Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

שאלה טכנית - ראשים, בוקסות ומה שבינהם

Buri

Recommended Posts

פורסם

לבוקסה התנגדות של 8 ohm והיא מסוגלת להתמודד עם הספק של עד 200W.

המגבר יוציא 250W בהתנגדות 4 ohm (המינימלית מבחינתו). בהתנגדות של 8 ohm אני מניח שיוציא בין 150-200W כך שההתאמה בין הראש לבוקסה סבירה. אתה תנצל את הבוקסה בסביבות 80% ואת המגבר בסביבות 70%.

מקווה שזה משפר את מצב רוחך  8)

פורסם

בהחלט משפר :+)

אז בעצם אם אני מוסיף עוד בוקסה של 8 ohm אני מגיע לניצול מלא של הראש?

עדיף לי לחפש בוקסה של 4 ohm אם אני לא מעוניין ב-2 בוקסות?

פורסם

שתי בוקסות (נגיד כאלה) של 8 אוהם מחוברות במקביל יתנו סה"כ התנגדות של 4 אוהם. במצב הזה המגבר "ייסחט" ע"י שתיהן. הוא יוציא 100% אבל להן זה לא ידגדג את סה"כ 400W שלהן (יחד). זה לא מצב בריא למגבר.

לניצול אופטימלי של המגבר הזה עדיפה בוקסה אחת של 4 אוהם עם הספק של 300-250W (או שתיים של 8 אוהם יותר חלשות).

אגב, עם בוקסה יחידה של 4 אוהם לא תוכל להוסיף נוספת במקביל. זה המינימום אוהם למגבר הזה.

אם מישהו מזהה שאני מדבר שטויות הוא/י מוזמן לתקן אותי. 

פורסם

ההסבר של רונן נכון.

בורי - למה לך לנצל יותר מ70-80% מהעוצמה המקסימלית של המגבר? יש איזה בניין להפיל? נזק לאוזן שצריך לגרום? על איזה ווליום תנגן?

במילים אחרות - אין סיבה שלא יעבוד טוב ביחד וגם לא יגרם נזק לראש או למגבר כנראה בשום שלב (עדיין אף פעם לא הייתי מעלה את הווליום עד הסוף, זה לא בריא לאף צד)

יאללה, הלכתי לעשות תואר שני בהנדסת חשמל, ביי

8)

פורסם

לא רק שאין צורך לסחוט את המגבר עד תום, זה גם לא ממש בריא. תמיד טוב שיש לך headroom מבחינת ההספק שהמגבר יודע לתת. מגבר בנצילות מלאה זה מגבר שמתחמם, מתעייף ובסוף גם יכול להשרף.

פורסם

באופן כללי אתם לחלוטין צודקים, באמת שאין טעם לסחוט כל טיפת אנרגיה מהמגבר..

עכשיו מתברר שיש לי עוד קצת זמן לקנות את הבוקסה והמגבר ואין לי טעם להיות לחוץ אז אנצל את הבמה לשאול אם יש לכם עוד המלצות לראש + בוקסה בסביבות ה- 3000 ש״ח(שזה בערך המחיר של הציוד הנ״ל?.. חדש מהחנות בלבד ולא יד 2

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...