yonatans פורסם אוקטובר 9, 2011 פורסם אוקטובר 9, 2011 אהלן, כנראה שבחודשים הקרובים יהיה לי תקציב בסביבות בעשר אלף שקל לקניית קונטרבס, ויש כמה דברים שאני רוצה לדעת. בדרך כלל, קונים קונטרבס מיצור תעשייתי או שקונים מבונה כינורות שבונה לי קונטרבס? הם 10 אלף הוא תקציב שנחשב לטוב לקונטרבס? כל כמה זמן צריך לתחזק את הכלי מבחינת סט-אפ והחלפת מיתרים? וכמה כדאי להשקיע בקשת בתור התחלה? למדתי לפני כשנתיים בערך חצי שנה, ככה שאני מכיר טיפה (בדגש על טיפה) את הכלי ואני יודע שאמשיך לנגן. תודה לעוזרים
lukatch פורסם אוקטובר 9, 2011 פורסם אוקטובר 9, 2011 את רוב הכסף תשקיע בבס ואת המינימום בקשת. מאוחר יותר תשדרג את הקשת. אין בארץ בוני כינורות שבונים קונטרבסים, למיטב ידיעתי. וודניצקי בונה לפעמים צווארים לקונטרבס. טיפה רקע: קונטרבסים זולים בנויים מדיקט (פלייווד, או laminated), הטובים הם עץ מלא - fully carved (ועולים בהתאם), ויש באמצע - הייבריד, שבהם הטופ הוא עץ מלא והגב והצדדים מדיקט. רוב הכלים מהחלק התחתון של הטווח (שם נמצא התקציב שלך) הם סינים. זה לא רע בהכרח - יש היום כלים סיניים מצוינים, למשל Shen. בניגוד למה שהיה לפני עשר שנים, היום לא כל סיני הוא בהכרח זבל. דיקט סיני חדש הכי זול יעלה לך בסביבות 6,000 שקל, למרות שבחנות אמרו לך חצי מזה. זה בגלל שלחנות תשלם 3,000 שקל, אבל הבס לא מגיע מוכן לנגינה (גם אם יגידו ככה בחנות, אל תאמין). תצטרך לקחת אותו לסט-אפ שבו "יעשו גשר" (כלומר יגלפו אותו לגובה הנכון ויתאימו את הרגליים לקימור המדויק של הטופ - זה חשוב מאוד), יכוונו את הסאונדפוסט (מאוד חשוב), יישרו את הפינגרבורד, יתקנו את גובה הנאט, יחליפו את הרגלית (הם מגיעים עם רגליות זבל), עוד עניינים פה ושם (לרובם לא תיכנס בהתחלה. למשל פרופיל צוואר). זה יעלה לך מינימום 2,000 שקל. ותצטרך גם סט מיתרים סביר - כי המיתרים שמגיעים עם הכלי הסיני הם יותר placeholders מאשר מיתרים אמיתיים, הם נועדו לשמור לחץ על הכלי, ולא ממש נועדו לנגינה. סט סביר זה בסביבות אלף שקל. כלומר בשורה התחתונה, הכלי הזול ביותר שקיים יעלה לך בסביבות 6,000 במצב שהוא מוכן לנגינה. והוא עדיין יהיה בתחתית הדירוג. לכן 10,000 שקל זה תקציב בסדר גמור בתור התחלה. אתה עדיין בטווח המחירים של סין, בתקציב כזה כנראה לא תוכל לקנות כלי אירופאי במצב נגינה, אבל תוכל להתעניין בהייבריד, למשל - זה עדיף בהרבה על פלייווד. יש גם סינים שהם עץ מלא, אבל זה כבר עניין יקר (בערך 18,000 שקל). תקנה כלי משומש אם אתה יכול. תחפש הזדמנויות. אנשים שמנסים למכור כלי ישן כדי לשדרג. לפני שנתיים וחצי איתרתי כלי אירופאי עץ מלא בן 50 במצב נהדר (הייתי צריך להשקיע רק 600 שקל) ב-6,000 שקל! והוא נשמע מעולה ומרגיש "כמו חמאה". אז יש פה ושם מציאות. בניגוד לגיטרות בס, כאן לא תוכל להיעזר באיביי. עלויות המשלוח הופכות את העניין ללא כדאי. אגב, הגודל שאתה מחפש הוא 3/4. זה הסטנדרט. 99.9% מהקונטרבסים הם בגודל הזה, הוא מה שנקרא פול-סייז. 4/4 כבר כמעט לא קיים, אולי פה ושם בתזמורות. כי בקונטרבס, בניגוד לקפיצה אמנותית לבריכה האולימפית, אין נקודות בונוס על קושי ללא צורך ממשי. זה בכלל לא נורא אם בהתחלה תנגן עם קשת לא "יוקרתית". יש קשתות במאה דולר, שאפשר לנגן איתן ושום דבר נורא לא קורה... רק תהיה בטוח שהשיער אמיתי ולא סינתטי. ותביא בחשבון 70 שקל ל"עוגת" שרף, ואיזה 300 שקל לקייס לקשת, שאותם תוכל לחסוך בהתחלה אם תשתמש בגליל פלסטיק שסטודנטים לארכיטקטורה מגלגלים בתוכו שרטוטים גדולים, מרופד בספוג מבפנים. גם הקונטרבס צריך קייס... גיג בג. עוד כסף. 1,500 שקל בערך. אבל בינתיים תשקיע כמה שיותר בכלי וכמה שפחות בכל המסביב - לזה יהיה לך זמן אחר כך. אל תתפזר. כל כלי שתמצא, קח איתך מורה מנוסה או שתיקח אותו לבדיקה אצל בונה כינורות טוב לקבל הערכה אמיתית של איכויות הכלי והצעת מחיר לסט-אפ. יש שלושה בונים שכדאי לדבר איתם - שלמה מויאל, אייל וודניצקי, אייל הופמקלר. אל תקנה כלי לבדך. זה לא גיטרה בס, כאן על טעויות תשלם מחיר עצום. נכון שזה מסובך ומסורבל לדחוס קונטרבס למכונית (זאת הזדמנות טובה ללמוד את הטכניקה!) ולנסוע בהרי ירושלים למושב של שלמה מויאל בשביל לשמוע דעה, אבל אין ברירה. סט-אפ טוב אמור להחזיק לך שנים. גם המיתרים: לרוב מחליפים אותם כי בא לך לנסות משהו אחר, לא כי הם כבר לא טובים. קלסיקאים "כבדים" מחליפים מיתרים פעם בשנה בערך. כל השאר יכולים להישאר עם אותו סט הרבה שנים והכל בסדר גמור. אגב, גם החלפת מיתרים תעשה אצל בונה הכינורות - זה לא פשוט כמו בגיטרה בס. או שאם אתה בת"א תבוא ואני אחליף לך ואלמד אותך את הטכניקה הנכונה.
yonatans פורסם אוקטובר 10, 2011 מחבר פורסם אוקטובר 10, 2011 וואו, תודה רבה על התגובה! עניין אחד שעדיין לא הבנתי עד הסוף הוא התפקיד של הבוני כינורות בכל הסיפור. הם בעצם אנשי מקצוע שאליהם אני אמור להגיע ולדעת אם הכלי שווה קניה או לא שווה? או שמהם אני קונה כלים? כי אני מתאר לעצמי שלקנות כלי בכלי זמר זה לא הדבר הכי חכם לעשות. הלכתי לנגן במרום על איזה קונטרבס שיש להם שם, ממה שאני זוכר הוא היה יותר מהתקציב שלי והוא הרגיש ממש לא נוח והצליל לא היה משהו מיוחד (לדעתי), יכול להיות שאני לא מבן מספיק. אם אי אפשר למצוא כלים בחנויות מוזיקה, אז איפה כן אפשר?
lukatch פורסם אוקטובר 10, 2011 פורסם אוקטובר 10, 2011 החנויות בארץ מתעסקות בדרך כלל רק בדיקט סיני חדש (אם כי בכלי זמר היה הופנר גרמני עץ מלא נחמד מאוד). הכלים המשומשים והטובים יותר עוברים דרך בוני הכינורות, שמשמשים גם כמתווכים לבסים משומשים. חלקם גם מייבאים כלים בעצמם. הם גם עושים טריידים, משדרגים. בחנויות לא מתעסקים בדברים האלה, רק בכלים ראשונים למתחילים. וגם את הכלים האלה, תזכור, אתה צריך להעביר לידי הבונים כדי להביא אותם למצב נגינה. הבס במרום שאתה מדבר עליו לא מתוחזק, המיתרים זבל, הצוואר מטונף והאקשן נמוך עד גיחוך. לכן הוא נשמע לך רע.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.