! אבל מה, אם תעמיס לו יותר התנגדות, נגיד 8, הוא יוציא פחות עצמה, גג 300 וואט. (ואכן, אותו ראש בתוך קומבו mini CMD121P, מוציא 300 וואט, כי הרמקול הוא 8 אוהם, והקומבו מתואר כ 300 וואט) אז זה בגדול הענין של כמה מגבר מוציא, לפי כמה עומס שמים לו. שים לב - לא כל מגבר יודע להתמודד עם כל התנגדות. המגברים מסדרת Peavey Mark VI / VII וכו', ידעו להתמודד עם התנגדות של 2 אוהם (ואז גם הוציאו את הכי הרבה עצמה שלהם), ובהתנגדויות גבוהות יותר - תמיד מוציאים פחות. הרבה מגברים היום יודעים להתמודד עם 8 אוהם, או עם 4 אוהם, או עם שניהם. הנתונים הספציפים פר מגבר כתובים בדפי המפרט הטכני שלהם. עכשיו - מבחינת התנגדויות, זה יותר פשוט. לכל בוקסה (שיכולה להיות עם רמקול בודד, וופר+טוויטר, אפילו 4 רמקולים) יש התנגדות משולבת של הבוקסה, שנקראת impedance (עכבה). היא מבוטאת ב"אוהם". יש בוקסות עם 8 אוהם, יש בוקסות עם 16, יש בוקסות עם 4. כשמחברים בוקסה אחת למגבר, ההתנגדות שלה היא ה"עומס" ששמים למגבר ביציאה, ואז המגבר נותן את מה שיש לו לתת להתנגדות הזו. כשמחברים שתיים במקביל, ההתנגדות הכוללת קטנה יותר. למשל אם יש לך בוקסה 1x15 שהתנגדותה 8 אוהם, ובוקסה 4x10 שהתנגדותה גם 8 אוהם, ואתה מחבר את שתיהן במקביל למגבר, העומס על המגבר הוא 4 אוהם (פחות עומס, הזרם הולך לשתי בוקסות ולכן יכול לצאת יותר זרם מאשר אם רק אחת היתה מחוברת) ולכן המגבר יפיק במצב כזה יותר עצמה. כך למשל Gallien-Krueger MB150S/112[/url=http://www.gallien-krueger.com/products_mb_series.html], מפיק 100 וואט כשהוא לבד (הראש מספק 100 וואט כשהוא מחובר לבוקסה המצורפת במארז הקומבו), ואילו אם מחברים לו בוקסה נוספת, ההתנגדות הכוללת קטנה, והוא יכול לתת 150 וואט. הצלחתי להסביר?
_ilia_ פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 מעולה, הבנתי רק עוד שאלה קטנה אם למשל יש לי את ליטרמארק 3, ובוקסה עם התנגדות 4 אוהם, אז אני לא יכול לחבר בוקסה נוספת כי המגבר לא יכול לעבוד עם התנגדות מתחת ל4אוהם? או שאם אני יחבר עוד בוקסה היא תעבוד, אבל העוצמה של המגבר תשאר 500 ואט הסתבכתי קצת תודה רבה על ההסבר
foofig פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 כנראה שלא תוכל לחבר עוד בוקסה, כי אז ההתנגדות תקטן מתחת ל4 אוהם.. אם יש לך בוקסה שהיא 4 אוהם אז כבר עכשיו המגבר מוציא את ההספק המירבי שלו דרכה.
Guest shai- פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 סתם לידע כללי, התנגדות אימפדנס ועכבה זה 3 דברים שונים, למרות שכולם נמדדים באום. עכבה זה משהו שמכיל בתוכו את האפקט של ההתנגדות. ו"עומס" זה ביטוי שמתאר את המתח שנופל על הצרכן (בעל ההתנגדות), לכן לא מדברים עליו במונחים של אום, אלא של מתח.
kdeal פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 כשלמדתי אלקטרוניקה אי שם בסוף שנות השמונים, עכבה היתה המלה העברית ל impedance, זו שמסומנת ב Z (התנגדות = resistance ומסומנת ב R). ויקי: עכבה חשמלית או אימפדנס היא ההתנגדות החשמלית הכוללת של מעגל חשמלי שבו זורם זרם חילופין. שני הגדלים (עכבה והתנגדות) נמדדים באותן יחידות, האוהם (Ω) במערכת היחידות הבינלאומית.... הגדרת האימפדנס מהווה הכללה של חוק אוהם, כאשר את התנגדות הנגד R במעגל ה-DC מחליפים באימפדנס שלו Zr במעגל ה-AC. הכללה זו של חוק אוהם אינה מוגבלת לנגדים, וניתן להשתמש בה גם לקבלים ולסלילים במעגל AC. צליל הוא (מן הסתם) AC. ה"התנגדות" של בוקסה כפי ש"מרגיש" אותה המגבר, באה לידי ביטוי כעכבה/impedance. כשאתה מתחבר לבוקסה 4x10, יש שם (בד"כ) מעגל קטן, ו"התנגדות" ש"מרגיש" המגבר בפעולתו (AC) היא העכבה של הבוקסה (בלי קשר לזו של כל אלמנט בנפרד). כדי לא לסבך את המסובכים ממילא, הסברתי את זה במונחים של התנגדות (+דוגמת ההילוכים באופנים). בכל מקרה, מבחינה חשמלית, זו עכבה/impedance.
Guest katush פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 אני יודע שאני קצת סוטה מהנושא(בכל מקרה קיבלתי תשובה,גם לשאלה שלי,וגם לשאלה הבאה שלי-תודה קרן),אבל רציתי לדעת בקשר לרמקולים. אני יודע שיש למשל רמקול 15' שהוא הרמקול הכי גדול שיש(כן?),ואם אני למשל לוקח מגבר בס 100 וואט עם רמקול 15',הוא יהיה חזק יותר ממגבר 100 וואט עם רמקול 12'. עכשיו,לפעמים אני רואה שמשתמשים בבוקסה שיש בהן 4 רמקולים של 10',או למשל בוקסה עם שני רמקולים של 12'(או משהו כזה). מה יהיה ההבדל,לדוגמא,אם אני אקח ראש ,ואחבר אותו לבוקסה שיש בה 4 רמקולים של 10',ואחר כך אקח את אותו הראש ואחבר אותו לבוקסה עם רמקול אחד של 15'. יהיו הבדלים בסאונד,עוצמה וכו'? תודה .
foofig פורסם ינואר 31, 2011 פורסם ינואר 31, 2011 בבוקסות עם אותה התנגדות אין הבדל בעוצמה. רמקול 100W ב8 אוהם יוציא 100W גם לבוקסה 15' בהתנגדות 8 אוהם וגם לבוקסה 12' 8 אוהם וגם לבוקסה 4X10' עם התנגדות 8 אוהם. ההבדל הוא בסאונד - או במילים אחרות בתחום התדרים שהרמקול יוציא. ככלל אצבע, ככל שהרמקול גדול יותר כל הוא יוציא יותר נמוכים ולהיפך. יכול להיות שבגלל השוני בסאונד שיצא תיווצר אשליה כאילו בוקסה מסויימת חזקה יותר, אבל מבחינת הספק זה יהיה אותו ערך
NEF פורסם פברואר 1, 2011 פורסם פברואר 1, 2011 מה שfoofig אומר נכון אבל, קח גם בחשבון שאתה לא רוצה לנצל את הבוקסה עד הסוף ונהוג לקחת בוקסה בווטאג' גדול משל המגבר כדי שהיא לא תשרף כשאתה מגביר. בנוסף, נתונים של ווטאג' הם לא בהכרח עוצמה סופית באוזן. לפעמים, שני מגברים שונים שמחוברים לשתי בוקסות שונות ועל הנייר הם באותו וואט, לא נשמעים חזקים באותה מידה. דוגמה טובה היא מגברי מנורות, שבד"כ נשמעים חזקים משמעותית ממגברי טרנזיסטור באותו הוואטג'. כמובן שגם האופי של הצליל הוא אחר לגמרי. אין כמו ניסוי וטעייה, לא תדע מה אתה אוהב עד שלא תתנסה בלשמוע ובלסחוב את הציודים השונים קרן, סחתיין על ההשקעה, נהניתי לקרוא ולרענן את ההבנה.
Guest shai- פורסם פברואר 1, 2011 פורסם פברואר 1, 2011 מה שfoofig אומר לא נכון. אין שום קשר לגודל הרמקול ולתדרים שהוא יכול להוציא. אוזניה של אייפוד, יכולה להעביר את אותו תחום תדרים בדיוק כמו בוקסה 18 אינץ'. מבנה הבוקסה, וגודל הרמקול (ועוד..) משפיעים על איך שתדרים מסויימים נשמעים, ולכן גורמים לאופי השונה של הצליל. אז מה ההבדל בין אוזניה לרמקול 18"? את הצליל מהאוזניה לא תשמע אם תעמוד 3 מטר ממנה, ואילו מהשני כן. מה שתלוי ביכולת הזזת האוויר של הרמקול. מבנה של בוקסה יכול להגביר תדרי מיד, ואז הבוקסה תישמע "יותר חזקה".
foofig פורסם פברואר 1, 2011 פורסם פברואר 1, 2011 בגלל זה רשום כלל אצבע - הכוונה היא שאם תיקח בוקסה ממוצעת 15' או 18' ובוקסה מקבילה לה 2X10' (אותה סידרה או סדר גודל של מחיר) הסבירות היא שה 15' תיתן סאונד יותר עשיר בנמוכים וה2X10 עם יותר גבוהים. שוב, לא בטוח אלא רק סביר שזה יהיה המצב.. אם כבר דברים לא נכונים - סתם לידע כללי, התנגדות אימפדנס ועכבה זה 3 דברים שונים, למרות שכולם נמדדים באום. אימפדנס ועכבה זה אותו דבר - עכבה היא המילה העברית לאימפדנס. התנגדות היא משהו קצת אחר באמת, החלק הממשי בביטוי של אימפדנס (הביטוי המתמטי מרוכב עם חלק ממשי וחלק מדומה) ולכן אימפדנס של נגד יהיה שווה להתנגדות שלו. אימפדנס של קבל יהיה שונה מההתנגדות שלו. לגבי רמקול צריך להגיד אימפדנס או עכבה, אם אומרים התנגדות זה אולי לא מדוייק לשונית, אבל בא לתאר את אותו דבר עד כמה שאני מבין. ו"עומס" זה ביטוי שמתאר את המתח שנופל על הצרכן (בעל ההתנגדות), לכן לא מדברים עליו במונחים של אום, אלא של מתח עד כמה שאני מכיר מלימודי ההנדסה שלי, עומס הוא מה ש"מעמיס" על מקור המתח או הזרם, הצרכן עצמו - העכבה הכללית של כל המעגל המחובר ולכן כן נמדד ביחידות של אוהם.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.