yosiwin פורסם פברואר 21, 2018 פורסם פברואר 21, 2018 https://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3732336,00.html כתבה מהיום בכלכליסט
lukatch פורסם פברואר 21, 2018 פורסם פברואר 21, 2018 בוא תלמד משהו מעיתונאי שעובד במקצוע כבר 29 שנים: קוראים עד הסוף. בפיסקה האחרונה: "ביום חמישי האחרון הוציאה גיבסון הצהרה לפיה אסטרטגיית ייעול שאימצה תעזור לה להציג בשנה הקרובה את 'התוצאות הפיננסיות השנתיות הטובות ביותר בהיסטוריה שלה'. לפי ההצהרה לחברה תהיה היכולת לפרוע את חובותיה במלואם תוך שבע שנים."
yosiwin פורסם פברואר 22, 2018 מחבר פורסם פברואר 22, 2018 זמנים יגידו: "לפי הערכות מנכ"ל החברה, הנרי יוסקייביץ', נמצא במירוץ נגד השעון כדי להחליט האם להמיר את חובות החברה, לנסות לשלם אותם באמצעות נכסיה, או לנסות להכריז על פשיטת רגל." בהצלחה
ofirdr78 פורסם פברואר 22, 2018 פורסם פברואר 22, 2018 אני מאמין שאכן גיבסון על סף פירוק. אין לי היכרות עם ההתנהלות הפנימית שלה כמובן, אבל אני יכול להצביע על מספר סיבות: 1. לחברה אין שום שינוי משמעותי במוצרים כבר 40 שנה. עזבו את הגיטרה הרובוטית, לא אכנס לזה, אבל חוץ מזה, הלס-פול של היום נראית ומרגישה כמו הלס פול של פעם - כל שנה יוצאת גרסה חדשה עם פיקאפים כאילו שונים. כאילו. אין סיבה לגיטריסט לקנות כמה גיבסונים (בניגוד לאיבנז נניח). 2. גיבסון מתמחרים את המוצרים שלהם באופן שאינו תואם את השוק. לגיטריסט היום אין סיבה להשקיע 8000-10000 ש"ח בגיטרה כאשר הוא יכול לקנות נניח ESP בחצי הכסף, אבל באיכות שאינה נופלת ממנה (לא כל ה-ESP מוכנוות מטאל. חלק נועדו לתת מענה ללס פול). רמת החברות המתחרות עלתה וכבר אין לגיבסון מה להציע מלבד "זה מה שיש לסלאש והיה לגארי מור". 3. אני קורא שלא מעט עובדים בחנויות כלי נגינה מתלוננים שהנוער של היום כבר לא רוצה לקנות גיטרות. הם רוצים סינטים/לופרים/מכונות תופים/סמפלרים. כולם רוצים להיות די ג'יי שעושה מיליונים בלי להתאמץ. למה לקנות כלי נגינה שלוקח שנים עד שנהיים טובים בו? דור האינסטנט רוצה הכל מהר. השילוב של כל ה-3 גורמים להאמין שאכן הידיעה נכונה.
iBass פורסם פברואר 22, 2018 פורסם פברואר 22, 2018 לא נראה לי שחוסר החדשנות היא הסיבה. מן הסתם ירידה במכירות, התנהלות לא נכונה, שיווק לא נכון, ותחרות. פנדר למשל גם לא מחדשים מי יודע מה, ועדיין כולם רוצים לקנות טלקסטר כמו שהיתה לפני 40 שנה. הקטע הנוסטלגי והמיושן הוא דווקא כן אלמנט שיווקי שמוכר יפה. כולם רוצים לס פול כמו של בונמסה או ג׳ימי פייג׳. אין בזה חדשנות אלא נוסטלגיה.
lukatch פורסם פברואר 23, 2018 פורסם פברואר 23, 2018 ג׳וסקייביץ מנהל את החברה באופן כושל, כאילו אין לו שום מושג בעולם הגיטרות. הדגמים החדשים הם בדיחות שמחזיקות שנה-שנתיים ויורדים מחוסר עניין לציבור. בתחום הבאסים אין להם מה להציע מלבד הטי-ברד, ומעולם לא היה להם באמת מה להציע שם. אבל יש להם את הליין האסיאתי, אפיפון, וילדים קונים אפיפון - בעיניהם זה לא פאדיחה כמו לקנות סקווייר. וסקווייר והליין היפאני זה הרי מה שהחזיק את פנדר בסוף שנות השמונים במשבר הגדול כשכולם זרקו את הגיטרות המסורתיות ורצו סופרסטראט, ג׳קסון-שארוול כמו של אדי ואן היילן.
lukatch פורסם פברואר 23, 2018 פורסם פברואר 23, 2018 שמות כמו גיבסון לא נעלמים. הם היו במשבר גדול ב-2015 ונחלצו ממנו. אולי (ואני לא מעריך שיש סבירות גבוהה לזה) חברה אחרת תקנה את גיבסון, את השם ואת אולמות הייצור, תשאיר את רוב כוח האדם, ותמשיך לייצר, אולי פחות דגמים, אבל רוב הגיטריסטים לא ממש ישימו לב שמשהו דרמטי קרה. יש דיבורים גם שבעלי החוב דורשים החלפה של ההנהלה. הנרי ג'וסקייביץ' כבר 30 שנה שם, מאז שקנה את גיבסון מנורלין (השנים האיומות, המקבילה הגיבסונית של שנות CBS של פנדר). אולי הגיע שעתו לפרוש; 30 שנה זה הרבה זמן. צריך מישהו שיבין שגיבסון צריכה לייצר גיטרות טובות שאנשים יכולים לקנות. זה יכול להיות יותר יקר מפנדר, בכל זאת מדובר על קונסטרוקציות וגימורים הרבה יותר יקרים מפנדר, אבל הגיטריסט הסביר צריך להיות מסוגל לקנות לס פול נחמדה או SG. בכל מקרה, הדגמים הקלאסיים ימשיכו להיות מיוצרים באופן איכותי ותחת השם גיבסון, זה ברור. מה שייפסק הוא אולי השטויות הגרוטסקיות שהם מנפקים פה ושם, כמו הפיירברד X - וזה חיובי.
lukatch פורסם פברואר 24, 2018 פורסם פברואר 24, 2018 ועוד דוגמה להחלטה מטומטמת / פאתטית: הדגם החדש של לס פול "בוגי ואן", בהשראת הוואנים משנות ה-70 שאנשים היו צובעים כמו הרכב מהסידרה A-Team (הימנית מבין החמש זה פשוט העתק של סכמת הצבעים באותו ואן) https://www.musicradar.com/news/gibson-revs-up-custom-boogie-van-les-paul-guitars $5,000 הם רוצים על זה.
nonpoint פורסם מרץ 7, 2018 פורסם מרץ 7, 2018 https://www.washingtonpost.com/graphics/2017/lifestyle/the-slow-secret-death-of-the-electric-guitar/?utm_term=.c0f0a92c6660
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.