Oldb0b פורסם ספטמבר 25, 2010 פורסם ספטמבר 25, 2010 Easy Living מתחיל במהלך כרומטי Fmaj7 F#º7 | G-7 G#º7 שזה בפני עצמו לא מובן לי שלא נדבר על המשך השיר שגם עשה לי לא טוב 1) איך באים מוקטנים לעולם? 2) יש הסבר כלשהו מאחורי המהלך הזה? אם בא לכם ככה על הדרך לתת איזה ניתוח הרמוני לכל השיר תרגישו חופשי
GalShaya פורסם ספטמבר 26, 2010 פורסם ספטמבר 26, 2010 לגבי "איך באים מוקטנים לעולם" התשובה היא פשוטה, חסידה או FEDEX, היתרון הוא שחסידות לא בודקים במכס. לגבי המהלך, האמת שגם מבחינת איך שהמנגינה הולכת וגם מבחינת המקור ההיסטורי (נכתב לסרט על אותו שם, אפשר לכלול את זה תחת Musicals) המהלך הכרומטי הזה משמש תחליף (די נפוץ) ל I-VI7-II-V הפה דיאז מוקטן 7 (פה דיאז, לה, דו, מי במול) הוא תחליף לרה 7 (רה, פה דיאז, לה, דו) 3 צלילם משותפים והמי במול הוא במנגינה במילא כך שגם אם תנגן רה 7 תצטרך בעצם לנגן רה 7 במול 9. והסול דיאז מוקטן 7 (סול דיאז,סי, רה,פה) מחליף דו 7 (דו מי סול סי במול) קצת קשה לי להיזכר בדיוק איך זה עובד (יש לזה שם ואני כבר קצת חלוד בקטע הזה, אני מניח שהלימודים יחזירו אותי לזה בקרוב) אבל זה תחליף מקובל ע"י הבריות מה גם שיש במנגינה רה פה אז זה מצדיק לפחות 2 קורד טונז מהסול דיאז. בכל מקרה, השיר לא בעייתי במיוחד כדאי לך לשבור על זה ת'ראש לבד אתה רק תרוויח, אם אתה רוצה לאלתר למשל על ה2 תיבות האלה הייתי ממליץ לך להסתכל בקשר לשני המוקטנים הספציפיים האלה על סולם מוקטן טון חצי טון (סימטרי, למשל בדו זה יוצא דו רה מי במול פה סול במול סול דיאז לה סי). בהצלחה. וסורי אם משהו לא ברור, אני כותב את זה בשעה שקצת לא מתאימה לדברים האלה.
RT פורסם ספטמבר 26, 2010 פורסם ספטמבר 26, 2010 אני לא מכיר את השיר אבל אני מנחש שהאקורד הבא הוא A-7 G#o7 הוא תחליף לE7 בדיוק כפי ש F#o7 הוא תחליף ל D7. אלו אותם צלילים רק שבמקום השורש יש את ה b9 (חצי טון למעלה) מוקטנים משמשים הרבה פעמים כמו "דבק" בין אקורדים. תחשוב על Fmaj7, G-7 כעל תחנות חשובות בדרך (דרגות I, II בסולם) והמוקטנים מחברים בינהם. הם אכן מגיעים עם חסידות. כדי להבין יותר לעומק צריך ללמוד על סולמות, דרגות, דומיננטות שניוניות, chord scales... הכל בסופו של דבר מתחבר לתמונה איררכית מוזיקלית גדולה.
GalShaya פורסם ספטמבר 26, 2010 פורסם ספטמבר 26, 2010 האמת שהאקורד שבא אחריו הוא פה מייג'ור 7 על לה אבל זה פחות או יותר אותו סיפור והמוקטן בא להשלים סדר כרומטי.
Oldb0b פורסם ספטמבר 28, 2010 מחבר פורסם ספטמבר 28, 2010 מצטער על האיחור תודה רבה! המהלך הכרומטי הזה משמש תחליף (די נפוץ) ל I-VI7-II-V הפה דיאז מוקטן רק מוודא.. 6251 התכוונת, כן? ולמה רשום אחרי הVI - 7? בהנחה שהתכוונת ל6-2-5-1 אם ה5 הוא רה אז הסולם הוא סול מז'ור ואם כך האקורד Fmaj7 מחוץ לסולם מה הולך פה? :'( Fmaj7\A זה סתם היפוך, לא? אין פה משהו לשבור את הראש הA הוא הצליל השלישי באקורד Fmaj7 נראה לי שלמרות זאת את העיניין המוקטנים הבנתי
RT פורסם ספטמבר 28, 2010 פורסם ספטמבר 28, 2010 הוא התכוון למהלך הרמוני של דרגות: ראשונה --> שישית 7 --> שניה מינורית --> חמישית 7 המהלך הזה נקרא turn around. D הוא לא דרגה חמישית בסולם F מז'ור אלא שישית. בכל אופן המהלך הכרומטי שהצגת אינו תחליף ל I-VI-II-V מפני שהאקורד המוקטן האחרון מחליף את E7 ולא את C7 (שהוא הדרגה החמישית ב F מז'ור)
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.