בסדיסט פורסם יולי 30, 2014 פורסם יולי 30, 2014 שלום לכולם לאחרונה התחלתי לנגן בגיטרה בס (הידד לי) כתחביב. רכשתי לי מגבר יד שניה וגיטרה קורט (T34) שהרגישה לי הכי נכונה באותה העת. הגיטרה מבחינתי עדיין נוחה וטובה ואפילו נשמעת סביר, אבל שמתי לב לזמזום מעצבן מאוד שנשמע חשמלי במקורו. הזמזום משתנה עם חוגת הווליום של הגיטרה, אך באופן יותר מעצבן, עם חוגת הטרבל גם כן. בנוסף לכך (והנה הדבר המעצבן מאוד) הזמזום נהיה יותר גרוע כשהגיטרה פונה לכיוונים שונים, וספציפית כשאני לי גרם המדרגות העצום והמתכתי שיש לי בבית ושאינני מסוגל להתרחק ממנו יותר ממטרים ספורים. הייתי אמיץ וחיברתי גיטרה אחרת למגבר הבס שלי (6 מיתרים סטנדרטית וכל זה) ועל אף שהיא כן מזמזמת, הזמזום יחסית קלוש ולא מפריע במיוחד. ובכן, יש דרך למזער את הרעש? המלצות?
nemo פורסם יולי 30, 2014 פורסם יולי 30, 2014 קודם תנסה קבל אחר ומגבר אחר\קבל ומגבר אחרים כדי להבין עם הבעיה היא עם המגבר, עם הקבל או עם הגיטרה, דבר שני, יש הארקה?
בסדיסט פורסם יולי 30, 2014 מחבר פורסם יולי 30, 2014 אני אבדוק את הכבלים שלי. הם די סחלה, אז יתכן שהם קשורים לזה (אפילו שלא מצאתי הבדל במיקום שלהם עדיין). יש המלצות מסוימות בנושא? שאלה טובה לגבי ההארקה. אני לא מתחשמל מהגיטרה, ואין "פופ" כשאני נוגע במיתרים או שינוי בצליל/זמזום אז אני מניח שזאת פחות בעיה. אני לא בדיוק מומחה, אז אני לא בטוח איך עוד אפשר לדעת. איך בודקים?
yosiwin פורסם יולי 31, 2014 פורסם יולי 31, 2014 פרק ותתבונן בחיבורי הפוטנציומרים והתקע של הגיטרה. לי זה נשמע כמו שחיבור ההארקה של המעגל הפנימי התנתק. הלחמה שבורה, משהו כזה. חיבור הארקה פגום של הגיטרה יגרום לה לקלוט כול מיני רעשים סטטיים מהסביבה. אם אתה לא בטוח, תמיד כדאי הלחמה חוזרת של כול המגעים. בהצלחה.
בסדיסט פורסם יולי 31, 2014 מחבר פורסם יולי 31, 2014 פלורסנט יש, דימר אין. אבל בכל זאת, יש לי גיטרות אחרות שלא מרעישות ברמות האלו, אם כי הן לא גיטרות בס ולא אקטיביות אלא פסיביות.
lukatch פורסם יולי 31, 2014 פורסם יולי 31, 2014 אם אין שינוי כשאתה נוגע במיתרים, זה אומר שכנראה ההארקה מנותקת.
בסדיסט פורסם יולי 31, 2014 מחבר פורסם יולי 31, 2014 מעניין, חשבתי הפוך? אני לא בדיוק חשמלאי. אפשר הסבר לידע כללי?
lukatch פורסם יולי 31, 2014 פורסם יולי 31, 2014 גם אני חלש באלקטרוניקה, אבל את זה אני יודע: יש גיטרות עם האמבאקרים, שהם שקטים יותר מטבעם החשמלי, ואותן אפשר לסכך באופן יסודי. גיבסון לס-פול למשל. כל החוטים מסוככים, כל המעגל יושב בתוך קופסאות מתכת, הפיקאפים בקופסאות מתכת, הסוויץ' בקופסת מתכת. ויש גיטרות עם פיקאפים סינגל-קויל, שכמה שתסכך כמו משוגע, זה לא יעזור. אז עושים "הארקת גשר". כלומר האדמה של המעגל מחוברת בחוט אל הגשר, הגשר נוגע במיתרים, אתה נוגע במיתרים עם היד, ועם הרגליים אתה עומד על הריצפה. וככה אתה משמש ההארקה של הגיטרה. אם לא תיגע במיתרים - אין הארקה. תסתכל בסטרטוקסטר, ההארקה הולכת לפלטה עם חמשת הווים שמחזיקים את חמשת הקפיצים של הטרמולו. תסתכל בג'ז בס ישנות, שם יש פס הארקה גלוי מהפיקאפ האחורי אל הגשר. אחר כך עברו לקדיחה בתוך הגוף, אבל אם תפרק גשר של ג'ז בס או פרסיז'ן, תראה חוט גלוי מגיח מהמינהרה כדי לגעת בתחתית הגשר. פנדר יותר עצלנים/קמצנים מגיבסון, ולכן הם אפילו לא צובעים את החציבות בגיטרה בצבע מוליך שייצור מעטפת סיכוך (אפשר לעשות את זה בקלות), והסתפקו שנים מסוימות בנייר כסף שמודבק מאחורי הפיקגארד. בפנדר יש לכן הארקת גשר. גם בפרסיז'ן, שהפיקאפ שלה הוא דווקא האמבאקר. כשהארקת גשר מחוברת כמו שצריך, כשאתה נוגע במיתרים יש הפחתה משמעותית בזמזום. וכשאתה מוריד את היד, הזמזום חוזר. לכן אם אין הבדל, יש אפשרות שהארקת הגשר התנתקה.
kdeal פורסם אוגוסט 3, 2014 פורסם אוגוסט 3, 2014 זה ממש נשמע כמו HUM מגנטי (כשהוא מסובב את הגיטרה לכוון שונה זה מתגבר/נעלם, גרם המדרגות המתכתי משפיע וכו'). איזה פיקאפים יש לך על הגיטרה? אחד או שניים? איך הם נראים?
בסדיסט פורסם אוגוסט 3, 2014 מחבר פורסם אוגוסט 3, 2014 שניים, נראים ככה: במפרט הטכני באתר כתוב H-H, אני מניח הכוונה היא האמבאקר-האמבקר?
lukatch פורסם אוגוסט 3, 2014 פורסם אוגוסט 3, 2014 במפרט הטכני באתר כתוב H-H, אני מניח הכוונה היא האמבאקר-האמבקר? כן.
kdeal פורסם אוגוסט 3, 2014 פורסם אוגוסט 3, 2014 בד"כ מתחת ל soap-bar pickups מסתתר פיקאפ ספליט קויל, סטייל פרסיז'ן או reversed-P. לפעמים זה שני סינגלים צמודים (dual coil). בכל מקרה הם אמורים לנטרל HUM (אלא אם הם עשויים ממש רע, ולא מלופפים בכוונים מגנטים הפוכים ולא אותה כמות ליפופים). האם הבעיה מופיעה כש: 1) פיקאפ אחורי בלבד פעיל והקדמי מושתק? 2) פיקאפ קדמי בלבד פעיל והאחורי מושתק? 3) שני הפיקאפים פעילים בדיוק באותה עצמה? (נגיד שניהם בפול) ה hum הוא בעצם ה 50 הרץ מרשת החשמל (פלוס הרמוניות) שנקלטים ע"י הפיקאפים המגנטים, ומייצרים את הזמזום המעצבן. זה נגרם בד"כ מהפרש בין הארקות בין התקנים מסוימים למגבר (מגבר לא מוארק, או מגבר מוארק אבל רמקולים/תאורה שמחוברים לפאזה אחרת, וכו'). זה ממש הסבר כללי ובסיסי, ובקישור הבא אפשר לקרוא עוד. בגדול אם נוגעים במיתרים ועוזבים ושומעים את הזמזום בא והולך, זה בד"כ גיטרה לא מוארקת כמו שצריך (והנגיעה בחלקים המתכתיים גורם להארקה דרך הנגן והזמזום נעלם). זה לא המקרה שלך. ה hum מופיע ונעלם כשאתה בזויות מסוימות מול הגורם שמייצר את ההשראות המגנטית שמתורגמת ל hum. זה יכול להיות רמקול חזק, ספק כח חזק, תאורה, ועוד. הרעש הזה משתנה כשאתה זז במרחב, מתקרב/מתרחק/משנה זוית מול מקור ההפרעה, ולכן זו נשמעת לי בעית hum.
בסדיסט פורסם אוגוסט 6, 2014 מחבר פורסם אוגוסט 6, 2014 יש זמזום בשני הפיקאפים, אבל הוא בעל צליל מעט שונה. אם הייתי צריך להגדיר, הייתי אומר שהוא יותר טרבלי באחורי. יכול להיות שזאת הבעיה? איך יודעים בכלל?
kdeal פורסם אוגוסט 6, 2014 פורסם אוגוסט 6, 2014 תגיד, הבס אקטיבית? יש סיכוי שהבטריה נחלשת והזמזום שאתה מדבר עליו הוא מעט אוברדרייב בזמן נגינה? אם לא, אז זה בכל זאת נשמע HUM. למגבר שאתה מנגן עליו, יש הארקה? (איזה תקע חשמלי יש? שלושה פינים, או רק שניים?) ניסית לשים שם מגבר אחר ולנגן באותם תנאים בדיוק?
בסדיסט פורסם אוגוסט 6, 2014 מחבר פורסם אוגוסט 6, 2014 יש הארקה למגבר. החלטתי לעשות את העניין קל: הנה הקלטה עם Peavey X-port. לא לגמרי ממחיש את איך שזה נשמע דרך המגברים שניסיתי (משום מה שם היתה נוכחות יותר משמעותית?). זה עם הווליות מגולגל לאמצע. בכמה שניות הראשונות אני זז על מנת להמחיש את העניין. http://www.mediafire.com/download/1zhyxg1l86gl880/Bass.aif זה נשמע מוגזם בכלל?
kdeal פורסם אוגוסט 7, 2014 פורסם אוגוסט 7, 2014 אני מתקשה לשמוע מהקובץ הזה משהו... אולי תקפוץ עם הגיטרה לקובי כהן? הוא גם טכנאי נפלא וגם בסיסט...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.