Buri פורסם יוני 3, 2013 פורסם יוני 3, 2013 שאלת מגברים... שונא את זה. לפני הרבה זמן קיבלתי ראש ובוקסה של מארשל משנת 1985. הראש הוא: Marshall 3530 Silver Jubilee - 300 watt הבוקסה: Marshall Model 1515 - 250W RMS, 8 ohms כבר סיפרתי בעבר שיש בעיה עם הראש, הוא ניראה עובד אך כשמנגנים כעבור כמה דקות הוא מפסיק לעבוד (נורת ה-power עובדת אך שום סאונד לא יוצא). ברגע שמכבים אותו וממתינים כמה דקות ואז מפעילים מחדש הוא שוב עובד ושוב כעבור כמה דקות אין סאונד. הנחתי שהוא פשוט מקולקל ועזבתי אותו לנפשו, הבעלים הקודמים קיבל אותו במתנה והבין שהוא לא עובד (כמוני) ונטש אותו לשמש כתצוגה בחנות בגדים.. על כל פנים נתבקשתי למכור אותו וכשצילמתי את את החלק האחורי של הראש והבוקסה ראיתי שהראש הוא 300 Watt כפי שהדגם מציין אבל הבוקסה היא 250W RMS... אם אני מבין נכון הראש (300 Watt) חזק מדי לבוקסה (250W RMS) ולכן אין סאונד אחרי כמה דקות, כאילו שלבוקסה אין מספיק כח לסחוב את הראש עצמו.. אני צודק?, יכול להיות שזו הבעיה?, הראש הספציפי הזה והבוקסה הספציפית הזו פשוט לא נועדו לעבוד ביחד? יש מצב שהראש בסדר גמור הוא פשוט לא תואם מבחינת עוצמה לבוקסה? אשמח לעזרה בנושא הזה, מגברים תמיד מבלבלים אותי
GibsonLP פורסם יוני 4, 2013 פורסם יוני 4, 2013 אין בעיה לחבר מגבר של 300 וואט לבוקסה של 250. אתה לא מוציא כל הזמן 300 וואט וזה בטח שלא יפריע למגבר (אלא אם אתה כל הזמן בפול ווליום ואז אני לא יודע מה קורה למגבר, אני מניח שכלום אבל לא יכול לחתום על זה). אולם: למיטב ידיעתי המגבר הזה מתואם לעבוד ב4 אוהם ומכוון שהבוקסה שלך היא 8 אוהם הם אכן לא מתואמים. עקרונית לפי חוק אוהם אם המגבר שלך מוציא 300 וואט לתוך 4 אוהם הוא יוציא 150 וואט ל8 אוהם. השאלה היא האם הוא נועד לחיות בשלום עם 8 אוהם. הבדיקה הכי פשוטה שהייתי עושה זה מחבר עוד בוקסת 8 אוהם במקביל (או אחת של 4 אוהם) ורואה אם זה עדיין קורה. אם כן - צריך לתקן את המגבר...
Duba פורסם יוני 4, 2013 פורסם יוני 4, 2013 אז מצאתי את חוברת ההפעלה של המגבר: http://www.drtube.com/schematics/marshall/3530-3560-om.pdf הם רושמים שם בבירור שהוא מוציא 220 ואט ב8 אוהם ואין בעיה לחבר לו בוקסה בודדת של 8 אוהם. גם בדיאגרמה של הסטאפים המומלצים יש שם אופציה לחיבור בוקסה 1515 שהיא 8 אוהם אז כנראה שהבעיה במגבר עצמו.
yosiwin פורסם יוני 4, 2013 פורסם יוני 4, 2013 בורי - החברים צודקים והבעיה לא בבוקסה. המגבר לאחר מס' דקות מתחמם (אולי חימום יתר!) וכתוצאה מכך "מתנתק" חלק אלקטרוני- פשוט מפסיק לעבוד - ולכן המגבר משתתק, ולאחר פרק זמן של קירור עובד שוב, וחוזר חלילה. ניתן לתקן אבל צריך טכנאי.
Buri פורסם יוני 4, 2013 מחבר פורסם יוני 4, 2013 דכאון, עכשיו אני צריך לחשוב בכמה אני מוכר את הראש והבוקסה... אם למישהו יש רעיון אשמח לדעת
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.