Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

אני צריך עזרה למצוא סולם כלשהו..(מצורף לינק)

חי חיים

Recommended Posts

פורסם

שלום !!

יש למישהו מושג מהם שתי הסולמות שהבחור מנגן פה?

הווידאו בכלל מראה איך לנקות את המיתרים של הבס אבל זאת לא הפעם הראשונה שאני שומע את הסולמות האלו והייתי רוצה לדעת לנגן אותם.אז אם למישהו יש מושג איך הם ניקראים אני אשמח!!

אם תוכלו לצרף טאב או תווים אפילו יותר טוב.

הינה הלינק- http://www.youtube.com/watch?v=FvIdf_Lcpmc

פורסם

זה קטע ארוך והוא מנגן הרבה דברים, תהיה ספציפי ותן את השניה המדויקת שהוא מנגן את מה שמעניין אותך, בינתיים שמעתי סולם מז'ורי שמנוגן פעם אחת רגיל ופעם שניה בטרצות.

פורסם

לגבי נגינת סולמות בטרצות -

דבר ראשון, החצי הראשון של הסולם יוצא פשוט אקורד מרובע נכון? וההמשך זה הטנשנים לפי הסדר או שאני טועה?

דבר שני, למה זה טוב בעצם? מה יש פה ליישם?

פורסם

לגבי נגינת סולמות בטרצות -

דבר ראשון, החצי הראשון של הסולם יוצא פשוט אקורד מרובע נכון? וההמשך זה הטנשנים לפי הסדר או שאני טועה?

דבר שני, למה זה טוב בעצם? מה יש פה ליישם?

לא צפיתי בוידאו אבל לרוב הכוונה בנגינת סולם בטרצות היא:

דו-מי

רה-פה

מי-סול

פה-לה..........

פורסם

זה כבר יותר נשמע כמו תרגיל טכניקה לגיטריסטים מתלהבים....

אני צודק?

פורסם

go

זה כבר יותר נשמע כמו תרגיל טכניקה לגיטריסטים מתלהבים....

אני צודק?

אני לא מתכוון להעליב בשום אופן אבל עם גישה כזו לא מגיעים רחוק.

לא צריך להיבהל מכל מה ש"מריח" טכניקה. המטרה שלנו (שלי לפחות) היא להגיע להיכרות מעמיקה ככל האפשר עם הצוואר. התרגיל הזה כמו הרבה אחרים הוא מהסוג שמקדמים אותנו אל המטרה.

לא צריך לבזבז את הזמן  בלחשוב איפה ומתי התרגיל הזה שמיש בחיים האמיתיים. הוא לא. אם אתה עסוק בזה אתה מפספס את כל העיקר.

פורסם

שמע, זאת הגישה שלי לנגינה ואני מאמין שהיא לגיטימית, ברור שלא מתאימה לכל אחד.

אמנם אני משלם עליה במהירות למשל, אבל מפצה על זה בחלקים אחרים של הנגינה שיותר חשובים לי.

וכן - אם אני לא רואה את החשיבות התיאורטית של תרגיל אז פשוט אין לי כוח לעשות אותו.

אני לא אומר פה שאני פועל 100% נכון, אבל נו...ככה אני.

פורסם

כל גישה ו/או דעה היא לגיטימית אם היא לא פוגעת באף אחד...

גם מה שאני כתבתי זה בסה"כ דעה - שמבוססת על ניסיון בנגינה של 27 שנים וניסיון בהוראה של 18 שנים. אבל זה רק הניסיון שלי בלבד.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...