Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

הגיטרה בס הראשונה בארץ?

huckbuc

Recommended Posts

פורסם

לאחרונה תהיתי מי היה הראשון להשתמש בגיטרה בס בארץ, ומתי זה קרה.  להקת הרוקנרול/פופ הראשונה בסדרה "סוף עונת התפוזים" היא "ההדים" של צל יונגרייז, שהוקמה ב-1962.  הבסיסט של הלהקה היה עמי פרנקל, ומצאתי עכשיו כתבה ישנה עליו, ממנה לקוח הציטוט הבא:

ציטוט
"את הגיטרה באס הראשונה שלי קיבלתי כשהייתי בן 16. זה היה בתחילת הסיקסטיז. הגיעה לארץ להקה בשם 'קרייזי סטריינג'רס'. להקת הרוקנרול הראשונה שראיתי בחיים שלי. התלהבתי כל כך שהחלטתי שאני רוצה להיות גיטריסט, שזה יהיה המקצוע שלי בחיים".  פרנקל נדנד לסבתו, וזו ביקשה ממכר שנסע לגרמניה שיעשה טובה ויקנה לילד גיטרה באס. פרנקל זכה בגיטרה אדומה, שבעטיה הפסיק ללכת לבית ספר. לצלילי הרוקנרול של פרנקל וחבריו ללהקת "ההדים" שהקים לא היה דורש.

מצאתי עכשיו תמונה של פרנקל עם "ההדים", כפי הנראה עם הגיטרה המדוברת (הוא מימין):

frenkel.jpg

עמי פרנקל נפטר בשנת 2010 בגיל 66, ולכן היה בן 16 בשנת 1960.  האם ייתכן שהגיטרה בס שלו היתה אכן הראשונה בארץ?  מישהו מצליח לזהות אותה מהתמונה?  למישהו יש מידע על גיטרה בס יותר מוקדמת?

פורסם

אם אתה שואל איזו בס בתמונה אז בבירור רואים שזו הופנר, הייתי מהמר על 182.

פורסם

כן, 182 עשויה סיבית ומצופה ויניל עם טקסטורה של עור. ולמרות הכל נשמעת סבבה לגמרי.

1960s_Hofner_Model_182.jpg

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...