JAh פורסם דצמבר 13, 2015 פורסם דצמבר 13, 2015 היי ניגנתי תופים למשך כמה שנים ונאלצתי להפסיק לנגן תופים. החלטתי שאני רוצה להתחיל לנגן בס. התקציב המקסימלי שלי לגיטרה הוא סביבות ה2000 ש"ח. מה אני אמור לחפש כרגע בגיטרה ומגבר? אולי יש לכם המלצות לגיטרות שהן יותר מתאימות למתחילים? או אם יש דברים שאני בכלל לא רואה שאני צריך להתחיל לחשוב עליהם בנוגע לבחירה שלי להתחיל לנגן בס. בתודה מראש, יונתן
lukatch פורסם דצמבר 13, 2015 פורסם דצמבר 13, 2015 גיטרה בס זולה, סט-אפ שיביא אותה למצב אופטימלי, ומגבר הכי גדול שאתה יכול להשיג. שים את רוב הכסף על המגבר. גיטרה זולה דרך מגבר טוב - אחלה; הבס הכי טובה בעולם דרך מגבר קטן ומחרחר - זבל של סאונד.
Hamami פורסם דצמבר 13, 2015 פורסם דצמבר 13, 2015 GSR200 של איבנז מעולה וזולה, https://www.youtube.com/watch?v=oZ3DaRFVQAE
itaitz פורסם דצמבר 13, 2015 פורסם דצמבר 13, 2015 אני גם יכול מאד להמליץ על Ibanez GSR200 בכלי זמר. קניתי כזאת לפני כשנה, כי אני מנגן שמאלית וזה הדגם הנורמלי היחידי שאפשר היה להשיג בארץ בתחום המחירים הזה, אבל מאז למדתי שהיא ממש איכותית יחסית למחיר גם לימניים. שום דבר בה לא ממש ״איכותי״ ואני לא חושב שאפשר לצפות ל״ממש איכותי״ במחיר הזה, אבל היא אמינה, ועושה את העבודה, ויחסית למחיר אני ממש מתפעל. שלי יוצרה באינדונזיה. יש גם שמיוצריות בסין. (אני לא בטוח שיש לזה משמעות, אבל אולי) מומלץ מאד ללכת לקנות עם מישהו שמבין על מה להסתכל, וחובה לעשות סט-אפ מיד אחרי הקניה (זה נכון כמעט בכל רמת מחיר ד״א)
Duba פורסם דצמבר 13, 2015 פורסם דצמבר 13, 2015 כנ"ל לגבי Ibanez GSR200. קלה, נוחה, נשמעת טוב וקל לתחזק אותה במשך 5 שנים, כל שבוע, אני מנגן על אחת בבמה פתוחה. היא עוברת שם גיהינום וחוץ מכמה שריטות היא נראית ונשמעת כאילו עכשיו יצאה מהארגז
iBass פורסם דצמבר 15, 2015 פורסם דצמבר 15, 2015 תתחיל לקרוא כאן. אחר כך כאן. ואחרי שקראת סע אליו ותעשה אצלו סטאפ. האצבעות שלך ינשקו אותך, וגם הגיטרה שלך.
itaitz פורסם דצמבר 15, 2015 פורסם דצמבר 15, 2015 גיטרות הן כלים רגישים ומדוייקים שדורשים כיוונון מדי פעם (מעבר לכיוון של צלילי המיתרים הפתוחים שצריך כמעט כל פעם שמרימים אותה). בד״כ אם אין בעיות מיוחדות מספיק פעמיים בשנה או אפילו פחות אם אתה יודע לעשות דברים פשוטים לבד או סתם יש מזל ולא צריך. גיטרות חדשות מהחנות בד״כ מגיעות לא מכוונות בכלל, וגם בד״כ רצוי להחליף מיתרים. אם אין בעיות מיוחדות סטאפ בד״כ יעלה בין 200 ל-250 ומיתרים חדשים בין 100 ל-200. כל מתקן או בונה גיטרות יכול לעשות. מי עושה טוב זה נושא לדיון אחר. כשאתה חדש ומנסה לחסוך זה נראה מפתה לא לעשות סטאפ, אבל לדעתי ממש חבל כי זה פוגע באיכות ובקלות של הנגינה ברגע שבו אתה הכי צריך שיהיה קל ושלא יהיו הפרעות מיותרות.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.