Rhcp1231 פורסם ספטמבר 17, 2014 פורסם ספטמבר 17, 2014 אני תוהה, האם אפשר לקחת צוואר של ג'ז בס ולשים על פרזישן? זה כרוך בעבודה כלשהי או שכל מה שצריך לעשות את להוציא את הברגים, לשים את הצוואר החדש, ולחבר שוב את הברגים? עד כמה זה יכול להשפיע על הסאונד?<
tomersg פורסם ספטמבר 17, 2014 פורסם ספטמבר 17, 2014 בעיקרון זה בהחלט אפשרי וזה נעשה פעמים רבות על ידי נגנים רבים. לא אמורה להיות שום בעיה, אבל כמובן, לפעמים גופים וצווארים שונים של גיטרות שונות, גם של פנדר, מיוצרים במכונות שונות, בזמנים שונים, ארצות שונות ואנשים שונים, ואז הבדלים ברוחב הנק פוקט ועומקו יכולים לצוץ. אם צצים הבדלים שכאלה, אפשר לראות אם זאת בעיה קשה, והאם ניתן לפתירה או שחבל על הזמן. אבל באופן עקרוני לא אמורה להיות בעיה. מבחינת סאונד לא אמור להיות שינוי, חוץ ממה שמובן מאליו (אם תחליף צוואר עם פינגרבורג רוזווד למייפל למשל) ההשפעה היא בעיקר על תחושת הצוואר כמובן.
Rhcp1231 פורסם ספטמבר 17, 2014 מחבר פורסם ספטמבר 17, 2014 אוקיי תודה רבה על העזרה! בעיקרון, הבס שלי היא P-Bass deluxe אמריקאית (פנדר אקטיבית + האמבקר) ולמרות שאני מאוד מאוד אוהב את הבס הזו, אני סבור שהצוואר של הג'ז נוח לי יותר. היא יוצרה ב2008. אני יכול לבקש ממך קישורים להזמנת צווארים שלפי דעתך יתאימו לבס הזו? [img width=450 height=600]http://srv2.jpg.co.il/5/541a047fc4cd0.jpg [img width=450 height=600]http://srv1.jpg.co.il/3/541a04ab58fde.jpg עריכה: אה כן, שכחתי לציין: רוזווד...
tomersg פורסם ספטמבר 17, 2014 פורסם ספטמבר 17, 2014 מה שעוד שכחת לציין, בהודעה הראשונה, זה שמדובר בפרסיז'ן דלוקס. זה קצת מסבך את העניין, מכיוון שהנק פלייט, איפה שהברגים שמחברים את הצוואר, שונה מהסטנדרט, ויש בו חיתוך זויתי וחמישה ברגים, ולכן לא בטוח שתהיה התאמה ב 100% לחורים שבצוואר, ובנק פוקט. אם הצוואר כן יתאים, כנראה שתצטרך להוסיף קידוח לבורג הנוסף. כמו כן ניתן לראות ששני הברגים האמצעיים לא נמצאים בקו ישר. בקיצור נדרשת התאמה. סתימת חורים קיימים וקידוח חורים חדשים. יתכן שזה אפשרי. אבל קצת משנה את התמונה. בכל אופן צווארים יש בשפע באיביי. מאורגינליים של פנדר, סקוויר, חיקויים של מייטי מייט וכדומה. אלא אם תמצא צוואר של פנדר ג'ז בס אמריקן דלוקס מאותה סדרה מאותן שנים. ואז אולי תהיה התאמה 100% בלי צורך בהתאמות.
foofig פורסם ספטמבר 18, 2014 פורסם ספטמבר 18, 2014 מהנסיון הקטן שלי, הצווארים של מייטי מייט מצויינים וכנראה שיתאימו. מבחינת מחיר, זאת האופציה די צנועה כדי לנסות לעשות את ההחלפה.. (הצוואר שאני קניתי הגיע בלי חורים בכלל לברים, ככה שכל החורים נעשו על ידי ובהתאם למה שהייתי צריך, במקרה שלי 4 חורים סטנדרטיים)
rondoc פורסם ספטמבר 18, 2014 פורסם ספטמבר 18, 2014 כמעט בוודאות צוואר של דלוקס לא מתאים לשום דבר ממלאי רגיל. הייתי פעם בסרט הזה. תבדוק ב WARMOTH לדוגמא תחת הכותרת WILL IT FIT? כנ"ל לגבי ספיישל ווינטאג'
Rhcp1231 פורסם ספטמבר 19, 2014 מחבר פורסם ספטמבר 19, 2014 אוקיי תודה לכולם על התגובות. אני חושב שבסופו של דבר אני אשאר עם הצוואר שלי או שאמצא צוואר של Jazz deluxe...
tomersg פורסם ספטמבר 25, 2014 פורסם ספטמבר 25, 2014 הנה מישהו שרצה גם פרסיז'ן בס עם צוואר של ג'ז... והלך עם זה קצת רחוק. אחד המודים ההזויים שראיתי.
etaymaor פורסם ספטמבר 28, 2014 פורסם ספטמבר 28, 2014 וואו.... ואני חשבתי שאני הורס גיטרות עם המודים שלי. כבוד!
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.