baas פורסם יולי 25, 2010 פורסם יולי 25, 2010 יצא לי בזמן האחרון לשבת קצת באולפן אמיתי כזה - שנראה כמו החדר פיקוד של האנטרפרייז - ולהקליט. כל הסשן הראשון היה לי סאונד מחורבן ברמות - אני מדבר על רמות שמשהו לא עובד בכלל, מלא קליפינג ולכלוך. בסשן הבא הטכנאי אמר לי שהאינפוט ג'ק שלי מוציא אאוטפוט בפאזה הפוכה. מה זה אומר? איך זה יכול להיות עם מהמגבר שלי יצא סאונד טוב? האם סתם מחרטטים אותי?
kdeal פורסם יולי 25, 2010 פורסם יולי 25, 2010 ההקשר היחידי ששמעתי את הביטוי 'פאזה' בהקשר של בס, הוא חיווט של פיקאפים - בבסים מסוימות, שיש להן יותר מקויל אחד, אפשר לחבר את הקוילים כך שהם יהיו בפאזה הפוכה ("Out of phase") - נניח ושני הקוילים צמודים וקולטים בדיוק את אותו רטט - אחד מהם יפיק סיגנל + והשני יפיק סיגנל - (ובגלל שהסיגנל הוא גל, זה מתהפך כל הזמן - אבל הם מנוגדים זה לזה בקוטביות). ב Musicman Sabre הראשונות (1979-1981) היה סוויץ' של In phase/Out Of Phase (יש כאן סכמה שמישהו צייר, בצ'כית) שדאג לחווט את הקוילים out of phase. הם ירדו מהרעיון הזה, והיום סוויצ'ים בגיטרות משנים את אופי חיבור הקוילים בין חיבור טורי למקבילי (כמו שיש לך ב G&L למשל, או הסוויץ' S1 שהיה על פנדר לתקופה מסוימת) ואין יותר היפוך פאזה. {טוב נו, זה לא מדויק ב 100% - יש עדיין אופציה (ראיתי את הרצל מארגן את זה לגיטריסט) להוסיף היפוך פאזה נגיד לסטארט, שרוצים את הסינגל האמצעי להפוך וכך שהחיבור במצבים 2 ו 4 יהיה אופציונלי לפאזה "רגילה" ופאזה "הפוכה".} אילו היה אומר לך הסאונדמן שהקוילים בגיטרה מחוברים בפאזה הפוכה זה לזה... את זה אני יכולה להבין (חסרים תדרים מסוימים בסאונד, הסאונד לא מלא, בגלל ששני קוילים שמספקים אחד פלוס ואחד מינוס מבטלים זה את זה בחלק מהתדרים). אבל שה"אינפוט ג'ק שלך מוציא אאופוט בפאזה הפוכה" ? ועוד הית מחובר למגבר? (הוא הקליט עם מיק' על מגבר?) אז המיק' צריך לקלוט את הסאונד שמפיק המגבר, ואם זה סאונד טוב, הוא צריך לקלוט את זה וזהו. אגב - פאזה הפוכה - ביחס לְמַה? הפוכה לערוץ אחר (סיכום של שני הערוצים מתנגש) ? הפוכה לקלידים? גם אם תייצר גל סינוסי בתדר קבוע, הוא לא הפוך אם אין משהו שהוא יהיה הפוך ביחס אליו...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.